Şimdi Ara

PS4 - Kardeslik konusu cozum onerileri (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
498
Cevap
9
Favori
18.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Düşüncenize saygım sonsuz, fakat listenin neden kaldırıldığını bilmiyorsunuz demekki. Açıklamasını da yaptık kaldırırken. Listeye eklenen kişileri ben geldiğimden beri oylama yaparak ekledik doğru mudur?

Fakat eklenen bir kaç kişi, yaptıklarından dolayı özür diledi ve üyelerde affetti. Bu durumda ne oldu? "Mustafa listeye gereksiz eklemeler yaptı" denildi. Ben emek verdikçe bu tarz yaklaşımlar oldu, bu sizce güzel bir durum mu?

Listenin ucu yönetime değdiği için ve eklenen kişilerin bazılarında kanıt olmadığı için listeyi tamamen kaldırma kararı aldık. Bu karar yaşanan tatsız olaylardan sonra alındı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mustafa

Hocam çözüm kesinleşmeden buraya açıklarsak, çözüm olmadığında daha fazla ve daha sert tepkiler alırız. Biraz sabretmenizi istiyorum bu yüzden, bu zaman zarfında yapılan hatalar gözden geçirilmeli ve "yönetime nasıl yardımcı olabiliriz" düşüncesinin oturması gerekiyor.

Tabi bir yandan da "Aral, reklam vb." yorum yapan kişileri göz ardı etmenizi ve böyle bir şeye asla müsaade vermeyeceğimizi bilmenizi istiyorum.

Çözüm olarak birşeyler sunmaya çalışmanız güzel.Teşekkür ederiz.

Arkadaşlar oturup sakin olup beklemekte fayda var, hepimiz bu konudan faydalanıyoruz sonuçta ama 3-5 kuruşun peşine düşüpte seni beni mağdur eden karaktersiz insanlarda var bunuda unutmamak gerekli.

En sağlıklı çözüm nasıl olacaksa bulunup sağlanmalı.

Benim fikrim herkez satış yapamamalı veya satış yapacak kişi iletişim bilgilerini yazmalı cep tlf nu yazma zorunluluğu mutlaka olmalı.

• Cell_master kullanıcısına yanıt
    Telefon onayını herkes istiyor, fakat ikinci el dışında bu imkansız. Konuyu oraya taşırsak gene bir değişiklik olmayacak. Konuyu silip, ikinci ele bölüm açsak bu sefer ikinci el bölümü tamamen karışacak ilanlardan ötürü.

TC Kimlik No olayı kesinlikle imkansız. Gün Bey bu tarz bir olaya asla izin vermez, zamanında çok öneri yapılmıştı fakat reddedildi. Konuyu güvenilir bir üyeye versek, Dünya abi zamanında ki gibi olmayacaktır. Çünkü o zamanlar bu kadar olay olmuyordu konuyu takip eden herkes biliyordur.
  • quote:

Telefon onayını herkes istiyor, fakat ikinci el dışında bu imkansız. Konuyu oraya taşırsak gene bir değişiklik olmayacak. Konuyu silip, ikinci ele bölüm açsak bu sefer ikinci el bölümü tamamen karışacak ilanlardan ötürü.

TC Kimlik No olayı kesinlikle imkansız. Gün Bey bu tarz bir olaya asla izin vermez, zamanında çok öneri yapılmıştı fakat reddedildi. Konuyu güvenilir bir üyeye versek, Dünya abi zamanında ki gibi olmayacaktır. Çünkü o zamanlar bu kadar olay olmuyordu konuyu takip eden herkes biliyordur.

PS4 kardeşlik konusunu kapattırmak için elinden geleni yapacağını söylemiştin.

