Şimdi Ara

PS4 - Kardeslik konusu cozum onerileri (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
498
Cevap
9
Favori
18.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende kendi fikirlerimi yazıyım katılırlar katılmazlar bilemem tabi;

Öncelikle alışveriş de sıkıntı çıkaranların listesi olmalı bu çok önemli bir şey tabi bunlar yapılırken kanıtlar ile sunulacak yada üyelere sunulup değerlendirmeleri sağlanmalı..
    Donanım harici biyerden alınmış hesaplar satışı,takası yaptırılmıycak yapmaya çalışanlar sorunlular listesine eklenecek veya ceza fln alacak(konuya girememe gibi)
    Kar amaçlı satış yapanlarda sorunlu listesine eklenecek..kar yapmak isteyen 2. elden ilan açar satılırsa ordan satılır ona yapacak bir şey yok..
    Yeni üyeler için birşey diyemiycm çünki bizde yeni üye olduk zamanında banada birileri güvendi ve referanslarım oldu o yüzden yeni üye ile alışveriş yapmak tamamen kişiye kalmış bşy olacak güveniyorsa yapar güvenmiyorsa yapmaz...

Bunlar yapılmalı bnce çnki konu sadece hesap veya 30 tl fln değil bazen cihaz banlanmasına kadar gidiyor ve bu sefer zarar 1.500 tl ler çıkıyor o yüzden hafife alınmamalı.Suç işleyen cezasını çeksin...

• Yahu zaten foruma üye olan kişi sözleşmede belirtilen şartları kabul etmiş oluyor.
    DH bu konuda hiçbir sorumluluk kabul etmedigini kullanıcı sozlesmesinde belirtiyor.
    Halen yöneticiler burada neyin hesabını yapıyorlar anlaşılır bir tarafı yok yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Designer83

Uzun süredir DH forumlarında olan ve kardeşlik konusunu da az alışveriş yapsam da yakından takip eden biri olarak birkaç fikrimi belirtmek isterim.

İlk olarak yönetici arkadaşlara diyeceklerim;
    Öncelikle konu zaman alıyor, çok uğraştırıyor, şikayet oluyor vb. sebeplerle konunun kapatılması çok yanlıştır. Unutmayın ki DH'yi DH yapan ve sizleri bu hale getiren de bu tür konular ve kullanıcılardır. Başka bölümler de var denilmesi ise yine yanlıştır. O bölümlerde de bu konudaki bir çok üyenin mesajı, onların refere ettiği ve buraya üye olan kullancıların mesajları vardır. DH için her bir konu (özellikle uzun süredir devam eden ve çok kişi tarafından takip edildiği belirtilen konular) önemli olmalıdır ve kullanıcılardan gelen tüm öneriler de özenle dikkate alınmalıdır.

Konunun akıbeti ile ilgili olarak önerilerime gelecek olursak;

1- Öncelikli olarak 2. El Sistemi üzerinden devam etmesi konusunda;
    Sanıyorum bu sistemi düşünmüyorsunuz. bu nedenle bu kısmı okumasanız da olur :)

Öncelikle İkinci El forumlarında olduğu gibi birkaç seçenek seçilerek ilan açılması ve bu ilanlara entegre olarak referans sistemi uygulaması bulunması gibi bir ihtimal varsa en iyisinin bu şekilde olacağını düşünüyorum. Bu şekilde bir uygulamayı DH ekibi sağlayabiliyorsa ve kullanıcılardan zahmetli diye tepkiler geliyorsa bence bu tepkileri umursamasınlar. Kurallar ve sistem konulduktan sonra isteyen bu kurallara uyarak ve ilan açmanın zahmetine (ne zahmeti olacaksa!!) katlanarak DH üzerinden kullanmaya devam eder. Üşenenen, zahmetli gelen veya istemeyen varsa da daha başka ortamlarda istediği gibi devam eder.

Fakat burada da TC kimlik numarası vb. bilgilerin toplanmasından yana değilim. Hem benim gibi her yerde TCKN ve kimlik bilgisi vb paylaşmak istemeyecek kişilerin tercih etmeyeceği bir sistem haline gelir, hem de bu sefer sürekli yönetimden kişilerin bilgisinin talep edilmesi, yasal durumlarda ilgilenme gibi zorunluluklar doğacaktır.

2- Konunun eskisi gibi devam etmesi konusunda;

Öncelikle konunun yönetime duyulan ihtiyacını en aza indirmek temel amaç olmalıdır.

Sorumluluk almak isteyen ve DH ortamlarında bilinen birkaç üyeye yetki verilebiliyor ise bu şekilde bir yetkilendirme ile ortaya çıkan durumların bu kişiler tarafından yönetime iletilmeden halledilmesinin uygun olacaktır. (Konu bazlı veya bölümsel yetkilendirme ile mesaj silme, ceza verme, konudan uzaklaştırma vb. yetkilerle) Bu kişilerin nickleri, yetkileri ve görevleri de kullanıcılarla paylaşılmalıdır.

Konu içerisinde her 10-15-20 (sıklığına karar verilebilir) mesajda bir konunun kurallarına yer verilen reklam veya ara sticky mesajı gibi bir mesajda bazı temel kuralların sürekli gösterimi sağlanabilir. (1. DH Yönetimi işlemlerden sorumlu değildir. 2. sorunlu alşveriş konularınız için (bakınız: sorunlu alışverişler konusu) 3- Her üye günde sadece 1 ilan verebilir. Bu şekilde temel 6-7 kural ve bilgilendirmenin sürekli ara gösterimleri sağlanabilir. Ayrıca bunun içindeki linklerle de ilgili sorunlu alışverişler konusu vb. konulara da yönlendirme yapılabilir.) Bu sayede kurallar sürekli göz önünde bulundurulabilir.

Bir kara liste oluşturulmak istenmesi durumunda konuda yetkilendirilecek birkaç kıdemli üyenin ortak kararı ve incelemleri sonucu bu listeye ekleme ve çıkarma yapılabilir.

Her iki durumda da forumdaki kullanıcılara düşen görev;
    Her iki durumda da en önemli konular yönetimin konuya müdehalesinin en aza indirilmesi ve konu içerisindeki sorunların konu içerisinde çözülmesi olacaktır.

Yönetime düşen görev ise;
    Kuralların çok iyi şekilde belirlenmesi ve sürekli vurgulanması
    Mümkünse görev dağılımı ile üzerlerindeki yükün daha alt seviyeye dağıtılması olacaktır.

Yukarıda yazdığım önerilere (özellikle 2. maddede belirtmiş olduklarım) ek olarak bir öneri daha yapmak istiyorum.

Birçok öneri gelmiş konunun düzelmesi için. Fakat bir çok da şikayet gelmiş Yönetici arkadaşla ilgili.
    Öncelikle Mustafa 'yı tanımam. Şimdiye kadar yazdığı mesajlardan da iyi niyetli olduğunu belirtmiş ve ona inanmak dışında yapabileceğim bir şey yok.
    Fakat konuyu kullanan bir çok kişi Mustafa'nın konunun kapatılmasında etkisi olduğunu düşünüyor ve ona olan güvenini yitirdiyse, belki konunun başka yöneticilere bağlanması veya yardımcı görevliler atanması daha faydalı olacaktır. Bu durumda hem en ufak sıkıntıda Mustafa'nın konuyla uğraşmaktan yorulmasının negatif etkileri temizlenir, hem de kullanıcılar da gerçekten bir değişiklik yapıldığını hisseder. ileride benzer sorunlar yeniden yaşanırsa da DH Yönetimi'nin de çözüm önerilerini uyguladığı görülmüş olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Designer83 -- 7 Eylül 2015; 15:24:37 >

• benim tek isteğim var konu eğer açılırsa

dolandırıcıları ifşa ettiğimiz mesajlar , uyarı mesajları asla silinmesin.. mesela adam 2-3 kişiyi aynı şekilde dolandırmış veya karlı satış yapmış.. biz adam ilan koydukça mesajı alıntılayıp dolandırıcı olduğunu veya karlı satış yaptığını söylüyoruz.. diğer insanları uyarıyoruz o şahısla alışveriş yapmasınlar diye.. ama adminler hemen siliyor ilan dışı mesaj diye
  • Panpam dokturmus gene ama cizmisler
  • Konuyu pkk konusuyla ilgili sandım. Ne kardeşliği diyip yardıracaktım. Ülke ne halde popülerlere çıkan konuya bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlpKhanate

Konuyu pkk konusuyla ilgili sandım. Ne kardeşliği diyip yardıracaktım. Ülke ne halde popülerlere çıkan konuya bak

adamsın

• açıldı mı konu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanerf82 -- 7 Eylül 2015; 23:08:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlpKhanate

Konuyu pkk konusuyla ilgili sandım. Ne kardeşliği diyip yardıracaktım. Ülke ne halde popülerlere çıkan konuya bak

AYNEN.....
    tam saydırıcaktım....mevzu başka
  • İçimden bir ses tekrar efsane geri dönecek diyor Hadi hayırlısı
  • Herkes birşeyler onermis çözüm aramış lakin TAKAN yok hala ayni zirvaliklari okuyoruz. Şahsen ümidi kestim artık kinu acilsada alternatif yollar üretmek lazim çünkü sözüm ona ne bu yöneticilere nede foruma güvenim kaldı

• quote:

Orijinalden alıntı: nsar

Herkes birşeyler onermis çözüm aramış lakin TAKAN yok hala ayni zirvaliklari okuyoruz. Şahsen ümidi kestim artık kinu acilsada alternatif yollar üretmek lazim çünkü sözüm ona ne bu yöneticilere nede foruma güvenim kaldı

hocam yönetici incelemiş işte. görmüyor muusunuz ? mutlu günler yakındır sabırlı olun
  • quote:

Orijinalden alıntı: omentos

Her fırsatta konuyu kapatmakla tehtit etmek yönetmek değildir. Yönetmek sorun olduğunda çözüm üretebilmektir. Kişilerle bir problemim yok ama yöneticilerin yaşlarının en az 30 olması gerektiği kanaatindeyim. Ayrıca bu platform vaz geçilmez değildir insanları olumsuz yaklaşımlarınızla iteceğinize tam aksine kazanmaya çalışmanız gerekmektedir. Bir konu kapanırsa içerisinde kullanıcılar alternatifini hemen üretirler kaybeden site olur. Hayırlı günler herkese.

Durumu cok guzel ozetlemissin.

Isi ehli olan kisi yapmalidir. Basarili degilse
    Gorevden alinip. Yerine daha ehil bir kisi getirilmelidir.
    Bu kisinin iyi bir insan olmasi ile ilgili degildir.
    Okisinin yaptigi hatalarin bircok insani magdur etmesi ile ilgilidir.

Uzun suredir forumdayim. Nezaman kardeslik konusunun yonetimi mustafa ya gecti sorunlar
    Onunla birlikte basladi. Surekli uyarilar, listeyi kaldirmalar, konuyu ara ara kapatmalar.

Sistamatik olarak konuyu tamamen kapatma noktasina getirdi.

Konu eger yeniden acilacaksa gönüllü olarak yonetime yardimci olmak isterim

• Anladığım kadarıyla mustafa adlı arkadaş sorunları çözmek yerine krize dönüştürmüş hep.Zırt pırt konuyu kapatmak ne arkadaş ilkokul 1. Sınıf çocuğu mu cezalandırıyorsun.kafaya bak ya birde konunun kapanması için ugrasicam yazmış marifet gibi. Sorunlular listesini niye kaldırdığını da anlayamadım ben ayrıca

• Çözümünü xbox one için getirdim ben ps4 içinde geçerli olur. Oyunu almak için hotmailden hesabı ben açıyorum. Çift güvenlik ayarlıyorum mail + telefon onayı. Şifre değişse hesap çalınsa dahi geri alabiliyorum rahatça hesabı.

