Şimdi Ara

PS3 Media Server MKV (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
526
Cevap
4
Favori
75.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: fotifoti

şimdi tekrar baktım, vistada sorun yok. 1080p film 13500kbit/s bitrate e sahip. media server da crazy bitrate seçili. ağı bazen %80 kullanıyor
    k-lite codec pack kurulu. ve takılma yok

şimdi htpc yi satıcam gerek kalmadı artık.

fotifoti,

üstadım forum seni bekler.

nasıl başardın bi izah ediver

• Programın tüm sürümlerini kullandım. Denemelerimin tamamında ps3, modeme powerline adaptör ile bağlıydı (100Mbps), pc ise ethernet ile . Hepsinde bitrate'in üst seviyelere çıkması nedeniyle görüntüde takılma yaşadım. En son sürümü yükledikten sonra (1.03) notebook'u doğrudan ps3'e bağladım ve istediğim sonucu aldım.
    Programın en son sürümünü yükledikden sonra multicore işlemciler için Transcoding sekmesindeki Mencoder ayarlarında Enhanced multicore support işaretlenmeli. ( bu seçenek aktif hale geldiğinde işlemciyi tam anlamıyla sömürüyor)

Denediğim filmler 20gb civarı full hd remux filmlerdi (containerlar .mkv, .ts, .m2ts.) çoğu h.264 codecliydi. Birkaç tane VC1 vardı sanırım.
    PC: vista ultimate, e6600, 2gb ram 800mhz fsb
    Notebook: vista home, toshiba a200-1ah
    modem rt211
  • quote:

Orjinalden alıntı: eto82

sanırım kablolu bağlantı kullanıyorsun değil mi? crazy bitrate seçeneği nerede ben göremedim sanki?

transcoding settings e gel , orada "video quality settings" altında bi sekme var. keyinit=1,vqscale1 felan yazıyor. oraya tıkladığında bant ve kalite ayarları çıkıyor.

arkadşalar aşağıda yazacağım ayarları yapın yada bu şekil olduğuna emin olun.

ayar yaptıktan sonra mutlaka save e basın.

ihtiyacınız yoksa 5.1 yerine stereo 2.0 ı seçin.

msencoder de "enhanced multicore suppport for h264"

a/v sync alternative method

ass/saa subtitle ve autoload srt seçili olsun.

son sürüm k-lite ı kurduktan sonra başlat menusunden k-lite a gelip, ffd video decoder e giriyorunuz ve h264 ü disable yapıyorsunuz. sonra core avc kurun.

core avc şart değil, ama görüntü kalitesi çok fark ediyor. core avc daha fazla işlemci yiyecektir onuda göz önüne alın.

bende bir de service olarak açık program. arzu ederseniz "install as a windows service" e tıkaldıktan sonra, bilgisayarıma sağ tıklayıp yönete gelin. orada servislerden

ps3 media serverı bulun , start yapın yada automatic yapın her açılışta açsın kendisi. 512 mb ram yiyor yaklşık

son sürüm media serverda bağlanamadı desede ps3 e bağlanıyor. trace gelip " It's ready! You should see the server appears on XMB" yazısını görmeniz yeterli.

bi deneyin bakalım.

• @bakart

peer to peer nasıl bagladın ip mi verdın yoksa dırek bırbırını lan kablosu ıle gordulermı. Bıde sormak ıstedıgım lan kablosunda mesafede fark edermı 25 metre ceksem atıyorum lan kablosu pc ıle ps3 goruntude takılma olurmu hız 1 gbit olsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mickcasey -- 23 Ocak 2009; 13:26:39 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mickcasey

@bakart

peer to peer nasıl bagladın ip mi verdın yoksa dırek bırbırını lan kablosu ıle gordulermı. Bıde sormak ıstedıgım lan kablosunda mesafede fark edermı 25 metre ceksem atıyorum lan kablosu pc ıle ps3 goruntude takılma olurmu hız 1 gbit olsa

Slm,

Direk bağladıktan sonra PS3 ün network ayarlarını wired olarak tekrar ayarladım. Kendisi otomatik gördü bilgisayarı. Mesafe ile ilgili bi yorum yapamıyacağım.Denemek lazım.
  • Arkadaslar wıreless uzerınden yapmıs oldugum denemelerde ıyı sonuc alamadıgım ıcın ps3 e laptopu baglamaya karar verdım ve modem-pc arasındakı kabloyu laptop-ps3 areasına taktım.ama dırek gormedı bu baglantıyı nasıl yapabılırım bır turlu bulamadım.PS3 te network ayarlarında wıred sıkkını secıorum ıp yazıyorum ama olmuyor.Adım adım soylersenız gercekten cok sevınıcem.

