Şimdi Ara

PS3 Media Server MKV (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
526
Cevap
4
Favori
75.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    laptop oynatıyor.
    film klasörümde 4 film var.
    java ps3 media server ile kablosuz bağlandığımda bu 4 filmden sadece 2si listede görünüyor.
    diğer ikisi neden görünmüyor.
    sorum bu
  • İskender, codec'ten diyecem ama codecten olsa bilgisayardan da seyredemezdin, bence sen CCCP Codec Pack'ide yinede bir kur birde öyle dene.

http://www.cccp-project.net/download.php?type=cccp
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mr_Beyaz

İskender, codec'ten diyecem ama codecten olsa bilgisayardan da seyredemezdin, bence sen CCCP Codec Pack'ide yinede bir kur birde öyle dene.

http://www.cccp-project.net/download.php?type=cccp

sanmıyorum ama kendi codec paketimi silip bu seninkini yükledim beyaz.
    yok.
    yine görünmüyor. çok ilginç gerçekten
    neden acaba ?
  • @iski evet normal divx leri görüyor ama hdrip leri bendede görmüyor acaba bunun cevabını bilen çıkacakmı?
  • yeni sürümde hallederler sıkma canını
  • umarım hallederler yeni sürümde
  • quote:

Orjinalden alıntı: fotifoti

yeni sürümde hallederler sıkma canını

fotican nbr, uçuşlar ne alemde?
  • slıdan salıya severdayız. gel bf42 özlemişindir.
  • yeni sürümü geldi, açılmayan filmleri bir deneyin bakalım
  • arkadaşlar takılmanın nedenini buldum sanıyorum.. görev yöneticisini açar, ağ kısmına gelirseniz 100mbit bağlantı olmasına rağmen , %10 u geçmiyor. yani 10mbit bağlanıyor. buda mkvlerde bazen sıkıntı yapıyor. ingilizcesi elveren arkadaşalr bunun çözümünü bulabilirlermi ?
  • quote:

arkadaşlar takılmanın nedenini buldum sanıyorum.. görev yöneticisini açar, ağ kısmına gelirseniz 100mbit bağlantı olmasına rağmen , %10 u geçmiyor. yani 10mbit bağlanıyor. buda mkvlerde bazen sıkıntı yapıyor. ingilizcesi elveren arkadaşalr bunun çözümünü bulabilirlermi ?

vistamı kullanıyorsun sende?

direk pc-ps3 baglantısımı yaptın yoksa modemi arayamı sokup bagladın?

bende de 10 mbit gozukuyor ama ps3 den baktıgımda 100 mbps ye kadar oynatıyorr
    ben direk pc-ps3 bagladım modemden baglanmadım kablosuz da degil ayrıca normal ethernet kabloyla, 720p ler sorn cıkarmıo ama 100 mbps gecerse takılmalar baslıo dogal olarak
    1000 mbps kart almak zamanı sanırım:D

ii geceler...
  • PS3''MKV İŞLERİ ÇOK VAHİM BİR TABLO DENEMELERİM VE GÖZLEMLERİM BU KONUDA PC'TERCİH ETMENİZDEKİ ANLATIMIM BUYRUN

HD filmlerde yapılabilecek şeyler:

CoreAVC yükleyin

KM Player yükleyin. Yükleme bittikten sonra KM Player'i herhangi bir film açmadan çalıştırın. F2 tuşuna basın ve ayarların olduğu pencerede Süzgeç Kontrolü -> Dahili Video Kod Çözücü bölümüne gidin. Sağ tarafta açılan kodek ayarlarından H.264 (AVC1) ve AVC1 in yanındaki kutular işaretliyse bunlara tıklayıp kaldırın.

Arkasından Süzgeç Kontrolü -> Harici Video Kod Çözücü bölümüne geçin. Burada yapacaklarımız için CoreAVC önceden yüklenmiş olmak zorunda. Bu bölümde altta yer alan Harici Kod Çözücü Ara butonuna tıklayın. Gelen ikinci ekrandaki butonlardan Tara, Sonra Ekle'yi tıklatın. Bir süre bekleyin. Kullanılabilir kodekler listelendikten sonra Tamam düğmesine basıp çıkın. Önceki ekrana döndüğünüzde H.264 ve AVC1 in yanındaki liste kutularını açıp bakın. Listelere CoreAVC eklenmiş olmalı. Eklenmişse her ikisi için de CoreAVC seçin.

CoreAVC her ikisi için de seçildikten sonra her iki kodek için de (H264 ve AVC1) sağdaki C butonlarına tıklayıp CoreAVC seçeneklerini kontrol edin. Donanımsal hızlandırma özellikli ekran kartınız varsa, CoreAVC seçeneklerinden Deinterlacing sekmesinde Hardware işaretli olsun.

İşlemciniz yine de ağır kalırsa, CoreAVC ayarlarındaki Deblocking kısmında Skip Always seçeneğini işaretleyin. Bu da işlemci yükünü azaltır.

Tüm ayarları uygulayıp çıkın. Programı kapatıp açın ve HD filminizi açın. Film çalışırken klavyenizin TAB tuşuna basın. Ekrana gelen bilgilerde CoreAVC'nin kullanılıp kullanılmadığını görün. Eğer KMP Video Codec kullanılıyorsa ayarlarda eksik bir şey yapmışsınız demektir. Tekrar kontrol edin.

Bu ayarlarla eski Northwood tabanlı 1.8 GHz işlemcili dizüstü makinemde sorunsuz 720p film izliyorum. Ekran kartı GeForce 420 Go olduğundan donanımsal hızlandırma yok. Ancak takılma olmuyor. Bu ayarlarla CoreAVC varken işlemciniz 720p filmlerde kolay kolay kasılmaması lazım. 1080p filmler ise çoğu sistemi kasar. Eğer kasılmayla karşılaşırsanız CoreAVC ayarlarındaki Deblocking bölümünde Skip Always seçin.

Eğer CoreAVC ayarlarını yaptığınız halde sisteminiz yine de kasılırsa, film oynarken Alt+F tuş kombinasyonunu kullanıp SuperSpeed moduna geçin. Bu da baya rahatlama sağlıyor.

Unutmadan, KM Player bazen default olarak VMR9 video hesaplayıcısını kullanacak şekilde kuruluyor. VMR9 da sistemi ekran yenelemesi sırasında kasıyor. Windows XP kullanıyorsanız film oynarken görüntü üzerine sağ tıklayıp Video (Gelişmiş) -> Video Hesaplayıcı adımlarına gidip Overlay Karıştırıcı seçin. Böylece ekran yenilemesi daha hızlı olacak.

Windows Vista kullananlar ise Overlay Karıştırıcı kullandıkları taktirde Aero arabirimi devreden çıkar ve sistem Vista Basic temasına geçer. Bunu önlemek için Vista ile kullanırken video hesaplayıcı olarak Geliştirilmiş Video Hesaplayıcı seçeneğini kullanın. ALINTIDIR

Aklıma gelenler şimdilik bunlar. Bu ayarları bulmak için zamanında baya araştırma yapmıştım. KM Player default olarak çok iyi bir oynatma yazılımı olsa da dahili kodeklerini kullanıyor. Daha iyi netice veren CoreAVC vb. diğer kodeklerle çok güzel sonuçlar almak mümkün

• Bizim ev dubleks.Yukarda PC aşağıda PS3 var.Televizyon olarak ise 137 ekran HD 'li tüplü projeksiyon DLP TV var.Bu yüzden PC'de HD izlemek istemiyorum.PS3 'dE izlemek istiyorum bende.Neyse konuya gelelim.Takılma HD videolarda oluyor.Biraz olsun düzelttim diyebilirim.Nasıl izliyorum?Kablosuz olarak modem aracalığı ile PC den PS3 'e aktarıyorum.Şimdi Java PS3 Media Server programından Transcoding sekmesinden sol tarafda bulunan seçeneklerden common transcode settings seçili olsun ve o pencereden ayarlarda "Maximum Bandwidth in Mbits" seçeneği "0" onu 14 yada 15 yapın sonra Save diyin ayarları kaydedin.Tavsiyem 15 ben bu değerde randıman aldım.Deneyin bakalım takılma varmı.Ben şuan altyazılı olarak izliyorum.Altyazıda sorun yaşayan varsa film ve altyazı dosyasını tek bir klasöre atın.Ayrıca altyazı ve film ismi aynı olmalı.Bu arada alt yazıyı görüyor ve Türkçe karakterler sorun yaşıyor iseniz PS3'de onunda kolay yöntemi var.Tabiki türkçe karakterli tek tek metin dosyasında ingilizce karaktere çevirmeyeceksiniz.Bunun için alt yazı dosyasını not defterinde açıyoruz.Cümlelerin hepsini CTRL + A aynı anda basıp hepsini alıyoruz ve kopyala diyoruz.Şimdi "http://www.hlst.sabanciuniv.edu/TL/ascii.html " adresine gidiyoruz.Sitenin sayfasındaki boş kutucuğa kopyaladığımız alt yazıyı yapıştırıyoruz.Daha sonra metni gönder kutucuğuna tıklıyoruz.Açılan sayfada onlarca satırdan oluşan alt yazımızdaki türkçe karakterler ingilizce karakter oluyor.Şİmdi bu satırları yine kopyalayıp açdığımız not defterindeki her şeyi silip yeni ingilizce karakterli alt yazı satırlarını yapıştırıyorsunuz.Kaydet diyip çıkıyoruz.Bu kadar sorun olursa tekrar yardımlaşalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GunslingerofMoon -- 21 Ocak 2009; 21:49:13 >

