Şimdi Ara

Ps3 Vs Xbox 360 Gamepad (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
4.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu arada sixaxis EMMY (muhendislik vbvb) odulunu almisti bunu da unutmayalim
  • Her oyunda, her zaman sixaxis...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yıldız Gemisi -- 8 Mayıs 2007; 23:39:06 >
  • Ben 360 kontrollerini seviyorum.Xbox kontrolleri hiç ergonomik değildi ve microsoft bana göre L2 ve R2 tuşlarını Sony kontrollerinden araklayarak PS2 kontrollerini daha ergonomik hale getirip işte bu benim kontrollerim diyerek akıllı bir hamle yaptı.
  • Ps3 için zentirliyon çeşit gamepad çıkacaktır. Titreşim sorun değil bence.

Hareket algılayıcı diğer gamepadlerden daha üstün kılıyor sixaxis'si

Ayrıca Xbox, bu analog kontrolleri tamamen Sony'den araklamıştır. Sadece yerlerini değiştirmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeastieBoys -- 9 Mayıs 2007; 2:54:59 >
  • her ikisinide kullandım kesinlikle 360 gamapad i daha kaliteli hissi uyandırıyor. sixaxis olmamış bence.
  • ps3 ilk aldığımda çok kötü geldi 360ın gamepadinden sonra ...Ve herkese de kötüledim sixaxisi..Titreşim olmaması çok büyük eksi,ağırlığını azaltmış fakat resistancei oynayıp bitirince sanki ps3un kolu bana daha ergonomik geldi...ya da benim elimin büyüklüğüne daha ergonomik...bence en buyuk avantajı 360taki play and charge kiti mantıgında şarj etme olanağıyla gelmesi...
  • xbox ın herşeyine sallarım, fakat kolları gerçekten çok iyi; ergonomik, üstünde baya bir kafa yorulmuş belli. ama sixaxis kötü diyenlerede hoop demek lazım. hafif olması, içinin görünmesi malzemenin kalitesiz olduğunu göstermez beyler. sony için herşeyi söyleyebilirsiniz ama asla kalitesiz mal kullanmaz. saatlerce oynadığım halde rahatsızlık vermedi bana, hatta elinizde olduğunu unutuyorsunuz. bir gamepadde önemli olan budur benim için sizi bilmem.
  • yanılmıyorsam şu anda usb den herhangi destekleyen bir controller(örnek logitech) taktğınızda çalıştırıyor olması lazım.kaldi ki ben de her iki konsola sahibim ve sürekli kullanıyorum.sixaxis kötü bir kontroller değil kötü olsa ödül alır mıydı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Errolflyn

Her İki Konsolada Sahibim Fakat 2-3 Saat Xbox 360 Gamepad'i İle Oyun Oynadıktan Sonra Ps3'e Geçiş Yapıp Resistance Falan Oynarken Hiç Keyif Alamıyorum , Bir Kere Xbox 360 Gamepadinden Sonra Ps3 Gamepad'i İnanılmaz Hafif Geliyor , Titreşim'e Alıştıktan Sonra Sixaxis İle Oyun Oynarken Sanki Çok Ucuz Bir Makinenin Gamepad'i İle Oyun Oynuyormuşum Hissiyatına Kapılıyorum , Xbox 360 'ın Triggerları İle Ps3'ün L2 - R2 Buttonlarını Mukayese Bile Etmiyorum !!! Her İki Konsola Sahip Olan Arkadaşlar Veya Her İki Konsolu Kısa aralıklarla Test Etme Şansına Sahip Arkadaşlarda Muhakkak Benim Gibi Düşünüyorlardır !!! İnşallah Sony Kısa Zamanda Çok İyi Bir Gamepad Satışa Sunar Şayet Konsolların Gücünden Öte Oynanış Keyfi Açısından Bariz Farklar Var !!!

samimiyetin için çok teşekkür ederim...aslında tüm dünya bunu söylüyor...X360 gamepadi çok başarılı...ben de eskiden ps2 gamepadi kullanırdım ama inan tam bir işkenceydi oyun oynamak...tek artısı titreşimi vardı...fakat şimdiki ps3 gamepadinde korku oyunlarında en önemli özellik olan titreşim fonksiyonu bulunmuyor...bence çok büyük hata...ben olsam harekete duyarlı sixaxis yerine titreşimi seçerdim...neyse....

