Şimdi Ara

PS4 - Kardeslik konusu cozum onerileri (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
498
Cevap
9
Favori
18.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adamlar konuyu açiyor ama boyle giderse açilmadan tekrar kapatacaklar gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumun en faydalı konularından,umarım bır daha sorun yaşanmaz,başkasının hakkını nasıl engellersin?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olması gerekende buydu zaten...
    zafer yine halkın😊😃

• hobbits den aldıgınız combo hesap yuzunden mı ps ban yedınız ?
  • Konun kapanması bizler için çok kötü uzun zamandır bende oyun alıp satmaktaydım. bugüne kadar art niyetli arkadaşlar yüzünden benimde 1 2 oyunum heba oldu yalnız olayı çok büyütmedim. hiç bir yöneticiyede yazmadım. bazı arkadaşlarımız 20 30 lira için çok gereksiz şekilde olayları büyüterek Adminleri bu konudan soğuttu oyun alırken karşı tarafın telefon numarasını vs. almadan işlem yaptılar ve sonuçları adminlere yüklediler. aramızda bazı arkadaşlarımız yüzünden konu kapandı umarım bir çözüm bulunur ve tekrar açarlar.
  • Evette artık onemi yok. Ins konu açıldığında bu adamlar kimseyi magdur etmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dante

quote:

Orijinalden alıntı: Güven

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dunyao

quote:

Dolandırılan kişi neden yazınca ceza alıyor onu anlamadım. Amacınız ne sizin :)

Mizah sitesi gibiyiz yemin ediyorum.

"Dolandırılan kişi "şu" linke tıklayıp o başlığa yazmak zorunda" deyip dolandırıcılık başlığı açarsınız orada yazılır bu. İlan başlığında yazılırsa da silinir. Ama sorunlu alışveriş başlığına link falan da vermemişsiniz, direkt ceza alır dolandırılan kişi yazarsa demişsiniz. Ben mi yanlış anlıyorum. Yoksa ciddi ciddi mizah sitesi gibiyiz.

Yeni Turkiye bu iste, yeni yoneticiler de bu arkadaslar. Ayakkabi kutusu gosterince rencide olup seni iceri aliyorlar ya, ayni model. Ama cok pis tirstilar bu sefer, pcnin basinda, tavsan misali oturup, islerine gelmeyen yorumlari siliyor, madara olma durumunda ise al sana ban diyorlar, kendine gel, adminiz biz, yok oyle bize hot zot.

Şu ibareyi koymak zor olmasa gerek hocam:

"Donanımhaber dolandırıcılık durumunda mesuliyet kabul etmez. Dolandırılan kişiler bu ilan başlığında bunu belirtemez. Dolandırılan kişiler "ŞU" başlıkta sorunlu alışverişlerini dile getirir. Sorunlu alışveriş başlığında da "Sorunlu Alışveriş Listesi" bulunur."

Şunu yapmak zor olmasa gerek.

Yaptık, o konuyu da yönetime sallama konusuna çevirdiniz. Onu da kaldırdık.

Kurallar ve uygulanış biçimlerini detaylı bir şekilde yazdık. Konu ile alakalı probleminiz varsa ya da çok komik bulduysanız forum üzerinden alışveriş yapmazsınız olur biter.

O başlığı yönetim açmasın işte. Bizim aramızdan gönüllü birisi açsın ki sizin sorunlu alışverişlerde bir mesuliyetiniz olmasın. Sorunlu alışveriş listesini de biz kendi aramızda, dolandırıcılığın konusu nasıl gelişmiş şeklinde okuyarak, kendi aramızda oylayıp buna biz karar verelim. Sizinle bir ilgisi de olmasın, kimse de size şikayete gelmek durumunda olmasın.

Şu dijital alım satımda kendinizi sorumlu tutmayın ki mesuliyet derdi de kalmasın ortada. Bence adil bir çözüm bu. Siz bize deyin ki "ne haliniz varsa görün" kısacası. Bakın yönetim bu işlere el atmadan önce gayet güzel gidiyordu o konu. Dolandırıcı oluyordu evet, ama anında fişliyorduk kendi aramızda. Bize bırakın bunları.

