Şimdi Ara

[PS3] + [PC] PES 2014 MASTER LİG ONLİNE ANA KONU (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.137
Cevap
10
Favori
71.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cellturk

Av. Korkut herseyi soyledin birde my pes olayini soyler misin.mac bittiginde ekranda mypes bilmem bi yere yukle filan bisey yaziyo.var mi bu konuyla ilgili bilgin

henüz onu görmedim... Çözerseniz bana da haber verin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi av.korkut -- 23 Eylül 2013; 15:54:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The_Sopranos

Merhaba arkadaşlar bu yıl oyunu daha almadım alacaktım aslında ama okuduklarım beni ümitsizliğe itti...

En önemli sorun oynanabilirlik bunun çok kötü olduğunu söylüyorlar ben grafiklere yada sahaların sayısına kafa yormam önemli olan oynanabilirlik. Oyundan keyif alınıyor mu yeni motor neler getirdi neler götürdü tecrübeli arkadaşlardan detaylı bir inceleme bekliyorum özellikle oynanabilirlik ve keyif açısından ona göre alacağım oyunu..

Edit: İmla
    The_Mentalist_CH ve uğurpes hoş geldiniz gözlerimiz yollarda kaldı oyunu alın oynayın derim ben av.korkut allah razı olsun inceleme için
  • quote:

Orijinalden alıntı: angelsbjk

The_Mentalist_CH ve uğurpes hoş geldiniz gözlerimiz yollarda kaldı oyunu alın oynayın derim ben av.korkut allah razı olsun inceleme için

Online da durum nasıl? Hala devam mı aynı sorun?

Dün açtım, offline ana lig yapıyorum, normal hızında oyun inanılmaz keyifli... Online bu seviyeye gelene kadar da girmeyeceğim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: av.korkut

quote:

Orijinalden alıntı: The_Mentalist_CH

quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar bu yıl oyunu daha almadım alacaktım aslında ama okuduklarım beni ümitsizliğe itti...

En önemli sorun oynanabilirlik bunun çok kötü olduğunu söylüyorlar ben grafiklere yada sahaların sayısına kafa yormam önemli olan oynanabilirlik. Oyundan keyif alınıyor mu yeni motor neler getirdi neler götürdü tecrübeli arkadaşlardan detaylı bir inceleme bekliyorum özellikle oynanabilirlik ve keyif açısından ona göre alacağım oyunu..

az bekle, incelemenin kralını yapcam sana... hoşgeldin bu arada :))

Eyvallah sağolasın ama beklerken kadrolar uçmasın harcarlar beni

Bekliyorum ama forumlar, yorumlar oyunun çok kötü olduğu yönünde

Merak etme, şu an kimse oynayamıyor, kadrolara bişey olmaz...

Ayrıca para kasmak çok da zor olmayacak...

Kimse 2. seviyeyi göremedi henüz, 20 puanla zor geliyor ama mesela 2. seviyeden biriyle eşleşince 300-500 puan oluveriyor bir maçta... Rahat ol...

Oyuna gelince...

Şu an herkes, ben de dahil, şikayetçi...

Sebepleri ise bir kaç ana başlık;

- Oyuncular çok hantal...

- Paslar ve şutlar saçma olmuş...

- Grafikler kötü, yüzler alakasız, çim boya gibi...

- Online rezalet halde...

- Oyundaki bazı modlar yok...

