Şimdi Ara

PS4 - Kardeslik konusu cozum onerileri (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
498
Cevap
9
Favori
18.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: classlord23

quote:

Orijinalden alıntı: Since1903

Arkadaşlar ,

Öncelikle konu tekrar açılıyor , dilerim hepimiz için hayırlı olur. Kurallarla ilgili bir değişikliğin olmadığını söyleyen arkadaşlarımız ya kuralları iyi okuyamamış ya da eski kuralları anımsayamamış. En önemlisi artık kural ihlali yapan üyelere uyarı puanı ya da mesaj silme yerine direk 4 gün uzaklaştırma cezası geliyor. Madem herkes kendine göre çok iyi niyetli , hadi kurallara uyalım da kötü niyetli olarak nitelendirdiğiniz kişileri bölümden uzaklaştıralım. Yeni kurallarla birlikte bu artık sizin de elinizde.
    Bu konunun sorun yaratmaması adına çok kısa ve net : ''İlanınızı kurallar dahilinde yazıp ondan sonraki süreçte yeni ilan için 24 saat geçmesini bekleyin'' diyoruz. Bu konuyu 2. el sitelerin mantığında düşünün arkadaşlar. Listelenmiş ilanlar var , gördüğün ilanla ilgileniyorsan ilan sahibine ulaşırsın. Bu kadar basit. Mağduriyetin varsa da bununla ilgili paylaşım yapacağın playformun bilgisini bizlerle paylaşın , ilk mesajı editleyelim.

Umarım herkes için süreç memnuniyetle devam eder. Yönetimin aldığı bu kararın ne kadar doğru ya da yanlış olduğunu yine sizlerin tutumu belirleyecek. Herkese tekrardan hayırlı olsun.

Bu maddeler kısmen isteklerinizi karşılıyor ancak en önemli eksik sorunlu alış veriş listesi bu liste çok çok önemli dolandırıcı birisini başka nasıl ayırt edebiliriz.

Ayrıca üyelerden özellikle şunu rica ediyorum. Oyun satarken ve alırken çok Seçici ve dikkatli olun lutfen

Sorunlu alışverişler listesiyle ilgili şu anda net bir şey söylemek istemiyorum ama Güven arkadaşımızın da dediği gibi şimdilik konuda yazdığı yöntemle ilerleyeceğiz. Bu yöntemin artılarını eksilerini zamanla değerlendiririz. Ona göre hareket edilebilir diye düşünüyorum.

• Konu aciliyor umarim bir daha kapanmaz hepimizde üzerimize düsenleri yapmaliyiz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hadi hayırlı olsun
  • Bu kurallarla açma daha iyi. Ya da doğru düzgün mantık çerçevesinde moderatörlük yapacak birisine devredin şu konuyu. Yeter ya böyle saçma iş olmaz. Adamların konuyla alakası yok ama adı admin diye her şeye karar veriyor. Bırak da konuyu kullananlar kurallara karar versin. Kimse demiyor donanımhaber uğraşsın yardım etsin diye. Kimse de hırsızların kanıtlarıyla (bakın kanıtlarıyla diyorum)adının yazılmasından ötürü ilanının geride kalmasından şikayetçi değil. Ne bu moderatörlerdeki biz biliriz kafası ? Şunun cevabını verin biz de susalım. Alan razı veren razı ama admin yok olmaz diyor. Bırakın arkadaşlar böyle açılacak diye sevinmeyin boşuna. Yarın makinanız banlandığında çok sevdiğiniz adminlere söversiniz m

• Çare Xbox.

Şaka bir yana buralar karışmış. En iyi fazla oyalanmamak.
  • Her şey iyi güzelde beni dolandıran kişiyi kanıtlı belgeler dahilinde konuya yazmam durumunda niye ben uzaklaştırılma alıyorum onu anlamadım? Ben yandım bari kardeşlerim yanmasın isterim ne var bunda anlamak mümkün değil. En azından o konuda yazılmasa bile eskisi gibi sorunlu alışverişler konusu açın oradan insanları bilgilendirelim.

• Dolandıranların isimlerini yazmak yasaksa o zaman üyeler donanımhaberde şu kişiler dolandırdı diye ekşi yada vs face grup felan açar eminim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolandırılan kişi neden yazınca ceza alıyor onu anlamadım. Amacınız ne sizin :)

Mizah sitesi gibiyiz yemin ediyorum.

"Dolandırılan kişi "şu" linke tıklayıp o başlığa yazmak zorunda" deyip dolandırıcılık başlığı açarsınız orada yazılır bu. İlan başlığında yazılırsa da silinir. Ama sorunlu alışveriş başlığına link falan da vermemişsiniz, direkt ceza alır dolandırılan kişi yazarsa demişsiniz. Ben mi yanlış anlıyorum. Yoksa ciddi ciddi mizah sitesi gibiyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 7 Eylül 2015; 19:39:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dante

quote:

Orijinalden alıntı: dunyao

quote:

Dolandırılan kişi neden yazınca ceza alıyor onu anlamadım. Amacınız ne sizin :)

"Dolandırılan kişi "şu" linke tıklayıp o başlığa yazmak zorunda" deyip dolandırıcılık başlığı açarsınız orada yazılır bu. İlan başlığında yazılırsa da silinir. Ama sorunlu alışveriş başlığına link falan da vermemişsiniz, direkt ceza alır dolandırılan kişi yazarsa demişsiniz. Ben mi yanlış anlıyorum. Yoksa ciddi ciddi mizah sitesi gibiyiz.