Diğer türlü, "dolandırılan kişi bunu belirtirse ceza alır" derseniz eğer, dolandırıcların ekmeğine katmerli halis muhlis köy tereyağı sürmüş oluyorsunuz.

Ben dolandırıldım diyelim, bunu söyleyemeyeceğim forumda. Dolandıran kişiden kimsenin haberi olamayacak. Adam dolandırmaya devam edecek. Mantıklı mı değil.

Arkadaşa katılıyorum. Sorunlu alışveriş listesinin kullanıcılar tarafından oluşturulup , yönetilmesi en mantiklisi. Kaldı ki daha önce işleyen sistem buydu. O zaman da dolandırıcılık olmuyor değil di ama adı listeye girmiş olan kişiler konu da ilan verip 2. kez aynı şeyi tekrar edemiyorlardi.
    Son dönemde satılan çift hak hesaplar yüzünden aynı kişi birden fazla arkadaşı dolandirdi ve en son arkadaşın makinesi banlandi. Oysaki eski sistemde kalinsaydi bu olay hiç yaşanmamış olacaktı. Çünkü o gün bende dahil 4 arkadaş bu arkadastan alışveriş yapılmaması konusunda mesaj atmistik. Hepsi de 15 dk içinde silindi.
    Belki adminler bu işi kullanıcılara biraktiklarinda onların görevi kötüye kullanıp kafalarina göre istedikleri kişileri listeye dahil edeceklerini dusunuyor olabilirler. Fakat daha önce bu listeye eklenmiş olan kişiler haklarinda birden fazla şikayet olan ya da somut bir sekilde screenshot alinarak suclulugu kanıtlanmış şahıslardi.

• Bi arkadaşla ortaklaşa sec almıştık, toplam 70tl vermiştik ve yalan oldu. Bir harf bile yazmadım konu ile ilgili ne konuya nede admine vs. Kimseyle alakalı değilki sonuçta özgür bir forum burası..

• Oha sakamisiniz? Milletin okadar parasi yok ne guzel kardeslikle uygun fiyata alip arkadasliklar vs kuruluyordu hemen bu konu yeniden acilmalidir ps4 oynayamayacak millet bu forum ve bu ps4 kullanicilarida bir garip

• quote:

Orijinalden alıntı: waleur5

Oha sakamisiniz? Milletin okadar parasi yok ne guzel kardeslikle uygun fiyata alip arkadasliklar vs kuruluyordu hemen bu konu yeniden acilmalidir ps4 oynayamayacak millet bu forum ve bu ps4 kullanicilarida bir garip

Konu tekrar açılacak zaten biraz geçmiş sayfalara bakarsanız görürsünüz, bölüm yetkilisi arkadaş açıkladı.

• Sorunlu alışverişler, dolandırıcı üyeler ifşa edilmediği sürece sorunlar çıkmaya devam edecektir. Bunlara çözüm bulunmaduğı taktirde 2 hafta sonra yine konu kapatılır.

Bırakın eskisi gibi kara liste yapılsın. Sadece satış ilanı açın, başka mesaj atmayın demekle olmaz bu iş. PS bölümünün mevcut adminleri konuya hakim olamıyor. Gerekirse sadece bu oda için admin alın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine kapatırlar yalandan üç beş kişi birbirini pohpohluyor sonra yönetim ile konuştuk diyorlar en iyisi hic umut vermesinler.

• Benim "kardeşlik" olayı hakkında kurguladığım bir proje var , zamanım olunca yazmayı düşünüyorum. Varsa benden önce yazmak isteyen yazabilir , ben sadece insanlar rahat ve güvenli alışveriş yapabilsin diye yazmayı düşünüyorum.

Proje şöyle ;

Aylık 1 TL verip üye oluyorsunuz sisteme. Sistem size 1 adet site içerisinden açılmış bir mail veriyor. Atıyorum , untildawnoyunu@donanımhaber.com.
    Bu hesabın üzerine hali hazırda psn hesabı bulunuyor yeni açılmış , sitenin içerisindeki profilinize girdiğinizde hesabın psn e-mail adresi ve şifresi yazıyor.
    Bu hesaba giriş yapıp oyununuzu alıyorsunuz ve sisteme geri dönüp aldığınız oyunu , istediğiniz fiyatı yazıyorsunuz , bu yolla sitede oyun satışa çıkmış oluyor.
    Bir başka üye geliyor , sistemden oyunu satın alıyor ve otomatik olarak e-mail adresi ve psn şifresi gibi bilgiler o kişiyle paylaşılıyor sistem tarafından ve satış yayından kalkıyor ama psn şifresi ve e-mail orada kalıyor.

