Şimdi Ara

PS4 yerine Daha Güçlü Bir Konsol Toplanabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar biliyorsunuz ki PS4 fiyatı 1499 TL civarı ve oyunlarıda pahalı yani oyunlara verdiğimiz para bize pahalıya patlıyor.Benim burdaki amacım PS4 fiyatına PS4 ten daha güçlü bir konsol topluyabilirmiyiz ve Steam Os veya Windows 10 tabanlı işletim sistemi kurup oynamak. Oyunlarıda Steamden alabiliriz çünkü steamde bazen indirim oluyor çok güzel oyunlar %75 indirimli oluyor.Hem Böylecede Oyunları daha ucuz fiyatlara alabiliyoruz.Şimdi bu sistemi toplamadan önce PS4 sistem özelliklerine bir göz atalım.
    PS4 SİSTEM ÖZELLİKLERİ
    Ana işlemci
    Tek yongalı özel işlemci
    CPU:düşük güç tüketen X86-64 AMD Jaguar 8 çekirdek
    GPU:1.84 TFLOPS yeni nesil AMD Radeon tabanlı grafik motoru
    [Bellek GDDR5 8 GB
    Depolama boyutu 500 GB Sabit disk sürücüsü.

PS4 sistem özellikleri böyle şimdi birazda Sisteme Kuracağımız işletim sistemleri hakkında bilgi edinelim.

SteamOS
    SteamOS işletim sistemi ve Steam yazılımı sayesinde Linux için tasarlanmış oyunları indirebiliyor ve oynayabiliyoruz. USB, ağ/klavye/fare ve ekran kartı için herhangi bir güncelleme yapmanız gerekmiyor. Ancak Windows tabanlı herhangi bir oyunu oynama yada uygulama çalıştırma şansınız hiç yok. Bunun yanında farklı bir sistemde oynamak için, Windows destekli oyunu/oyunları rahatlıkla indirebilirsiniz.

Windows 10

Windows 10 işletim sistemi çoğu oyunu oynuyoruz fakat bu severde bu işletim sistemi için USB, ağ/klavye/fare ve ekran kartı güncellemelerini yapmamız gerekiyor.

Evet arkadaşlar işletim sistemleri böyle şimdi PS4 den güçlü bir sistem toplanır mı?Eğer Toplanırsa Değer mi?İşlemci için AMD'nin Zen işlemcilerini beklemeliyiz mi?Bu soruları size soruyorum arkadaşlar.Ayrıca günümüzdeki Ekran Kartları Baya bir güçlü AMD olsun veya Nvida olsun.Evet Arkadaşlar konu baya bir uzadı okudunuz için teşekürler.Cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fazlıcan Koçak -- 29 Ağustos 2016; 12:08:41 >

• 1000 liraya ikinci el garantili ps4 ve iki oyun aldım.Yine ikinci el kutulu 3 oyun aldim 200 tl civarı tuttu.Herkesin bütçesine gore arayacagin yeri bilmek önemli yoksa sadece konsola 1500 tlde verilebilir tabi.Pc konusuna gelirsek 1500 tlye alacagin pcden ne bekledigin önemli cs go lol gibi oyunlar oynuyacaksan olur ama iyi oyunlarda ps4 kadar performans vermez üzer.En az 3000 tl bi pc toplamak lazım iyi bi oyun deneyimi için o parayada ps4 alir oyun sıkıntısı cekmezsin.
  • Doğru ikinci el oyun alabiliyoruz mesala GTA 5 190 TL yerine 100 TL alabiliyoruz.Benim arkadaşlarımın çoğunda PS4 ve PS3 var ve onlar genelde ikinci el almıyorlar bende dahil ben burda şunu diyiyorum yani çoğunlukla kişi ikinci ele güvenemiyor.genelde vatan bilgisayar gibi yerlerden veya internet üzerinden PlayStation Store alıyorlar.Mesala GTA 4 alıyorsun 74 TL PlayStation Storeda Ama steamde 31 TL normal fiyatı bu bazen indirimlerde GTA 4 serisine kadar popüler olan oyunlar 15.50 TL satılmış yani ayda PS ye 4 sağlam oyun alsan 300 TL ama steamde 200 TL civarı denk geliyor indirimlerden faydanılarak yani 1 yılda 1000 TL daha fazla harcıyoruz ben burda şunu demek istiyorum PS4 1500 TL sattığı PS4 ün parasını fazlasıyla çıkarıyor.birde bazı oyunları 900 p açıyor mesala Assassin Creed unity 900 p ve 30 FPS sabit şimdi soruyorum konsol pc toplamaya değermi
    Ayrıca fiyat 2500 TL olabilir PS4 tüm oyunları Ultrada açmıyor.