Yeni Turkiye bu iste, yeni yoneticiler de bu arkadaslar. Ayakkabi kutusu gosterince rencide olup seni iceri aliyorlar ya, ayni model. Ama cok pis tirstilar bu sefer, pcnin basinda, tavsan misali oturup, islerine gelmeyen yorumlari siliyor, madara olma durumunda ise al sana ban diyorlar, kendine gel, adminiz biz, yok oyle bize hot zot.

Şu ibareyi koymak zor olmasa gerek hocam:

"Donanımhaber dolandırıcılık durumunda mesuliyet kabul etmez. Dolandırılan kişiler bu ilan başlığında bunu belirtemez. Dolandırılan kişiler "ŞU" başlıkta sorunlu alışverişlerini dile getirir. Sorunlu alışveriş başlığında da "Sorunlu Alışveriş Listesi" bulunur."

Şunu yapmak zor olmasa gerek.

Yaptık, o konuyu da yönetime sallama konusuna çevirdiniz. Onu da kaldırdık.

Kurallar ve uygulanış biçimlerini detaylı bir şekilde yazdık. Konu ile alakalı probleminiz varsa ya da çok komik bulduysanız forum üzerinden alışveriş yapmazsınız olur biter.

• Mis gibi Konsolum.com varken burdaki yönetimle uğraşamam açıkçası.
    Künyeye bakar daha önce sattığı kişilerden birine sorarsınız satıcıyı, olumlu cevap alırsanız yaparsınız alışverişinizi.
    Yine sorun yaşarsanız zaten 40-50 lira için şerefini ayaklar altına alacak tipler bir şekilde kendini belli ediyor gerekirse hakkınızı hukuki yollarla ararsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Güven

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dunyao

quote:

Dolandırılan kişi neden yazınca ceza alıyor onu anlamadım. Amacınız ne sizin :)

Yeni Turkiye bu iste, yeni yoneticiler de bu arkadaslar. Ayakkabi kutusu gosterince rencide olup seni iceri aliyorlar ya, ayni model. Ama cok pis tirstilar bu sefer, pcnin basinda, tavsan misali oturup, islerine gelmeyen yorumlari siliyor, madara olma durumunda ise al sana ban diyorlar, kendine gel, adminiz biz, yok oyle bize hot zot.

Şu ibareyi koymak zor olmasa gerek hocam:

"Donanımhaber dolandırıcılık durumunda mesuliyet kabul etmez. Dolandırılan kişiler bu ilan başlığında bunu belirtemez. Dolandırılan kişiler "ŞU" başlıkta sorunlu alışverişlerini dile getirir. Sorunlu alışveriş başlığında da "Sorunlu Alışveriş Listesi" bulunur."

Şunu yapmak zor olmasa gerek.

Yaptık, o konuyu da yönetime sallama konusuna çevirdiniz. Onu da kaldırdık.

Kurallar ve uygulanış biçimlerini detaylı bir şekilde yazdık. Konu ile alakalı probleminiz varsa ya da çok komik bulduysanız forum üzerinden alışveriş yapmazsınız olur biter.

O başlığı yönetim açmasın işte. Bizim aramızdan gönüllü birisi açsın ki sizin sorunlu alışverişlerde bir mesuliyetiniz olmasın. Sorunlu alışveriş listesini de biz kendi aramızda, dolandırıcılığın konusu nasıl gelişmiş şeklinde okuyarak, kendi aramızda oylayıp buna biz karar verelim. Sizinle bir ilgisi de olmasın, kimse de size şikayete gelmek durumunda olmasın.

Şu dijital alım satımda kendinizi sorumlu tutmayın ki mesuliyet derdi de kalmasın ortada. Bence adil bir çözüm bu. Siz bize deyin ki "ne haliniz varsa görün" kısacası. Bakın yönetim bu işlere el atmadan önce gayet güzel gidiyordu o konu. Dolandırıcı oluyordu evet, ama anında fişliyorduk kendi aramızda. Bize bırakın bunları.

Diğer türlü, "dolandırılan kişi bunu belirtirse ceza alır" derseniz eğer, dolandırıcların ekmeğine katmerli halis muhlis köy tereyağı sürmüş oluyorsunuz.

Ben dolandırıldım diyelim, bunu söyleyemeyeceğim forumda. Dolandıran kişiden kimsenin haberi olamayacak. Adam dolandırmaya devam edecek. Mantıklı mı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 7 Eylül 2015; 19:56:15 >

• Lütfen yeni moderatör de alın artık. Çok şikayet var, yetişemiyoruz vb bahaneler görmek istemiyoruz kullanıcılar olarak. Bir sürü arkadaş gönüllü olduğunu beyan etti seçin arasından iki tanesini adam ederler konuyu zaten.