10 gün sonra eğer birisi şifreyi değiştirir ve diğer kullanıcıyı mağdur ederse , mağdur olan kullanıcı hemen "şifre değişmiş" yazılı butona basıyor ve yönetici arkadaşlara mail gidiyor.
    Yönetici arkadaşlar bakıyor gerçekten şifre değişmiş mi ? Şifre değişmişse yöneticiler duruma el atıp şifreyi değiştiriyor ve şifre tekrar oyun sahiplerine sunuluyor , sahipleri şifreyi değiştirmemesi konusunda uyarılıyor.

Oyunu satın alan iki kişi asla e-mail adresi şifresini bilmiyorlar.( ki bilse bile e-mail site üzerine olduğu için site yöneticisi anında değiştirebiliyor şifreyi.)
    Oyunu satın alan iki kişi asla doğum tarihini bilmiyorlar.

Bütün sistem yöneticilerin eline bakıyor yani.

Bu olay sıkı çalışma isteyen bir şey site sahipleri için , pek bir kazanç sağlayacağını da düşünmüyorum yöneten kişiler için ama devamında belki güzel kapılar açabilir , aylık alınan fiyat arttırılabilir vs vs...

Not : Halihazırda böyle bir sistem olabilir bilmiyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rimesia -- 8 Eylül 2015; 0:55:15 >

• bu konu @dunyao hiç bir admini bu konuda istemiyoruz

Üstad geri gelsin kurallarını koysun gerekirse kazıklananların parasını ben atarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: errorman_cem

bu konu @dunyao hiç bir admini bu konuda istemiyoruz

Üstad geri gelsin kurallarını koysun gerekirse kazıklananların parasını ben atarım

Dünya'yı doğru söylediği için 30 gün banladılar.
    Yediremediler kendilerine söylenenleri. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Unorthodox

quote:

Ne 30'u şimdi baktım 45 gün vermişler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uncle Trevor

quote:

Orijinalden alıntı: Unorthodox

quote:

Ne 30'u şimdi baktım 45 gün vermişler

Söylenecek çok laf var ama işte ne beklersin ne kadar söylersen söyle anlamıyorlar.
    Allahından bulsun hepsi ne diyelim. :)

• Sayın @gun hocam

Bu konuya el atma zamanın geldi.

Gemin su aldı ve artık kaptan bu gemiyi kurtar

Bu konuda tecrübeli ve 10 yıllık üye olarak burada yönetci ve sorumlu sıfatı yazanlar hakkında tabiki yorum yapmıyacam ama kısaca

İSTENMİYORLAR.

Saygı duydumuz kişler banlanıyor

Elini taşın altına koyman lazım
  • Rimesia R kullanıcısına yanıt
    İşe yaramaz. Çünkü mail şifresini bilmesen dahi sorgusuz sualsiz hiçbir güvenlik adımı uygulamadan psn hesabının mailini değiştirebiliyorsun. burayı atlamışsın.
  • Rimesia R kullanıcısına yanıt
    Güzel diyorsunuz hoş diyorsunuz da belirttiğiniz gibi kimse bu yükle uğraşmaz bedavaya veya cüzi bir miktara. Sonunda da belirttiğiniz gibi aylık ücret artışı olursa bu iş arkadaşlık sitelerine döner gold üye, premium üye, vip üye... böyle gider ucuza oyun alalım derken iş sarpa sarar. Şahsen ben sürekli oyun alan bir insan değilim ( ortalama 3 - 4 ayda 1 ) aylık sisteme para versem belki yılda 2 oyun parasını bu sisteme yatırmış olacağım. Bedavaya bu işi yapacak işi gücü olmayan adam bulmakta mümkün gözükmüyor.
    Maalesef bu sistemde işe yarar gözükmüyor.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.