Şimdi Ara

PS4 - Kardeslik konusu cozum onerileri (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
498
Cevap
9
Favori
18.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: K U N

Hırsıza hırsız demek suç olmuş yeni kurallarla

Bu zaten suçtu hocam ;) Bunu burayada yansıtmışlar.

Dolandırıcılık ile ilgili bir önerim var.
    1- Bir güven timimiz olsun. 10 Kişi, bu kişiler bir listeye erişsin (google docs)
    2- Güven duymadığınız bir kullanıcı olunca bu 10 kişiden birisine mesaj atın, bu timdeki arkadaş listeye baksın bu güvensiz kişi listedemi, eğer listede adı yoksa kullanıcıya sorun gözükmüyor desin.
    3- Kendi kendimizi otokontrol / otodenetim yapabiliriz böylelikle.

Taşın altına ben elimi koyarım. Fikri geliştirelim kendimizi ve buradakileri biz güven altına alalım.

Not: Güvelik listesi sadece 10 kişide olacaktır. sorunlu alışverişler ispatlanınca o kişiler listeye alınacaktır. Güvelik listesindeki 10 kişi imzasında psn kardeşlik kontrol ekibi gibi bir ibare bulundurarak kullanıcılara kim olduklarını söyleyebilirler.

• Arkadaşlar bu sistemin can damarlarından birisi;" Satış yapıldığında , diğer hak sahibine mutlaka bilgi verilmesidir".

Bu; yapıldığında kendimizi iyi hissettirecek bir hobi değil, aksine sistemin olmazsa olmazı , devamlılığını sağlayacak mottalarından biridir.
    Sıkıntı yaşanan hesaplardaki en büyük etken faktör bu tarz takipsizlik durumudur.
  • quote:

Siz hırsıza hırsız diyeceksiniz. Başkası da başkasına hırsız diyecek. Sonra o başkasının hırsız dediği adam çıkıp " ben hırsız değilim " dese, sizin o arkadaşın doğru veya yalan söylediğini anlama şansınız var mı ? Var ama bizim mevcut kadromuzun ve yetkimizin dışında bir inceleme gerektirecek zorlukta var. Yani mevcut şartlarda : YOK.

Sizin hırsıza hırsız dediğiniz mesajı silmeyip, diğerinin hırsıza hırsız dediği mesajı silersek, o arkadaş isyan edip " benim mesajımı niye sildiniz ? " demeyecek mi ?

Bu konuda herkes kendi adaletini kendi sağlama
  • Arkadaşlar ,

Öncelikle konu tekrar açılıyor , dilerim hepimiz için hayırlı olur. Kurallarla ilgili bir değişikliğin olmadığını söyleyen arkadaşlarımız ya kuralları iyi okuyamamış ya da eski kuralları anımsayamamış. En önemlisi artık kural ihlali yapan üyelere uyarı puanı ya da mesaj silme yerine direk 4 gün uzaklaştırma cezası geliyor. Madem herkes kendine göre çok iyi niyetli , hadi kurallara uyalım da kötü niyetli olarak nitelendirdiğiniz kişileri bölümden uzaklaştıralım. Yeni kurallarla birlikte bu artık sizin de elinizde.
    Bu konunun sorun yaratmaması adına çok kısa ve net : ''İlanınızı kurallar dahilinde yazıp ondan sonraki süreçte yeni ilan için 24 saat geçmesini bekleyin'' diyoruz. Bu konuyu 2. el sitelerin mantığında düşünün arkadaşlar. Listelenmiş ilanlar var , gördüğün ilanla ilgileniyorsan ilan sahibine ulaşırsın. Bu kadar basit. Mağduriyetin varsa da bununla ilgili paylaşım yapacağın playformun bilgisini bizlerle paylaşın , ilk mesajı editleyelim.

Umarım herkes için süreç memnuniyetle devam eder. Yönetimin aldığı bu kararın ne kadar doğru ya da yanlış olduğunu yine sizlerin tutumu belirleyecek. Herkese tekrardan hayırlı olsun.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: xpmagduru

Sorunlu Alışveriş listesini 1. sayfadan kaldırmak Fırsatçıların Ekmegine Yag sürer ! Bir digeride forumda sec hakkı verilecektir yerine satişa koyuldugunda sec hakkı ali'de veli'de diye yazılmalı kimden neyi gizleme çabası ki bu ?

Vedat'çığım , Ahmet ile Mehmet arasındaki alışverişte sec. hakkının kimde olduğunun benim , senin için ne önemi var ? O alışverişi yapacak olan kişiyi ilgilendirir ve bu da konu üzerinden değil , PM ya da farklı iletişim aracılığıyla yapılabilir pekala. Sen bir ilanla ilgileniyorsan , o hesapla ilgili tüm bilgileri yine ilan sahibinden alacaksın yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Since1903

Arkadaşlar ,

Öncelikle konu tekrar açılıyor , dilerim hepimiz için hayırlı olur. Kurallarla ilgili bir değişikliğin olmadığını söyleyen arkadaşlarımız ya kuralları iyi okuyamamış ya da eski kuralları anımsayamamış. En önemlisi artık kural ihlali yapan üyelere uyarı puanı ya da mesaj silme yerine direk 4 gün uzaklaştırma cezası geliyor. Madem herkes kendine göre çok iyi niyetli , hadi kurallara uyalım da kötü niyetli olarak nitelendirdiğiniz kişileri bölümden uzaklaştıralım. Yeni kurallarla birlikte bu artık sizin de elinizde.
    Bu konunun sorun yaratmaması adına çok kısa ve net : ''İlanınızı kurallar dahilinde yazıp ondan sonraki süreçte yeni ilan için 24 saat geçmesini bekleyin'' diyoruz. Bu konuyu 2. el sitelerin mantığında düşünün arkadaşlar. Listelenmiş ilanlar var , gördüğün ilanla ilgileniyorsan ilan sahibine ulaşırsın. Bu kadar basit. Mağduriyetin varsa da bununla ilgili paylaşım yapacağın playformun bilgisini bizlerle paylaşın , ilk mesajı editleyelim.

Umarım herkes için süreç memnuniyetle devam eder. Yönetimin aldığı bu kararın ne kadar doğru ya da yanlış olduğunu yine sizlerin tutumu belirleyecek. Herkese tekrardan hayırlı olsun.

Psn sorunlu alışverişler konusu da tekrar açılacak değil mi? Çünki arkadaşlar çok kullanmasa da yararlı bir başlıktı, en azından potansiyel sorun olabilecek insanlardan uzak durmamızı sağlıyordu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hayirli uggurlu olsun tekrardan. Onceki konuda da zaten dikkatli alisveris yapiyorduk yine ayni sekilde yapmaya devam edecegiz. Altin kural : "Ucuz etin yağnisi mundar olur"

• Yönetimin yaptığı konuyu kapatıp üyeleri korkutarak mevcut düzen?in devamını sağlamaktır, hayırlı uğurlu olsun
  • Arkadaşlar eski referanslı aktif üyelerden alış veriş yapın sorun olmuyor yok ama ben ucuz diye yeni üye olmuş kim olduğu belli olmayan kişiden alırım derseniz kusura bakmayın zaten dolandırılmaya zemin hazırlamışsınız sorumluluk sizdedir. Sonra burada bas bas bağırmayın

• quote:

Orijinalden alıntı: Güven

quote:

Siz hırsıza hırsız diyeceksiniz. Başkası da başkasına hırsız diyecek. Sonra o başkasının hırsız dediği adam çıkıp " ben hırsız değilim " dese, sizin o arkadaşın doğru veya yalan söylediğini anlama şansınız var mı ? Var ama bizim mevcut kadromuzun ve yetkimizin dışında bir inceleme gerektirecek zorlukta var. Yani mevcut şartlarda : YOK.

Sizin hırsıza hırsız dediğiniz mesajı silmeyip, diğerinin hırsıza hırsız dediği mesajı silersek, o arkadaş isyan edip " benim mesajımı niye sildiniz ? " demeyecek mi ?

Bu konuda herkes kendi adaletini kendi sağlama

Bak zaten konuda herkes kendi adaletini kendi sağlıyor.8 9 yıllık sayısız olumlu referansı olan bir üyenin bilinmeyen yeni bir üyeye dolandırıcı diyorsa orada artık onun sözüne itimat etmek lazım.Konunun kapanmasına yol açan olayda Yunus ve makinesi banlanan Volkan isimli üye gayet te eski ve sürekli burayı kullanan çoğumuzun tanıdığı aklı başında adamlar.Durduk yere kimse kimseye dolandırıcı demez özellikle söyleyenler açısından bakınca.Mustafa isimli arkadaş artık burada egosunu tatmin etmek yerine atılan iddaa nın biraz üzerine gidip olayı kısa sürede halletmeli.Bazı şeyler kabak gibi ortadadır hala robot gibi kanıt kanıt denmez.Karar veren arkadaşın algısı biraz iyi olacak.
    Bunlar yazısız kurallardır.Sen madde madde bunları yazamazsın ama konu içinde zamanla gerçekleşir.Mesela bir şifre değişme olayında zaten olay çok net değilse admin insiyatif kullanabilir fakat dediğim gibi bazı şeyler de ortadayken görevden kaçıp benim sorumluluğum değil demek olmaz.

• Bu arkadaşların ps4 ü yok galiba

Olaya çok uzaklar.bunlar başka birşeyden bahsediyorlar.

Ben anlayamadım

• Ya tamam dilkatli olalım herkesle alışveriş yapmayalımda böyle kurallar koyarsan herkesi dolandoriciliga itersin abi ne demek yani dolandirildiysan söyleme sus parani aldi oyunu vermedimi yapacak bişey yok susacaksin kişinin ismini bile vermeyeceksin ben nerdwn bileyim abi kim dolandırıcı en azından öyle ayrı bir konu olsun m illet o konuya yazsın sorunlarını onada karışmasın donanim sorumluda olmasın ama biz takip edelim o konuyu

• ARKADAŞLAR.. EY YURTTAŞLAR.. SEVGİLİ VATANDAŞLAR..
    9 eylül'e kadar sadece bir bireyin yazılarını okuyabileceksiniz, hepiniz iyice okuyun işte.. iyice belleyin ok??
    Nasıl uzaklaştırma verebildiklerine dair ne çok şey yazmışlar ama bunlar sadece dürüst kullanıcılar için, yani hak ararsanız, dolandırılıp dile getirirseniz suçlusunuz ve 9 eylül'e kadar sadece kendi avatarına bakabildiğiniz kullanıcı sizi forumdan uzaklaştırıyor, hatta profili uçuruyor.
    Ama hırsızsan, dolandırıcı isen o bana yalancı dedi bende buna dedim bana neeeee şeklinde iki çemkir konuda, anında silinsin herşey sonra emo kıvamlı mod gelsin konu kapatsın ve belki 9 ekim'de tekrar yeni konu açar ve o tarihe kadar yine sadece onun avatarını görürüz.
    MIRC zamanında, zurna kanalı bile daha klas bir yerdi be.
    Nerede o efendi X nikli moderatörler nerde bunlar?
    9 Eylül'e kadar zamanınız var, bol bol SS alın ileride çocuklarınıza torunlarınıza okutur ve nelerle ugrastık ulan diye iç geçirirsiniz.

• çocuk oyuncağına çevirdiniz. ilk mesaja diğer konunun ilk mesajındaki kardeşlik nasıl yapılırı ekleyin de gelip soran adama ceza verme bahaneniz olmasın.
  • quote:

Hocam sırf burada değil bu ülkede suç olmuş hırsıza hırsız demek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya kusura bakmayında böyle saçma sapan bahaneler olamaz dunyao idare ederken gayet iyidi konu aynı şekilde kivancmac de iyiydi,bu kurallarla kardeşlik mi olur biri hirsizsa hırsızdır durum yazilir buna konu üyeleri karar verir,şimdiye kadar böyle oldu sonra da böyle olmalı.

• çok pis ban yicem, sorarlarsa o şimdi o şimdi asker şafak demiş comolokko dersiniz.
  • Kardanadams'ı da admin yapalım konuya

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Since1903

Arkadaşlar ,

Bu maddeler kısmen isteklerinizi karşılıyor ancak en önemli eksik sorunlu alış veriş listesi bu liste çok çok önemli dolandırıcı birisini başka nasıl ayırt edebiliriz.

Ayrıca üyelerden özellikle şunu rica ediyorum. Oyun satarken ve alırken çok Seçici ve dikkatli olun lutfen

• Bnce kanitlandigi surece kisnin adi yazilabilir...direk konuya degil yoneyiciye atilsn kanitlar kararlastirilip yazinsin bu olay bu kdr basit ya

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.