Bu forumda ps3 gördüğüm kadarı ile doğal olarak daha çok oyun amaçlı kullanılıyor ama media server konusunda da yardım alabilirim diye düşünüyorum.
Gerçi sistemim imzamda var ama kısaca anlatayım. PS3'ü notebook üzerinden windows media server ile kullanmak istiyorum. Her formatı ps3 desteklemediği için internette video converter'lara baktım, hiçbiri tam donanımlı olarak gözükmedi, son olarak divx sitesine baktım, divx pro 7 proğramı converter ve HD desteği dahil birçok destek sunmuş.
Ben bu proğramı kullanarak hard disk'teki tüm v,deo formatları divx ve divx HD çevirerek, format sorunumu çözebilirmiyim, yoksa başka software önerileriniz olur mu?
Çok teşekkürler.
PS3 normalde desteklemese de PC için uyan her format PS3 te çalışır eğer bilgisayar üzerinden kullanıyorsanız bu özelliği. PS3 Media Server adlı programla beraber kullandığınızda tüm divxler HD videolar vb. şeyler PS3te gösterilir sorun olmadan ancak HD videolarda takılmalar yaşanabilir bunu engellemek kablolu bağlanı kullansanız iyi olur PS3 ile laptop ya da PCniz arasında. Tabi bu durumda da 1080p videolarda sorun çıkabilir klasik kablolu bağlantılarda. Fakat kullandığınız bilgisayar gigabit ethernet dediğimiz teknolojiyi destekliyorsa yani 10/100/1000 mbps bir ethernet kartı varsa CAT6 dediğimiz kablo ile bağlantı kurarsanız PS3 ile bilgisayar arasında, takılma olmadan 1080p videoları da izleyebilirsiniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Çok teşekkürler, dediğiniz gibi cat 6 ethernet kablo ile hepsi birbirine bağlı, (AVR, HTPC, PS3 ve modem), wireless de takılmalar oluyordu.
Biraz önce tekrar denedim, windows media server'ın açtığı birçok filmi PS3 yine windows media server üzerinden olmasına rağmen açamadı (matroska file), dikkatimi çeken bir başka özellik de avi formatını ps3 çok daha kaliteli gösteriyor.
Belki benim setup'tandır, ya hepsini avi yapmam gerekecek diye düşünüyorum yada divx yapayım diyorum ama divx HD'de mkv formatlı, yine ps3'te sorun olur mu bilmiyorum.
Sizin pc'de açılıyorsa sorun olmaz yorumunuz her proğram için mi geçerli, yoksa benim setup'ta değiştirmem gereken parametreler mi var?
Windows media server ile ilgili çok büyük deneyimlerim yok fakat PS3 Media Server adlı programda tüm ayarlar kurulduğundaki gibi olduğu halde sorunsuz biçimde mkv avi mp4 formatlı videoları izleyebildim. Bilgisayarımda açabildiğim tüm videoları PS3 te de açabildim bu program sayesinde.
Not: 3gp ve quicktime videolarını denemedim onlar hakkında bir yorum yapmak istemem
dün akşam mkv uzantılı filmlerden birini divx HD'e çevirdim, ve ps3 ile sorunsuz seyrettim. Sorunumu şimdilik çözmüş gibi görünüyorum. Bütün mkv'leri divx'e çevirmek gerekecek.
Teşekkürler.
quote:
Orjinalden alıntı: asukrumercan
Çok teşekkürler, dediğiniz gibi cat 6 ethernet kablo ile hepsi birbirine bağlı, (AVR, HTPC, PS3 ve modem), wireless de takılmalar oluyordu.
Biraz önce tekrar denedim, windows media server'ın açtığı birçok filmi PS3 yine windows media server üzerinden olmasına rağmen açamadı (matroska file), dikkatimi çeken bir başka özellik de avi formatını ps3 çok daha kaliteli gösteriyor.
Belki benim setup'tandır, ya hepsini avi yapmam gerekecek diye düşünüyorum yada divx yapayım diyorum ama divx HD'de mkv formatlı, yine ps3'te sorun olur mu bilmiyorum.
Sizin pc'de açılıyorsa sorun olmaz yorumunuz her proğram için mi geçerli, yoksa benim setup'ta değiştirmem gereken parametreler mi var?
mkv acmıyorsa tek sorun senin bilgisayarda ki kodeklerdir, kodeklerini tekrar yükle , hatta hepsini silip k-lite son sürümünü yüklersen büyük ihtimalle acıcaktır hepsini ben hepsini acabiliyroum , bi tek cat 6 kablo alıp da 1000mbps baglayamadım aleti üşengeçlik,
birde ps3 media server programını kullanıyorsun degilmi? onda da yapman gereken bir kac ayar var onlarıda yaptıktan sonra herşeyi izlersin , en altta verdigim linkten yardım alabilirsin ;)
bu arada ben oyundan cok media server olarak kullanıyorum söyleyeyim dedım:D
dün akşam mkv uzantılı filmlerden birini divx HD'e çevirdim, ve ps3 ile sorunsuz seyrettim. Sorunumu şimdilik çözmüş gibi görünüyorum. Bütün mkv'leri divx'e çevirmek gerekecek.
