Şimdi Ara

PS4 - Kardeslik konusu cozum onerileri (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
498
Cevap
9
Favori
18.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yöneticiler kendini bir şey sanıyor. Hiç sorgulamadan anında banlıyorlar, uyarı puanı veriyorlar. 2 günde 2 uyarı aldım. 3. gelirse forumda paylaşım yapmayı bırakırım. Madem onlar kafalarına göre banlıyor, ben de yeni bir forum bulurum kendime. İşime yarayanı DH'den alır, bir kişiye bile yardım etmem. Gerçekten bıktırdılar. İkinci elde yorum yazıyoruz, mesajımız siliniyor. Bu adam sahtekar diyoruz, sahte mal satıyor diyoruz, yorumumuz siliniyor. Takip edeceğim konuya mesaj yazıyorum, bir hafta sonra o mesajı bulamıyorum.Zor bela konuyu bulursam ne ala. Bir uyarı daha gelirse çeker giderim artık tak etti. Adam gibi, yazılanı okuyan, yazılma sebebi olan şeylere bakacak yöneticiler lazım. 1 haftalık üye hakaret edecek biz bir şey dersek bize uyarı geliyor. Adam yeni hesap açıp gelecek ama bizim kaç yıllık üyelik gidecek... Kimse hayrına yapmaz böyle bir işi. İkinci elde çok çektik, hala da çekiyoruz.
  • Abi bu ne ya rezillik 22 yasindaki adam tum ps4 camiasina yetki bende ben ne dersem o olur diye kafa tutuyor ve binlerce insanin nasiplendigi konuyu kapattiriyor. Yonetim su adminlere yas siniri getirmeli. Yazik cok yazik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muso ağa : vallah sataram bu köyü haaa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uncle Trevor -- 7 Eylül 2015; 13:09:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Since1903

Arkadaşlar ,

Biz bu konuyu takip ediyoruz , belki mantıklı fikirler çıkar da yönetimle paylaşırız diye. Gelinen noktaya baktığımda bize ''Kardeşlik konusu açılırsa eskisi gibi sıkıntılı devam edecek'' izlenimi veriyorsunuz. Şimdi ortak amacımız nedir ? Mustafa'nın facebook'taki paylaşımları ifşa etmek mi , yoksa bu konuyla ilgili ortak fikirlerle yönetimi ikna edip tekrar açtırmak mı ?
    Mustafa ''yönetimle görüşecem kapattıracam dediyse'' bunun sebebi kurallara riayet etmeyen kullanıcılardır. Her şeyin bir sınırı vardır , o sınır artık aşılmıştı.
    Neyse son olarak şunu soracağım : Biz buradan karşılıklı atışma şeklinde devam edip süreci çıkmaza mı sokacağız , yoksa sakin şekilde fikir alışverişinde bulunup herkesin mutlu olacağı şekilde bu konuyu açtırmak için altı dolu projeyle yönetimi ikna etmeye mi çalışacağız ?

Hocam konudaki aklı başında kimse Mustafa gitsin vs demiyor.

arkadaş tek başına yeterli düzeyde bu konuyla ilgilenemiyosa başkaları yardımcı olsun. buradaki insanlar bunun derdinde. Mustafa konuda ben " Gazı Veriyorum Yöneticilere " diyorsa o arkadaş zaten o bölüme daha bi katkı sağlayamaz.

konu içinde aktif olan arkadaşlardan bu konuyla ilgilenecek adam çıkacaktır illaki. Ben ya da başkası bu konuda aktif olabilir hocam