Hepsine tek tek bakalım şimdi;

Oyuncuların hantal kaldığı izlenimi ediniyorsun oynarken... Bu kısmen doğru olsa da bu kadar abartmak haksızlık... Zira oyuncuların hantal olduğu hissi bizim yıllardır süregelen futbol oyunlarından alışkanlığımızla alakalı... Artık öyle pire gibi adamlar, vücut fiziği ve momentumdan bağımsız dönenler vs kalmamış... Fox-Engine'nin gelmesiyle fizik motoru momentum kazanmış... Gerçek bir insan vücudunun tepkileri, hızlanması, yavaşlaması, durması, top kontrolü vs kazandırılmış... Bu haliyle tam bir simülasyon olmuş oyun... Alışmak gerekiyor... Ve alışmak, itiraf edeyim ki, benim gibi neredeyse 10 yıldır her gün aralıksız PES oynayan biri için bile çok zor oldu... Hala da tam alışabilmiş değilim... Ama bunda kusur oyunda değil, bizde... Fakat oyuncu hareketleri çok az daha hızlı olabilirmiş...

Paslar ve şutlar kötü değil, biz kullanmayı bilmiyoruz henüz... Örneğin biz, sol çaprazımızdaki adama ara pas atacaksan yön tuşunu ona doğru iter, ara pas tuşuna basarız... Gelmiş geçmiş tüm PES lerde böyledir bu... Fakat bunda farklı... Topun düşmesini istediğin yöne doğru yön tuşuna basıp, hangi oyuncunun nasıl koşu ile yetişeceğini ise basma süren ile ayarlıyorsun... Örneğin sen ileri basıp ara pas atıyorsun ama o pas geriden ileri koşturduğun orta saha oyuncuna gidiyor... Oyun içinde tüm oyuncuların topsuz hareketlerini de göz ucuyla kontrol edeceksin yani... Yoksa kanatta koşu yoluna atmak istediğin pas, hemen yanındaki adam gider, söversin...

Şutların biraz daha sert olması gerektiği söylenebilir ama biz alışkanlığımıza yeniliyoruz... Yanındaki stoperle omuz omuza mücadele eden oyuncunun aynı zamanda hem sert hem isabetli şut atmasını bekliyoruz... Dediğim gibi, biraz daha sert olabilirdi ama gerçekçilik bakımından uygun görünüyor...

Tabi bu söylediklerim hem pas, hem şu için 'Temel' ayarı için geçerli... 'İleri' ayarında zaten noktayı kendin belirliyorsun... (Oyunu alınca anlarsın bu ileriyi temeli)

Bir söz de kaleciler için... Kaleciler, Özellikle kaleci hareketleri çok başarılı... Ama uzaktan gelen şutların hepsini havada penetre ile tutmaları biraz olağan dışı... Gerçi son yamadan sonra düzeldi gibi...

Grafikler kötü değil, aksine harika... Çimler maç ekranında anormal canlı görünüyor... Keskinlik çok fazla... Pozisyon tekrarına girince aslında görüyorsun herşeyin ne kadar detaylı ve gerçekci olduğunu... Fakat maç ekranında yapay duruyor... Bu da fox-engine/KONAMI/PS3 uyumsuzluğunun bir sonucu... Oyunun yeni nesli PS4 için çıkana dek bekleyeceğiz...

Uyumsuzluk demişken; PS3 oyunu hakkıyla akldırmayor ne yazık ki... Oyun içinde, menülerde dahi, anlık donmalar yaşanıyor... Bildiğin kasıyor makina... Bunun DLC ile düzeleceğini sanmam ama bekleyeceğiz...

Online müsabakalar yok artık... Ne normal müsabakalar ne de Ana Lig içindeki müsabakalar yok... Sonradan ekleyecekler mi, açacaklar mı bilmiyorum ama şu an böyle bir menü yok...

Online tümüyle oynanamaz halde... Maç tamamlamak mümkün değil... Eşleştirme yapamıyor... Oyun için lag olmasa bile müthiş bir FPS sorunu var... Akıcılık ve hız hak getire... Slow Motion maç yapıyorsun... Bunu muhakkak yama ile düzelteceklerdir, böyle bırakamazlar... Onun için şu an online hakkında yorum yapmıyorum... Yamadan sonra bakmak gerek...

Ana Lig Online'da köklü sistem değişiklikleri var... Alınca görürsün, uzun uzun yazmayayım... Karışık biraz...

