Şimdi Ara

PS3'te Kopyanın Sonu mu? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
301
Cevap
0
Favori
12.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Bethrezen
    quote:

Orijinalden alıntı: Drizzt_tr

o işe yarayan yöntem oldugu için kapanırsa başkalarını açarlar. Zaten bir programda çıktı sanırım, isteyen evindede kendisi açabiliyor dns i

Sizin dediginiz program zaten DNS degistirme olayinin otomatik versiyonu. Bunu yapmanin 2 yolu var; ya ps3'un network ayarlarini manual olarak degistireceksiniz yada bahsettiginiz programi kullanacaksiniz ama sonucta ikisi de ayni kapiyo cikiyor.

Kaynak gosterebilirmisiniz lütfen
  • yani şimdi bedavaya tüm yeni oyunları online oynuyosunuz? ve Sony anlamıyor mu? Bence KZ3 ile herşey belli olur, ban vs. olmazsa daha da engel koyamaz gibi geliyor, yazık Sony e, şimdilik aciz kaldı demek ki...
  • bazılarına bakıyorumda korsan olayından sonra ps3 bölümünden çıkmaz oldular.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkopol -- 8 Şubat 2011; 13:53:57 >
  • Bir konuya aciklik getirelim, enson fw'ye sahip degilseniz eger online oynayabilmenizin tek yolu DNS degisikligidir ama bu gecici bir cozumdur. 7-10 gunluk bir sureden sonra DNS degisikligi de ise yaramamaktadir. Her yeni fw ciktiginda DNS belli bir sure aktif olur daha sonra bu acik kapatilir. Tarih tekerrurden ibarettir tipki 3.41, 3.42, 3.50 gibi.

3.55 cfw ile temelli psn erisimi saglaniyor tarzi yanlis soylemlerden kacinalim lutfen.
  • Ne oldu son durum 3.56 yı kırdılar mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: REAL MADRID

yani şimdi bedavaya tüm yeni oyunları online oynuyosunuz? ve Sony anlamıyor mu? Bence KZ3 ile herşey belli olur, ban vs. olmazsa daha da engel koyamaz gibi geliyor, yazık Sony e, şimdilik aciz kaldı demek ki...

ne o zorunamı gitti oynayan oynar kardeş kimse bişey yapamaz bu saatten sonra.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bethrezen

Bir konuya aciklik getirelim, enson fw'ye sahip degilseniz eger online oynayabilmenizin tek yolu DNS degisikligidir ama bu gecici bir cozumdur. 7-10 gunluk bir sureden sonra DNS degisikligi de ise yaramamaktadir. Her yeni fw ciktiginda DNS belli bir sure aktif olur daha sonra bu acik kapatilir. Tarih tekerrurden ibarettir tipki 3.41, 3.42, 3.50 gibi.

3.55 cfw ile temelli psn erisimi saglaniyor tarzi yanlis soylemlerden kacinalim lutfen.

Suan icin temmeli erisim saglaniyor mu (evet) , yarin Allah kerim artik.

Not: Online la isim olmadigi icin hic umrumdada degil yarin engellenip engellenmeyecegi bu arada.. Kirk yilda bir efendi gibi yarim saat, bir saat offline oyun oynarim bana yetiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :Sephiroth:
    Kardeşim bizim kilitlenen konu vardı orada gelipte edilenleri ben biliyorum üstüne birde bir arkadaş Türkçe oyunlar gidiyor mu diye ondada yazılanları görmüştüm ki sen o zamanlar o konularda yoktun. Destekleyin demek ile desteklemek zorundasınız takas yapmayacaksınız demek çok farklıdır burada onlarda oldu emir verenler ama bir yere kadar belli bir yerden sonra bizde ister istemez tetiği çekiyoruz.

Kardeşim oyunlarını orijinal olarak temin etmeme hadi o zaman neden Merlin'de iken ikinci Xbox 360'ı koşa koşa alıp birde hevesle konu açmıştın al bak birde işin bu boyutu var. Seni desteklemeyen etmeyen firmanın konsolundan ikinciyi alıyorsun. Bu işin destek olmak yada olmamakla alakası yok şurada Xbox 360 resmi gelsin Türkçede sunsun bir halt olmaz. Yıllardır görüyoruz Türkçe desteği ile satılan yazılımların hallerini. Sony'de bile Ps3'de Türkçe otursun bak gör bakalım o cihazlar nasıl kırılıyor bu iş köprüyü geçene kadar.

