Şimdi Ara

PS4 PSN Kardeşliği Rehberi. (Primary-Secondary Hesap, DS4 Yöntemi) (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.781
Cevap
318
Favori
470.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
114 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: LucasAuAn

Çok güzel konu, sağol.

Beğendiğine sevindim, sende sağol.
  • Psn den oyun satın aldık diyelim. Bunun bir hakkını secondary olarak nasıl satarız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • I-C-O kullanıcısına yanıt
    Yok üstad ya dün baya denedik çözemedik. sen online destek versen süper olcak. danışmanlık ücreti alırsın :) ama yapmamız gereken şey kesinlikle şudur değil mi ?

Paylaşacağım kişi benim psn bende onun psn hesabını primary yapacağız. şuanda keni kullandığımız hesapları ise secondary yapacağız ( bu arada secondary yapmak ayarlardan - psn - bu hesabı ana hesap olarak etkinleştir'e girip orda devre dışı bırak kısmını seçince yapmış oluyoruz değil mi ? ) bunu yaptıktan sonra oyunu kimden satın aldığımızın bir önemi yok arkadaş benim yada ben arkadaşım primary hesabından satın alırsam secondary olan hesaplardan ( yani kendi hesaplarımız ) sorunsuz şekilde oynayabilriz.

Çok kafa şişirdim gerisini özelden yazabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadirst

Yok üstad ya dün baya denedik çözemedik. sen online destek versen süper olcak. danışmanlık ücreti alırsın :) ama yapmamız gereken şey kesinlikle şudur değil mi ?

Paylaşacağım kişi benim psn bende onun psn hesabını primary yapacağız. şuanda keni kullandığımız hesapları ise secondary yapacağız ( bu arada secondary yapmak ayarlardan - psn - bu hesabı ana hesap olarak etkinleştir'e girip orda devre dışı bırak kısmını seçince yapmış oluyoruz değil mi ? ) bunu yaptıktan sonra oyunu kimden satın aldığımızın bir önemi yok arkadaş benim yada ben arkadaşım primary hesabından satın alırsam secondary olan hesaplardan ( yani kendi hesaplarımız ) sorunsuz şekilde oynayabilriz.

Çok kafa şişirdim gerisini özelden yazabilirim.

Sony beni işe al.

Evet, aynen öyle yapılıyor. Doğru anlamışsın.

Estağfurullah, ne kafa şişirmesi. PM - konu farketmez, nereden rahat ediyorsan yaz, severek cevaplıyorum. (Her gün pek çok konu hakkında tonlarca PM geliyor. Çekinmeden, utanmadan yazabilirsiniz bana. )

quote:

Orijinalden alıntı: destannn

Psn den oyun satın aldık diyelim. Bunun bir hakkını secondary olarak nasıl satarız?

Hesabın Primary hakkı sende aktifse, Secondary hakkı satmak içinde hesabın e-mail ve şifresini vermen yeterli. Alan kişi internetten deactivate etmediği sürece kendisi zaten Secondary kalır.

Hesabın Primary hakkı kimsede aktif değilse, alan kişi istediği zaman hesabı Primary olarak kurabilir.
    Burada önemli olan senin uyarman ve alan kişinin niyeti. Ama tavsiyem Primary hak kimsede aktif olmadan Secondary satışı yapmayın.

• Hocam bir sorum olacak.
    Benim şimdi TR psn hesabımda plus olsun, bir de us psn hesabım olsun(plus yok) ben oyunları us psn'den alıp tr psn'den online oynayabilir miyim?
    Oynayabilirsem nasıl? Yani ne yapmam gerekiyor?
  • burada yazılan kardeşlik ps3 içinde geçerlimidir temek olarak ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1Kaaxerz

Hocam bir sorum olacak.
    Benim şimdi TR psn hesabımda plus olsun, bir de us psn hesabım olsun(plus yok) ben oyunları us psn'den alıp tr psn'den online oynayabilir miyim?
    Oynayabilirsem nasıl? Yani ne yapmam gerekiyor?

Tabii ki, oynayabilirsin.

Tek dikkat etmen gereken Amerika PSN'ini Primary olarak ayarlamak. Böylece indirdiğin oyunları PS4'ündeki her hesabınla oynayabilirsin.
    />

quote:

Orijinalden alıntı: ScriptKidie

burada yazılan kardeşlik ps3 içinde geçerlimidir temek olarak ?

Hayır.

PS3'teki kardeşlik çok daha basit, kullanışlı ve verimliydi.
    />

PS3'te kardeşlik şöyle işler:

Öncelikle PS3'te Primary / Secondary vb şeyler yok. Bir PSN hesabından iki kişi eşit ve sınırsızca yararlanabilir.

Oyun alınacağı zaman yeni bir PSN hesabı açılır. Oyun alınır ve 2 kişi oyunları indirip ana PSN hesaplarında oynar.

