Şimdi Ara

PS3'te Kopyanın Sonu mu? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
301
Cevap
0
Favori
12.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya öyle şeymi olur bunun bi yönetmeliği kuralı muralı yokmudur? Eğer youtube verirse o bilgileri sallanır o youtube.

Ayrıca ingilizcce yazıda, geohot ile ilgili paylaşımlar yapanlar ve o videolara yorum yapanlar yazıyor, izleyenleri istemiyor galiba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenkcirak

quote:

Orijinalden alıntı: TYSON80

quote:

Orijinalden alıntı: cenkcirak

quote:

Orijinalden alıntı: zippo90

quote:

Orijinalden alıntı: -xBurakx-

abi adamlar uğraşıyo didniyo oyun yapıyo 100 lira fazlamı geliyo ya

ama o yapanlar ayda 3000 euro kazanıyo burda ayda 1500 tl kazanan insana 100 çok geliyo . 1500 tl kazanan adam uğraşıp didinmiyo mu? hem de onlardan daha çok çalışıyo ama senin düşündüğün oyunu yapan zenginler tabii

Bu dediğinin hiçbir temeli yok paran yetmiyorsa almayacaksın.LCD tv ses sistemi yanınada ps3 çekiyor herkes is oyuna gelincemi para kalmıyor?Hem bende zengin bir adam değilim en fazla 2 ayda bir oyun alabiliyorum.Eğer zaten bir insanın böyle aletlere gücü yetmiyorsa başka eğlence araçları bulsun kendine.Tamam isteyen korsan kullansın isteyen istediği şeyi yapar buna kimse birsey diyemez ama minareye kılıf uydurmasın.Ben parasızimda o yüzden korsan kullanıyorum yoksa orjinal kullanırdim gibi laflar boş laflar.

hadi be biri şu boşu kaldırsın

Terbiyesiz.Büyü adam ol adam gibi cevap vermeyi öğren sonra bana cevap yaz.

bırak bu işleri hemserim bu ülkenın sartlarında haberin yok , hersey makbul dür tamammı yok temelı yokmusta bilmem ne. ne yapacak adam cember cevirmece misket mi oynayacak adamlar bize hertürlü giydiriyor bizde fırsatı cıkmıs hala bir avuc para vercez öylemi parası cok sorumlulugu az olan orjınele devam eder bu kadar basit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TYSON80 -- 9 Şubat 2011; 11:28:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Unzerstörbar

Bosverin tartismayi arkadaslar,Yillardir tartisiliyor Bu konu.Simdiye kadarda hicbir sonuc alinamadi.
    KZ3 ciksin hele ,Insaallah Onuda halledecekler.
    Zaten 1-2 hafta daha DNS degistirip PSN e girisler olursa ,Bu is tamamdir.

DNS nin disinda KZ3'ün cikisina kadar Halladerler :)

DNSi devre dışı bıraktı sony dostum, orjinal olan oyunumu bile online oynayamıyorum, kara kara düşünüyorum
  • Yorum yapanları değilde videoyu paylaşanı bulurlar bence.
  • Haftalık 2-3 saatlik bir PS3 keyfim var, onun da 1-2 saati zaten online, cihaza CFW attırıp canım online oynamak istediginde acaba bugün çalışacak mı derdi ile uğraşamam, kırıp kullananları da anlıyorum, oynamak istiyorlar ama çok para harcamak istemiyorlar, her ne kadar bu Türkiye'deki gelişmeye çalışan oyun sektörüne sekte vuracak olsa da kimse CFW ya da JB yapan adamlara bir şey diyemez. Herkes sayfalarca yazmış, kasmayın arkadamış kendinizi, isteyen istedigini yapar/yapacaktır.

Bu işin en kötü yanı; yeni yeni Türkçe oyunlar gelmeye başlamışken bu durumun tekrar eskiye dönme riski, onu da zamanla göreceğiz.

