Şimdi Ara

PS4 PSN Kardeşliği Rehberi. (Primary-Secondary Hesap, DS4 Yöntemi) (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6.781
Cevap
318
Favori
470.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
114 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

Dostum son bir soru daha,

Ben kendi TR PSN hesabımı PLUS yapmadım ve PSN kardeşimin USA PSN PLUS hesabı bende ana hesap olduğu için rahatlıkla TR PSN hesabımdan online oynuyorum. Peki, bu PSN Plus' ın online oyun oynama ve bedava oyun verme dışında sağladığı bir kaç hizmet daha var. Plus üyesi olmayan TR PSN hesabım, onlardan faydalanabilir mi? Mesela bulut depolamayı kullanabilir miyim? TR PSN hesabımda ki oyun kayıt dosyaları bulut da depolanır mı?

Bunlardan faydalanılır:

PlayStation®Plus benefits available to other non-subscribing users on your Primary PS4™:
    Online multiplayer (subject to any parental control settings on sub accounts)
    Play downloaded games purchased with PlayStation®Plus discount
    Play downloaded IGC games

Bunlardan faydalanılmaz:

PlayStation®Plus benefits not available to other users on your Primary PS4™:
    Purchasing PlayStation®Plus discounted products from PlayStation Store
    Online game save storage
    Auto patch download
    PlayStation®Plus exclusive early access to game trials

Detay.

• Dostum çok teşekkür ederim. Dün gece biraz daha araştırdım.

TR hesabıma Plus üyeliği almazsa tek kaybedeceğim, TR hesabımda ki kayıt dosyalarının buluta yüklenmesi

Oda benim için, hiç ama hiç önemli değil, ben kayıt dosyalarını 2 ayda 1 düzenli olarak USB belleğe yedek alan biriyim.

Plus' ın diğer tüm avantajlarından, TR hesabım Plus olmasa bile PS4' üm faydalanabilecek, buna oyun dosyalarını ve işletim sistemini otomatik güncelleme özelliği de dahil

PSN kardeşlikte, iki kardeşinde PSN Plus üyesi olmasının hiç bir mantığı yok. Tek bir hesaba plus üyeliği kardeşle ortak olarak alınabilir. Yıllık 50TL ye gelmiş olur.

Mesela dün gece PS4' üm üzerinde, başka bir PSN hesabımda kullanmadığım 14 günlük Plus deneme sürümünü başlattım ve sonra asıl oyun oynadığım hesabıma geçip, BF4 online oynadım. Sistem çalışıyor yani

Verdiğin bilgiler için tekrar teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 12 Temmuz 2014; 12:09:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

Dostum çok teşekkür ederim. Dün gece biraz daha araştırdım.

TR hesabıma Plus üyeliği almazsa tek kaybedeceğim, TR hesabımda ki kayıt dosyalarının buluta yüklenmesi

Oda benim için, hiç ama hiç önemli değil, ben kayıt dosyalarını 2 ayda 1 düzenli olarak USB belleğe yedek alan biriyim.

Plus' ın diğer tüm avantajlarından, TR hesabım Plus olmasa bile PS4' üm faydalanabilecek, buna oyun dosyalarını ve işletim sistemini otomatik güncelleme özelliği de dahil

PSN kardeşlikte, iki kardeşinde PSN Plus üyesi olmasının hiç bir mantığı yok. Tek bir hesaba plus üyeliği kardeşle ortak olarak alınabilir. Yıllık 50TL ye gelmiş olur.

Mesela dün gece PS4' üm üzerinde, başka bir PSN hesabımda kullanmadığım 14 günlük Plus deneme sürümünü başlattım ve sonra asıl oyun oynadığım hesabıma geçip, BF4 online oynadım. Sistem çalışıyor yani

Verdiğin bilgiler için tekrar teşekkür ederim.

Rica ederim, ne demek. Aklında kalan soru işaretleri olursa her daim beklerim. İko Destek 7 / 24 burada.

• Selamlar dostlar,

Bu primary / secondary, account olayları ile ilgili bir kaç sorum olacak ve tavsiyelerinizi rica edeceğim:

-Ebay'den Watchdogs dijital versiyon satın aldım (toplam 25 Euro). Eleman bana account için email ve şifreyi verdi. Benim bu yeni hesabı makinemde primary hesap yapmamı söyledi. Ben oyunu yükledikten sonrada şifreyi değiştireceğini ama benim (yeni hesabı silmediğim sürece) kendi hesabımdan sorunsuz oynayabileceğimi söyledi. Ben oyunu indirirken eleman söylediği gibi şifreyi değiştirdi.