Filmleri, mp3'leri yada işletim sistemlerini neden ayıralım yapma etme Allah Aşkına burada birçok kişinin filmleri falan indirip burada gelip orijinalci ayağı yaptığını benim kadar iyi biliyorsun. Filmlere harcanan o emekler dizilere harcanan o emekler hemde Türkçe olarak geliyor özel paketleride cabası alıyor musunuz büyük mağazalardan yok onlarda esneme payı olabilir yapma eyleme. Xbox 360'ın resmi olmaması o emek harcayanları bağlar mı hayır al onların hakkını yiyorsun şuanki bakış açısından gidersek.

Kinect konusundaki yazılım ustalarının nicklerini sayayım mı buraya bir cacık olmaz diyenleri bak bu işte kimse sütten çıkmış ak kaşık değil. Konuları gezme konusunda herkes yapıyor.

Emeği, hakkı yada benzer şeyleri platformlara göre şekillendirmeyin. Orijinalci olmak ile Ps3'de işime geldiği için orijinal kullanıyorumu ayırın bir kenara. Herşeyi kopya oyna sonra gel Ps3'de orijinal al ben orijinalciyim vallahi günah çıkarmanın böylesi Vatikan bile buna imrenir. Xbotluk olayı falan değil bu iş birçok kişi yapılan ve söylenen yanlış diyor hemen Xbot yada kopyacı işin en kolay yolu.

Ben kilitlenen konu başlığı altında bile kaç tane kopya oyun özendirici mesaj yazanı şikayet ettim ama ona rağmen karşılığında laf yedik. Derdin ne diyoruz bir süreci konuşuyoruz adam Özgür Kirazcı öyle dedi diyor sen şimdi nedersin buna hemde bir değil iki değil üstüne tabi bu hakaretle oluyor. Foruma bakıyorum takasta yapmayın onundak kopya ile farkı yok muhabbetleri nedir bu azıtma değil mi sence kardeşim.

Abicim, şimdi bazı noktalarda fikirlerini gayet iyi anlatıyorsun ama bazı noktalara bakıyorum, maalesef düz mantıkla, diğer bölümdeki bazı insanların anlayışı ile yaklaşıyorsun. Haliyle bu noktaları düzeltmek için lafı uzatmak zorunda kalıyoruz. Darılmaca, gücenmece senle benim aramda olmaz biliyorsun, güzel güzel tartışırız. Doğru ve bilinçli insanlar ile tartışmak güzeldir her zaman.

Şimdi, ben bir süre forumda yoktum doğrudur ama bazı konuları ziyaretçi olarak takip etmişliğim vardır, bunların çoğu da örnek verdiğin konulardır. Bazı şeyleri bilmesem, buraya yorum olarak yazmam mümkün değil, kimin ne yaptığını az çok biliyorum anlayacağın. Önceki yorumumda da yazmıştım, ben burada bulunduğum süre içersinde PS bölümündeki bilinçli insanların çıkıp ''Sen Xbox kullanıyorsun, o yüzden sen böylesin'' dediğini görmedim açıkçası. Kopya konularında her kafadan bir ses çıktığı için ahkam kesen, emir veren insanlar görmek mümkün oluyor tabii. Bu insanların oyunlarla, konsollar ile ne kadar alakası oldukları, bu konular hakkında ne kadar fikir sahibi oldukları tartışılır. Böyle yapanları bizimle veya bilinçli insanlar ile aynı kefeye koymamak lazım, bizim karşı çıktığımız kişilerde zaten bu tip insanlardır ama bu insanların çoğu nedense diğer bölümden buraya gelenler oluyor, bilmem dikkatini çekiyor mu artık... Türkçe oyunlar konusunu defalarca söyledik ''Eğer bu ülkede Türkçe oyunlar oynamak, tadını çıkarmak istiyorsanız; orijinal oyun almalısınız, almak zorundasınız'' bu kadar basit bir mantığı hâlâ anlamamış olman bana çok garip geliyor açıkçası, kendini birde Özgür Kirazcı'nın yerine koymayı dene istersen...