Ayrıca bu siteden ps4 FPS ve çözünürlükte hangi oyunları oynatıyor bakabilirsiniz.

https://www.technopat.net/2014/11/23/playstation-4-vs-xbox-one-vs-pc-populer-oyunlarda-cozunurluk-ve-fps/

Bu mesaja eklenen görseller:

PS4 yerine Daha Güçlü Bir Konsol Toplanabilir mi? PS4 yerine Daha Güçlü Bir Konsol Toplanabilir mi?

• Fazlıcan Koçak F kullanıcısına yanıt
    Tabi orasida doğru ben rahat olsun diye ps4 aldım.Cd yi takip oynuyorum.İşte pc de oyunlar daha uygun.Her iki platformunda kendine göre artilari eksileri var.İmkanımız olsa keşke ikisinide sahip olsak.Aklina hangisi yatiyorsa ona yonel aasagi yukarı ayni maliyet olur.Hayırlısı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fazlıcan Koçak

Doğru ikinci el oyun alabiliyoruz mesala GTA 5 190 TL yerine 100 TL alabiliyoruz.Benim arkadaşlarımın çoğunda PS4 ve PS3 var ve onlar genelde ikinci el almıyorlar bende dahil ben burda şunu diyiyorum yani çoğunlukla kişi ikinci ele güvenemiyor.genelde vatan bilgisayar gibi yerlerden veya internet üzerinden PlayStation Store alıyorlar.Mesala GTA 4 alıyorsun 74 TL PlayStation Storeda Ama steamde 31 TL normal fiyatı bu bazen indirimlerde GTA 4 serisine kadar popüler olan oyunlar 15.50 TL satılmış yani ayda PS ye 4 sağlam oyun alsan 300 TL ama steamde 200 TL civarı denk geliyor indirimlerden faydanılarak yani 1 yılda 1000 TL daha fazla harcıyoruz ben burda şunu demek istiyorum PS4 1500 TL sattığı PS4 ün parasını fazlasıyla çıkarıyor.birde bazı oyunları 900 p açıyor mesala Assassin Creed unity 900 p ve 30 FPS sabit şimdi soruyorum konsol pc toplamaya değermi
    Ayrıca fiyat 2500 TL olabilir PS4 tüm oyunları Ultrada açmıyor.

Ayrıca bu siteden ps4 FPS ve çözünürlükte hangi oyunları oynatıyor bakabilirsiniz.

https://www.technopat.net/2014/11/23/playstation-4-vs-xbox-one-vs-pc-populer-oyunlarda-cozunurluk-ve-fps/

Bu mesaja eklenen görseller:

PS4 yerine Daha Güçlü Bir Konsol Toplanabilir mi? PS4 yerine Daha Güçlü Bir Konsol Toplanabilir mi?
    Ps4 fiyatına daha güçlü pc-konsol toplanmaz. Ps4 sıfır paralel ithalat 1150 tl ye bulmak mümkün. 2500 tl ve üstü bütçe olursa o zaman pc düşünülebilir. Ps4 ve pc kullanan birisi olarak bütçe düşükse PS4 bütçe yüksek olursa PC toplamak daha mantıklı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gladiator-TR

Ps4 fiyatına daha güçlü pc-konsol toplanmaz. Ps4 sıfır paralel ithalat 1150 tl ye bulmak mümkün. 2500 tl ve üstü bütçe olursa o zaman pc düşünülebilir. Ps4 ve pc kullanan birisi olarak bütçe düşükse PS4 bütçe yüksek olursa PC toplamak daha mantıklı.

Alıntıları Göster
    ZATEN KARDEŞLERİM 1500 TL PS 4 ALIYORSUNUZ 1 YIL İÇİN ALDIĞINIZ OYUNLAR SAYESİNDE 1000 TL DAHA FAZLA MASRAF YAPTIRIYOR VE DEDİĞİM GİBİ 1000 TL DAHA FAZLA MASRAF YAPCAĞIMA 2500 TL BİR KASA TOPLANIR TELEVİZYONUN YANINA HDMI KABLOSUYLA TAKARSIN OYNARSIN EN AZINDAN VE PS4 OYUNLARI ULTRA AYARLARDA AÇMIYOR HİGDA VEYA VERY HİGDA AÇIYOR VE BAZI OYUNLARI VEYA 900 P AÇIYOR BATTLEFİELD 4 900P 60 FPS ALIYOR AMA MESALA RX470 AMD GRAFİK KARTI BATTLEFİELD 4 1080P VE ULTRADA 77 FPS ALIYOR YANİ PS4 AYARLARI ULTRADA BİLE DEĞİLKEN 60 FPS ALMASI ÜZÜCÜ VE OYUN İÇİNDEKİ AKICILIĞI BİZE AZ HİSSETTİRİYOR.2500 TL SİSTEM KONSOL PC TOPLAMAK DEĞERMİ ?NOT BEN HİÇ İTAHALAT TEKNOLİ ÜRÜNÜ ALMADI VATAN VEYA İNTERNET MAĞZALARINDAN ALDIM.ÇOĞU İNSANDA İTHALAT ALMIYOR GALİBA BENİMKİ İNTERNETTEN YADA MAĞAZALARDAN HALİYOR TEKNOLOJİ ÜRÜNLERİNİ.