Şu anda kendi orjinal hesabımdan oyunu oynayabiliyorum, ama kafam çok karıştı.

1. Bu iş bana sıkıntı yaratır mı? Yarın öbür gün satıcı ortadan kaybolsa sorun olabilir mi yada bilemediğim bir yolla oyunu oynamamı engelleyebilir mi?

2. Bu satıcı bana sattığı gibi, onlarca kişiye bu hesabı aynı şekilde satabilir mi?

3. Ben oyunu yüklediğim bu hesabı kendi makinemde primary yaptığım için, orjinal hesabım secondary mi oldu. Bu durum benim için handikap oluşturur mu?

Şimdilik aklıma gelenler bunlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Furious_tr

Selamlar dostlar,

Bu primary / secondary, account olayları ile ilgili bir kaç sorum olacak ve tavsiyelerinizi rica edeceğim:

-Ebay'den Watchdogs dijital versiyon satın aldım (toplam 25 Euro). Eleman bana account için email ve şifreyi verdi. Benim bu yeni hesabı makinemde primary hesap yapmamı söyledi. Ben oyunu yükledikten sonrada şifreyi değiştireceğini ama benim (yeni hesabı silmediğim sürece) kendi hesabımdan sorunsuz oynayabileceğimi söyledi. Ben oyunu indirirken eleman söylediği gibi şifreyi değiştirdi.

Şu anda kendi orjinal hesabımdan oyunu oynayabiliyorum, ama kafam çok karıştı.

1. Bu iş bana sıkıntı yaratır mı? Yarın öbür gün satıcı ortadan kaybolsa sorun olabilir mi yada bilemediğim bir yolla oyunu oynamamı engelleyebilir mi?

2. Bu satıcı bana sattığı gibi, onlarca kişiye bu hesabı aynı şekilde satabilir mi?

3. Ben oyunu yüklediğim bu hesabı kendi makinemde primary yaptığım için, orjinal hesabım secondary mi oldu. Bu durum benim için handikap oluşturur mu?

Şimdilik aklıma gelenler bunlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Merhaba.

Hem 25 Euro ödüyorsun, hem de hesap senin olmuyor. Neden kabul ettin ki böyle birşeyi?

1) Olur da hesabı PS4'ten silersen ya da silinirse oyunu oynayamazsın. Hesabı yeniden kurman gerekir ama kuramazsın. Çünkü elinde şifre ve e-mail yok.

Oyunu bitirdin ve zararını karşılamak için elden çıkarmak (takas / satış) istiyorsun diyelim. Çıkaramazsın. Çünkü elinde e-mail ve şifre yok.

25 Euro verdiğinle kaldın.

Satıcı eğer internetten deactivate yaparsa, hesap senden komple gider ve satıcı hesabı tekrar başka birine Primary olarak satabilir. (İnternetten deactivate işlemi 6 ayda 1 oluyor)

2) Onlarca kişiyi gerçek olmayan e-mail ve şifrelerle kandırabilir ancak. Onun dışında Primary hakkı internetten deactivate yaparak alıp başka birine satabilir.
    Ya da Secondary hakkı birden fazla kişiye satabilir ve çakışıp düşerler.

3) Bir PS4'te 16 adet farklı PSN hesabı aynı anda Primary olarak kalabilir.

• I-C-O kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler dostum, yararlı bilgilerin için

Açıkcası hesabı satın alırken bu durumdan habersizdim. Elemana sordum: "account mu, gamecode mu, primary, secondary yada both mu?" diye. Bana: accont ve şifre göndereceğim hesap primary dedi. Sonra whatsap ile iletişim kurdu; bilgiler için.

Şifreyi ne zaman değiştirecebileceğimi sorduğumda değiştiremezsin dedi. "Ben böyle para kazanıyorum, secondary hakkını başkasına satıyorum, benim onlarca mutlu müşterim var vs.." dedi. Ben de yükledim oyunu ama kafama takıldı tabi, o nedenle size danışmak istedim.

Ebay aracılığı ile refund isteyeyim oluyorsa, en iyisi. Sonra birinden daha yüksekte olsa ktulu ikinci el oyun alırım artık.
  • quote:

Çok teşekkürler dostum, yararlı bilgilerin için

Açıkcası hesabı satın alırken bu durumdan habersizdim. Elemana sordum: "account mu, gamecode mu, primary, secondary yada both mu?" diye. Bana: accont ve şifre göndereceğim hesap primary dedi. Sonra whatsap ile iletişim kurdu; bilgiler için.