Teşekkürler.
kardeş o kadar film çevirmene degmez yazık zamanına, dedigim linke bak orda bastan sona oku yaw cok kolay, kac saat cevirceksın ugrascaksın bosuna ugrasma ;)
Anladığım kadarı ile ben işin başındayım, bu ps3 media server proğramını ilk defa duydum, windows media server ile işleri yürütmeye çalışıyordum, verdiğiniz linki detaylıca inceleyeceğim.
Çok teşekkürler.
rica ederım takıldıgın noktada sorabilirsin , cok arkadasa yardımcı oldum o başlıkta, cidden cok kolay pc ile hasır nesirsen halledersın zaten ;) iyi aksamlar...
PS3 media server için teşekkürler, gerçekten inanılmaz bir proğram, görüntüler laptop-tv bağlantısına göre çok daha iyi.
Tek sorunum, .ts uzantılı filmleri açamıyor, zaten bilgisayar da açamıyor, ne yapmam gerekir?
VLC media player,gom player filan kullan bilgisayarın açması için ya da wmp ye k-lite codec pack kur.sorun hallolacaktır
mkv2vob bu programı arat forumdan en kolayı bu bence
bilgisayarda k-lite kurulu, vlc player da var. Bu proğramların özel ayarları varsa veya birşekilde ps3 media server proğramı ile bağlantısı gerekiyorsa, bu ayarları bilmiyorum.
mkv2vob, sadece mkv'ler içinse mkv açmada sorun yok, ts'ler açılmıyor.
Teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: asukrumercan
bilgisayarda k-lite kurulu, vlc player da var. Bu proğramların özel ayarları varsa veya birşekilde ps3 media server proğramı ile bağlantısı gerekiyorsa, bu ayarları bilmiyorum.
Teşekkürler.
codec kurarsan acar, pc de acabıldıgın her formatı ps3 de acar media server aracılıgı ile ;)
64 bit vista home premium bilgisayara media serverı kurdum fakat bir türlü bağlanamıyorum ps3'ye..bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşırsa sevinirim
Hocam hangi codec'ler???
Detayli bilgi verirsen sevinirim, bu konulara oldukca yabanciyim.
Tesekkurler.
quote:
Orijinalden alıntı: kagan06
quote:
Orijinalden alıntı: asukrumercan
Teşekkürler.
codec kurarsan acar, pc de acabıldıgın her formatı ps3 de acar media server aracılıgı ile ;)
Biraz once PSP forumuna bir mesaj attim, ayni mesaji buraya da yapistiriyorum.
Merhabalar,
Home cinema forumunda yazdim ama PSP forumu yas olarak daha genc olabilir cok fazla home cinema forumuna takilmayabilirler diye buraya da yazayim dedim, daha once bahsedildiyse kusura bakmayin artik.
Bir sureden beri PS3 media server programini notebook'a yukleyerek PS3'u media player olarak kullaniyordum. Boylece notebook icindeki ve notebook'a bagli external hard disklerdeki filmleri ve muzikleri PS3 ile home cinema sistemine aktariyordum.
Dun remote play ile PSP'i PS3'e bagladim, boylece notebook ve external hard disklerdeki tum filmleri PSP'den seyretmek mumkun oldu.
PS3, TV, home cinema sistemlerini acmadan pratik olarak yan odada film seyretmek isterseniz (ayni sekilde muzik icinde gecerli) bu yontem son derece pratik.
Saygilarimla...
quote:
Orijinalden alıntı: mcbtrcs
PS3 normalde desteklemese de PC için uyan her format PS3 te çalışır eğer bilgisayar üzerinden kullanıyorsanız bu özelliği. PS3 Media Server adlı programla beraber kullandığınızda tüm divxler HD videolar vb. şeyler PS3te gösterilir sorun olmadan ancak HD videolarda takılmalar yaşanabilir bunu engellemek kablolu bağlanı kullansanız iyi olur PS3 ile laptop ya da PCniz arasında. Tabi bu durumda da 1080p videolarda sorun çıkabilir klasik kablolu bağlantılarda. Fakat kullandığınız bilgisayar gigabit ethernet dediğimiz teknolojiyi destekliyorsa yani 10/100/1000 mbps bir ethernet kartı varsa CAT6 dediğimiz kablo ile bağlantı kurarsanız PS3 ile bilgisayar arasında, takılma olmadan 1080p videoları da izleyebilirsiniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
PS3 ü kabloyla laptopa bağlamaktan bahsetmişsiniz.Yani PS3 ten modeme giden kabloyu modemden çıkarıp Laptopa bağlıcaz öyle mi?Modemi devreden çıkarınca PS3,laptopu görecek mi?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme