Şimdi Ara

PS4 - Kardeslik konusu cozum onerileri (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
498
Cevap
9
Favori
18.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hhuctas

Sahibindeki gibi get sistemi kurulma şansı varsa müthiş bolur

Forumdan bir kişinin eft hesabı havuz olabilir yada forumun havuz sistemi varsa parayı ortak havuzda tutabilir ve günlük kazanç sağlayabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinci el ilan bölümünde de gırla problem dolandırıcılık dolu hadi o konularıda kapatın o zaman bilgisayardan ev aletleri satışına kadar. Arkadaş Mustafanın konu üstündeki basiretsizliği bunu şahsının problemi haline getirdi.

Bundan sonrası için benim fikrim öncelikle modun değişip eğer açılırsa kardeşliğin mail şifre olmak kaydıyla sadece çift hak ve primary olmasından yanayım.

• Bende bu bölümdeki arkadaşlarımdan bunu istiyorum.

Sorumluluk alın arkadaşlar. Sorumluluk alın ama lütfen elinizi biraz vicdanınıza koyun. Sorumluluk almak burada hiçbir karşılık beklemeden görev yapan arkadaşlara tüm suçu yıkmak, daha sonra da tüm yönetime sallamak değil.

Bizim koyduğumuz kurallardan çok sizin bölüm ve konunun selameti için bilinçli olmanız önemli. Sorumluluk alarak bu problemli azınlığı iki günde kendi içinizden temizlersiniz.

Sizin burada görev yapan insanlara karşı tutumunuz onların motivasyonunu, doğal olarak bölümün düzenini doğrudan etkiliyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Güven kullanıcısına yanıt
    Güven hocam Allahın aşkına ne bekliyorsunuz. sonuçta insanlar oyun alırken veya satarken tl kullanıyorlar. bir haksızlık olduğunda veya alışverişte bir sorun çıkıyorsa bunu dile getirecek elbette. sonuçta para veriyoruz. sorunlar tartışmalar elbette olacaktır. bunun çözümü konuyu kapatmak olmamalıdır. siz işin kolayına kaçmış kanayan parmağı kökten kesmişsinizdir. aslında kangren olan bir durum olmamasına rağmen. belki inanmazsınız ama ben bu konu sayesinde çok güzel dostluklar kurdum. biz Mustafa arkadaşımızı sizin tabirinizle günah keçisi ilan etmemiz verdiği demeçler yüzündendir. yapıcı yaklaşımda bulunmamıştır. üst yönetimle görüşüp konunun kapatılması için elimden geleni yapacağım demesi bence kendisi açısında büyük bir cehalettir. bu sözden sonra kendisi hakkında savunulacak bir tarafı kalmamıştır. hergün yüzlerce üyenin ziyaret ettiği en aktif konulardan birisini kapatmak yanlış anlamayın ama sizin acizliğinizdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Güven

Bende bu bölümdeki arkadaşlarımdan bunu istiyorum.

Sorumluluk alın arkadaşlar. Sorumluluk alın ama lütfen elinizi biraz vicdanınıza koyun. Sorumluluk almak burada hiçbir karşılık beklemeden görev yapan arkadaşlara tüm suçu yıkmak, daha sonra da tüm yönetime sallamak değil.

Bizim koyduğumuz kurallardan çok sizin bölüm ve konunun selameti için bilinçli olmanız önemli. Sorumluluk alarak bu problemli azınlığı iki günde kendi içinizden temizlersiniz.

Sizin burada görev yapan insanlara karşı tutumunuz onların motivasyonunu, doğal olarak bölümün düzenini doğrudan etkiliyor.

tamamdır hocam konuyuda açsanız çok iyi olacak daha fazla beklemeye gerek yok

• Yonetici olan sahsin farkli mecralarda "ust yonetime gazi verecegim" gibi bir ithamda bulunmasina, arkanizdan bunlari soylemesine ragmen onu savunmaniz ne kadar trajikomik, kendinize ve bu foruma saygisizlik bunun farkinda misiniz diye soracagim ama, muhtemelen farkinda degilsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 7 Eylül 2015; 13:42:27 >
  • quote:

hocam temiz baştan bir konu açın ve konunun başlığına mağduriyetinizden forum sorumlu değildir diyin bir tüzük çıksın siz uğraşmak zorunda değilsiniz dolandıran kişi zaten ifşa olur ama adminler müdahil olmasın konuya

• Madem 1 admin konuya yetisemiyor neden daha fazla sayida admin alinmiyor bubkonuya bakmasi icin? Sonuc olarak bu konu aylardir populerlerde olan forumun en onemli konusu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşlik konusu kapatılalı henüz çok az bir zaman olmasına rağmen facebook ps4 kardeşlik gruplarına üye yağmuru başladı ve alternatif forumların şimdiden kayda değer sayaçları artıyor

örnek alternatif forum 1 : Konuyu Toplam 494 Üye okuyor ( an itibari ile canlı kişi sayısı )

henüz pazartesi rehaveti ve insanların çoğu konunun kapanmasından habersizken bu sayı gayet iyi ve yakında bu rakamlara bol sıfırlar eklenir....o zaman dh kan kaybettiğin de bunun sorumluluğunu üstlenebilecekmisiniz sevgili yönetim...cidden merak ediyorum....
  • 5 sayfanın içinde çok güzel çözümler var ve bu çözümlerde sorumlu tutulmaktan dolayı rahatsız olan yönetimi bu durumdan kurtarıyor ama çözüm üretmekten o kadar uzak ve sabit fikirlisiniz ki hiç birini görmek ve değerlendirmek istemiyorsunuz. Konuyu kapatmaya öyle bir kafayı takmışsınız ki geri açmayı muhtemelen bir yenilgi olarak algılıyorsunuz ve buda sizi içten içe öldürüyor. Konuyu ve yazılanları takip ettiğinizi söylüyorsunuz ama takip etmek yetmiyor aynı zamanda anlamak gerekiyor ve anlamadığınız çok açık. Olayı kökünden çözücek fikir ve mesajlara hiç bir yanıt vermiyorusnuz sadece aralardan seçmece konu ile alakasız işinize gelen mesajlar üzerinden genelleme yapmayı tercih ediyorsunuz ve her mesajınızda biraz daha batıyorusnuz. Mesela "DarkTranqlty" nin son yazdığı mesaja cevap vermeyi tercih etmiyor iken bir kaç kişinin yazdığı "aral,yalaka vs..." gibi mesajları kullanarak "düzelmeyeceğini anladık" olgusu yaratmaya çalışıyorsunuz. Öyle dahi olmaya falan gerek yok problemin çözümü için gereken IQ seviyesi en fazla 50'dir. İnsanları yalvartmayı bırakıp saygı gösterin,konuda 40 yaşında abile var dünden beri bir şeyler anlatmaya çalışıyorlar ve muhattap bulamıyorlar. Yani burada aynı şeyleri yazan yüzlerce kişi yanlış bir siz mi doğrusunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: rumi

kardeşlik konusu kapatılalı henüz çok az bir zaman olmasına rağmen facebook ps4 kardeşlik gruplarına üye yağmuru başladı ve alternatif forumların şimdiden kayda değer sayaçları artıyor

örnek alternatif forum 1 : Konuyu Toplam 494 Üye okuyor ( an itibari ile canlı kişi sayısı )

henüz pazartesi rehaveti ve insanların çoğu konunun kapanmasından habersizken bu sayı gayet iyi ve yakında bu rakamlara bol sıfırlar eklenir....o zaman dh kan kaybettiğin de bunun sorumluluğunu üstlenebilecekmisiniz sevgili yönetim...cidden merak ediyorum....

Gerçekten bende öyle düşünüyorum hele bu işlem için bir site açılırsa binlerce üye sayısı olacak

• A kişisi bir oyunun pri hakkını veya sec hattını satarken gelir bildirimini sırf yeni açılcak hak devir bilgisi konusuna yazar.

".... oyununun secondary hakkını forumdan Zala_ nickli arkadaşa sattım"

Böylece sec hakkın yeni sahibini belirtir.

Bir ay sonra A kişisi gelir der ki :

"..... oyununun pri hakkını forumdan Ali nickli arkadaşa sattım.Secondary hakkı Zala_'dadır. Her ikisi ile görüşerek mail bilgilerini de arkadaşlara devrettim"

kırmızı kısım çok önemli.Mail de devrediyor ve hakkın üzerindeki tüm yükümlülüklerini devretmiş oluyor. Mesajında hem Zala_ hem de Ali'yi etiketliyor.

Ve tüm bunlar yeni açılacak hak devir konusuna yazılıyor.

B kişisi Zala_dan aldığım bilmemne oyununun şifresi değişmiş diyor ve "sorunlu psn hakkı alışverişleri" konusuna beni alıntılayarak mesaj yazıyor. Ben konuya 24-48 saat içinde gelip argümanlarını sunuyorum. Duruma göre o konu üzerinden görüşüyoruz. Ben konuya gelemezsem veya açıklamam mantıksız ise konudan sınırsız uzaklaştırılıyorum.

Argümanlarımın mantıklı olup olmadığına kim karar verecek ? Forumdaki üyelerin belirleyeceği 3 isim + Mustafa ( veya kim yetkili olacaksa )

Yeni nick alıp foruma geliyorum. Üyelik tarihim eylül 2015. Ekim'e kadar mesaj kasıyorum 300 mesaj ile gelip konudan alım yapıyorum.. Bana oyun satmayın . mesaj sayısı boş iş. Üyelik tarihine , forumdaki arkdaşlarına , mesajalrdaki uslubuna bakın.

Güven listesi oluşturup forum üyelerinin belirlediği 3 kişiye bu listeyi emanet ediyoruz. bilgilerimizi özel mesaj ile kendilerine iletiyoruz : Ad,soyad,yaşadığı şehir ve semt , mail adresi , isteyen telefon numarası bırakıyor. Bu liste forumda yayınlanmıyor.

Ekleyin arkadaşlar ortak yol bulalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: YasinJR10

quote:

hocam temiz baştan bir konu açın ve konunun başlığına mağduriyetinizden forum sorumlu değildir diyin bir tüzük çıksın siz uğraşmak zorunda değilsiniz dolandıran kişi zaten ifşa olur ama adminler müdahil olmasın konuya

Temiz konu açarız açmasına ama değişen ne olacak ?

Yine iki gün sonra yetkili arkadaşlar bu işin altında kalırsa, yine konu aynı tas aynı hamam olursa, yine müdavim kesim kural tanımayan üyelere değil işini yapan yöneticilere tepki koyarsa bizim için hiçbir anlam ifade etmiyor.

Arkadaşlar hala PM üzerinden beni başka foruma gitmekle, facebook'ta toplanmakla tehdit ediyor. Serbest bıraktık zaten arkadaşlar, kardeşlik konusu açsak dahi kişisel çıkar ve reklam olmadığı sürece istediğiniz platformda kardeşlik konularını/sayfalarını paylaşabilirsiniz.

• - Google docs vb. formatta online bir excel listesi hazırlanabilir. Bu liste satılık, alınık, referans, dolandırıcı vb. sheetler ile oluşturulabilir.

- İlgili listede insanlar almak ya da satmak istedikleri oyunları filtreleyebilir. Böylece ne konu sayfalarca uzar ne de mesajlar arasında ilanlar kaybolur.

- İlgili liste sadece yöneticiler tarafından edit edilebilir. İlan vermek isteyenler kayıtlı cep telefonlarına gelecek şifre listeye girip 24 saatte bir kez olamk koşulu ile ilan verebilir. Aksi takdirde cezalandırılır.

- İlk kez ilan verecek kişi en az 1 referanslı ve min x yıllık üyeden bilgi ve onay alınarak sisteme alınır ve ilan vermesi sağlanır.

- Dolandırıcılık yapan kişi ve telefon numarası banlanır, asla sisteme girilmesine izin verilmez.

- Düzgün ve dürüst satış ve alım yapıldıkça profil puanı artar, profil puanı belli bir oranda olan kullanıcı liste hakkında editleme vb. konularda söz sahibi olabilir.

Daha bir çok madde yazabilirim...

• Legoloman kullanıcısına yanıt
    Referans sistemi getirmeyi ya da konuyu ikinci ele taşımayı düşünmüyoruz.

Konuyu tekrar açmamız durumunda yine donanımhaber hiçbir şekilde bu sorunlu alışverişlere dahil olmayacak.
  • Geçen gün eve geldim ve konunun kitlendiğini gördüm beynimden vurulmuşa döndüm. Açıkçası çalışan biri olarak bir oyuna 180-200 TL veremem buradan bir çok oyun aldım kısa sürede bitirip aldığım fiyattan 5-10 TL indirip yapıp sattım ya da ilk çıktığı anda değil bir kaç ay sonra çok ucuza oyunu alıp bitirdim bir dahada satmadım.

Arkadaşlar bu PS4 ü olan biri için büyük bir lüks. Bende Xbox360 da var kopya oyun oynayabiliyorum ve eğer bu sistem olmasa online oynamayacağım bütün oyunları daha kötü grafiklerle Xbox da oynamak durumunda kalırdım.

Konunun yeniden açılmasını isteyen bu kadar kişi varken kesinlikle bu soruna bir çözüm bulunmalı. Ben kendimce bazı önlemler alıyorum örneğin aldığım oyunları mutlaka bir dosyaya not ediyorum, referansı olan ya da eski üyeler ile alışveriş yapıyorum, sec sahibi ile mutlaka iletişim halinde oluyorum, tel no almadan işlem yapmıyorum gibi sonuç olarak Allah'a şükür şu ana kadar sorun yaşamadım. Bunlar çok basit önlemler ve herkes tarafından uygulanabilir.

Peki konuda neler yapılabilir aslında çok basit bir kaç öneri;

1- Alışveriş sorumluluğu alışveriş yapanlar arasındadır ve forum sorumluluğu bulunmamaktadır kuralı gelmeli, eğer sorun yaşanırsa konu kesinlikle forumda alışveriş konusunda tartışılmamalı, Bu tür mesajlar yönetici/yöneticiler tarafından silinir.
    2- Sorunlu alışveriş listesi mutlaka yeniden ilk sayfaya eklenmeli ve güncel tutulmalı,

EN ÖNEMLİ OLAY;

3- Referansı olmayan ve yeni kullanıcılar için bir alt başlık açılır, aynı kara liste bu konu altında da olur yeni ve referanssız kullanıcılar bu başlık altında kendi aralarında alışveriş yapar, eğer anlaşmazsızlık çıkarsa bir üstteki 1. madde aynen uygulanır. (evet farkındayım yeni ve referansı olmayan kullanıcılar için kötü bir şey ama şu aşamada gerekli bir şey bence)
    4- Referans oluşturduktan sonra diğer konuya geçerler, hatta bir önceki konuda aldıkları oyunu bu konu altından bile satarlar,

Benim aklıma gelen ufak tefek bir kaç öneri, sonu nereye varır bilmiyorum ama bu konu kesinlikle yeniden açılmalı.

• Biz Otomobil Genel bölümünü düzeltmek için çok uğraştık . Bilgi paylaşan kullanıcılar teker teker kendini uzaklaştırdı . Fake konuları ifşa edenler de banlandı .

Demem o ki Yöneticiler her zaman haklıdır . Kendileri istifa etmez veya yanlışlarını görmez ise boşuna çabalıyorsunuz ne yazık ki .
  • Güven kullanıcısına yanıt
    Önerilerimizin en başında Donanımhaberin bu konuda herhangi bir işlem yapması gerekmediğidir.

Koyu pri/sec ve çift hak olarak ikiye bölerseniz sorunlu alışverişler azalacaktır. çift haklar mail ile beraber satılır sorun 0 a yakın olur.

Diğer pri/sec konusuda kendi içinde işler. Günlük 1 mesaj limiti konur uymayana uzaklaştırma verilir (1 gün-5 gün) böylelikle pislikler ayıklanır.

Konu aslında oldukça basit çözülebiliryor.

Bizlerde elimizi taşın altına koyalım. Bizden ne yapmamızı istiyorsunuz tam olarak?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: YasinJR10

quote:

Temiz konu açarız açmasına ama değişen ne olacak ?

Yine iki gün sonra yetkili arkadaşlar bu işin altında kalırsa, yine konu aynı tas aynı hamam olursa, yine müdavim kesim kural tanımayan üyelere değil işini yapan yöneticilere tepki koyarsa bizim için hiçbir anlam ifade etmiyor.

Arkadaşlar hala PM üzerinden beni başka foruma gitmekle, facebook'ta toplanmakla tehdit ediyor. Serbest bıraktık zaten arkadaşlar, kardeşlik konusu açsak dahi kişisel çıkar ve reklam olmadığı sürece istediğiniz platformda kardeşlik konularını/sayfalarını paylaşabilirsiniz.

gerçekten sorumluluk almanıza hiç gerek yok. su akar yolunu bulur. arkadaşın dediği doğru. bırakın müdahil olmayın. yalnızca şekil itibariyle usulsüz mesajlara kuralları uygulayın yeter. benim forum yönetiminden tek isteğim budur. siz sadece size aksettirilen sorunların yaşandığını zannediyorsunuz ama şunu unutmayın burada o kadar çok ayyuka çıkmamış sorunlar var ki, insanlar 3-5 lira için tenezzül etmiyor. mesela ben kendimden örnek vereyim. daha önce aldığım bir hesabın şifresi değişti, ama kimin yaptığını tespit edemediğimden allahından bulsun dedim sineye çektim.

• quote:

Referans sistemi getirmeyi ya da konuyu ikinci ele taşımayı düşünmüyoruz.

Konuyu tekrar açmamız durumunda yine donanımhaber hiçbir şekilde bu sorunlu alışverişlere dahil olmayacak.

zaten DH yönetimi ne zaman sorumlu olduki. bizim isteklerimize kulak vermek bu kadar zormu sayın Güven bey. madem konuyu tekrar açacaksınız en azında böyle bir ihtimal var konu içinde neler istediğimizi bir danışın. yanlış anlamayın Halkın içine bir girin. sonuçta konuyu kullanacak kişiler bizleriz. katı kurallar koyupta uymayanlara ceza vereceğinize bir bizi dinleyin. gerçektende çok aklı başında kişiler var. yine aynı kurallarla konuyu açmanız bence çok birşeyi değiştirmeyecek. bunun sizde farkındasınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenturk1750 -- 7 Eylül 2015; 14:07:39 >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.