Şifreyi ne zaman değiştirecebileceğimi sorduğumda değiştiremezsin dedi. "Ben böyle para kazanıyorum, secondary hakkını başkasına satıyorum, benim onlarca mutlu müşterim var vs.." dedi. Ben de yükledim oyunu ama kafama takıldı tabi, o nedenle size danışmak istedim.

Ebay aracılığı ile refund isteyeyim oluyorsa, en iyisi. Sonra birinden daha yüksekte olsa ktulu ikinci el oyun alırım artık.

Rica ederim.

Hesabı komple (Primary + Secondary) satın almadıysan şifre ve e-maili zaten sen değiştirmemelisin. Yoksa başka biri mağdur olur.

Burada sorun senin Primary hakkı satın alıp elinde şifre ve e-mail olmamasıdır. Şahsen ben elden çıkaramayacağım hesabı satın almam. Sonuçta kutu yok, arşivlik değeri yok.
    Niye elimde turşu gibi tutayım ki?

Tekrar teşekkürler,

Email'i değiştirmeyince olmaz sanki, tanımadığı birine güvenemiyor ki insan Ben komple alıyorum sanmıştım zaten yoksa kardeşlik falan pek bana göre değil.

Oyunları zaten elimden çıkarmıyorum ki, tüm eski konsollar ve oyunlar duruyor arşivlik Bu gidişle hepsi çöpe gidecek bir süre sonra.
  • quote:

Tekrar teşekkürler,

Email'i değiştirmeyince olmaz sanki, tanımadığı birine güvenemiyor ki insan Ben komple alıyorum sanmıştım zaten yoksa kardeşlik falan pek bana göre değil.

Oyunları zaten elimden çıkarmıyorum ki, tüm eski konsollar ve oyunlar duruyor arşivlik Bu gidişle hepsi çöpe gidecek bir süre sonra.

Ne demek.

Email ve şifreyi değiştirmesi doğru değil. Forumda yıllardır kardeşlik yapılır, ilk günden beri işin içindeyim. Kardeşlikte e-mail ve şifre değiştirilmez. Çünkü alıcının oyunu elden çıkarma hakkı gasp edilir.

Bu tıpkı Sony ve Microsoft'un "İkinci el oyunu yasaklıyorum. Benim konsolum, benim kararım. Kinq benim!!!!!!" demesi gibi.

Yani yine de sen zararda oluyorsun. Çünkü büyük çoğunluk şifre ve e-maili değiştirilmiş hesabı kabul etmez.
    Artık ilerideki maçlara (kardeşliklere) bakarsın.

Kutulu oyun tamam, candır ama dijitalden arşiv olmaz ki

• Selamlar,

Konuda biryeri atlamış yada anlamamış olabilir ve tekrar aynı soruyu soruyor olabilirim,

Arkadaşımın primary hesabının şifresini bana verdi, bende girdim.
    Bu hesap şimdi bende secondary mi oldu yoksa bendede primary mi?
    Bende secondary ise, arkadaşım ve ben aynı oyunu online oynayabiliyor muyuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nebrion

Selamlar,

Konuda biryeri atlamış yada anlamamış olabilir ve tekrar aynı soruyu soruyor olabilirim,

Sende secondary olur hesap.ayni anda online oynarsiniz.siknti olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok güzel bi konu olmuş tebrikler.ps3 ü sattım ps4 ü aldım 2 senelik daha ps plus üyeliği devam eden hesabım var. kardeşlik çok istiyorum ama kredi kartı bilgilerim filan var diye bide etrafımda ps4ü olan güvenilecek biri yok diye yapamıyorum.ne bahtsız bi insanım.
    Yardımlarınız ve verdiğiniz yararlı bilgiler sonrası, Ebay'de dispute açıp sonrasında da oyunu deactivate edip paramı aldım. Bugün itibariyle de forumdan bir arkadaştan kutulu ikinci el oyunu mu aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furious_tr -- 17 Temmuz 2014; 14:20:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nebrion

Selamlar,

Hesap arkadaşının ana hesabı (trophy kazanıp, arkadaşlar ekleyip, oyun oynadığı) mı?

Ana hesabı ise "daimi kardeşlik" yöntemiyle beraber kullanabilirsiniz. Detaylar ilk sayfada. Yine de özet geçeyim:

Arkadaşın, ana hesabını kendi PS4'ünden deactivate edip sana verecek. Sen arkadaşının ana hesabını Primary olarak kaydedeceksin. Böylece ikinizde bu hesaptan faydalanabilirsiniz.