Netice itibariyle;

Oyun kötü değil... Ama KONAMI'nin Fox-Engine den kaynaklanan bazı acemilikleri var henüz...

Oyun gerçek bir simülasyon olmuş... Artık al Ronaldoyu, yardım babam devri sona ermiş durumda...

Bir PES tutkunu için mutlaka oynanması gereken bir oyun...

Çok açık birşeyi belirtmek gerek; dün online'a kızdım, açtım FIFA 14'ün demosunu oynadım... Bundan önceki tüm FIFA denemelerim, maçın ilk yarısı bitmeden sona ermiş iken bu kez 10-15 maç yaptım... Oyunu da bayağı çözdüm... Ama, PES 2014'ten sonra bana oynanış olarak gerçekçilikten çok uzak geldi...

Velhasıl sen oyunu al, ama online'a düzeldi denmeden girme :)

Oyunu al, kafana göre bir takım editle, yap bi offline ana lig; oynanışa alış, keyfini çıkar... Şöyle bi 2-3 sezon tamamla.... Sonra tekrar görüşelim... Ama unutma; bu oyuna alışmak en önemli nokta... Çünkü yıllardır uzmanı olduğun PES'in yeni serisini değil, baştan sona yepyeni bir futbol oyununu oynayacaksın...

Dun itibariyle takım seviyemiz 3 oldu puan kopmalarla yerlerde sürünüyor 360 ama para bizde)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Serverda ant moduna grdim yağ gbi 10 saniyede rakip bulup maça girdi bilek denemedım ama bellı duzeltmişler

• quote:

Orijinalden alıntı: angelsbjk

İşte aradığım buydu tam bir oyuncu gözlemi olması gerektiği gibi...Teşekkür ederim dostum hoşbulduk Av. Korkut vallahi incelemen bir harika inan iki kez okudum çok çok teşekkür ederim
  • quote:

quote:

quote:

quote:

az bekle, incelemenin kralını yapcam sana... hoşgeldin bu arada :))

Eyvallah sağolasın ama beklerken kadrolar uçmasın harcarlar beni

Bekliyorum ama forumlar, yorumlar oyunun çok kötü olduğu yönünde

Merak etme, şu an kimse oynayamıyor, kadrolara bişey olmaz...

Ayrıca para kasmak çok da zor olmayacak...

Kimse 2. seviyeyi göremedi henüz, 20 puanla zor geliyor ama mesela 2. seviyeden biriyle eşleşince 300-500 puan oluveriyor bir maçta... Rahat ol...

Oyuna gelince...

Oyuncuların hantal kaldığı izlenimi ediniyorsun oynarken... Bu kısmen doğru olsa da bu kadar abartmak haksızlık... Zira oyuncuların hantal olduğu hissi bizim yıllardır süregelen futbol oyunlarından alışkanlığımızla alakalı... Artık öyle pire gibi adamlar, vücut fiziği ve momentumdan bağımsız dönenler vs kalmamış... Fox-Engine'nin gelmesiyle fizik motoru momentum kazanmış... Gerçek bir insan vücudunun tepkileri, hızlanması, yavaşlaması, durması, top kontrolü vs kazandırılmış... Bu haliyle tam bir simülasyon olmuş oyun... Alışmak gerekiyor... Ve alışmak, itiraf edeyim ki, benim gibi neredeyse 10 yıldır her gün aralıksız PES oynayan biri için bile çok zor oldu... Hala da tam alışabilmiş değilim... Ama bunda kusur oyunda değil, bizde... Fakat oyuncu hareketleri çok az daha hızlı olabilirmiş...