• Ya bu tavırlarla ve kurallarla yürümezki bu iş arkadaşlar, bunu bitek biz kullanıcılarmı görüyor anlamıyorumki.
    Sayfayı açıyoruz ama alışveriş yapmayın demekle aynı anlama geliyor o kurallar. Hırsıza hırsız demek, yada onuda geçtim tamam hırsız demeyelim ama bi sorun yaşadım şu kişiye dikkat edin arkadaşlar demek ne zaman suç oldu anlam veremiyorum, dünden beri yazılanları tek tek okuyorum, yönetimin verdiği kararların birçoğunu anlamıyorum.
    Çözüm odaklı değil, tamamen işi daha zora nasıl sokarız deyip yeni kurallar konmuş sanki.
    yani kanalı kapamayalım ama alışverişide bi o kadar zor hale sokalımki yakında kanal kendiliğinden kapansın der gibiler, en azından biz kapatmadık siz birbirinizi yediniz bitirdiniz derler artık.

Ben şahsen konsolum.com dan devam etmeyi planlıyorum arkadaşlar, bu mantıkla bu iş yürümez bence.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: classlord23

quote:

Arkadaşlar ,

Öncelikle konu tekrar açılıyor , dilerim hepimiz için hayırlı olur. Kurallarla ilgili bir değişikliğin olmadığını söyleyen arkadaşlarımız ya kuralları iyi okuyamamış ya da eski kuralları anımsayamamış. En önemlisi artık kural ihlali yapan üyelere uyarı puanı ya da mesaj silme yerine direk 4 gün uzaklaştırma cezası geliyor. Madem herkes kendine göre çok iyi niyetli , hadi kurallara uyalım da kötü niyetli olarak nitelendirdiğiniz kişileri bölümden uzaklaştıralım. Yeni kurallarla birlikte bu artık sizin de elinizde.
    Bu konunun sorun yaratmaması adına çok kısa ve net : ''İlanınızı kurallar dahilinde yazıp ondan sonraki süreçte yeni ilan için 24 saat geçmesini bekleyin'' diyoruz. Bu konuyu 2. el sitelerin mantığında düşünün arkadaşlar. Listelenmiş ilanlar var , gördüğün ilanla ilgileniyorsan ilan sahibine ulaşırsın. Bu kadar basit. Mağduriyetin varsa da bununla ilgili paylaşım yapacağın playformun bilgisini bizlerle paylaşın , ilk mesajı editleyelim.

Umarım herkes için süreç memnuniyetle devam eder. Yönetimin aldığı bu kararın ne kadar doğru ya da yanlış olduğunu yine sizlerin tutumu belirleyecek. Herkese tekrardan hayırlı olsun.

Bu maddeler kısmen isteklerinizi karşılıyor ancak en önemli eksik sorunlu alış veriş listesi bu liste çok çok önemli dolandırıcı birisini başka nasıl ayırt edebiliriz.

Ayrıca üyelerden özellikle şunu rica ediyorum. Oyun satarken ve alırken çok Seçici ve dikkatli olun lutfen

Sorunlu alışverişler listesiyle ilgili şu anda net bir şey söylemek istemiyorum ama Güven arkadaşımızın da dediği gibi şimdilik konuda yazdığı yöntemle ilerleyeceğiz. Bu yöntemin artılarını eksilerini zamanla değerlendiririz. Ona göre hareket edilebilir diye düşünüyorum.

Kardesim sadece 1 madde eklenmesini istiyoruz oda sorunlu alis veris listesi bu liste bastan beri vardi ve sorunlar listenin silinmesiyle fazlalasti. Bu listeye girenlerin sucu
    Pm mesajlariyla kanitlananlar giriyordu.

Zaten yoneticinin en kulfetli gorevi buydu. Onuda akli basinda bir insan 20 dakikada cozer

Onuda yapmak zorsa ben gonulluyyum. Onceki mesajlarda manjimaru adli arkadas vardi
    Oda gonulluydu.

Burda aslolan aramizda bulunan dolandiricilarin ayiklanmasi

• Beyler lütfen dağılmayalım ,tek yerde toplanalım,diğer türlü kim pri kim sec sahibi uğraş dur ,ya komple diğer siteye geçelim yada burada kalalım

• Dolandiricilari bu kadar korumanin amaci ne? Anlayabilen varmi?

Sadece sunu soyleyip duruyprsunuz.
    "Eger hirsiz derseniz cok kotu olur, cok kotu fena olur"

Kotu olurda niye olur? Aciklaynda bilelim.

• Terör Olayı diye girdim popüler mesajları okuyunca ülkede sadece Playstation sorunu var zannettim biraz sevindim şimdi çıkıyorum
  • ne zaman acılacak konu
  • Toplum olarak hırsızdan korkar olduk, magdurdan zarar gelmez.. hırsız ı koruyalım mantıgı işin özeti bu..
  • Konunun tekrar açılacak olması güzel haber,bir aydır kill zone arıyorum,referans olayı yüzünden kımse geri dönüş yapmıyor,bu oyunu bir ben oynayacağım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.