|
PS5 satışları Xbox Series'i ikiye katladı; Switch iki konsolun toplamından fazla sattı (5. sayfa)
-
-
Vallaha benim umrumda bile değil series s i alıp gelirse xcloud ile 10 sene doya doya kullanıp keyfime bakacağım seneye durumlar iyi giderse 250 euro dan ucuza bile alınır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben herhangi bir konsol üreticisinin kulu gibi hareket etmiyorum. Beni rahatsız eden konularda çekinmeden her iki konsolu da her iki konsolun fanboylarını da eleştirebiliyorum. Mesajımı da ps fanboylarından duyduğum rahatsızlığı dile getirmek için attım. Sizi etiketlemedim, herhangi bir mesajınızı alıntılamadım siz niye bu kadar alındınız anlamadım.
Ayrıca size tavsiyem bana öğüt vereceğinize önce kendi yazdıklarınıza bakın sonra başkalarını samimi olmamakla suçlayın. Buraya samimiyetsiz davranışlarınızı sıralardım ama yeri değil. Sizin nasıl biri olduğunuzu bilen biliyor zaten uzatmanın anlamı yok.
-
Neymiş bu samimiyetsiz mesajlar, buyur sırala @mahzen bey...
Cevap veremeyecek duruma düşme korkusu ile blok atmakta yeni moda.
Xboycuklar Ps5in daha cok satmasindan rahatsiz olmus yorum atanlara çatıyor ... Utanmasaniz niye aldınız diye satasicaksiniz e oglum 10 senedir eziliyor Xbox sanki bu generasyon basladi Micro ezilmeye ...
-
Ps her zaman daha popüler bir konsol oldu zaten daha fazla satması şaşırtmadı. Esas şaşırtan Switch'in bu kadar satmış olması. Bu kadar zayıf ve oyunları pahalı bir konsola böylesine rağbet gösterilmesi garip. Nintendo gerçekten çok iyi kotardı bu nesli.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Mesajınızda bana hakaret ediyorsunuz sonra da cevap verememe korkusu ile blok atıyor diyorsunuz. Bana hakaret eden kişiye seviyemi düşürüp hakaret ederek karşılık vermem, bloklar geçerim. Siz önce benim Xbox - Ps tartışma konusundaki mesajıma cevap verin. Sonra insanlarla nasıl hakaret etmeden, aşağılamadan tartışılır onu öğrenin sonra sizi muhatap alır tüm samimiyetsiz ve tutarsız mesajlarınızı tek tek sıralayım.
Ekleme: Şimdi siz diyeceksiniz mesajımda hakaret içerikli söz söylemedim. “yazdıklarınızı beyin süzgeçlerinizden geçirin, tabii o süzgeçler bahçe elek teli kıvamında olunca böyle mesajlar çıkıyor ortaya. “ bu sizin için iltifat oluyor galiba.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi themahzen -- 22 Mayıs 2021; 16:43:49 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Konudaki bütün mesajlarım ortada, eğer bunları önce okuyup, ardından beyin süzgecinizden geçirmiş olsaydınız, bu üslupla mesaj yazmak zorunda kalmazdım. Ayrıca bahçe elek teli kıvamında demek hakaret değildir, sizin olayı düzgün analiz etme yeteneğinden mahrum olduğunuzun ifadesidir.
Sadece bu konudaki mesajlarımı okuyup, buradan bir tartışma yapabilseydiniz, bu noktaya gelmezdik. Yaptığınız tek şey konudaki diğer xbox fanatikleri gibi tartışmada tıkanıp, işi kişisel alanlara çekmek, tabii bir sonraki aşama blok oluyor haliyle.
Benim ilk yazdığım mesajı size veya sizin bir mesajınıza karşılık yazmadım. Niye konudaki bütün mesajlarınızı okuyayım ki. Siz üzerinize alındınız bana çattınız. Forumdaki konsollarla ilgili bütün mesajlarım ortada önce onları okuyup sonra benim hakkımda yorum yapsaydınız ve konudaki mesajıma aşağılayıcı ifadeler kullanmadan cevap verebilseydiniz konu bu noktalara gelmezdi. Üslubunuz ve mesajınız ortada, bloklama sebebim bu yüzden. Xbox fanboylarına karşı olan nefretinizi konu ile alakası olamayan kişilere yansıtıyorsunuz. Konu ile alakalı sizi muahtap alarak yazacağım bu konudaki son mesajım, sizin ile ortak noktada buluşabileceğimizi de düşünmüyorum ve daha da fazla uzatmak istemiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi themahzen -- 22 Mayıs 2021; 17:25:32 > -
Arkadaşlar kalp kırmaya gerek yok tercih meselesi gamepass güzel olay fakat eski oyunlar var benim tercihim gamepasstan yana değil exclusive oyunlardan yana hem ps4 pro ile hem ps5 kullanıyordum ps5i sattım çünkü cidden konsolun kendini gösterecek oyunu yok arkadaşın dediği gibi pro'nun makyajlı hali o yüzden ps4 proya 2 tb hdd takıp çatır çatır dijital exclusive oyunları oynuyorum kim nasıl rahat ediyorsa onu alsın ama şu bi gerçek cidden sony konsolları daha fazla satıyor xbox'a göre inanmayan elektronik marketlere gidip raflara bakabilir xboxların hepsi tezgahlarda duruyor 1 ayda satılan belki 10 parmağı geçmez ama millet ps5 için sıraya girmiş almak için kavga ediyor.
-
Hocam sizin hakkınızda şu konsolun fanboyusunuz, şöyle yazıyorsunuz, böyle yazıyorsunuz ifadelerini ben kullanmadım. Mesajları sırası ile inceleseniz sizin beni isim vermeden itham ettiğiniz mesaj öncesinde satış miktarları, firmaların kazançları hakkındaki mesajlarımın bu konuyu açan Xbox fanatiklerine verdiğim cevaplar olduğunu görürdünüz.
Tabii bir çok kişinin yaptığı gibi siz de konunun nereden buraya geldiğini görmeden ilk suçlamayı, ilk bozuk üslubu kullanan kişi oluyorsunuz, sonrasında size aynı ülupla cevap veren ben değil.
Ps’in fazla satması en çok dhdeki fanboyları sevindirmiş ne de olsa hisseleri var Sony’de. Ps fanboyları alın elinize bayrakları sokaklara dökülün ve bu zaferinizi kutlayın.
Buyrun bana karşı yazdığınız ilk mesaj bu ama bana yazdığınız bu mesaja sizce sebep olan mesajımın öncesinde kim ilk önce açmış firmaların ekonomik büyüklüklerini?
İşte ben burada daha önce bir çok defa başıma geldiği için, tarafsızlık kisvesi altında bilip, bilmeden konuşan bir çok kişi gibi sizin de aynı hatayı yaptığınızı düşündüm ki, durum bence ortada. Ayrıca sizin hangi konsolun, hangi oyunları sevip, sevmediğiniz kimseyi ilgilendirmez, kimseye izahat vermek zorunda değilsiniz, aynı benim gibi. İstediğimiz severim, istediğimin fanı olurum, sevdiğiniz bir konsolun veya oyunun fanı olmakta ne sakınca var? Benim derdim fanatiklerle...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 22 Mayıs 2021; 17:27:0 >
-
PS5'in stok sıkıntısı olmasa mermi manyağı yapacak ama olmuyor işte.
-
Konsolum yok ama alacak olursam gamepass den ötürü (ülke şartlarından da) tercihim series s olurdu...
Kimse kusura bakmasın sırf oyun iyi diye ona 600 lira verecek kadar zengin değilim.
Ayrıca o konsol satışlarına çok takılmayın MS "ben 4A kalitesinde (3A değil bak 4A ) halo oyunu çıkaracağım" dese (ki elinde bunu yapacak kalitede sütüdyolar var) ve de gerçekten hikayesi ile gow ya da u4 tadında olursa o zaman seyreyleyin filmi. Çünkü halo her ne kadar eski bir oyun olsa da hâlen daha seveni ve belirli kitlesi olan bir oyun.
Zaten o kadar iyi bir oyun olmasa MS win asistanının adını Cortana koymazdı...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacano -- 23 Mayıs 2021; 13:24:36 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: LacanoKonsolum yok ama alacak olursam gamepass den ötürü (ülke şartlarından da) tercihim series s olurdu...
Kimse kusura bakmasın sırf oyun iyi diye ona 600 lira verecek kadar zengin değilim.
Ayrıca o konsol satışlarına çok takılmayın MS "ben 4A kalitesinde (3A değil bak 4A ) halo oyunu çıkaracağım" dese (ki elinde bunu yapacak kalitede sütüdyolar var) ve de gerçekten hikayesi ile gow ya da u4 tadında olursa o zaman seyreyleyin filmi. Çünkü halo her ne kadar eski bir oyun olsa da hâlen daha seveni ve belirli kitlesi olan bir oyun.
Kardeşlikten alıp bitirip 10-20 düşüğüne satarsınız, oyun fiyatını dert etmeyin, iyi oyunları oynayın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: LacanoKonsolum yok ama alacak olursam gamepass den ötürü (ülke şartlarından da) tercihim series s olurdu...
Gamepass ancak, eski çıkan oyunları oynamamış bir oyuncu için avantaj olabilir. Güncel oyunları zamanında oynayan bir oyuncu için, şu an hiçbir avantajı yok. Hangi 3. parti oyun çıktığı gün gamepass'a geldi? Ancak kendi exc oyunları gamepass'a sunulduğu zaman avantajlı olabiliyor. Mevcut durumda , böyle bir oyunda yakın zamanda gözükmüyor.