Bizler, orijinal oyun alanlar ya da almaya niyetli olanlar, ısrarla bu niyetlerinden dönmesin, Sony bugün banlar, yarın banlar, ya da hic banlamaz bunu kimse bilemez ama canı bir yandan CFW&JB yapmak isteyip kuşkularından dolayı yapamayanlar ile bunları yapıp yapmayanları keriz görenler aklını başına alsın, herkes kendi işine baksın

• quote:

Orijinalden alıntı: Okaliptys

quote:

Bosverin tartismayi arkadaslar,Yillardir tartisiliyor Bu konu.Simdiye kadarda hicbir sonuc alinamadi.

DNSi devre dışı bıraktı sony dostum, orjinal olan oyunumu bile online oynayamıyorum, kara kara düşünüyorum

Simdilik engellediler Hocam PSN e girisleri,
    1 Haftaya kadar kesin birseyler cikacaktir.
    Aslinda benim sorunum PSN degil, Yeni oyunlar calissin yeter. BUnuda kesin yapacaklar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Okaliptys

quote:

Simdilik engellediler Hocam PSN e girisleri,
    1 Haftaya kadar kesin birseyler cikacaktir.
    Aslinda benim sorunum PSN degil, Yeni oyunlar calissin yeter. BUnuda kesin yapacaklar.

b

Dostum en azından orjinal oyunlarimizi online oynayabilirsek iyi olur ya :( yoksa 2ci ps3 yada versiyonu yükseltmek girişiminde bulunucam, oyunlarada doyuyorduk doğrusu

• @Okaliptys

Hic orjinal oyunum olmadigi icin Rahatim ben HOcam
    Orjinal oyunu olanlar düsünsün

Not: Sirf CFW icin Orjinal oyun almistim 2 hafta once 4 Euro'ya Var bir tane Orjinal oyunum,söylemeyi unuttum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unzerstörbar -- 9 Şubat 2011; 12:02:56 >

• Sony bakar Korsan akar.Kaçınılmaz son.En sonunda adam akıllı iş yapıp sony'nin yaptıgı hırsızlığa son verdiler. Bir oyuna 115 lira verilir mi arkadaş. İnsaf.Ederi max 30 lira.

Korsan oyundan yakınacaklarına konsolun hakkını versinler.Mağdur ettikleri linux kullanıcılarından özür dilesinler.
  • Ya ben bu apple ve sony gibi firmaların makinamı kurcalayamazsın mantığına da kılım. Bırak kim ne yaparsa yapsın. Araba alınca o jantı takma, çipini takma gibi geliyor bana.
    Ben de orjinal taraftarıyım ancak sorunsuz kırıldığı gün orjinalcilerin bir çoğu dönecektir. Ps2 de olduğu gibi.
    Oyunlar pahalı maalesef. Ancak pc oyunları bile bu kadar şişikken ps3 ne kadar ucuzlar bilemeyiz. Acaba oyunlardan ne kadar vergi alınıyor?
    Mantık aynı şunun gibi. Araç vergiler pahalı. Ucuzlayınca sürümden daha çok kazanacak devlet. Aynı hesap ama yapan yok.
  • 100 yazılımcının çalıştığı bir firmanın kişi başı yıllık maliyeti 30.000 dolar seviyesinden aşağı değildir. Bu da aylık toplam 250.000 dolar eder, siz buna diğer çalışanlar ile işletme giderlerini de ekleyin etti mi size 400.000 dolar. Sıfırdan yapılan bir oyunun en az 3 yıl sürdüğünü hepimiz biliriz. Yani sadece çalışanlar ve işletme maliyetleri 15 milyon dolar gibi bir rakam bedeldir. Buna siz oyunların dağıtım masraflarını, baskı maliyetlerini, reklamları, lansman gibi faaliyetlerin giderini, yazılımların ve donanım ücretini, falan derken 20 milyon dolardan aşağı AAA kalitede bir oyun yapmak büyük maharet ve uğraş ister. Kaldı ki, üst düzey yapımcıların yıllık maaşları milyon dolar seviyesine sahiptir, bunlar hesap yok. 1 milyon satan bir oyunda karın zaten büyük kısmını dağıtıcı firma alıyor, lisansıdır, telif hakkıdır. Buna bir de siz çıkış fiyatlarını eklerseniz 30 dolar gibi bir ücretin kurtarmayacağını görürsünüz... O yüzden 50-60 dolar gibi rakamlar makuldur. 60 dolara satılan oyunda yapanda kazanıyor, satan da... Aşağısı bence çok zor...