Ama hesabı deactivate etmeden verirse. Yani hesap onda Primary ve sende Secondary olarak; o zaman çakışıp düşersiniz.

Furious_tr

Hayırlı ve uğurlu olsun.
    Ebay'deki arkadaş hesapları Primary ve Secondary olmak üzere 2 kişiye sattığından dolayı kendince güvenlik önlemi almış ama maalesef sizlerinde hakkı yeniliyordu.
    O arkadaş en iyisi Primary ve Secondary olmak üzere hesabı 2 kişiye satacağına, hesabı komple 1 kişiye satsın.

MikeMİller

Teşekkür ederim.

Kart bilgilerini istersen silebilirsin.

• merhabalr ds4 yontemi ile fifa secndary hesaptan online oynamak mumkun mu acaba ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam öncelikle merhalar ;

Şimdi ben yavaş yavaş öğreniyorum bu konuyu. Ancak sormam gereken bir kaç soru daha var.

Şimdi benim kullandığım ana hesap primary hesap mı oluyor yani? Tek Ps4 sisteminde 16 Psn hesabı açılabileceğini söylemişsiniz. Battlefield 4 multi oynuyorum ben. Ayrı ayrı 16 tane battlefield 4 hesabı açabileceğim anlamına mı geliyor bu?

Böyle bir şey mümkünse bile normalde battlefield oyunları tek mail üzerinden oynanır bildiğim kadarıyla ( Pc den hatırlıyorum )

Herhangi bir yasak durumu var mdıır ? Ben kimseye paylaştırmayacağım hesabı. Sadece us hesabımdan satın aldığım oyunları TR Psn hesabımdan oynamaya devam edip kupa arttıracağım. Banlanma riski felan yoktur değil mi?
    İlerde sorun olmasın hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: OitmistTR

Hocam öncelikle merhalar ;

Şimdi ben yavaş yavaş öğreniyorum bu konuyu. Ancak sormam gereken bir kaç soru daha var.

Şimdi benim kullandığım ana hesap primary hesap mı oluyor yani? Tek Ps4 sisteminde 16 Psn hesabı açılabileceğini söylemişsiniz. Battlefield 4 multi oynuyorum ben. Ayrı ayrı 16 tane battlefield 4 hesabı açabileceğim anlamına mı geliyor bu?

Böyle bir şey mümkünse bile normalde battlefield oyunları tek mail üzerinden oynanır bildiğim kadarıyla ( Pc den hatırlıyorum )

Herhangi bir yasak durumu var mdıır ? Ben kimseye paylaştırmayacağım hesabı. Sadece us hesabımdan satın aldığım oyunları TR Psn hesabımdan oynamaya devam edip kupa arttıracağım. Banlanma riski felan yoktur değil mi?
    İlerde sorun olmasın hocam?

Merhaba.

Sen yavaş yavaş değilde, bildiğin hızlıca öğrenmeye başlamışsın.

Sadece kullandığın ana hesap değil, istediğin her hesabı Primary olarak ayarlayabilirsin.

Bir PS4'e ise 16 adet farklı PSN hesabını aynı zamanda Primary olarak kaydedebilirsin.

Playstation'da Battlefield'da dahil olmak üzere her oyunu, istediğin her hesaptan oynayabilirsin, kısıtlama yok.

PS4'te dikkat etmen gereken şey oyunu aldığın hesabın PS4'ünde Primary olarak ayarlı olması. 2 hesabın var diyelim:

1. hesap: Hunhan
    2. hesap: Tostman

Hunhan'dan aldığın oyunu Tostman'dan oynamak istiyorsan Hunhan PS4'ünde Primary olmalı. Dediğim gibi; Bir PS4'te 16 adet farklı PSN hesabı Primary olabilir.

Amerika PSN'den aldığın oyunları, Türkiye PSN'den oynayabilirsin tabii ki. Herhangi bir yasak bir şey yok bunda.

• oyunları psn üzerinden alsam, kutulu almasam sadece psn den artılar eksiler nedir.Daha ucuz olmazmı neden kutulu oyun alıyoruz kafama takıldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamer333 -- 18 Temmuz 2014; 11:12:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gamer333

oyunları psn üzerinden alsam, kutulu almasam sadece psn den artılar eksiler nedir.Daha ucuz olmazmı neden kutulu oyun alıyoruz kafama takıldı

PM'den cevapladım az önce.
    konu çok faydalı olmuş eline sağlık üstad baya yararı dokundu
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.