-
Bence playstation çok satmasına sevinen fanboylar haklı. Sonucda bir konsol ne kadar çok satarsa o kadar cok kaliteli ve buyuk yapım oyun görebileyoruz. Bundan onceki nesilde xbox tarafında en buyuk sıkıntısı exc oyunların az olmasıydı. Satışları gene az giderse aynı sorun devam edebilir.
-
Peki switch fortnite de kaç FPS veriyor?
-
2013 yilinda ilk çıktığı anda ps4 aldim, hala da kullanıyorum... Ozet olarak bakinca gow, uncharted, last of us icin ayirdigim toplam sure 4 haftayı gecmiyor acikcasi.
Cok severek takip ettigim bir exclusive olan gran turismo, en zayif donemini yasadi mesela ps4 de, 2 hafta oynayip biraktim. acikcasi icerik olarak yetersiz ve online alani doneminde ulasilan sartlara nazaran tatmin edici olmaktan uzak bir oyundu...
Fakat bu 8 yilin geri kalaninda dikkat ettim ki gta online, call of duty, battlefield, destiny gibi oyunlari oynamışim. Fallout 4 bile serinin averaj oyunlarindan olsa dahi turkce yamasi ile cok zamanimi almisti... Ara sira açtığım pes oyunlari da var tabi... Tum bunları goz onune aldigimda xbox series x ve gamepass ultimate iyi bir ikili gibi gorundu benim sartlarimda, fazla dusunmeden 6.5 gibi bir fiyata teknosa da görünce aldim bir kac ay önce. O günden bu gune ps i daha onceden para verip satin aldigim cod mw nin multisini oynamak disinda hic acmadim açıkçası, plus bitti onuda acamiyorum ya simdi :)
Gelelim series x e, Series x de iptv yüklü, dizi siteleri, film siteleri, selcuksports vs browser dan akici bir sekilde açılıyor. Tv ye eve gelince bagladigim laptop vardi, artik cantadan cikarmiyorum bile. Eve gelince acip, yatana kadar kapatilmayan bir cihaz series x. Caniniz isterse oyun acin, caniniz isterse başka multimedya isleri yapin vs vs. Magazanin oyun disinda kalan uygulama bolumu PlayStation un ilgili bolumunun 100 kati falandir heralde abartisiz. ios cihazlarin ekranini apple tv olmadan yansıtmaya yarayan uygulama dahi var. Belki ps icin de boyle bir imkan vardir bilemiyorum.
gelelim satis meselesine, Pandemi doneminden once bu cihazlarin chipleri dökümcü tsmc ile coktan planlanmisti bile, araya giren pandemi, insanların kapali kalıp sikilmasi vb etkenler nedeniyle Microsoft ve Sony nin beklediginden cok daha fazla bir talep gelince ellerine dokumcu den ne geldiyse sattilar yine de yetmedi. muhtemelen sony tarafi ilk donem icin daha yuksek adetli bir rezervasyon yaptirdi ve hepsini satti, varsayin daha onceden microsoft ilk dönemde cok daha fazla chip icin anlassaydi boylesine bir donemde xbox da cok daha fazla satardi. Yeterli arz olsa 10 milyon xbox, 10 milyon da ps satılırdı yani anlayacaginiz. Ms muhtemelen gamepass genisledikce artan bir satis öngördü, sony ise hype ile baslayacak ve exclusive ler ile yuruyecek bir satis öngördü... ikisinin de planlari pandemi bozdu gibi.
Fazla uzattım biliyorum.. gelelim kişisel düşünceme, iki sirkette babanizin sirketi değil, gidip de fazla satmis o yüzden şu daha iyidir vs şeklinde bir algiya kapilmayin, kendi şartlarınız icin hangisi daha elverişli ise iyice analiz edin o tarafa yönelin. Bu işin iyisi kötüsü yok. Exclusive oynamayan, crossplatform multi takilan adam için nasil exclusive bir etken degilse, gow, last of us gibi sanat eseri kivamindaki yapimlar olmadan yapamayan adamlar icin de diger türler pek etken degil. Ben hepsine elimden geldiğince yer vermeye calisiyorum fakat gecen sene pandemi doneminde sony nin dunya çapında indirimleri tr de yapmayip evlerinde sıkılan insanlari zamlı fiyatlardan oyun almaya zorlamasindan sonra elim, aklım ps e gitmedi açıkçası iyi ki de gitmemiş xbox ile vesile oldu tanışmış olduk. Hepinize sevgiler saygilar dilerim.
Not: eklemek isteyen olursa arkadaşlar
Ps: balkantr
Xbox: balkan#4491
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X