Şimdi Ara

PS3 Harddisk Değişimi (Resimli Anlatım) (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
777
Cevap
60
Favori
131.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: icarus06

quote:

Orijinalden alıntı: CakalCarlos35

arkadaşlar yeni takılacak hdd'nin mutlaka 5400rpm mi olması gerekiyor?

performans açısından soruyorsan ,seagate momentus xt 750 Gb 7200 rpm kullanıyoum oyunlardaki loding süreleri çok kısalıyor ama normal bir 7200 rpm hdd ve 5400 rpm hdd arasında pek bir fark yok
    performans için ssd yada hibrit disk
    normal kullanımda 7200 ve 5400 arasında fark yok denecek kadar az bu durumda 5400 almak fiyat açısından daha mantıklı

video da loading süreleri açısından pek bir fark göremedim ama hangi 7200 rpm kullandıklarını merak ettim. Farklı markaların performans çeşitleri var. Şuan için 5400'lük yüksek bir kapasiteli hdd alırım en mantıklısı o gözüküyor. SDD lere para yetmez

• quote:

Orijinalden alıntı: Ankebutx

quote:

Orijinalden alıntı: CeCeKa

format atmıyor dostum makıne dedıgın yontemlerı denedım ı degısıklık olmadı format baslamıyor yedeklerle ısım yok zaten acılsın yeterkı dostum

Bu ikinci söyleyişim işlemlerini Recovery Modda yap

Recovery Mod(İZLE)

quote:

Orijinalden alıntı: byozyky

birşey sorucam ps3 e taşınabilri hdd takılabiliyormu ?

Fat32 Formatında olduğu sürece Bütü Taşınabilir HDDler Ps3 e olur ve oyun yükleyip oynayabilirsiniz(JB) . NFTS formatındaki HDD leri Ps3 görmez..

Arkadaşlar ben de aynı soruyu merak ediyorum harici 500 my passport var bende 2.5 luk. Bunu ps3 e taksam bir problem yaşarmıyım. Biraz konuya geç kaldık ama durumdan daha yeni haberim olmakta yardımcı olursanız sevinirim...

• quote:

Orijinalden alıntı: bravoecho

quote:

Orijinalden alıntı: airavcilar

SAOLASIN HOCAM CEVAPLARIN ICIN BI ISE GIRISICEZ AMA BATIRMAYIZ INSALLAH YALNIZ ANLAMADIGIN BEN PSN IDMI DEGISTIRMIYECEMKI NEDEN HDD YI DEGISTIRDIKTEN SONRA INDIREMIYORUM ACABA ZATEN MAKINE AYNI SADECE HAFIZE BOYUTU DEGISMIYORMU VALLA GITTI KARDESLIKLE INDIRDIGIM FIFA GALIBA

Sony oyun kopyalanmasi onlemek icin kendine has bir algoritma kullaniyor ve bunu her makine kendine has olacak sekilde default harddiskin uzerinden uretiyor. Dolayisiyla her PS3'un kendine ozel bir kodu var, orjinal harddiski klonlama/kopyalama yazilimlariyla bit-to-bit kopyalasaniz bile uteilen bu ozel kod ile yeni harddisk uyusmadigi icin yeni harddiskteki o buyuk bos alani kullanamiyorsunuz, eski harddiskteki ne kadar ise yenisinde de kullanilabilir alan o kadar oluyor. Yani:

orj HDD 120GB bos alan 4GB iken klonlama yapsaniz, yeni HDD 320GB olsa bile size sadece 4GB bos alanim var diyecek PS3... hicbir HDD management programinda o bos alani modifiye edebilecek araryuz yok maalesef...

umarim sorunsuz olur yukseltme isi.

PEKİ HOCAM PSN PLUS UYESİYİM HARDİSKİM 160 GB BEN 500 GB LIK HARDDİSK TAKSAM GENE 160 GB A KADAR MI DOLDURABİLİRİM DEMEK Mİ OLUYOR BU DURUMDA BENIM HARDDİSKİ DEĞİŞTİRMEMİNDE Bİ ANLAMI OLMUYOR..DEĞİŞTİRENLER HANGİ SEBEBLE DEĞİŞTİRİO O ZAMAN BU HARDDİSKLERİNİ..

• Şu sorular hakkında bilgi verecek bilgi sahibi arkadaşlara sesleniyorum, iddiaları yanıtlarsanız güzel olacak bu arada hdd değişimi yapacağım boşuna masrafa girmeyeyim.
    Uzmanlar şuna bi el atın artık konu olmemiştir inşallah...
  • Konu öldü herhalde...
  • geçen hafta 500 gb 5400 western blue scorpio harddisk alıp (114 tl) 40 gb lık fat ps3 ümü rahatlattım. değişimi kendim yaptım sorun çıkmadı çok memnunum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NevNiyaz

geçen hafta 500 gb 5400 western blue scorpio harddisk alıp (114 tl) 40 gb lık fat ps3 ümü rahatlattım. değişimi kendim yaptım sorun çıkmadı çok memnunum.