Peki neden sen (PlayStation) bölümünü bırakmıyorsun?

quote:

Adminlerle görüşeceğim ve konuyu tamamen kapatmaları için elimden geleni yapacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 7 Eylül 2015; 10:58:21 >

• Aral dan yakında daha iyi reklam gelirleri gelir herhalde.
    Geçen sene Fifa Ultimate Team Coins satışını böyle durdurdunuz, Şimdide PS4 kardeşlik konusunu durduruyorsunuz.
    Ultimate Team Coins bölümünün kapatma sebebi sözde Ea Sports bir yazı bildirmişte artık yasakmış forumda.
    Şimdide PS4 kardeşlik konusunda takip edemiyorlarmışta falanda filanda. 40-50 TL dolandırılırsam ben dolandırılırım kimseyi suçlayamam. Burada 1.000 kişiye sorsanız 990 kişi aynı cevabı verir. Ama sizin kolayınıza gelen 10 kişinin şikayetlerini göze alıp konuyu kapatmak ve ARAL a yakalık yapmak. Kimse bahane üretmeniz çözüm üretsin. Ama Çözüm üretecek basiretsiz bir Forum yönetimi var burada. Yukarıda cevaplarda mahallede konuşur tarzda. Sen yöneticisin sokakta arkadaşlarına hitap etmiyorsun Binlere hitap ediyorsun.
  • quote:

Hocam çözüm kesinleşmeden buraya açıklarsak, çözüm olmadığında daha fazla ve daha sert tepkiler alırız. Biraz sabretmenizi istiyorum bu yüzden, bu zaman zarfında yapılan hatalar gözden geçirilmeli ve "yönetime nasıl yardımcı olabiliriz" düşüncesinin oturması gerekiyor.

Tabi bir yandan da "Aral, reklam vb." yorum yapan kişileri göz ardı etmenizi ve böyle bir şeye asla müsaade vermeyeceğimizi bilmenizi istiyorum.

Zaten aral vs oyle bir ise kalkisamaz hocam. O biraz cesaret gerektirecek islem. Gucu yetmez

Konuyla alakali inanin burdan destek olcak cok fazla adam cikacaktir. Dun gecede yazdim konuya.

2. El kisminda nasil 2. El mesaj sayisi ve referans sistemi etkin oluyosa, oyun konusundada boyle bir sistem etkin edilebilir. Sade uye ismi ve kimlik fotokopisi alsak uyelerden bu bile onlar icin caydirici olacaktir. Boyle sistemde ps oyun konusunda bence denenebilir. Sizin basiniz daha az agrir. Gonullu olarakmi bu isi yapiyosun tam bilmiyorum ama oyle 2-3 kisi daha alsaniz bence basinizda agrimaz

Hocam simdi aklima geldi konuyla alakali dusunce. Ne derece dogru olur tabiki bilemem ama sahibindendeki sistem getirilebilir. Ve bu isten sitede kar edebilir

Ben senden oyun alcam mesela 30 tlye. Belirtilen numaralara aktarilir para. Uye bilgileri paylasilir. Sorun olmadigi surece kucuk bir ucret dhde kalcak sekilde olabilir. Her islemde 3 tl alsa sistem parada kazanmis olursunuz lan turkun akla hakketten tuvalette calisiyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freakofnature -- 7 Eylül 2015; 11:05:10 >

• Son zamanlarda yönetim beceriksizliğine örnek şeklinde okutulacak 2 olay yaşadım, biri Galatasarayın transfer politikası diğeri de DH yönetimininin Ps4 kardeşlik politikası
  • quote:

Konu derhal acilmali.ikinci ele mi tasinir yoksa bu bölümde mi kalir bilemiyorum.eylül ayi bi ton oyun cikacak kardeslik olmazsa oyun moyun alamayiz.eski aldigim oyunlar da cabasi .o kadar para verdim sifreler degisirse ne yapacam ben. Emeginiz vardir muhakkak ama bu yaptiginizla bircok insan magdur oldu farkinda degilsiniz.kurallar belirlenir herkes kendi alisverisinden sorumlu olur biter. Cok da beyin yakmaya gerek yok.

