|
PS5 satışları Xbox Series'i ikiye katladı; Switch iki konsolun toplamından fazla sattı (3. sayfa)
-
-
Microsoft zaten konsoldan ziyade game pass abone sayısına odaklandığını söylemişti 20 milyonu geçti sanırım 30-40-50 , 100 milyonu geçtiğindeki oluşacak ekonomik gücü hayal etmek zor değil çok rakipsiz bir konuma gelebilir , ellerindeki stüdyolar harika gamepass i büyütmek için hertürlü imkan var ellerinde , gamepass ile birlikte cloud tarafında da erken başladıkları için elde ettikleri know-how çok önemli , mevcut durumda zamandan kıymetli bir şey yok, cloud için emekleme dönemi dediğimiz şu günlerde çok ciddi ilerleme kaydetmiş durumdalar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: console-master?
Spiderman Miles Morales, Demons Souls gibi iki güzel oyunla geldi. Hadi miles i bir kenara koyalım Demons Souls remake mükemmel ve konsolun gücünü gösteren bir yapım. .Bu ay Returnal çıktı. Haziran ayında ratched geliyor. Yani konsolu, tasarımını satış politakasını falan eleştirinde ex oyun bakımından eleştirerek haksızlık yapmayın yahu. Xbox tarafında series x için yarım oyun bile yok.
Alıntıları GösterHocam bu mesele şuna benziyor, adamın biri çıkıyor yoğurdun rengi siyahtır diyor, sonra yoğurdun renginin siyah olduğundan hareketle bir dünya çıkarımda bulunuyor.
Yahu Haziran'da Ratchet & Clank ile 6. birinci parti stüdyo PS5 exc. oyunu çıkmış olacak, rakibinin bir tane bile oyunu yok. Yetmiyor komedi bir şekilde alınan PS5 konsollarının karaborsacılar elinde bekletildiğini, almış olan son kullanıcıların da ikinci el olarak elden çıkartmak için uğraştıklarını söylüyor. Ya gülsem bir türlü, gülmesem bir türlü. Arada 2-3 milyon fazladan satılmış bir konsol satış adedi var, bunları karaborsacılar ellerinde mi tutuyor şimdi, bak 2 milyon diyorum, 3 milyon diyorum...
Tüm dünya genelinde bu cihaz ne mağazalarda rahatça bulunabiliyor, ne de ikinci elde, bulunabilenler de normal fiyatının üstüne satılıyor. Bu konsolun başarılı, sevilen, tercih edilen bir konsol olduğunu kabul etmek bu kadar mı zor, kanınıza bu kadar mı dokunuyor bunu kabul etmek?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 21 Mayıs 2021; 14:6:21 >
-
Xboycuklara bak hele nasil ipppp gibi dizilmisler konuya ... Hep sahsa hakaret laf atmalar korkudanda alinti cekemiyorlar. Ama habere tık yok yorum yok ... acaba Xboxlar daha cok satsa idi nasil bir davullu zurnali yorumlar atacaklardi. Sss caktirma.
-
Xbox çıkışında ps'den çok daha fazla ülkede satışa çıktı hatta bu satış stratejisi ile ilgili devamlı söylemlerde bulundular, PS nasıl oluyor da daha az piyasada yine de daha fazla konsol satıyor? Ayrıca bir kaç büyük pazarda ürünlerin tamamını satıp piyas doyurunca ilerde ne satacaklar? PS mutlaka daha fazla satar diye düşündüm ama farkın bu kadar olacağını düşünmedim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Xbox’ta konsol sattıracak 1 tane oyun yok. Millet o kadar para verip God of War Spider Man Last of Us Horizon falan oynayamayacak ise almaz kimse o konsolu. Gamepass falan boş beleş bir şey zaten, ayda 45 liraya değecek bir şey hiç değil.
-
Gene gelmiş PS fanları. Bak adam sana 30tlye milyon tane oyun veriyor üstüne emulatör ve eski oyunlara destek veriyor gelipte oyun yok yazıyor. Adam zaten oyun işini bıraktı. Gidip PS almak 2 oyun için saçmalıktır. Sanki HL Alxy gibi teknoloji harikası oyun çıkartmışlarda övüyorsun. En sonunda aksiyon RPG oyunu bu çıkan oyunlar. Hikaye desen kitap ya da film seviyesinde değil. Oynanış milyon tane oyun var çıkan aynı. Bırakın eski kafa oyun işlerini. Ps çok eski kafa kaldı bu işlerde artık sektör değişiyor.
-
Beni açıkçası şaşırtmadı, beklenen bir sonuçtu. Beni şaşırtan Nintendo Switch'in bu kadar çok satabilmesi. Herhalde el konsolu diye bu kadar tutuyor. Taşınabilirlik avantajı var tabi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: console-master?
Spiderman Miles Morales, Demons Souls gibi iki güzel oyunla geldi. Hadi miles i bir kenara koyalım Demons Souls remake mükemmel ve konsolun gücünü gösteren bir yapım. .Bu ay Returnal çıktı. Haziran ayında ratched geliyor. Yani konsolu, tasarımını satış politakasını falan eleştirinde ex oyun bakımından eleştirerek haksızlık yapmayın yahu. Xbox tarafında series x için yarım oyun bile yok.