• media server ile bilgisayarımdaki divx filmleri göremiyorum PS3'de Bunun nedeni nedir ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Arthur

media server ile bilgisayarımdaki divx filmleri göremiyorum PS3'de Bunun nedeni nedir ?

PC'indeki codecleri sil varsa sonra K-lite codec mega paketini kur.Bende bir tek o var ve sorunsuz gösteriyor PS3'de.Linki veriyorum. K-lite Codec Mega Codec
  • ben akşam kurdum ama ps3 ü gösteremedim.wirelesle bağlantıyı nasıl yapıyoruz anlatabilirmisiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kagan06

quote:

arkadaşlar takılmanın nedenini buldum sanıyorum.. görev yöneticisini açar, ağ kısmına gelirseniz 100mbit bağlantı olmasına rağmen , %10 u geçmiyor. yani 10mbit bağlanıyor. buda mkvlerde bazen sıkıntı yapıyor. ingilizcesi elveren arkadaşalr bunun çözümünü bulabilirlermi ?

vistamı kullanıyorsun sende?

direk pc-ps3 baglantısımı yaptın yoksa modemi arayamı sokup bagladın?

bende de 10 mbit gozukuyor ama ps3 den baktıgımda 100 mbps ye kadar oynatıyorr
    ben direk pc-ps3 bagladım modemden baglanmadım kablosuz da degil ayrıca normal ethernet kabloyla, 720p ler sorn cıkarmıo ama 100 mbps gecerse takılmalar baslıo dogal olarak
    1000 mbps kart almak zamanı sanırım:D

ii geceler...

vistada var xp de. modem üzerinden bağlıyorum. 4 portlu modem, bi port pc bi port ps3 bağlı.

sorun kartta değil. yani görev yöneticiini açınca %10 u geçmediğini görüyorsun. takılmanın sebebi o. kendini kısıtlıyor.

son sürümde ps3 bağlanmadı bulamadım desede , ps3 ü açıp bakın orda pcnizi adını görebilirisniz. bağlantı için herhangi bi ayar yapmaya gerek yok.

• şimdi tekrar baktım, vistada sorun yok. 1080p film 13500kbit/s bitrate e sahip. media server da crazy bitrate seçili. ağı bazen %80 kullanıyor
    k-lite codec pack kurulu. ve takılma yok

yalnız bu java acaip ram yiyomuş dikkatimi çekti.

sevgili gogomez, yaklaşık 3tb film var. ve bunları tek potadan açabilmenin ve tv de izlemenin fazla yolu yok htpc den ağ üzerinden de açabilirim ama onda da kumanda yok.

şimdi htpc yi satıcam gerek kalmadı artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fotifoti -- 22 Ocak 2009; 14:26:29 >
  • sanırım kablolu bağlantı kullanıyorsun değil mi? crazy bitrate seçeneği nerede ben göremedim sanki?

quote:

şimdi tekrar baktım, vistada sorun yok. 1080p film 13500kbit/s bitrate e sahip. media server da crazy bitrate seçili. ağı bazen %80 kullanıyor
    k-lite codec pack kurulu. ve takılma yok

yalnız bu java acaip ram yiyomuş dikkatimi çekti.

sevgili gogomez, yaklaşık 3tb film var. ve bunları tek potadan açabilmenin ve tv de izlemenin fazla yolu yok htpc den ağ üzerinden de açabilirim ama onda da kumanda yok.

şimdi htpc yi satıcam gerek kalmadı artık.

• Nedense ben bütün filmlerde hata veriyor. Ya data desteklenmiyor diyor yada data bozuk diyor. Süre olarak 9:99:99:99... gibi uzun bi süre, boyut olarak 94 gb. diyor bi filme. Neden acaba?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.