• Grasyas01 kullanıcısına yanıt
    Boş hayallere kapılmayın derim. Mesut abiyi eleştirdiğimizde +/- olayını kapatmışlardı. Kaç kişiye uzaklaştırma vermişlerdi. Sanki hatırlamıyoruz. Biz eleştirirsek anında tekmeyi basıyorlar ama ya bu yönetici haksızlık yaptı dersek ne var doğru yapmış deniyor veya cevap verilmiyor.
  • Since1903 kullanıcısına yanıt
    sizede hak vermemek elde değil. yanlız Mustafa arkadaşımızında sütten çıkmış ak kaşık gibi konunun buralara gelmesinde benim sorumluluğum yok demesi insanı çileden çıkarıyor. Kıvanç arkadaşımız ne güzel anlatmış "kolay değildi ben bıraktım". sende bırakacaksın o zaman kardeşim. ve ya yardım isteyeceksin. bana kimse "ÜST YÖNETİM İLE KONUŞUP KONUYU KAPATTIRACAĞIM"diyen bir kişiyi buradada savunmasın. kurallara uyulmadığından bahsediliyor. ne kuralı hocam. en son alınan kurallar millet dolandırılsın ama ifşa edemesin. ifşa edenlerin mesajları silinsin. üsteleyenlere ceza puanı veya uzaklaştırma verilsin,dolandırıcılar konuda cirit atsın. bumudur kurallar. bende şahsi fikrimdir üyelerin arkasında duramayan kıdem mevki uğruna konunun bu durumlara gelmesine imkan sağlayan Mustafa arkadaşımızın yönetiminde bir konu açılmasının doğru olmadığını düşünüyorum.

• Şu olay yüzünden yanımda MGS açık bakamadım. Oyunuma engel teşkil ediyorsun yönetim
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkTranqlty

quote:

Orijinalden alıntı: Kivanc1Mac

Bu konuya mesaj atmayacaktım ama artık dayanamadım, eskiden bu bölümde yetkili olduğum için buradaki insanlar tanır beni, yakın çevremdekiler de bilir ne tür zorluklar yaşadığımı, PS bölümünün yönetimi kolay, bir zorluğu yok aslında ama ne varsa bu kardeşlik konusunda çıkıyor sorun, dediğim gibi benim epey başımı ağrıttı zamanında, şimdi de belli ki Mustafa'nın başını ağrıtıyor.

AMA, kocaman bir ama diyorum, şöyle bir durum var, kardeşim baktın altından kalkamıyorsun, sorunlar başını ağrıtıyor, bırak görevini. Zorla vermediler bu görevi sana, sen kendin başvurdun bunun için, ben yaparım dedin değil mi? Kendimden yola çıkayım, bende aynen öyle oldu, kendim istedim görev, baktım olmuyor, altından kalkamıyorum, düzgünce bıraktım görevi. Benim aklıma dahi gelmedi yüzlerce kişinin maddi fayda gördüğü, Türk oyuncular için olması elzem olan bir konunun kaldırılacağı. Senin/sizlerin, bu işte payı olan her kimse onun nasıl aklına geldi hayret ediyorum.

Ha illa ki diyorsan ben bu görevi çok seviyorum, yöneticilik süper, belli ki üst yönetimle yakınlık kurmuşsun, bölümde de aktifsen eminim ki en azından 4-5 kişi gözüne çarpmıştır, onları yardımcı olarak iste, onlar olmasa bile şu an 100 kişi başvuru yapar bu bölümde görev almak için. Tek başına olmazsın, konu sürekli olarak denetim altında kalır, görev paylaşımı olur, kimsenin de bu kadar başı ağrımaz.

Hiçbir şekilde hakaret etmedim bu mesajımda, umarım silinmez. Gerekirse birkaç kişi kendini feda edip başını ağrıtacak -kötü anlamda demiyorum, bu görev için gönüllü olanlar olacağı kesin- ama bu konu kaldırılmayacak, yüzlerce kişi gidip 150-200 lira verip oyun oynamaktansa 10-15 lira verip oyun oynamaya devam edecek.

Nihayet mantili mesaj atan - eski de olsa - bir yonetici cikti sukurler olsun

Imzami atarim

• Kardeşlik konusunu kapatmak bizim (yani tüm adminlerin) kararımız. Sebebi ise konuda olayların bir türlü durulmaması. Israrla sorunlu alışverişlerin gündeme getirilip, yönetimin bu sorunlar üzerinden sorumlu tutulması ve kural koymamıza rağmen bu kurallara hiçbir şartta uyulmaması. İster ego deyin, ister başka bir şey. Hepimiz işinde gücünde insanlarız. Ben günde binlerce uyarı ve destek talebiyle uğraşıyorum. Bir konuyu açmak ya da kapatmak bana hiçbir şekilde fayda sağlamaz. Bizim istediğimiz tek şey, sağlıklı ve sakin bir forum ortamı.

Mustafa bana " kurunun yanında yaş yanmasın, konuyu yayına alalım kurallarımızı gözden geçirelim " diyor. Ben konuya gelip bakıyorum, asıl olayın farkında olan kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Hala yönetime laf sokarak, onun bunun yetkisini bırakmasını isteyerek olayların çözüme kavuşturulabileceğini düşünüyorsunuz.