Tesekkurler
  • @ mick utp cat5 mesefe limiti 100mt dir . 25 mt hiç bir sorun olmaz

@goxin
    hocam ps3 modeme bağladıoktan sonra network settingsten custom seçip , sonra wired diyorsun. geriye kalan bütün ayarlar için auto seç. proxy e no de. upnp modem de var ve açıksa upnp de enalbe olsun. ps3 üzerinden interete girebildiğin zaman sorun hallolmuştur. internete giriyor ve media serverı görmüyorsa pc tarafında problem var demektir.

sonra ps3 ü açın, pc yada laplopa geçip medais erverı çalıştırın. traces kısmında xmb de görebilirisiniz gibi bi uyarı yazar. media serverınnız çalışıyor demektir. vista varsa vista kullanın bende xp de 10mbit bağlanıyor
  • herşeyi denedim fakat TVersity programı gibi akıcı bi transcode sağlayamadım(bağlantım wireless). fakat TVersity de altyazı açılmıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: fotifoti

@ mick utp cat5 mesefe limiti 100mt dir . 25 mt hiç bir sorun olmaz

@goxin
    hocam ps3 modeme bağladıoktan sonra network settingsten custom seçip , sonra wired diyorsun. geriye kalan bütün ayarlar için auto seç. proxy e no de. upnp modem de var ve açıksa upnp de enalbe olsun. ps3 üzerinden interete girebildiğin zaman sorun hallolmuştur. internete giriyor ve media serverı görmüyorsa pc tarafında problem var demektir.

sonra ps3 ü açın, pc yada laplopa geçip medais erverı çalıştırın. traces kısmında xmb de görebilirisiniz gibi bi uyarı yazar. media serverınnız çalışıyor demektir. vista varsa vista kullanın bende xp de 10mbit bağlanıyor

PS3 u modeme degılde dırek pc ye baglamak ıstemıstım ben.Oyle olmuyor mu? Cunku elımde su anda uzun kablo olmadıgı ıcın kısa kabloyla laptopu baglayıp , denemek ıstedım.Eger ıyı sonuc alırsam kablo alacaktım.Bu arada bu kabloda pc-modem arasındakı gıbı olacak dımı?

• Arkadaşlar mkv'ymiş divxmiş avi wmv mp3 jpeg cart curt aklınıza ne gelirse "eğer bilgisayarımda sorunsuz görütüleniyorsa" ps3'ten hepsini izliyorum.

.vob dosyalarını bile sorunsuz açıyor. eğer sorun yaşıyorsanız tamamen bilgisayarınızdaki codec'lerle alaklıdır.

ben bunu kullanıyorum herkese öneririmhttp://www.cccp-project.net/

Not: Ayrıca Winamp Orb'da çok güzel çalışıyor tavsiyemdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defected -- 29 Ocak 2009; 8:49:31 >

• merhaba arkadaslar

720p ve 1080p filmlerin tamamını bilgisayarda sorunsuz taklımadan izliyorum.
    ps3 ü de ethernet kablosu ile modemime baglıyorum ve kablolu baglantı ile ps3 media servberdan bilgisayarımdaki filmleri izliyorum.
    720plerde hiç takılma yok fakat 1080plerin bazılarında takılma var bazılarında yok, ya da bazılarında atlamalar oluyor 1-2 saniyelik
    bilgisayarımda K-lite mega pack kurulu , onun yanına cccp-project sitesinden codec kurdum, ps3 media server ayarlarını da ''crazy bitrate - loseless quality '' olarak yaptım.

acaba 1080plerde yasadıgım takılmalar neden olabilir , nasıl çözebilirim, yardım edebilirmisiniz ?

Şimdiden teşekkürler
  • ps3 ile laptopu direk bagliyorum ama yinede olmuyor.bu isi ayrintili anlatacak bi arkadas yokmu aceba?
  • Ben sahsen sorunuma kokten cozum buldum arkadaslar! Daha onceleri .mkv indir, altyaziyi filme yapistir konvert et ( convert ederken bekle, secim yaparkan acaba hizlimi seceyim yoksa yavas mi seceyim cabuk bitsin de hemen izleyeyim mi...) ps3 te izlerken ps3 un yorulmasimi elektrik parasi mi... vb. Once western digital hd aldim beyenmedim geri iade ettim, sonra amd-atinin 780 g chipsetli anakartindan bir tane daha aldim hdmi, toslink var ve htpc bicimli bir kasa aldim yaninada destekli bir hdd, zamanimin coklugundan dolayi bol bol film izliyorum suan, salonda tvnin altinda cok guzel duruyor. En son denedigim ps3 server de olmamisti ama suan zamanimin cogaldigini hissediyorum, iyiki de aldim ve gayet memnunum, 1080p (14gb) filmi izledim sorunsuz ne takilma derdi var ne format cevirme 720p zaten yag gibi, mis gibi! ben kurtuldum vallahi, darisi sizlerin basina. Okuyorum bazi arkadaslarin sorunlari oluyor ps3 serverde yazmak istedim, paylasmak istedim yaptiklarimi

Saygilarimla.