Bir diğer konuda kopya yüzünden oluşan fiyatlar, daha öncede söylemiştim ama kabul görmemişti nedense, ben kopya yüzünden oyun fiyatlarının yükseleceğini savunmuştum. Buna bir de dolardaki artış eklendi. Şu anda içeride spot piyasada yeni çıkan oyunlar ortalam 115-120'ye satılıyor, halbuki bir zamanlar 80-90 seviyesinde fiyatlar vardı. Açıkçası ben bu fiyatları yeni çıkan oyunlarda daha kolay kolay göreceğimizi sanmıyorum. Spot ile bandrollü satan yerlerin fiyatları kafa kafaya geldi neredeyse... Dışarıda da önceden 30 pound civarında gördüğümüz oyunlar artık 35-40 pound arasına geliyor. Şu an bu fiyatlarla oyun almak gerçekten zor ve önceden de savunduğum üzere bu artışlardaki bir faktör de kopya yazılım kullanma olayıdır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolidRock -- 9 Şubat 2011; 16:43:19 >

• Sony'den Nazivari uygulamalar bekliyorum,şu an az bile yapıyor,ama fırtına öncesi sessizlik bence bu;inşallah daha sıkı önlemler ile kabus gibi çöker,zaten artçılar başladı,baba deprem yakında geliyor...
  • Az daha yazarsak kesin olacak.
    Sony bu forumuda takip ediyomuş gençelr. demedi demeyin
  • Sony'nin son 1 sene içinde düştüğü hallere bakın.Kırılması en zor denilen makine bir seneden kısa bir süre içerisinde en ucuz korsan maliyetli konsol durumuna geldi.
  • benim 2 tane lcd tv, 1 tane de HDMI monitörüm var, ps3-x360-pc var, ama orjinal oyun alcak maddi durumum yok hiç mi pc de kopya program kullanmadınız? hiç mi mp3 indirmediniz?
  • Burada hala oyunlar pahalı muhabbeti yapanlar var ya,gülüncek haldesiniz.
    Oyunlar 100 TL,peki bu oyunun gercek masrafı nedir?PS3 almış,büyük ihtimal de LCD tv si olan biri için 100 TL çok mu?
    Sizin hiç malınız,emek verip para harcadığınız bir şey ÇALINDI MI?
    Kendinize yapılmasını istemediğiniz bir şeyi baskalarına yapmayın.İlla yapacaksanız,evinize hırsız girdikten sonra 155 i aramayın.
    Oyunları yapanlar da Allah'ın kulu,robot değil.

Daha çok şey yazabilirim,ama burda yazarsam siyaset olur,pm atana aciklayabilirim.

Bir kere Sony,
    Tr psn açtı.
    Türkce oyunlar sunuyor.Çeviri ve Pro ses kaydı çok pahalı islerdir(bana ne demeyin,Sony oyunları babasının hayrına yapmıyor.)
    Ve uygun fiyattan sunuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zordion -- 9 Şubat 2011; 18:12:43 >
  • o değilde burada orjinale verecek param yok diyen insanlar gidip bir tane lacoste/diesel/tommy ve aklıma gelmeyen yüzlerce 1'e 100 kazanan tekstil firması... t-shirt alır 10 sene üstünden çıkarmaz artık vücudundan spatulayla kazıyarak çıkarırlar falan... bayılır 200-300 tl bir tshirte, burda gelir ağlar...
  • yaa ne tuhaf insanlar var arkadas isteyen kopya oyun oynar bunun sebebide kimseyi ilgilendirmez isteyen orjınal oynar size ne sony den oyunun maliyetinden yok giderinden gelirinden öyle bi konusuyonuz ki sankı hısse sahıbısınız sen orjınalını oyna ötekıde kopyasını oynasın
    herkes oyununu oynasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TYSON80 -- 9 Şubat 2011; 22:51:51 >
  • Bence bu kopya oyunların sonu geldi olayına tek bir cümle nokta koyar. Her son yeni bir başlangıçtır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egemenurl

Bence bu kopya oyunların sonu geldi olayına tek bir cümle nokta koyar. Her son yeni bir başlangıçtır.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.