Paslar ve şutlar kötü değil, biz kullanmayı bilmiyoruz henüz... Örneğin biz, sol çaprazımızdaki adama ara pas atacaksan yön tuşunu ona doğru iter, ara pas tuşuna basarız... Gelmiş geçmiş tüm PES lerde böyledir bu... Fakat bunda farklı... Topun düşmesini istediğin yöne doğru yön tuşuna basıp, hangi oyuncunun nasıl koşu ile yetişeceğini ise basma süren ile ayarlıyorsun... Örneğin sen ileri basıp ara pas atıyorsun ama o pas geriden ileri koşturduğun orta saha oyuncuna gidiyor... Oyun içinde tüm oyuncuların topsuz hareketlerini de göz ucuyla kontrol edeceksin yani... Yoksa kanatta koşu yoluna atmak istediğin pas, hemen yanındaki adam gider, söversin...

Şutların biraz daha sert olması gerektiği söylenebilir ama biz alışkanlığımıza yeniliyoruz... Yanındaki stoperle omuz omuza mücadele eden oyuncunun aynı zamanda hem sert hem isabetli şut atmasını bekliyoruz... Dediğim gibi, biraz daha sert olabilirdi ama gerçekçilik bakımından uygun görünüyor...

Tabi bu söylediklerim hem pas, hem şu için 'Temel' ayarı için geçerli... 'İleri' ayarında zaten noktayı kendin belirliyorsun... (Oyunu alınca anlarsın bu ileriyi temeli)

Bir söz de kaleciler için... Kaleciler, Özellikle kaleci hareketleri çok başarılı... Ama uzaktan gelen şutların hepsini havada penetre ile tutmaları biraz olağan dışı... Gerçi son yamadan sonra düzeldi gibi...

Grafikler kötü değil, aksine harika... Çimler maç ekranında anormal canlı görünüyor... Keskinlik çok fazla... Pozisyon tekrarına girince aslında görüyorsun herşeyin ne kadar detaylı ve gerçekci olduğunu... Fakat maç ekranında yapay duruyor... Bu da fox-engine/KONAMI/PS3 uyumsuzluğunun bir sonucu... Oyunun yeni nesli PS4 için çıkana dek bekleyeceğiz...

Uyumsuzluk demişken; PS3 oyunu hakkıyla akldırmayor ne yazık ki... Oyun içinde, menülerde dahi, anlık donmalar yaşanıyor... Bildiğin kasıyor makina... Bunun DLC ile düzeleceğini sanmam ama bekleyeceğiz...

Online müsabakalar yok artık... Ne normal müsabakalar ne de Ana Lig içindeki müsabakalar yok... Sonradan ekleyecekler mi, açacaklar mı bilmiyorum ama şu an böyle bir menü yok...

Online tümüyle oynanamaz halde... Maç tamamlamak mümkün değil... Eşleştirme yapamıyor... Oyun için lag olmasa bile müthiş bir FPS sorunu var... Akıcılık ve hız hak getire... Slow Motion maç yapıyorsun... Bunu muhakkak yama ile düzelteceklerdir, böyle bırakamazlar... Onun için şu an online hakkında yorum yapmıyorum... Yamadan sonra bakmak gerek...

Ana Lig Online'da köklü sistem değişiklikleri var... Alınca görürsün, uzun uzun yazmayayım... Karışık biraz...

Netice itibariyle;

Oyun kötü değil... Ama KONAMI'nin Fox-Engine den kaynaklanan bazı acemilikleri var henüz...

Oyun gerçek bir simülasyon olmuş... Artık al Ronaldoyu, yardım babam devri sona ermiş durumda...

Çok açık birşeyi belirtmek gerek; dün online'a kızdım, açtım FIFA 14'ün demosunu oynadım... Bundan önceki tüm FIFA denemelerim, maçın ilk yarısı bitmeden sona ermiş iken bu kez 10-15 maç yaptım... Oyunu da bayağı çözdüm... Ama, PES 2014'ten sonra bana oynanış olarak gerçekçilikten çok uzak geldi...