Hocam çok teşekkür ederim sesimizi duyurabildik bu arada benim ps3 de fat 40 gb butun harddisk alanını kullanabiliyor musun? Bilgi verirsen sevinirim kullanamıyacağımız hakkında bir yorum varda bu biraz kafamı karıştırdı... Bende WD my passport 500 gb var 2.5'' 5400 rpm ps3 taksam sıkıntı yaşarmıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bateus

quote:

geçen hafta 500 gb 5400 western blue scorpio harddisk alıp (114 tl) 40 gb lık fat ps3 ümü rahatlattım. değişimi kendim yaptım sorun çıkmadı çok memnunum.

Hocam çok teşekkür ederim sesimizi duyurabildik bu arada benim ps3 de fat 40 gb butun harddisk alanını kullanabiliyor musun? Bilgi verirsen sevinirim kullanamıyacağımız hakkında bir yorum varda bu biraz kafamı karıştırdı... Bende WD my passport 500 gb var 2.5'' 5400 rpm ps3 taksam sıkıntı yaşarmıyım?

hdd'nin 2,5 inch sata olması yeterli.Elindeki mevcutt hdd yi kullanabilirsin.PC hdd yi nasıl görürse ps3 de aynı şekilde görür.Elindeki 500 gb lık hdd 465 gb olarak gözükecektir.Bu durum pc de aynıdır.Sebebi için verdiğim linki inceleyinizhttp://www.enpedi.com/2012/06/sabit-diskimin-kapasitesi-neden.html

• quote:

quote:

hiç bir sorun yaşamadım mutlaka değiştirmelisin tüm oyunlarımı aynı anda kurabiliyorum dilediğim kadar demo indirebiliyorum feci rahatladım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: jack_sparrow_82

quote:

quote:

hdd'nin 2,5 inch sata olması yeterli.Elindeki mevcutt hdd yi kullanabilirsin.PC hdd yi nasıl görürse ps3 de aynı şekilde görür.Elindeki 500 gb lık hdd 465 gb olarak gözükecektir.Bu durum pc de aynıdır.Sebebi için verdiğim linki inceleyinizhttp://www.enpedi.com/2012/06/sabit-diskimin-kapasitesi-neden.html

Link çok faydalı oldu teşekkürler...

• quote:

quote:

quote:

hiç bir sorun yaşamadım mutlaka değiştirmelisin tüm oyunlarımı aynı anda kurabiliyorum dilediğim kadar demo indirebiliyorum feci rahatladım.

Tekrar teşekkürler... : ) HDD'yi değiştirip memnuniyetimi bende burdan bildireceğim forumda direkt son sayfayı okuyanların kafası karışabiliyor...

• Arkadaşlar yedekleme süreleri tahminin nedir? Yaklaşık 80gb var. Ona göre gece başlatmayı düşünüyorum.. :)
  • Mesajım bulunsun yardım olabilir
  • 31/111gb'dı. Yani 80gb doluydu ama yedekleme bitince 66gb yazdı. Bu arada 6.5 saat sürdü.
  • beyler ps3 ün hdd sini ssd olarak değiştirme imkanı var mı?
  • Ya benim anlamadığım nokta şu: Bu alete biz son güncellemeyi attığımızda nasıl oluyorda diğer güncellemeleri görebiliyor yani 200 MBlık birşeyi atıyoruz ama 3.25 3.30 3.50 4.00 vb güncellemelerin MB'larına noluyor nasıl hepsini kendi içinden bulup çıkarıyor

2.nokta ise şu: mesela ben hdd yi değiştirdim benim kayıtlı oyunlarım, bf3 güncellemelerim ve b2k ek paketim var bunları tekrar indirmeden ve oynamadan nasıl öbür hddye geçiririm

saygılar
  • PS3 içindeki 160lım harddiski imaj parogramları ile (acronis - paragon gibi) copy to copy yapsak, yani 160lık hdd imajını 320 gb lık hdd ye geri yüklesek bütün ayarları ile o hardiski taşırmı ? Bunu yapan arkadaşlar oldumu hiç ?
  • Arkadaşlar hard disk değiştirirken herhangi bir şekilde makinede bulunan hesaplara bir şey oluyor mu? Silinme vs..
  • quote:

Orijinalden alıntı: deyvidey

PS3 içindeki 160lım harddiski imaj parogramları ile (acronis - paragon gibi) copy to copy yapsak, yani 160lık hdd imajını 320 gb lık hdd ye geri yüklesek bütün ayarları ile o hardiski taşırmı ? Bunu yapan arkadaşlar oldumu hiç ?

Bu tür programlarla bilgileri taşısan bile kullanamazsın. PS3'e HDD'yi takdığında bilgilerin kopyalandığını anlıyor ve formatlamadan çalışmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armag3d0N -- 9 Aralık 2012; 21:35:32 >
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.