• quote:

Orijinalden alıntı: innsofheaven

Çözümünü xbox one için getirdim ben ps4 içinde geçerli olur. Oyunu almak için hotmailden hesabı ben açıyorum. Çift güvenlik ayarlıyorum mail + telefon onayı. Şifre değişse hesap çalınsa dahi geri alabiliyorum rahatça hesabı.

Diğer kardeş mail adresini değişirse nasıl alıyorsun peki? Xbox gibi değil bu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: metin4144

Anladığım kadarıyla mustafa adlı arkadaş sorunları çözmek yerine krize dönüştürmüş hep.Zırt pırt konuyu kapatmak ne arkadaş ilkokul 1. Sınıf çocuğu mu cezalandırıyorsun.kafaya bak ya birde konunun kapanması için ugrasicam yazmış marifet gibi. Sorunlular listesini niye kaldırdığını da anlayamadım ben ayrıca

Facebook mesajini yeni gordum. Korkunc bir durum. Resmen konuyu kapattiracagim diye hava atiyor

Bu konu yeniden acildiginda kesinlikle bu arkadas yonetici olmamali. Konuda eski uyeler arasindan gonullu olanlar arasinda secim yapmaliyiz.

• Diğer forum sitesinde yazdığım cevaptan alıntılıyorum "Dh gibi kurumsallaşmış ve tabana yayılmış kalabalık bir forum sitesi ps4 kardeşliği gibi temeli samimiyet, dürüstlük ve paylaşmaya dayalı bir sistemi yürütemezdi.. aksine bu sistemi kirletti, dolandırıcıları içimize soktu.Bu forum sayesinde DH den rafine edilmiş kullanıcılar bir araya gelirse, zamanla da ortaya çıkabilecek pürüzleri de aşabilirsek güzel günler bizi bekliyor demektir.." burada amacım, başka bir yerin reklamını yapmak değil; DH'nin kalabalık yapısının içinde dolandırıcılar da dahil birçok kesimi barındırıyor olduğu ve sıkıntıların bundan kaynaklandığını anlatmaktır.. bu bağlamda benim şahsi görüşüm sıkıntılarımızla bu garibanlara hayatı dar edeceğimize kendi işimize bakalım başka mecralarda akalım... üstelik adminimiz mustafa bey kardeşlik sayfasına attığı mesajda umarım hepiniz üzülürsünüz falan diyordu... bu da ayrı bir sıkıntı tabii, böyle bir kafa yapısına hiç bir yerde gerek yok

• Ilk olarak mustafa'nin yoneticiligi birakmasi gerekmekte. Hic yapici birisi degil,aklina cozum gelmiyor mu pat diye mesaji siliyor. Boyle boyle olmaz bu is. Simdi ortaya cikan konusmalar zaten rezalettir,onlarin ustune foruma bile girmemesi lazim arkadasin. Mesela guven gayet yapici,kontrolu bu konuda o aldiktan sonra gelen yapici mesajlara bakin. Bu kadar kisinin magdur olmasinin sebebi , dolandiricilardan sonra , ust yonetimi gaza getiren mustafa'dir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni oneri:

Kardeslik bolumu icin ayri bir baslik olusturulmali oyun bolimunde

Pri hesap satis ve takaa sec hesap satis ve takas seklinde alt baslik olmali

Burda hizli mesaj olmamali
    Mesaj yaza bastigimizda
    Oyun adi
    Turu
    Hangi ps
    Tutar
    Gibi v.b doldurulmasi zorunlu alanlarin oldugu bir mesaj sistemi olmasi yeterli.

Yine baska bir yan baslikta
    sorunlu kisilerin isimleri
    Kardeslik yontemleri

Gibi secenekler eklenebilir

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.