Alıntıları GösterRemake oyununu neden çıkış oyunu sayıyorsun bu oyun eski nesilde çıkış yapmamış mıydı grafik vs diye kimse kendini aldatmasın sonuçta oynanıs mekanikleri aynı
-
oyunları pahalı olmasa gözüm kapalı alırım
-
PS exc olarak güçlü olabilir ama Gamepass boş demek bence yanlış olur. Şimdilik oyun sayısı ve icindekiler az olabilir ama 1-2 sene içersinde o platform çok iyi olacak. Umarım PS tarafıda boyle bir sistem geliştirir.
Ayrıca Xbox tarafı o platformu güçlendirmek icin baya bi stüdyo satın aldi. Ilerleyen zamanlarda bunun etkisini gösterecek.
-
Hocam oyun PS3 zamanında vardi. Eğer bi bakarsanız eski versiyonuna farki gorursunuz. Oyun cikis oyunu olarak gayet iyidi. Grafikler olarak inanılmaz gözüküyor ayrıca. Souls tarzı sevenler icin iyi bir oyun.
-
ps5 geçen neslin hype ı var geçen nesil çok iyiydi sony şuanda boş boş duruyor konsol gamepass e rakip yok pcye oyun getirmelerinin sebebi çok belli son konsol nesli bunlar sony nin yeni bir şeyler yapması lazım
quote:
Orijinalden alıntı: Caped 117 CrusaderRemake oyununu neden çıkış oyunu sayıyorsun bu oyun eski nesilde çıkış yapmamış mıydı grafik vs diye kimse kendini aldatmasın sonuçta oynanıs mekanikleri aynı
Alıntıları GösterRemake olabilir ama ps5'in gücünü kulllanan ve yeni nesil grafikler ile gelen bir oyun. Yani onu saymayın bunu saymayın diyorsunuz:)Sonuçta ps5 için çıkan exclusive bir oyun. Varmı başka bir platformda. Xbox ta remake olsaydı da aynı şeyi derdim. Sonuçta konsolun gücünü kullanan ve özel olarak çıkan oyun çıkış oyunudur. Zamanında bu oyunu oynamayan birçok kişi için çıkış oyunu zaten
-
Evet oyunları pahalı ki ben cihazın kendisini de biraz pahalı buluyorum. El konsolu işi bana göre değil bir de. Açıp evinde yayılarak koltuğunda veya yatağında büyük ekrandan oynamanın verdiği hazzı veremez o küçük ekran. Kontrolcüsünün de PS ya da Xbox kontrolcüsü kadar ergonomik olduğunu düşünmüyorum.
Önceki nesillere 30 fps olan konsolu gücünü kullanıp 120 fpse çıkan oyunlar çıkışı oyunu oluyor o zaman
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-26EE13EE3
ps5 geçen neslin hype ı var geçen nesil çok iyiydi sony şuanda boş boş duruyor konsol gamepass e rakip yok pcye oyun getirmelerinin sebebi çok belli son konsol nesli bunlar sony nin yeni bir şeyler yapması lazımya yeter artık cidden:)) Konsol boş boş duruyormuş. Sen oyun almıyorsan napalım kardeşim ozaman?Demons Souls,Miles Morales, Returnal,Sackboy big advanture. 11 inde Ratched and clank geliyor. Bunun yanında plus ile bir sürü oyun verdiler. Oynamayan birçok kişi bunları bedavaya oynuyor. Bide bunların dışında xbox tada çıkan her AAA oyun ps5 te de var zaten(microsftun oyunları dışında) Gamepass iyi bir olay lafımız yok. Ama Her oyun yok ki bu sistemde. Oynayabiliyormusun Res 8 i,Ubisoft oyunlarını. Öle bir lanse ediyorsunuz ki her oyun çıktığında sanki Gamepass e geliyor.
Sony zaten yaptığı ex oyunlar ile kaliteyi artık arşa taşımış durumda. Phil spencer Sony oyunlarını tebrik etmekten yorgun düştü:)
-
quote:
Orijinalden alıntı: Proprietor
Önceki nesillere 30 fps olan konsolu gücünü kullanıp 120 fpse çıkan oyunlar çıkışı oyunu oluyor o zamanaynı şeymi? remastered çıksaydı dediğine hak verirdim. Tamamen baştan yapılmış bir oyun. Grafik, yükleniş süreleri, modellemeler. Bir kere oyun Remake. Ps5 sistemine göre yeniden yaratılmış bir oyun.
Ayrıca hadi senin dediğin gibi olsun çıkış oyunu olmasın tamam. Hiç olmazsa ps5 aldığımızda next gen diyebileceğimiz bir oyunumuz vardı:)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi console-master -- 21 Mayıs 2021; 16:57:38 > -
Remakeler çıkış oyunu değil demiyorum sadece mantık saçma geldi
Yani gücü kullanma tek kriterse xboxta çok daha fazla oyun patch aldı bir kaç oyunda daha yüksek grafikler bir sürü oyunda daha yüksek fps ve hemen hemen her oyunda daha hızlı yükleme süresi bunlar zaten donanımdan dolayı otomatik olarak gelen yukseltmeler
Bana göre bir oyunun en önemli kısmı fikirdir olan oyunu daha iyi grafiklerle herkes çıkarır
Zaten piyasaya bakınca rahatlıkla görüyorsunuz battle royal fikri uzeeinden birileri oyun geliştirdi sonra herkes aynısıni yaptı csgo da bile battle royal modu geldi yani fikir olduktan sonra gerisini halletmek genelde zor olmuyor
Yeni bir oynanış stili yeni bir hikaye çıkarmak iyi bir oyunun en zor kısmıdır
Tabi bunlar bana göre benim düşüncelerim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Proprietor -- 21 Mayıs 2021; 18:7:36 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X