• Arkadaşlar bu programı kurun.Benim gibi her defasında film izlemek için lcd nin yanına pc yi taşımanıza gerek kalmasın.Çevirmeyle falan da uğraşmayın.Kurun ağ üzerinden seyredin.Altyazı ile filmin ismi aynı olursa altyazıyı otamatik görüyor ps3..Yalnız 1080p filmlerde bazı yavaşlama sorunları çıkartabiliyor.İşlemcimizin biraz kuvvetli olması lazım..
    Mutlaka deneyin
    http://code.google.com/p/ps3mediaserver/
  • quote:

Orjinalden alıntı: qwerty88zr

merhaba arkadaslar

ps3 ü de ethernet kablosu ile modemime baglıyorum ve kablolu baglantı ile ps3 media servberdan bilgisayarımdaki filmleri izliyorum.
    720plerde hiç takılma yok fakat 1080plerin bazılarında takılma var bazılarında yok, ya da bazılarında atlamalar oluyor 1-2 saniyelik
    bilgisayarımda K-lite mega pack kurulu , onun yanına cccp-project sitesinden codec kurdum, ps3 media server ayarlarını da ''crazy bitrate - loseless quality '' olarak yaptım.

acaba 1080plerde yasadıgım takılmalar neden olabilir , nasıl çözebilirim, yardım edebilirmisiniz ?

Şimdiden teşekkürler

kardeş ilk olarak 1080p filmlerde 100 mbps yi aştıgı ıcın takılarak oynar;)

bunun tek cozumu 10/100/1000 destekli ethernet kartı alıcaksın (20 ytl civarında ) ve ps3 ile pc yi direk baglıcaksın yani modemi devreye sokma cunkı modemler genelde 154mbps filan desteklıyor max.

unutma ethernet kartını 1000 destekli alcaksın ( 1000 mbps ) ,bunu alırsan rahatca oynatırsın ;)
    ii geceler...

• arkadaşlar ben programı kurdum ama ps3'de film açtıktan 5-10 snye sonra takılıyor.bilgisayara baktığımda proğramı kasmış birşekilde buluyorum zorunlu olarak işlemi sonlandır demek zorunda kalıyorum sorun nedir acaba
  • arkadaslar laptop ile ps3 ü direk bagliyorum ama görmüyor.ps3 wired baglantiyi seciyorum gene yok.naptiysam olmadi.yardimci olabilirmisiniz?
  • @ bozkan38

Sanirim duz kablo(yani modem den pcye internet baglantisi icin kullanilan kablodan kullandiniz) carpraz kablo denilen kablodan denemeniz lazim! Iki pc arasinda direkt baglanti kullanmak carpraz(crossover kablo) baglanti kablosu kullanmayi deneyiniz bir de. Bende masaustu ve leptopu o sekilde bagalmistik sorun cikarmamisti, yanilyor isem arkadaslarim duzeltecektir. Benim denegim yontem ozetle;

PC-Laptop arasinda crossover baglanti sekli idi. suanda ps3 ve pc kablosuz ag uzerinden bagli! umarim faydasi dokunur
  • sitede sorun var sanirim yukarda yazdigim mesaji degistir dedim gelmedi bir turlu!

rj-45 (ethernet kablo) lerin ucu asagidaki gibi olmali

• Merhaba kagan06

Verdigin bilgiler için teşekkür ederim.
    Benim pc'de 10/100/1000 destekli dahili ethernet kartı var zaten. Ama kullandıgım modemin veri transfer hızı 54 Mbps.
    1080p filmlerde ps3 media server ayarlarını 'crazy bitrate - loseless quality '' yaptıgım zaman takılmalar yaşadım. Sonra sırasıyla '' Best quality'' ve ''Good quality'' seçeneklerini seçerek denedim. Best quality'de de takılmalar yaşadım ama Good quality'de takılma sorununu çözdüm, artık takılmıyor.
    Acaba senin dediğin ps3ü ethernet kablo ile direk pc'ye bağlamayı denersem 1080p filmleri de hiç takılmadan izleyebilir miyim ? Bir de sormak istediğim başka bir şey var, ethernet kablosunu direk ps3'ten pc'ye bağladığım zaman modem ayarları/ağ ayarları gibi ayarları ne yapmam gerekiyor ps3'te ? Ps3'ü modeme patch ethernet kablosu ile bağlamıştım, senin dediğin gibi ps3-pc denersem o zaman cross ethernet kablo mu kullanmam gerekecek ? Bu konularda yardım edebilirsen çok sevirinim.

Teşekkürler

quote:

Orjinalden alıntı: kagan06

quote:

Orjinalden alıntı: qwerty88zr

merhaba arkadaslar

Şimdiden teşekkürler

kardeş ilk olarak 1080p filmlerde 100 mbps yi aştıgı ıcın takılarak oynar;)

bunun tek cozumu 10/100/1000 destekli ethernet kartı alıcaksın (20 ytl civarında ) ve ps3 ile pc yi direk baglıcaksın yani modemi devreye sokma cunkı modemler genelde 154mbps filan desteklıyor max.

unutma ethernet kartını 1000 destekli alcaksın ( 1000 mbps ) ,bunu alırsan rahatca oynatırsın ;)
    ii geceler...

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.