Bu kadar. Çok pratik ve cömertti PS3 kardeşliği.

• Hocam süpersin ya,çok teşekkür ederim.Çok yardımcı oldun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1Kaaxerz

Hocam süpersin ya,çok teşekkür ederim.Çok yardımcı oldun.

O senin süperliğin. Yardımcı olduysam ne mutlu.
  • teşekkürler rehber için .

Primary plus hesabımla hertürlü primary secondary oyunu oynayabilecegimi söylemişsiniz , peki onlineda oynayabiliyormuyum ? Secondary killzone aldım diyelim ana plus hesabımda bu oyunu oynayabiliyorum hemde online a girebiliyomuyum ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black Rosé Immortal

teşekkürler rehber için .

Primary plus hesabımla hertürlü primary secondary oyunu oynayabilecegimi söylemişsiniz , peki onlineda oynayabiliyormuyum ? Secondary killzone aldım diyelim ana plus hesabımda bu oyunu oynayabiliyorum hemde online a girebiliyomuyum ?

Secondary Hesapla Online çıkarsın ama ana kendi hesabından Online oynayamazsin killzone u

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Rica ederim.

Primary Plus hesabın varsa PS4'ündeki Primary / Secondary farketmeksizin her hesap ile online oynayabileceğini söyledim.

Örnek vereyim:

PS4'ünde

-Hili
    -Bili
    -Zili
    -Kili

diye 4 adet hesabın var. Eğer bu hesaplardan biri (Hili diyelim) Primary ise ve Plus üyelik varsa. Diğer 3 hesabına da girerek online oyun oynayabilirsin.
    Diğer hesaplar içinde ayrı ayrı Plus almak gerekmez.

+

Secondary oyunlar sadece alındığı hesaplarda çalışır. Eğer oyunda bir lokal coop modu varsa "DS4 Yöntemi" ile ana hesabında oynayabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: I-C-O

quote:

Rica ederim.

Primary Plus hesabın varsa PS4'ündeki Primary / Secondary farketmeksizin her hesap ile online oynayabileceğini söyledim.

Örnek vereyim:

PS4'ünde

-Hili
    -Bili
    -Zili
    -Kili

diye 4 adet hesabın var. Eğer bu hesaplardan biri (Hili diyelim) Primary ise ve Plus üyelik varsa. Diğer 3 hesabına da girerek online oyun oynayabilirsin.
    Diğer hesaplar içinde ayrı ayrı Plus almak gerekmez.

+

Secondary oyunlar sadece alındığı hesaplarda çalışır. Eğer oyunda bir lokal coop modu varsa "DS4 Yöntemi" ile ana hesabında oynayabilirsin.

Primary ve plus olan hesabım açıkken diğer hesaplardaki oyunları online ve offline oynayabiliyomuyum diğer hesapları açmadan yani

mantık olarak ps3 tekinin aynısı gibi olmuş olmuyor mu ? fifa 14 ü ps3 te hesap ekleyip indiriyorduk sonra ana hesabımızda oynuyorduk.Plus ile aynı mantıga gelmiş oluyor anladıgım kadarıyla

• Bilgilendirme için teşekkürler @I-C-O
  • quote:

Primary ve plus olan hesabım açıkken diğer hesaplardaki oyunları online ve offline oynayabiliyomuyum diğer hesapları açmadan yani

mantık olarak ps3 tekinin aynısı gibi olmuş olmuyor mu ? fifa 14 ü ps3 te hesap ekleyip indiriyorduk sonra ana hesabımızda oynuyorduk.Plus ile aynı mantıga gelmiş oluyor anladıgım kadarıyla

Hayır, PS3'teki ile aynı mantık değil.

Plus'ın kardeşliğe bir etkisi yok. Şöyle diyeyim:

PS4 çıkmadan bazıları şöyle diyordu: "Benim kullandığım 3 PSN hesabı var. Online oynamak için üçüne de ayrı ayrı Plus mı almam lazım. Yoksa tek bir PSN hesabıma Plus almam üçüylede online oyun oynamam için yeterli mi?"

İşte tek bir PSN hesabına Plus alman yeterli. Tek şart, o hesabı Primary diye kaydetmen. Böylece PS4'ündeki istediğin hesaba girerek online oyun oynayabilirsin.

Kardeşliğe gelince:

PS4'te her hesap 1 Primary 1 Secondary olmak üzere 2 PS4'te aktif olabilir.

Primary: Bu hakka sahip kişi indirdiği oyunu istediği hesabıyla oynar.

Secondary: Bu hakka sahip kişi, indirdiği oyunu sadece bu hesaptan oynayabilir. (Bazı local coop oyunlarda 'DS4 Yöntemi' ile istediğin hesapta oynayabilirsin)

Ne demek hacı Cansın. Cinler bizi çağırıyor.

