Şimdi Ara

PS5 satışları Xbox Series'i ikiye katladı; Switch iki konsolun toplamından fazla sattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
1
Favori
3.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • PS5 satışları Xbox Series'i ikiye katladı; Switch iki konsolun toplamından fazla sattı

Microsoft'un ve Sony'nin yeni nesil oyun konsolu yaklaşık 7 aydır piyasada. Ne yazık ki iki konsol da stok sıkıntısı çekiyor. Bu yüzden her iki şirket de ellerindeki tüm konsolları satmış durumda. Stoklar yenilendikçe hızlı bir şekilde tekrar tükeniyor. Paylaşılan son veriler de konsolların satış sayıları açısından biraz daha derin bir inceleme şansı sunuyor.

PlayStation 5, Xbox Series'i İkiye Katladı

Ampere Analysis'in son açıkladığı verilere göre 2021'in ilk çeyreğindeki PlayStation 5 satışları Xbox Series'i ikiye katlamış durumda. Ampere Analysis'e göre yılın ilk çeyreğinde 1.31 milyon adet Xbox Series satılırken, PlayStation 5, 2.83 milyon adet satmış. Bu da iki katından daha fazla yapıyor aslında.

Ayrıca Bkz.Pinokyo'dan ilham alan aksiyon rol yapma oyunu Lies of P; yeni nesil konsollar ve PC için duyuruldu

PlayStation 5'in daha büyük ilgi gördüğü aslında diğer verilerle de desteklenmişti. Ne yazık ki Microsoft, Xbox'ın resmi satış sayılarını açıklamadığı için net bir şey söylenemiyor hiçbir zaman. Verilerde ilgi çeken diğer nokta ise Nintendo Switch'in 2021'in ilk çeyreğinde tüm konsollardan daha fazla satmış olması. Hatta Switch'in 4.72 milyon adet sattığı, yani PS5 ve Xbox Series'in toplamından daha fazla sattığı da oldukça dikkat çekici.

Kaynak:https://www.videogameschronicle.com/news/ps5-is-estimated-to-have-doubled-xbox-series-x-s-sales-during-q1-2021/

• ?

Spiderman Miles Morales, Demons Souls gibi iki güzel oyunla geldi. Hadi miles i bir kenara koyalım Demons Souls remake mükemmel ve konsolun gücünü gösteren bir yapım. .Bu ay Returnal çıktı. Haziran ayında ratched geliyor. Yani konsolu, tasarımını satış politakasını falan eleştirinde ex oyun bakımından eleştirerek haksızlık yapmayın yahu. Xbox tarafında series x için yarım oyun bile yok.

• @gun Anasayfa haberlerine artık bir kısıtlama getirmek gerekmiyor mu sizce de? Bu linkleri şikayet etmekten sıkıldım. Forum üyesi dışında mesaj atanda yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sylisyum -- 20 Mayıs 2021; 18:14:9 >
  • Ps5 te birde stok sıkıntısı var olmasa nasıl bir satış olurdu.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Xbox bu nesilde şimdilik geride gibi görünse de popülerlik açısından öne geçeceğine inanıyorum.

• psychomax13 kullanıcısına yanıt
    Nasıl olacak o iş, hem rakibinin yarısı kadar satıp, hem de daha fazla popüler olmak?🤣

Ülke oyuncularının, oyunlara erişimde maddi zorluklar çekmesi nedeni ile Xbox'ı geympess ten dolayı yüceltmesini bir noktada anlıyorum ama bunu global düzeye çıkartmaları bana çok komik geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 20 Mayıs 2021; 19:16:36 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gamepass bu konuda tabii ki büyük bir ön sempati oluşturuyor haklısın. Aslında dünya genelindeki durumu Microsoft'un satın aldığı stüdyolardan çıkacak oyunların kalitesi belirleyecek dersek daha doğru olur. Bu konuda da benim şahsi görüşüm olumlu yönde.

• psychomax13 kullanıcısına yanıt
    Xbox Series S/X hali hazırda rakibinin yarısı kadar satıyor, bakalım bu E3 te oyun duyuruları ve bazı oyunların tarihler açıklanacak mı? Eğer MS, Sony ile yarışabilecek oyunları 2 yıl içinde oyunculara sunamazsa bu fark giderek açılır, 2 yıl sonra da atı alan Üsküdarı geçmiş olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 20 Mayıs 2021; 21:30:53 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Malum xboylar (temsili) PS5 satışları Xbox Series'i ikiye katladı; Switch iki konsolun toplamından fazla sattı 

PS5 satışları Xbox Series'i ikiye katladı; Switch iki konsolun toplamından fazla sattı
  • Hey yavrum hey.. Bu bir de stok sıkıntısındaki hali.. Stok sorunları, yarı iletken sıkıntısı, pandemi vs vs olmasa 3'e de katlar..

• brnbry kullanıcısına yanıt
    Bence bu çok iyi bir haber. Demek oluyor ki kesenin ağzını iyice açacaklar. Yine bize yarayacak :D

• stok sıkıntısı hala devam ettiği için tüketici tercihi hakkında yorum yapılamaz. buradan çıkarılacak sonuç, sony'nin tedarik konusunda daha başarılı olduğu.

• Xbox'ı tercih edenlerin büyük çoğunluğu bizim gibi ekonomisi kötü olan ülke oyuncularıdır. Adamların oyun fiyatları, konsol fiyatları umurlarında değil zaten. Türkiye vb. ülke şartlarında f/p ürün xbox.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xbox kullaniyoruz diye az satinca oturup ağlamamiz gerektiğini sanan tayfa gelmiş çoktan. alt tarafi hepimiz müşteriyiz şirketin avukati gibi gelip burda hava yapmanin ne manasi var acaba?

• benim ps5 i alma sebebim plus oyunları. Daha once hiç ps sahibi değildim bir cok eski oyunu verıyorlardı yoksa o oyunlara para yetişmezdi sadece özel oyun için aldım. Oyuncu bilgisayarım olmasa xbox s alırdım bide 2k monıtor

• ctntas C kullanıcısına yanıt

3-5 stüdyoya daha parayı bassın microsoft. Ne de olsa gamepass PC diye bişey var.Beleşe day 1 oynanır alayı

• Yahu hala bir konsol az satıyor bir şey olmaz diye düşünenler var. Nintendo WiiU az sattığı için ne duruma düştü bir bakın, 3. parti firmalar doğru düzgün oyun geliştirmedi.

MS'un elinde stüdyolar vardır, parası vardır ama son noktada 3. parti firmalar daha fazla satan konsolu referans alır en kötü ihtimalle.

• Yani gerçek wiiu ile Xbox Seris'i aynı kefeye mi koydun? Senin mantığınla Xbox one'ın da az satıyor diye 3. parti eksiği olmalıydı ama bütün oyunlar çıktı. Ki Xbox series, Xbox One'a göre çok daha fazla satılacak. Önümüzdeki 2-3 yıl içinde Microsoft'un yayınlayacağı oyunlar ile ve Series S+Gamepass'in ucuzluğu sayesinde Xbox aynı 360'ta olduğu gibi Sony ye baya yaklaşıcak hatta hayvan gibi indirim yaparsalar az da olsa geçme ihtimalleri olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GryAsl G kullanıcısına yanıt
    Peki 😝

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.