• frd34 kullanıcısına yanıt
    Israrla Aral diyorsunuz. Aslı astarı olmayan şeyler söyleyerek lütfen ortamı germeyin. Varsa kanıtınız gösterin, yok ise iftira atmayın. Dolandırılan her üye şikayette bulunuyor, kimse "ben dolandırıldım, benim sorunum" demedi. Çoğunluk "yönetim neden müdahale etmiyor" dedi. Bakın hocam, dijital ortamda yapılan alışverişlerde takip zordur. İkinci elde elle tutulur şeyler satılıyor, kargo da sıkıntı olursa açıklama yapılıyor ve resimler atılıyor. Yani kanıtlar sunuluyor.

Fakat dijital ortamda yapılan alışverişlerin kanıtı gerçekten zor.

Cevaplarımı nasıl vermemi istersiniz? Mahalle de konuşulur tarzda derken hangi mesajımızda bunu kast ettiniz bilmek istiyorum.
  • Mustafa kullanıcısına yanıt
    yapmayın Mustafa hocam. listedeki bir çok kişi delilli ispatlıydı. adam konuya yazıyor diyorki bu şahıs beni dolandırdı ,onun haricinde yazanlarda var bu şahıstan oyun almayın dolandırıcıdır diye. fakat bakıyorum adamın ilanı listede şikayet edenler silinmiş. bunuda yapan sensin. konu sorumlusu sensin. beni bile bu sorunlu kişilerle uğraşıyorum diye 1 hafta banladınız. yanlış anlama kardeşim ama forum üyelerinin arkasında duramamış bizleri savunamadın.senin yapman gereken konuyu kapattırmak için uğraşmak değil herkesin ortak fikrine bir çözüm yolu aramak olmalıydı. sana DH yönetimi basamaklarında yolun açık olsun diyorum. ki bunu hakettin.
    özür dilerim kırdıysam ama benim düşüncem bu yönde

• Açıkçası bu konuya acil çözüm getirilmeli.Şu anda tüm kardeşlik yapan kişiler mağdur durumda birincisi konu nasıl olsa kapandı diyip şifre değiştirenler olacak kendisini güven altına almak için.İkincisi bu konuya güvenip makine alan çok kişi tanıyorum sırf kutulu oyunlar pahalı diye digital tercih eden.Sanırım bu konu olmazsa makinelerini satarlar bende dahil olmak üzere yazık olacak.Sadece bu konuda dolandırıcılık olmadı telefon bölümdede çok oldu yada bir başka bölümde de o zaman tüm forumun kapatılması lazımdı.Şimdi bu olay şuna döndü ilkokulda bir öğrencinin yaramazlık yapıp tüm sınıfın sıra dayağına çekilmesi gibi.Valla şunu söyleyim bu her yer için geçerli ister burada olsun ister başka bir yerde olsun ne kadar önlem alınırsa alınsın sorun her zaman olacaktır ama bu konunun kapanmasını gerektircek durum değil sorunu en aza nasıl indiririz çözüm bu olmalı

• Playstation 3 veya 4 icin farketmez. Kardeslik konusu icin yonetici adayi olabilirim. Hem sistemi biliyorum, hem de savcilik calisani oldugum icin hukuk, ceza iliskini bilirim. Iyi bir sekilde yonetecegime inaniyorum sorunsuz bir sekilde :)
    Sorunun degil cozumun bir parcasi olunmasi gerektiğine inanirim. O yuzden cok fazla sorun olabilecegini sanmiyorum. Olusabilecek sorunlar icinde kimseyi yormadan makul cozumler olabilecegini biliyorum.
    Yine de her halikarda digital oyun takas grubunun devam etmesi lazım. Gerekirse TC kimlik numarası zorunlulugu getirilsin ilgili bolume mesaj atabilmek icin. Kimse elini tasin altina koymaktan cekinmemeli.
    Sizde dijital dijital takip zor diyip işin içinden çıkıyorsunuz. Geçen kapatılma aşamasındada size söylendi oylama yapın diye.
    Niye oylama yapılmıyor ? Görelim bakalım sonuçlar ne çıkacak. Bir yüzde belirleyin dolandırıldım diyenler o yüzdeyi yakalarsa kapatın konuyu.
    Dolandırıldım diyenlerin yüzdesi %10 göremez.

Fakat dijital ortamda yapılan alışverişlerin kanıtı gerçekten zor. diyorsun bunu herkes biliyor ve anlıyor.

Siz kendi tarafınızdan kesinklikle haklı olabilirsiniz ama birazda forum kullanıcıların fikirlerini alın.

Konuya özel bir sözleşme hazırlarsınız o sözleşmeyi de kullanıcı okur veya okumaz kabul eder iş sizden çıkar olay bu kadar basit.
  • olaylar olaylar
  • Daha neyi bekliyosunuz yaa açın artık şu konuyu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arnold Schwarzenegger -- 7 Eylül 2015; 11:32:16 >
    Merhaba,

Uzunca yıllardan beri forumdayım, Ps4 kardeşlik konusundan yaklaşık 1,5 senedir faydalanıyorum. Şu ana kadar başıma herhangi bir problem gelmedi. Gerekli önlemleri alarak satın alma satma işlemi yapıldığı taktirde problem çıkmıyor.

Şimdi konu kapatıldı dolandırıcılık olaylarının artacağını düşünüyorum, şu an benim oyun satın aldığım şifreyi değiştirse nerede hesap soracağız? Eskiden en azından buraya yazabilir pozisyonda olacaktık bir caydırıcılığı oluyordu. Şimdi böyle konuyu kapatmak bana hiç mantıklı gelmiyor. Eski satın alımlar tamamen patlamaya açık bir duruma geldi. Konunun en kısa sürede tekrar tartışılarak açılmasını rica ediyoruz.

Teşekkürler.
  • quote:

Burada gördüğümüz yorumların çoğuna hak verdiğimiz gibi, olayı farklı yere çeken yorumlar/üyeler de bulunmakta. Arkadaşlar, "aman şikayet geliyor, kapatalım gitsin" diye düşünsek zaten 2-3 ay öncesinde kapatmış olurduk. Bunu neden görmezden gelip tek suçlu bizmişiz gibi davranıyorsunuz? Biz çok mu memnunuz bu duruma gelmekten, sizlerin gözünde umursamaz görünmekten?

Açıklama yapıyoruz, umursayan yok. Fikir belirtiyoruz umursayan yok, ama iş ısrarla yönetime yüklenmeye gelince yükleniyorsunuz. İlker hocam mesajında belirtmiş, şuan konunun tekrar açılması için ne yapılabilir şeklinde önerilerde bulunuyoruz. Fakat şöyle, konuyu açıp eskisi gibi yürütmeyeceğiz. O yüzden hangi yöntem mantıklı gelirse onu uygulayacağız.

Sizlerden biraz sabırlı olmanızı istiyorum. Şuan konuyu açarsak, eski kafa devam edecek ve yine sorunlar yaşanmaya başlayacak. O yüzden sabırlı olmanızı ve "ne yapabiliriz?" sorusuna yoğunlaşmanızı istiyoruz. Her yazılan yorumu okuyoruz emin olun, astı astarı olmayan "ARAL" mesajları da dahil.

Konuyu tamamen kapatmayı istemiyoruz bu kadar tepkiden dolayı. Biliyorum bunu isteyen benmişim gibi görünüyor fakat hep dile getirdiğim üzere, kendi başıma karar almıyorum. Şuan yaptığımız aşama ise çözüm üretmek. Konu bir süre kapalı kalsın, herkes sakin kafayla çözüm önerisi sunsun. Bizlerde bu önerileri değerlendirip hangisi yapılabilir diye düşünelim.

Buraya iyi-kötü yorum yazan herkese teşekkürler.