İster burada olayım, ister başka bir yerde; şu an Xbox'ım bozulsun, diğer iki makine de olduğu gibi yine koşarak gider alırım... Çünkü ben konsol oyuncusuyum, bazıları gibi sahip olduğum platformun kuklası değil. Aradaki fark bu kadar basit ve bunu sende çok iyi biliyorsun. Yurt dışında bir çok insanın uyguladığı olayı duymuşsundur, önce oyunu internetten indirip şöyle kaba taslak incelerler, eğer adamın hoşuna giderse gidip orijinal olarak temin eder. Heeh, işte benimde aynen uyguladığım olay böyle diyeyim kısaca ama ben genel olarak kuzenin PS3 için temin ediyorum. Bugün Xbox 360 Türkiye'de resmi olarak çıksın, hiç bir şey değişmez, bu konuda hemfikiriz. Çünkü iş işten geçmiş, NextGen başladığından beri ülkeyi adam yerine koymaya bir firma, bu saatten sonra konsolu resmi olarak çıkartsa benim için hiç bir şey değişmez ''Dalga mı geçiyorsunuz?'' derim bu sefer. Zaten MicroSoft Türkiye'nin içler acısı bir şekilde resmi twitter sayfasından kinect reklamı yaptığını gördükten sonra, böyle bir ihtimalin kesinlikle olmadığını bilenler biliyor.

Film ve müzik konusunda ise, yine söylüyorum burada kimse ''Ben padişah torunuyum, her şeyi orijinal kullanıyorum'' diye geçinmiyor, geçinen varsada kendi sorunudur beni ilgilendirmez. Kaldı ki, PSP'lerde kopyanın Allahı olup şimdi 360'da orijinalciyim diye dolanarak, millete ahkam kesenlere, sözde kulüp kurup kendini tatmin edenlere demek lazım o lafları, asıl hak edenler onlar çünkü... PS bölümündeki büyük bir çoğunuluk, elinden geldiğince Türkçe oyunlar için destek olmak adına orijinal oyunlara sahip çıkıyor ve kopya kullanan insanlara gayet mantıklı bir sebep ile karşı çıkıyorlar, bunu neresi kötü şimdi izah edin gözünüzü seveyim? Bununla, film ve müziği kıyaslamak kusura bakma ama mazeretten başka bir şey değildir.

Kinect konusunda bir şey diyemem, o lafların neden dendiğini biliyorum ama. Zamanında Kinect'in HardCore kitleye hitap ettiğini yutturmak için, Half-Life videoları ve Fable III videoları gösterdiklerini biliyorsun, nedense şimdi bu oyunların hiç biri piyasada yoklar? Bir Forzo 4 için Kinect desteği geliyor, onunda pek sağlıklı olup olmayacağı tartışılır, ellerin havada ne kadar direksiyon çevirebilirsin? Kinect gelecek açısından oyun sektörü için büyük bir teknoloji olsa bile, bu neslin teknolojisi değildir. MS para kazanmak ve piyasaya yoklaması için %40'lık gücünü kullanabilen bir sistemi piyasaya sundu, cacık olmaz lafı bu açıdan geliyor herhalde.

Vallahi kimin ne yaptığını, hangi amaçla forumda takıldığını sende bende iyi biliyoruz. Bak bende Xbox kullanıyorum, Forza 3'ü veya başka bir Exc. oyunu eleştirirken sözde günlük tutup saçma sapan karalamalar yaptığımı gördün mü hiç? Xbot lafı buradan geliyor, çünkü bu şahısların oyunculuk ile uzaktan yakından alakası yok. Yaptıkları iş, fakrlı platformlarda örgütlenip burada huzursuzluk çıkarmaktan başka bir şey değil, bu şahısların kim olduğunu bilen biliyor aynı muhabbet dönmesin şimdi... Bir çok konuda ortak fikirdeyiz ama bazı konulardaki düşüncelerini Live'da ve başka yerlerde o kadar muhabbet döndürdükten sonra cidden sana yakıştıramıyorum abicim. Kesinlikle doğru olmadığı halde benim başkalarına benzediğimi söylüyorsun ama benim düşüncem de, senin de bu tür konularda bazı zat'lardan farklı olmadığın yönünde, en azından ister istemez öyle görünüyor...

Sonuca gelirsek, Orijinal desteği adına yapılan her şey, bize birere artı olarak geri dönecek. İşte örnekler ortada, God of War III ve Gran Turismo 5 oyunlarına yapılan ilgi normal seviyede bile olsa, Killzone 3, Uncharted 3, inFamous 2 gibi oyunları ve daha nicelerini Türkçe Dublajlı görme şansımız olacak. Bir oyuncu olarak daha ne istenilebilir ki? Ama bazılarının, ülkeye hizmet sağlamayan bir firmanın ürününü savunarak değil, PS3 için çıkan oyunları orijinal olarak temin ettikleri için gerçekleştiğini aklından çıkartmaması lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolidRises -- 8 Şubat 2011; 15:47:27 >

• Yakınlarda 3.60 güncellemeside çıkar gibi.
    Bu cihazın kırılması çok güçtü kırıldı ama yine güçleşicek. Güncellemeler ile herşeyi yapmaları mümkün.
    Öyle bir güncelleme yaparlar ki yüklenmediği takdirde menüde bile dolaştırmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mıstıkv

arkadaşım .beni tehdit etti diyenler in alayı kopyacı .kılıfı bulmuşlar ve sende onlarla aynı ağızdan konuşup orjinal kullanan sony e destek veren herkese aşağılayıcı tavır takınıyorsun.bak mesajımda direk kopyacı dememişim onların ağzıyla konuşuyorsun demişim.ilk mesajımda sırf seni kastetmedim.seninde içinde bulunduğun belkide sen hariç herkesin kopyacı olduğu güruhtu.nedense pek alıngansın.birde destek vermek ayrı yalakalık ayrı.demeye çalıştığın ve diyemediğin sony yalakaları olan insanlar.emir telakki eden biatçılar ,kendince tehditlere boyun eğenler .senin orjinal alacak insanlara yakıştırdığın bu tutum tamamen kendi egonu tatmin etmek için başkalarını aşağılayıcı tabirler kullanmandan ileri geliyor.önce haddini bilecek,insanları yaftalamayacaksın.sonra senide böyle yaftalarlar.ama ben orjinalciyim yaaaaa diye yazar durursun.sen sony nin bu tutumunu eleştirebilirsin ama onlara destek veren kimseye yazdığın çirkin şeyleri yazamazsın.haddini bileceksin.yazdığının ucu nereye dokunur öğreneceksin.unutma birine çamur atacaksan bilki ilk senin ellerin çamurlanacaktır.önce kendi çamurunu temizlemeni tavsiye ederim.

aynen katılıyorum söz bırakmamışşın:)

• 3.56 sı mı kaldı ya 3.55 ile hem psn hem korsan her türlü akıyor. Ben böyle iyiyim yeni güncellemeye gerek yok. Yeni oyun gelene kadar yine çözerler. Zor olanı yaptılar gerisi çorap söküğü artık şu bir kaç haftadır sony acınası halde, hala 3.55 ile PSN'i engelleyemediler. küçücük bi dns arkadaş bu. hayır onu geçtim bari banla korsan kullananları. onu da mı yapmaktan aciz. benim psn ile işim olmuyor zaten şu aşamada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 8 Şubat 2011; 16:33:38 >
  • PSN'den banlamamanın sebebi korsan kullanan kişileri ürkütmeden tespit etmek olabilir. Konsolu kırdırıp online kullananlar bu hususa dikkat etsinler derim...
  • Toplu ban bekliyorum ben.
  • Killzone 3'ten sonra böyle bir şey olabilir. Kopya kullanan arkadaşlar bu geçici baharın daim olacağını sanmasınlar...
  • Umarım sony bu sessizliğinin ardında radikal bazı önlemler saklıyordur.
  • Banlama yapamazsa zaten yeni konsol çıkartmaya kadar gider iş. Yoksa yakında (burada orjinal kullanıyorum diyenlerinde çoğu dahil olmak üzere) herkes kopyaya döner, online ını öyle oynar geçer. Ama sony nin girişimlerine göre konuşursak sanırım 3.55 de cfw kullananları tespit edemiyor. Oyun bazında, yapımcı firma yardımı ile belki yapabilir. Activision şu an banlıyor ama sadece kendi oyun serverları için. Oda anca cheat ve hack yapanlara. Orjinal haliyle oyunu backup kullananları oda tespit edemiyor.
    Sony her yere saldırıp, onu kapat, bunun hesabı kapat, onun dosyaları kaldır emirleri yolladıgına göre şu anda çözüm bulamamış gibi.
    Aksi olsaydı MS gibi banlar geçerdi. Ugraşmazdı 3-5 hacker la.
  • quote:

Orijinalden alıntı: greenk

Yakınlarda 3.60 güncellemeside çıkar gibi.
    Bu cihazın kırılması çok güçtü kırıldı ama yine güçleşicek. Güncellemeler ile herşeyi yapmaları mümkün.
    Öyle bir güncelleme yaparlar ki yüklenmediği takdirde menüde bile dolaştırmaz.