Oyunu al, kafana göre bir takım editle, yap bi offline ana lig; oynanışa alış, keyfini çıkar... Şöyle bi 2-3 sezon tamamla.... Sonra tekrar görüşelim... Ama unutma; bu oyuna alışmak en önemli nokta... Çünkü yıllardır uzmanı olduğun PES'in yeni serisini değil, baştan sona yepyeni bir futbol oyununu oynayacaksın...

Alıntıları Göster

Netice itibariyle;

Harikulade tekrar teşekkür ederim bir oyuncu gözünden bir inceleme ancak bu kadar olabilir alışılmış klasik yorumlar sahalar eksik o yok bu yok değil tamamen oyunun içinden gözlemler olmuş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Sopranos -- 23 Eylül 2013; 18:37:16 >

• Takım seviyesi neye gore lvl atlıyor bilen var mı hala 1. Seviyedeyim:)

• ya kaleciyle karsi karsiya birakan ara paslarinda forvetler neden agir cekim kosuyo? kaleci cikip alinca normal hizlarina geri donuyolar.

• quote:

Orijinalden alıntı: oosmankaplan

Takım seviyesi neye gore lvl atlıyor bilen var mı hala 1. Seviyedeyim:)

Benim ki cok mac yapip cok kazanip iyi oyuncu transfer edersen takim sewiyende yukselir

• pasları kötü atıyorlarsa destek ayarlarından pas türünü temel yaparsanız düzelir yoksa ileri derseniz atmadıgın yerlere pas atıyor
  • Lan hızlı para nasıl kazanılır
  • Para ant mod kazanılır

• quote:

Orijinalden alıntı: esnll

Para ant mod kazanılır

bilek modda niye kasılmıyor
  • Hayir para bilek modda kazanilir bizzat ben bu sekilde suan 6000 civarinda para kazandim.tabii oyuncu maliyetleri dahil

• Baskan bilek modda üst üste 5 maçtan fazla yapılmaz yapsa da gevsersın dikkatın dağılır ama ant mod 20 dk da 1 maça girersin sonra işine bakarsın benim takım 7500 de %30 bilek %70 ant mod bileğin çok ıyı olursa üst üste kazanılan maçlarda x2 verıo o da ayrı ama konamı yüzünden en mantıklısı su anda ant mod yenilse de kopsada cok sinirlenmezsin takım güçlü ise ant mod da iyi sonuç alırsın 2013 gbi nınandınho şov yapamıo 14 te 8 maç seri taptım paranın gözüne vurdum mesela)

• quote:

Orijinalden alıntı: esnll

Baskan bilek modda üst üste 5 maçtan fazla yapılmaz yapsa da gevsersın dikkatın dağılır ama ant mod 20 dk da 1 maça girersin sonra işine bakarsın benim takım 7500 de %30 bilek %70 ant mod bileğin çok ıyı olursa üst üste kazanılan maçlarda x2 verıo o da ayrı ama konamı yüzünden en mantıklısı su anda ant mod yenilse de kopsada cok sinirlenmezsin takım güçlü ise ant mod da iyi sonuç alırsın 2013 gbi nınandınho şov yapamıo 14 te 8 maç seri taptım paranın gözüne vurdum mesela)

Üstad kadronda kimler var yazarmısn saglam oyuncular lazım

• Kl agassa mcgregor def lautoa d.reyes guilherme mbow mangala tacalfred gassama kogelmacherorta m.rabiu mbia gellazca Wellington nem goufran forvet kanat mphela montano luis leal khalbatra Steven vitoria 1-2 isim yanlış olabilir 1500 cepte gomis alacam)

• Bağlantı kopmalarını servera bağlıyordum ama değilmiş...

En azından hepsi değilmiş...

Hile sorunu devam ediyor, gözümüz aydın

• efsane ol'da maçta tüm oyuncuları nasıl kontrol ediyoruz ?? sadece kendi oyuncumu kontrol etmek istemiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.