• Dostlar nihayet PS4' geçtim. Yalnız bir sorum olacak

PSN kardeşim de USA PSN var, bende ise TR PSN var. Her ikimizin PSN' i de henüz PLUS değil. Oyunları USA PSN den alacağız. Onun USA hesap benim makinede doğal olarak ana hesap olacak, ben TR PSN hesabımdan girip oynayacağım, o ise USA PSN hesabından girip oynayacak.

Buraya kadar her şey normal, benim merak ettiğim. İkimizinde online oynaması için, ikimizin hesabının da PSN PLUS üyesi olmasına gerek var mı? Sadece oyunların alınacağı USA PSN hesabı PLUS üyesi olsa yeterli değil mi?

Benim bildiğim, PS4 de bir hesap PLUS üyesi olsun, diğer tüm hesaplar online oyun oynayabiliyor. Onun ki benimkinde ana hesap zaten, ben doğal olarak kendi TR PSN hesabımdan, plus üyesi olmasamda online oynayabilirim değil mi? Oda o plus üyesi olan hesaptan, primary olarak girecek zaten, doğal olarak oda online oynayabilir.

Doğru mudur?

PSN kardeşlikte, oyunun alındığı hesabın PLUS üyesi olması, her iki tarafında online oyun oynayabilmesi için yeterli mi? Boşu boşuna TR hesabıma PLUS üyeliği almayayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

Dostlar nihayet PS4' geçtim. Yalnız bir sorum olacak

PSN kardeşim de USA PSN var, bende ise TR PSN var. Her ikimizin PSN' i de henüz PLUS değil. Oyunları USA PSN den alacağız. Onun USA hesap benim makinede doğal olarak ana hesap olacak, ben TR PSN hesabımdan girip oynayacağım, o ise USA PSN hesabından girip oynayacak.

Buraya kadar her şey normal, benim merak ettiğim. İkimizinde online oynaması için, ikimizin hesabının da PSN PLUS üyesi olmasına gerek var mı? Sadece oyunların alınacağı USA PSN hesabı PLUS üyesi olsa yeterli değil mi?

Benim bildiğim, PS4 de bir hesap PLUS üyesi olsun, diğer tüm hesaplar online oyun oynayabiliyor. Onun ki benimkinde ana hesap zaten, ben doğal olarak kendi TR PSN hesabımdan, plus üyesi olmasamda online oynayabilirim değil mi? Oda o plus üyesi olan hesaptan, primary olarak girecek zaten, doğal olarak oda online oynayabilir.

Doğru mudur?

PSN kardeşlikte, oyunun alındığı hesabın PLUS üyesi olması, her iki tarafında online oyun oynayabilmesi için yeterli mi? Boşu boşuna TR hesabıma PLUS üyeliği almayayım.

Hayırlı ve uğurlu olsun İlker reis, güle güle kullan.

Doğrudur. Doğru anlamışsın.

Şimdi arkadaşının ana hesabı Amerika, senin ana hesabın ise Türkiye.
    Amerika PSN daha ucuz diye oyunları arkadaşının ana hesabından, yani Amerika PSN'den alacaksınız.

Arkadaşının Amerika PSN'ini sen kendi PS4'üne Primary yapacaksın, arkadaşının hesabı doğal olarak onda Secondary olacak.

Plus aldığınızda ise ikinizde yararlanabilirsiniz.

Arkadaşının ana hesabı sende Primary olduğundan dolayı sen PS4'ündeki her hesap ile online oyun oynayabilirsin.

Arkadaşının ana hesabı onun PS4'ünde Secondary olduğundan dolayı Plus'ı sadece bu hesabında kullanabilecek. Sonuçta ana hesabı. Problem edeceğini sanmam.

• Böyle bir durumda benim TR PSN hesabımı Plus almamın ne esprisi kalıyor. Hiç almama gerek yok demi, USA PSN hesabı plus olduğu için ikimizde online oynarız demi ? USA PSN plus hesabından bedava verilen oyunları ikimizde indirir oynarız demi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

Böyle bir durumda benim TR PSN hesabımı Plus almamın ne esprisi kalıyor. Hiç almama gerek yok demi, USA PSN hesabı plus olduğu için ikimizde online oynarız demi ? USA PSN plus hesabından bedava verilen oyunları ikimizde indirir oynarız demi?

Hepsine cevabım evet. Sadece Amerika PSN'e Plus almanız yeterli.
  • Dostum son bir soru daha,

Ben kendi TR PSN hesabımı PLUS yapmadım ve PSN kardeşimin USA PSN PLUS hesabı bende ana hesap olduğu için rahatlıkla TR PSN hesabımdan online oynuyorum. Peki, bu PSN Plus' ın online oyun oynama ve bedava oyun verme dışında sağladığı bir kaç hizmet daha var. Plus üyesi olmayan TR PSN hesabım, onlardan faydalanabilir mi? Mesela bulut depolamayı kullanabilir miyim? TR PSN hesabımda ki oyun kayıt dosyaları bulut da depolanır mı?
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.