PS4 yerine Daha Güçlü Bir Konsol Toplanabilir mi?

rx 470 fps değerleri
    http://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-RX-470.171188.0.html

DEĞERLİ YORUMLARINIZI BEKLİYORUM TEŞEKÜRLER.

• Gladiator-TR kullanıcısına yanıt
    Bunu duymamış olayım. Aynı fiyata toplanan bir PC, konsolları her türlü ezer geçer. Üstelik PC ile yapabileceğiniz binbir türlü başka şey var. Bedava. Konsol dediğiniz kötü bir PCden başka bir şey değil zaten. 720p 30 FPS ile oyun oynamak hoşunuza gidiyorsa siz bilirsiniz. Üstelik konsol oyunları da pahalı ve online oyun oynamak için yıllık üyelik ücreti ödeniyor. Aklı olan bu devirde konsol almaz.

Örnek:http://pcpartpicker.com/list/Tt9rr7

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 29 Ağustos 2016; 14:37:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hitokiri_johndoesai

Bunu duymamış olayım. Aynı fiyata toplanan bir PC, konsolları her türlü ezer geçer. Üstelik PC ile yapabileceğiniz binbir türlü başka şey var. Bedava. Konsol dediğiniz kötü bir PCden başka bir şey değil. Üstelik oyunları da pahalı ve online oyun oynamak için yıllık üyelik ödeniyor. Aklın yolu bir.

Oyun için 1150 tl ye PC toplayın ve ps4 gibi 4-6 yıl gitsin. 2500 tl ve üstü için pc dedim. 1200 tl ile oyun için pc toplamak parayı çöpe atmaktır. Pc ile yapacağımız diğer şeyler önemli değil arkadaş burada oyun amaçlı demiş ilk planda oyunlar. oyun fiyatlarına gelince doğrudur playstation oyun fiyatları pahalı ama bu fiyatlardan almak zorunda değilsiniz çok çeşitli alternetifler var.

• quote:

Bunu duymamış olayım. Aynı fiyata toplanan bir PC, konsolları her türlü ezer geçer. Üstelik PC ile yapabileceğiniz binbir türlü başka şey var. Bedava. Konsol dediğiniz kötü bir PCden başka bir şey değil zaten. 720p 30 FPS ile oyun oynamak hoşunuza gidiyorsa siz bilirsiniz. Üstelik konsol oyunları da pahalı ve online oyun oynamak için yıllık üyelik ücreti ödeniyor. Aklı olan bu devirde konsol almaz.

Aynen Kardeşim Öyle benim şimdi herkese bir kaç sorum var 2500 tlye nasıl birpc konsol toplayabiliriz? topladığımız sisteme hangi işletim sistemini kurmalıyız?

2500 tl konsol pc toplama önerilerinizi ve işletim sistemi önerilerinizi bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gladiator-TR

quote:

Bunu duymamış olayım. Aynı fiyata toplanan bir PC, konsolları her türlü ezer geçer. Üstelik PC ile yapabileceğiniz binbir türlü başka şey var. Bedava. Konsol dediğiniz kötü bir PCden başka bir şey değil. Üstelik oyunları da pahalı ve online oyun oynamak için yıllık üyelik ödeniyor. Aklın yolu bir.

Oyun için 1150 tl ye PC toplayın ve ps4 gibi 4-6 yıl gitsin. 2500 tl ve üstü için pc dedim. 1200 tl ile oyun için pc toplamak parayı çöpe atmaktır. Pc ile yapacağımız diğer şeyler önemli değil arkadaş burada oyun amaçlı demiş ilk planda oyunlar. oyun fiyatlarına gelince doğrudur playstation oyun fiyatları pahalı ama bu fiyatlardan almak zorunda değilsiniz çok çeşitli alternetifler var.