Herkesin yetkisini alıp yeni yetkili atasak, 3 gün sonra yine aynı şekilde onun da yetkisini isteyeceksiniz.

Asıl problemi, daha doğrusu asıl problemi yaratan azınlık kitleyi görüp bu konuda gerçekçi tespit yapabilen kişi sayısı çok az. Bir günah keçisi bulmuşsunuz, bölümde ne kadar problem varsa üzerine yıkıyorsunuz.

Mustafa yetkinin altından kalkamasa bunu söyleyebilecek ve kabullenebilecek bir olgunlukta zaten. Çok şükür yetki aldığı günden beri olağan hatalar dışında bir yanlışını ya da eksiğini görmedik. Aksine bölümün düzenlenmesi için çok emek verdi. Geçen sene buraların halini ben bizzat hatırlıyorum.

Mesaj kutuma düşen mesajlar, bu bölüme emek veren arkadaşlara gerçekten haksızlıktır. " Bırakın birbirimizi dolandıralım " diyen bile var.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Mesut Çevik'e filan iletmek yersiz arkadaşlar buradaki sorunu.

1
    2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legoloman -- 7 Eylül 2015; 13:21:04 >
  • Arkadaşlar bu konunun kapanmaması için çözüm önerisi yapıyorum.

1. "Primary, Secondary satışlar" ve "Çift hak hesap satışları" ikiye bölünmeli
    - Pri Sec hesaplar artık birden çok kişi tarafından kullanılan, daha fazla sıkıntı çıkartma ihtimali olan hesaplardır. O yüzden o başlıktaki kullanıcılar burada oluşacak, şifre değiştirme kapanma riskini göze alırlar.
    - Çift hak satışları "Dijital Kod" ya da "Kutulu Oyun" ssatışı gibi doğal bir satış oluşturacaktır. Eğer zorunlu kural olarak satışın yapıldığı hesabın mail şifreleride zorunlu olarak takas edilmesi istenirse "çift hak" oyun satışı oldukça güvenli bir şekilde yürüyecektir. Burada %95 güvenli olan bir ortamın %99 a çıkmasından bahsediyoruz. Sahte hesap, ikinci hak gibi sorunlar doğurmayacağından hesaplar satışa devam edebilir. Oyunlar pahalı gelse bile 2 arkadaş birşerek kendi aralarında bir çift hak alıp bölüşebilirler. Sonra anlaşma ile bu oyunu yine birisi başkasına satar ve oyun el değiştirmiş olur. Aklıma gelen en en en mantıklı yöntem budur. "ÇİFT HAK HESAP SATIŞIDIR"

2. Üyelerin üzerine Telefon doğrulaması kodu çıkartılarak telefon ile onaylanan kullanıcıların mesaj göndermesine izin verilebilir.

3. Üye mesaj yazarken altta çıkacak birkaç form inputa gerekli alanları girebilir. Oyunun hangi hakkını sattığı, diğer hak sahibi nicki, satış fiyatı. Bunlar zorunlu form elemanı eklerek (yazılımcı arkadaşlar bilir, required) bu işi düzgün bir standarda bağlayabilirsiniz.

4. Sorunlu alışveriş gerçekleşirse kişi alışveriş yaptığı kişiyle muhattap olur. Bu konuda forum kesinlikle taraf olmaz. Savcılıktan ip kaydı istediğinde verileceği bilgisi kullanıcılar ile paylaşılır. 1 dava o dolandırıcıyı durduracaktır. Arkadaşlar max 180TL-200TL den bahsediyoruz. Sanki evinizi arabanızı dolandırıyorlarda binlerce tl borca giren bir dolandırıcılık oluyor.. Eğer 100 TL nizi istiyorsanız savcılığa gidin. Yoksa sorunu bildiren bir başlık açıp içinde görselleriyle herşeyi ifşa edin. Burada forumdaki kullanıcılara o kişiyi anlatın. Bu sorunda böyle çözülür. Satış başlığında bulunması çokta önemli değil. Satın alan kişi araştırma yapmadan atlıyorsa zaten bırakın burayı her yerde dolandırılacaktır. Dolandırılma hikayeleri tamamen kişilerin kandırılmasıyla olur. Kalıcı çözümü yoktur, ama önlem alınabilir.

5. Yönetime artık yüklenmekten vazgeçiyoruz. Lütfen aramızdan birisini temsilci olarak seçin ve kullanıcılar sizinle o kişi aracılığıyla iletişime geçsin. Lütfen bu kişi 10000 mesajı olan kişi değil de Üniversite mezunu en az 1 yabancı dil bilen ve 30 yaşını geçmiş bir gamer olmalı. Bunu biz kendi aramızda buluruz. Lütfen bizimle iletişim kurun, bizimle konuşmazsanız bizde önümüze kim gelirse ona yükleniriz. Günah keçisi bulmak kolay, adamı ortaya attınız, Onun ipini çekeceksiniz ve siz sorumluluk almayacak mısınız? Mutlaka bizden bir temsilci seçin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disc0nnect -- 7 Eylül 2015; 13:23:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Güven

Kardeşlik konusunu kapatmak bizim (yani tüm adminlerin) kararımız. Sebebi ise konuda olayların bir türlü durulmaması. Israrla sorunlu alışverişlerin gündeme getirilip, yönetimin bu sorunlar üzerinden sorumlu tutulması ve kural koymamıza rağmen bu kurallara hiçbir şartta uyulmaması. İster ego deyin, ister başka bir şey. Hepimiz işinde gücünde insanlarız. Ben günde binlerce uyarı ve destek talebiyle uğraşıyorum. Bir konuyu açmak ya da kapatmak bana hiçbir şekilde fayda sağlamaz. Bizim istediğimiz tek şey, sağlıklı ve sakin bir forum ortamı.

Mustafa bana " kurunun yanında yaş yanmasın, konuyu yayına alalım kurallarımızı gözden geçirelim " diyor. Ben konuya gelip bakıyorum, asıl olayın farkında olan kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Hala yönetime laf sokarak, onun bunun yetkisini bırakmasını isteyerek olayların çözüme kavuşturulabileceğini düşünüyorsunuz.

Herkesin yetkisini alıp yeni yetkili atasak, 3 gün sonra yine aynı şekilde onun da yetkisini isteyeceksiniz.

Asıl problemi, daha doğrusu asıl problemi yaratan azınlık kitleyi görüp bu konuda gerçekçi tespit yapabilen kişi sayısı çok az. Bir günah keçisi bulmuşsunuz, bölümde ne kadar problem varsa üzerine yıkıyorsunuz.

Mustafa yetkinin altından kalkamasa bunu söyleyebilecek ve kabullenebilecek bir olgunlukta zaten. Çok şükür yetki aldığı günden beri olağan hatalar dışında bir yanlışını ya da eksiğini görmedik. Aksine bölümün düzenlenmesi için çok emek verdi. Geçen sene buraların halini ben bizzat hatırlıyorum.

Mesaj kutuma düşen mesajlar, bu bölüme emek veren arkadaşlara gerçekten haksızlıktır. " Bırakın birbirimizi dolandıralım " diyen bile var.

konunun kapatılmasını isteyen bir tane üye yok demekki herkes bunun sorumluluğu kabul etmiş durumda bu forumda biz bu konu sayesinde güzel arkadaşlıklar kurduk 20-30 için dolandırılsamda umrumda olmaz benim admine gelip söylemem bile siz açın konuyu kimse kapanmasını istemiyor herkes sorumluluğu kabul ediyor siz sorumluluk kabul etmeyeceksiniz kişiler özgürdür alışveriş yaptıkları kişiyide seçebilirler

• 2006'dan beri üyeyim defalarca yazdım tekrar yazıyorum böyle bir saçmalığı bu forum görmemiştir...uyanın ey yönetim!

ne hakla hangi vasıfla populer konular içerisinde her gün ilk 5 içersinde olan bir konuyu basiretsiz yöneticilik hatalarının gölgesinde bırakıp kapatıyorsunuz ??? yetti ama bu sorunların çözümlenmesi yerine diktatör bir yönteme başvurmanız! insan bi düşünmez mi bu kadar populer bir konuyu kaldırdığımda binlerce üyemi rencide edeceğim diye..birçok konu pasifize ediliyor bu tuhaf çözümsüzlük girdabınız yüzünden!!!!!!

artık şu soruna bir çözüm bulmanın zamanı gelmişti konuyu açan arkadaşa teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Güven

Kardeşlik konusunu kapatmak bizim (yani tüm adminlerin) kararımız. Sebebi ise konuda olayların bir türlü durulmaması. Israrla sorunlu alışverişlerin gündeme getirilip, yönetimin bu sorunlar üzerinden sorumlu tutulması ve kural koymamıza rağmen bu kurallara hiçbir şartta uyulmaması. İster ego deyin, ister başka bir şey. Hepimiz işinde gücünde insanlarız. Ben günde binlerce uyarı ve destek talebiyle uğraşıyorum. Bir konuyu açmak ya da kapatmak bana hiçbir şekilde fayda sağlamaz. Bizim istediğimiz tek şey, sağlıklı ve sakin bir forum ortamı.

sizde işletme körlüğü oluşmuş güven hocam. işletme körlüğünde fabrikada her gün önünden geçtiğin bir dağınıklık gün geçtikte gözüne çarpmamaya başlar. sonra da sıradanlaşır. bu durumda dışarıdan bir gözün fikrine ihtiyacınız vardır.

şimdi dışarıdaki göz biziz.

bizi dikkate alırsanız hepimiz kazanırız.

• Beyler facebook grubu kuruldu dh deki profili referans göstererek artık oranın üzerinden kardeşliğimizi gerçekleştiriyoruz dh deki admin ve yöneticileri teker teker tespit ettik almıyoruz oraya içiniz rahat olsun siz değerli arkadaşlarımızı bekleriz

• İsteyen istediği kişi ile alışveriş yapsın istenmeyen durumlar olursa bunda forumun ne zararı olacak bütün sorumluluk alışveriş yapan kişiye ait.

Ben bu yaz başı ps4 aldım ve forumdan 20ye yakın alış satışım olmuştur ama hiçbirisinde en ufak sorun çıkmadı neden dikkat ediyorum sadece çok sayıda referansı olan ve eski üyeler ile alışveriş yaptım .

Kardeşlik ile ilgili bir site alışveriş sitesi açılsa çok güzel olurdu bunu donanımhaber de açabilir sanalpazar gibi tc ve telefon onayı ile üye olunabilen sanalpazar da ki alışveriş sistemi olan, pri ve sec hakkı takip sistemi gibi özellikler ile kardeşlik alışveriş sitesi açılsa çok iyi olur ayrıca tüm Türkiye kullanır.

• Since1903 kullanıcısına yanıt
    ben önerimi yaptim dikkate alındımı bilmiyorum

X kişi dolandırılırsa kimsenin şu kullanmadığı sorunlu alışveriş başlığına yazar yönetici gelir kanıtları inceler ve Y(dolandırıcı) ye 12-24 saat mühlet verilir açıklaması istenir,cevap mi vermedi dolandırıcı olduğunu kabul eder ve banlanır
  • Bölüm kapatmak her ne kadar yönetimin alacağı bir karar da olsa burası bir forum ve sanıyorum ki demokrasi ve hukuk ile yönetilmekte. Demokrasi de çoğunluğun istediği olur lakin belli başlı kurallar dahilinde. Eğer kurallar dahilinde insanların istekleri çoğunluğun kanaatleri dikkate alınmıyorsa burada bir dikta rejiminden bahsetmek olasıdır sanırım.O yüzden ince elenip sık düsünülmeli, kurallar belirlenmeli ve çoğunluğun kararı uygulanmalıdır. Unutulmamalıdır ki Ülkeleri yöneticiler halkın menfaatleri için yönetir , aynı durum burada da söz konusu.Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ladwys -- 7 Eylül 2015; 13:26:08 >
  • BU ÜLKEDE YILLARCA YASAKÇI ENGELLEYEN ÖTEKİLEŞTİREN BURJUVAJİST ELİTİS BEN YAPTIM OLDUCU ZİHNİYET HAKİM OLDU VE HALKLAR EZİLDİ BURDA 3 TANE ADMİN BEN YAPTIM OLDU KONUYU KAPATTIKLA İŞİN İÇİNDEN ÇIKMAYACAKTIR ÇÜNKÜ DH HALKI OLMADAN KİMSE BURDA DURAMAZ
  • Sahibindeki gibi get sistemi kurulma şansı varsa müthiş bolur

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.