• quote:

Orjinalden alıntı: VESRAP

quote:

Orjinalden alıntı: Errolflyn

Her İki Konsolada Sahibim Fakat 2-3 Saat Xbox 360 Gamepad'i İle Oyun Oynadıktan Sonra Ps3'e Geçiş Yapıp Resistance Falan Oynarken Hiç Keyif Alamıyorum , Bir Kere Xbox 360 Gamepadinden Sonra Ps3 Gamepad'i İnanılmaz Hafif Geliyor , Titreşim'e Alıştıktan Sonra Sixaxis İle Oyun Oynarken Sanki Çok Ucuz Bir Makinenin Gamepad'i İle Oyun Oynuyormuşum Hissiyatına Kapılıyorum , Xbox 360 'ın Triggerları İle Ps3'ün L2 - R2 Buttonlarını Mukayese Bile Etmiyorum !!! Her İki Konsola Sahip Olan Arkadaşlar Veya Her İki Konsolu Kısa aralıklarla Test Etme Şansına Sahip Arkadaşlarda Muhakkak Benim Gibi Düşünüyorlardır !!! İnşallah Sony Kısa Zamanda Çok İyi Bir Gamepad Satışa Sunar Şayet Konsolların Gücünden Öte Oynanış Keyfi Açısından Bariz Farklar Var !!!

samimiyetin için çok teşekkür ederim...aslında tüm dünya bunu söylüyor...X360 gamepadi çok başarılı...ben de eskiden ps2 gamepadi kullanırdım ama inan tam bir işkenceydi oyun oynamak...tek artısı titreşimi vardı...fakat şimdiki ps3 gamepadinde korku oyunlarında en önemli özellik olan titreşim fonksiyonu bulunmuyor...bence çok büyük hata...ben olsam harekete duyarlı sixaxis yerine titreşimi seçerdim...neyse....

Sony Biz Oyunseverler İçin Farklı Bir Gamepad Sunmalı İsteyen Sixaxis Alsın İsteyen Titreşimli ! Şayet Titreşimli Gamepad Satışa Sunulursa Kimsenin Sixaxsis'e Rağbet Edeceğini Sanmıyorum !!!

• yine söylüyorum xbox gamepad'i bence daha ergonomik, AMA.... titreşim mi sizi daha fazla oyunun içine sokar yoksa harekete duyarlılık mı? benim cevabım duyarlılık. ayrıca hafif olmasının ne gibi bir eksisi var? ne yani saatlerce elinizde tutacağınız bir aletin hafif olmasımı daha iyidir ağır olmasımı? lütfen mantıklı yorumlar getirelim.
  • Doğru ps2 game padi oynaması zevkli bir gamepad ama xbox360 dan ps2 (ps3) gamepadine geçince fark hissedilir oldugundan rahatsızlık duyuluyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gokhankoc_brood

yine söylüyorum xbox gamepad'i bence daha ergonomik, AMA.... titreşim mi sizi daha fazla oyunun içine sokar yoksa harekete duyarlılık mı? benim cevabım duyarlılık. ayrıca hafif olmasının ne gibi bir eksisi var? ne yani saatlerce elinizde tutacağınız bir aletin hafif olmasımı daha iyidir ağır olmasımı? lütfen mantıklı yorumlar getirelim.

Duyarlılık Olayında Yapılabilecek ''En Duyarlı'' Gamepad'i Nintendo Wii Zaten Piyasaya Sürdü !!! Bir Fps Oyununda Kurşun Yenildiği Zaman Titreşim Hissetmiyorsan Veya Bir Turretin Başına Geçip Kurşun Yağdırırken Ellerin Titreşimdan Karıncalanmıyorsa Veya Araba Yarışlarında Asfalttan Toprak Zemine Geçtiğin Zaman Bİrşey Hissetmiyorsan Hİçbir Gamepad Beni Senin Tabirinle ''Oyunun İçine Sokamaz'' !!!

Bu Arada ''Mantıklı Yorumlar'' Konusunu Seninle Hiç Tartışmayalım Bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donanım-Damı -- 9 Mayıs 2007; 14:15:34 >

• Bende titreşimi duyarlılığa tercih ederim.. Sixaxis'in hareket sensörünü kullanmıyorum hiç.. Ama Sixaxis'e de titreşim geliyor az kaldı.. Ayrıca gamepad'in hafif olması ağır olmasından daha iyi, daha az yorucu.. Ama biraz büyük olsaydı daha iyi olurdu..
  • quote:

Orjinalden alıntı: soulfly1

Bende titreşimi duyarlılığa tercih ederim.. Sixaxis'in hareket sensörünü kullanmıyorum hiç.. Ama Sixaxis'e de titreşim geliyor az kaldı.. Ayrıca gamepad'in hafif olması ağır olmasından daha iyi, daha az yorucu.. Ama biraz büyük olsaydı daha iyi olurdu..