Alıntıları Göster
    daha iyi grafik istiyorsanız tabi ki pc. 2500 tl ve üstü bütçeniz varsa ps4^ü düşünmeyin direk pc toplayın. PS4 ve pc kullanan biri olarak ilk önceliğim PC olurdu. ama ps4'te benim için çok iyi EXC oyunlar olduğu için PC'nin yayına ps4 almıştım.paralel garanti konusu benim için önemli değil.

Standart örnek toplama sistem:

http://pcpartpicker.com/list/CWpnLD
    Tabi zaten halihazirda pc yoksa oncelik pc olmalı.Ama oyun için dediginiz için ps4 mantıklı bence.Oyunlar pahalı ama pc de de oyunları bedava'ya vermiyorlar.Malum yerlerden çekiyorsanız onu bilemem. 1100 tl nerde 2500 tl nerde aradaki fark beklentilerle ilgili.Ben ps4 kullanıyorum eski laptoptanda cs go oynuyorum idare ediyorum.Bence konsol daha mantıklı oyunlar icinde icuz almanın bircok yolu var isteyene.

• As araştırın kardeşlik dijital oyun denen birşey var.

Oyuna göre yasal tanesi 50-130tl
    Cihazı bırakıyorsunuz CD/DVD olmadan onlar size yüklüyor link isterseniz google amcaya ps4 oyunlar yazın çıkar

Not; bu işlem hack-kirmak cihaz açılması demek değil garanti dışı kalmıyor EE oyunlar pahalı diye problem kalkıyor geriye ne kaldı ps4 olumsuzluk anlamında?
  • ibo83 kullanıcısına yanıt
    720p 30fps ultra oynandığı sanılan oyunların pcdeki low ayarlara denk olduğu

https://www.youtube.com/watch?v=JxUPJdcChzE
  • quote:

Orijinalden alıntı: musteker

Tabi zaten halihazirda pc yoksa oncelik pc olmalı.Ama oyun için dediginiz için ps4 mantıklı bence.Oyunlar pahalı ama pc de de oyunları bedava'ya vermiyorlar.Malum yerlerden çekiyorsanız onu bilemem. 1100 tl nerde 2500 tl nerde aradaki fark beklentilerle ilgili.Ben ps4 kullanıyorum eski laptoptanda cs go oynuyorum idare ediyorum.Bence konsol daha mantıklı oyunlar icinde icuz almanın bircok yolu var isteyene.
    2589 lira gibi bir fiyat tutuyor bu sitede ve kdgv ekliyorlarmı sonradan ve önerdiğiniz sistemin sitesi satın almak için güvenlimi bende ininal kart ve garantinin kredi kartı var.
    ve r9 390 oyun testleri güzel 4 k da bile güzel fpsleri var. PS4 yerine Daha Güçlü Bir Konsol Toplanabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Fazlıcan Koçak

2589 lira gibi bir fiyat tutuyor bu sitede ve kdgv ekliyorlarmı sonradan ve önerdiğiniz sistemin sitesi satın almak için güvenlimi bende ininal kart ve garantinin kredi kartı var.
    ve r9 390 oyun testleri güzel 4 k da bile güzel fpsleri var. PS4 yerine Daha Güçlü Bir Konsol Toplanabilir mi?
    DİJİTAL OYUNDA EN GÜVENİLİR SİTE STEAMDİR O SİTELERE NE KADAR GÜVENİLİR BELLİ OLMAZ. ONUN İÇİN STEAMDEN OYUN ALMAK BANA DAHA HESAPLI GELİYOR BAZEN %75 İNDİRİME VARAN PAHALI OYUNLARDA GÜZEL OYUNLAR OLUYOR YANİ PS4 DİĞİTAL OYUN YÜKLEMEK TABİ PLAYSTATİON STORE DIŞIDA BANA GÖRE TEHLİKELİ

• GTX 750TI bile alsan konsol performansını yakalarsın zaten PC'de...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kefelon

GTX 750TI bile alsan konsol performansını yakalarsın zaten PC'de...
    Aynen Bende Öyle düşünüyorum.
  • 1500tl intl olarak G serisi işlemci i3 değil ekran kartsiz 1200tl civarı 750ti alsaniz 1600tl
    Ben onu fiyata örnek olsun diye yazdım. PCPartpicker sitesi ABD'deki online bilgisayar bileşeni satışı yapan sitelerderki fiyatları toplayıp size en uygununu gösteriyor. Türkiye'deki Teknofiyat sitesinin çok gelişmişi gibi düşünün. PC toplayacaksanız Amazon'u tercih etmenizi öneririm.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.