Haklisin Hocam ,
    SONY istese simdi Kesin Korsan olayini siler atar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Obsidian

Arkadaşlar Sony 3.56 FW V2'yi yayınladı. 3.56'ya yeni güvenlik önlemleri eklenmiş. Update etmenizi öneririm. Görünen o ki PS3'te yeni oyunlar kopya oynanamayacak.

Bari atıyorsunuz doğru düzgün atın 2. firmware hdd sorunu düzeltmek için çıktı daha önce 3.41 de bu şekilde yayınlanmıştı bu arada 3.56 CFW hazır ama sadece her çıkan versiyonda uğraşmamak için hackerler şuanlık uğraşmıyacağız dediler isteyenler varsa pm den kaynak gösterebilirim

http://www.ps3hax.net/2011/02/security-researcher-states-ps3-rootkit-is-nothing-new/#axzz1DOA1dPRE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi addidas_85 -- 8 Şubat 2011; 19:24:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SolidRock

Killzone 3'ten sonra böyle bir şey olabilir. Kopya kullanan arkadaşlar bu geçici baharın daim olacağını sanmasınlar...

GT5 öncesi muhabbeti hatırlattı bana bu lafın :) GT5i de oynayamayacaktı jb yapanlar.

aslında konsolun cfw ile kırılması kötü oldu, jb ile kalsaydı sony pek üstüne gitmeyebilirdi, ama şimdi durum daha ciddi, ve daha kalıcı çözüm için uğraşacaklar.

ben ne güzel online derdim olmadan jb ile takılıyodum ama cfw çıktıktan sonra jb ye olan destek azalacak, cfw ye mecbur edecekler ki bu da hiç istemediğim bişey.
  • Bu saatten sonra Sony istediği güncellemeyi çıkarabilir, çıkardığı dakika tüm güncellemeler kırılmıştır ve böylede olacaktır.
    Kısaca söyleyecek olursak PlayStation 3 artık ele geçirilmiş bir alettir ve Sony'nin yapabileceği tek şey online oynamayı engelleme olacaktır.

İlerleyen zamanlarda online mevzusunu hackerler mi yoksa Sony mi kazanacak göreceğiz.
    Single takılmayı hackerlerin kazandığını söylememe gerek yok sanırım?
    Ethernet kablosunu çek bak keyfine bu kadar basit.

Her zaman her şekilde korsanı desteklemiş biri olarak PS3'ün kırılması tabi ki yine işime geldi.
    Ama bu orjinal kullanmayacağım anlamına gelmiyor.
    Sadece Sony'nin Türkçe çıkardığı oyunları orjinal alırım gerisini yine korsan kullanırım bu kadar basit.
    Diğer oyunlarda Türkçe destek olmadığına göre benimde orjinali desteklememe gerek yok.
    Elin gevurunu, bizimde soygun niteliğinde ücretlendirilen oyunlardan almaya hiç niyetim yok.

Türkiye'den orjinal almıyorum diyen, bana orjinal kullan, Türkiye'ye katkın olsun diyemez.
    Ayrıca Türkiye'ye desteğini resmi olarak veren Sony'ye teşekkür etmeden geçmeyeceğim.
    Başka kim bunu yapıyor ki?
    Xbox360 la Microsoft mu?
    Güldürmeyin beni...
    Türkiye'de oyunları bile bulunmayan, kırılmış xbox360'dan daha güzel ne olabilir ki...
    Sonuna kadar parçalayın makineyi düşünmeyin bile...Zevkinize bakın...

Son olarak "Sony zengin firma, hackerleri himayesine alsa da keyfine baksa ya" diyen arkadaşa hitaben;
    Bazı insanlar için önemli olan sadece zevktir.
    Sony'nin himayesine girseler bile bir şekilde rahat durmayıp geohot değilde hotgeo ismiyle yine yapacağını yapacaktır.O yapmazsa mutlaka başkası yapacaktır.

Unutmayalım ki rekabet kaliteyi beraberinde getirir.
    Hackerler ilerleyen zamanlarda PS3'ün gücünü tam anlamıyla kullanacaktır; Sony'nin yapmadığı şey...
    Orjinal alan buyursun yine orjinal oyun oynasın fakat gelecek olan onca yararlı fonksiyonları görmezden gelmesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seF[o] -- 8 Şubat 2011; 21:00:29 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.