aynen öyle 2sindede saatlerce oyun oynayan biri olarak tasarım xbox360 ama rahatlık ve oynanırlık ps3. xbox bir süre sonra kasmaya ve aşırı terletmeye başlıyor
  • İkisini de denedim ben de ve Xbox360 da oynadıktan sonra PS3 ün gamepadi acaip küçük geldi elime. Olamaz dedim böyle birşey. Yıllardır oynadığım gamepad bumuymuş Hafif olması bir yerde kötü. Mesela PS2 de titreşim olmayan bir gamepad ile (ve analog olmayan gamepadde) oyun oynayamazdım ben. Çünkü o titreşim olan gamepad ağır oluyor ve ben bir noktada elime oturmasını ve belirli ağırlıkta olmasını isterim. PS3 ün gamepadinde bu da yok. Ama titreşim gelince eski ağırlığı geri gelecek kuşkusuz, o zaman çok güzel olur işte.

Ayrıca şu nokta var, Xbox360 ın analogları içbükey, yani içe girintili. Ve bu kontrollerde acaip kolaylık sağlıyor. PS3 de ise dışa çıkıntılı. Bu da ellerinin kaymasına neden oluyor. Çok belirgin şekilde kaymasa bile Xbox360 gamepadindeki gibi parmaklara kesinlikle oturmuyor o analoglar.

• quote:

Orjinalden alıntı: TµGy

Ayrıca şu nokta var, Xbox360 ın analogları içbükey, yani içe girintili. Ve bu kontrollerde acaip kolaylık sağlıyor. PS3 de ise dışa çıkıntılı. Bu da ellerinin kaymasına neden oluyor. Çok belirgin şekilde kaymasa bile Xbox360 gamepadindeki gibi parmaklara kesinlikle oturmuyor o analoglar.

İyi Bir Saptama Daha
  • Arkadaşlar kimse bahsetmemiş ama PS3'ün stickleri kesinlikle 360 stick'leri kadar hassas değil ve kolayca insanın parmağından kayıyorlar. 360 stick'leri yanında çok sertler, bir yöne çektikten sonra bıraktığınızda çok daha çabuk eski hallerine dönüyorlar ve bu dönüşte hayli zorluyorlar, 360'daki gibi ufak ittirmeler yapamıyorsunuz o yüzden. Yani kızağı çok hassas değil, bu da bazen nişan almada zorluklar çıkarabiliyor. 360 stick'lerindeki hassasiyet mükemmel ötesi açıkcası, mouse'a en yakın controller diyebilirim. Hayret ediyorum nasıl ayarlayabilmişler. PS3 sticklerinin bu hassasiyetten uzak olmasını bir kenarı bırakın 360 sticklerinin üzerindeki parmaktan kaymaması için yapılmış oval şekil ve tırtıklardan da eksik olması stick ile bir yöne doğru hareket ederken bir anda elinizden kaçmasına, aniden eski haline dönmesine neden olabiliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BigBoSs ®

Arkadaşlar kimse bahsetmemiş ama PS3'ün stickleri kesinlikle 360 stick'leri kadar hassas değil ve kolayca insanın parmağından kayıyorlar. 360 stick'leri yanında çok sertler, bir yöne çektikten sonra bıraktığınızda çok daha çabuk eski hallerine dönüyorlar ve bu dönüşte hayli zorluyorlar, 360'daki gibi ufak ittirmeler yapamıyorsunuz o yüzden. Yani kızağı çok hassas değil, bu da bazen nişan almada zorluklar çıkarabiliyor. 360 stick'lerindeki hassasiyet mükemmel ötesi açıkcası, mouse'a en yakın controller diyebilirim. Hayret ediyorum nasıl ayarlayabilmişler. PS3 sticklerinin bu hassasiyetten uzak olmasını bir kenarı bırakın 360 sticklerinin üzerindeki parmaktan kaymaması için yapılmış oval şekil ve tırtıklardan da eksik olması stick ile bir yöne doğru hareket ederken bir anda elinizden kaçmasına, aniden eski haline dönmesine neden olabiliyor.

Hacu oyle bi yazmissinki neyi begendin neyi kotuledin anlayamadim.

• XBOX1 in Game padinden nefret etmiştim bi kere oynadım bi daha da oynamam dedim... x360 ınkini bilemicem... daha güzel gibi ama ben sixaxis i seviyorum, elime tam oturuyor... 360 büyük geliyo
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.