Peki bu belirsiz süreç içerisinde boşluktan faydalanılıp çalınan, şifresi değiştirilen hesaplar nolacak, mağdur olan hak sahiplerine ne diyeceksiniz? Ne yapacaksanız bir an evvel yapmalı, en ufak problemlerde konuyu kapatıp daha sonra açağız demek yerine konunun müdavimleri bu üylerişe emek harcamış (misal konuyu kuran @dunyao ) gibi üyelerden görüş bile demiyorum brifing almalısınız

• @Giuliano Terraneo; Hocam başımızın ağrıması önemli değil, bu kadar tepkiden sonra ağrısın gerekirse. Önemli olan konuyu adam etmek ve bunu hep beraber yapmak. Köklü bir değişim yapmalıyız ki artık sistem tam anlamıyla otursun. Son dediğiniz olay mümkün değil, bu denli güzel bir konudan kar amacı güdemeyiz.

@kenturk1750; Hocam bakın sizde herkes diyemiyorsunuz, çoğu kişi belliydi ama çoğu kişi belli değildi. Kurallar geldiği zaman benimde elim kolum bağlı, insiyatif bir yere kadar oluyor hocam. Israrla liste paylaşıldı ve üyeler bölüm uzaklaştırması yedi. Biz kural koyuyorsak bu kurala uyulmak zorunda. Kurallar çiğnenirse forumun genel anlamda düzeni nasıl sağlanabilir?

@frd34; Mesajlarımda belirttim, oylama sistemini zaten uyguladık fakat üyeler beni suçlayarak bu sistemi kaldırmamız için zorladılar.

@Arnold Schwarzenegger; Konuyu hemen açarsak yine aynı şeyler olacak, bir sistem oturtmak için çabalıyoruz. Biraz sabır lütfen.

@OlCuM; Konuyu şimdi açarsak iş çığrından çıkmaya devam edecek. Sistem oturtmaya çalışıyoruz, oturtursak buradan bilgilendirip tekrar açabiliriz.

@passenger38; Dünya abi ile bizzat konuştum ben zaten merak etmeyin. Konunun kapanmasını fırsat bilip hesapları patlatacak olan üyeler için bir şey yapamayız. Kaldı ki bu durum bizleri ilgilendirmemeli. Alışveriş yaparken düzgün kişilerle alışveriş yaparsanız zaten hesapların patlaması gibi bir durum söz konusu olmayacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: OlCuM

Merhaba,

Uzunca yıllardan beri forumdayım, Ps4 kardeşlik konusundan yaklaşık 1,5 senedir faydalanıyorum. Şu ana kadar başıma herhangi bir problem gelmedi. Gerekli önlemleri alarak satın alma satma işlemi yapıldığı taktirde problem çıkmıyor.

Şimdi konu kapatıldı dolandırıcılık olaylarının artacağını düşünüyorum, şu an benim oyun satın aldığım şifreyi değiştirse nerede hesap soracağız? Eskiden en azından buraya yazabilir pozisyonda olacaktık bir caydırıcılığı oluyordu. Şimdi böyle konuyu kapatmak bana hiç mantıklı gelmiyor. Eski satın alımlar tamamen patlamaya açık bir duruma geldi. Konunun en kısa sürede tekrar tartışılarak açılmasını rica ediyoruz.

Teşekkürler.

aynen katılıyorum size. alınan hesaplar şimdi bir çoğu tehlikede. konunun adam akıllı, aklı başında,adaletli ve kullanıcının arkasında durabilecek bir kişinin yönetiminde tekrar açılması tek temennim. şimdi site ismi vermek istemiyorum bir çok konu ile alakalı üye başka forumda aktif şu an. ama çözüm bu değil. konu tekrar açılmazsa bir çok kişi mağdur kalacak. bunu anlamak bu kadar zor olmamalı.

• Hahahh 2. generala mobile vakası

en iyi çözüm çözümsüzlüktür

in dh We thrust.

hahahahahahaha
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.