Merhaba arkadaşlar ehliyetimi 2006 yılında adım. Aracım annemin üzerine normal şahıs arabası. Bugün ise psikiyatriden bipolar bozukluk teşhisiyle engelli raporu aldım. Doktor bana ehliyetinde sıkıntı olabilir büyük ihtimal bana yönlendirirler ben onaylarım dedi. Şuanki ehliyetimin süresinin bittiği tarih 2027 ocak. Benim bir yere bilgi vermem gerekiyormu yoksa sadece yenilemeye gittiğim zaman mı psikiyatriye yönlendirecekler. Hiç bir yere bildirmesem çevirmelerde ceza yermiyim? |
Psikiyatriden %40 Rapor Aldım. Ehliyetimde veye Aracımda Değişiklik Yapmam Gerekiyor mu?
-
-
süren olduğunda sağlık raporu almaya çalışırken ilgili bölüme yölendirileceksin...
Ocak 2027'de yenileme döneminde sağlık raporunda doktor kontrolü sonrası sürücü olur raporu verilmesi gerekiyor.
yani muayeneden sorunsuz geçmen gerekiyor, bu tüm engel'e sahip sürücüler için genel şarttır, doktorun olur vermesi gerekiyor.
kişinin durumuna göre akut dönemlerde sürücü belgesinin geri alınmasına karar verilebiliyor,
Subakut ve remisyon durumlarında sürücü belgesi kontrol muayeneleri koşuluyla geri verilir.
-
Ehliyet süren bitince, yeni ehliyet için sağlık ocağına gitmen gerekiyor. Sağlık ocağındaki doktor kullandığın ilaçlar ve raporunu gördüğünde sana ilgili bölüm doktorunun imzalaması gereken bir form vererek işlemini onaylamayacak. Aile hekiminin vermiş olduğu form ile psikiyatri uzmanı bir doktorun araç kullanmanda bir engel olmadığı bölümünü doldurması ve imza kaşe yapması gerekli. Bu işlem sonrasında diğer başvuru evrakları ile il emniyetinden yeni ehliyetini alabilirsin.
-
Çok teşekkür ederim arkadaşlar kıymetli yorumlarınız için.
-
Hocam yanlış anlamayın da bu bipolar bozukluk nasıl bir hastalık merak ediyorum?Bizim okulda bir öğrenci velimiz bu hastalığa sahip.Bu adamla başımız belada.Bazı zamanlar okula gelip acayip laflar ediyor.Geçenlerde yine gelip okulda hizmetliye;burada uyuşturucu satılıyor,pkk'ya mensup kişiler var.Onları ihbar edeceğim demiş.Okula geldiğinde jandarmayı arıyoruz.Hatta jandarma onu aldığı günün ertesi okul hizmetlisinin evine gidip,beni niye jandarmaya şikayet ettiniz demiş.Jandarma bunu alıp biraz hırpalayıp geri bırakıyor.Okula gelen astsubay ile konuştuğumda astsubay;bunun raporu olduğu için elinde silahla girip bankayı soysa suç sayılmaz dedi.Ne yapacağımızı şaşırdık valla.Birkaç gündür bana kafayı takmış ki araçla okuldan çıkış saatlerimde hep okul kapısında görür olmuştum.Benden sonra kendisi de köyden ilçeye geliyormuş.İki gün önce bir sokakta benim 5 yaşındaki oğlumla yürürken arkaya bir baktım ki beni takip ediyormuş.Evi öğrenmesin diye farklı yollardan eve geldim,jandarmayı aradım.Hocam iki üç gün içinde jandarma onu alıp hastaneye yatıracak.Biz aldığımızda savcı bir suç yoksa serbest bırakın dediğini söyledi.Adam okulda uyuşturucu satıyorlar vs şeklinde videolar çekip sosyal medyaya atıyor.5 yıldır bu şekilde bu adamla uğraşıyoruz valla.Rahatsızlığını ailesini çağırıp görüştüm.Bipolar bozukluğuymuş hocam dediler.Biz de kontrol edemiyoruz,hastalık biraz ilerledi,evdekilere sıkıntı verdiği zaman jandarmayı arayoruz dediler.İlaçları kullanmadığı zamanlar çevresine rahatsızlık veriyormuş.Ayrıca hastaneye de yatmak istemiyor,hastaneden kaçıyormuş.
Sizden ve konuyu bilen arkadaşlardan bilgi almak isterim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykaya1983 -- 29 Aralık 2023; 12:21:57 >
-
Allah kolaylık versin. Çevreye bu derece rahatsızlık veriyorsa demek ki tedaviyi reddediyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motograter -- 29 Aralık 2023; 14:36:9 > -
Sağolun teşekkür ederim.Hocam tedaviyi reddediyor ama kendisine konulan teşhis ile yaptıkları tam uyumlu değil sanki.Normalde internetten araştırdığım kadarıyla hastalık belirtilerinde,bipolar bozuklukta dış çevreye karşı doğrudan saldırganlık yazmıyor ama bizim karşılaştığımız vaka böyle.O yüzden kendisine teşhis konulan,konu açan arkadaştan ve bilenlerden bilgi almak istedim.
-
Dikkat edin hocam.biber gazı suç değilse taşıyın derim.fiziki hamlelerden önce genelde takip başlar.şuan ilk aşamada gibi eleman.allah sabır versin.
-
Bu bipolar bozukluk değil bencede bipolar Bi cokkunluk hali diğeri mani enerji hareketlilik hali.benimki tamamen depresif hiç kimseye saldirmadim tehdit etmedim.polislik hiç bir olayım olmadi -
bi polar kazağın cebinde kalan bozuklukların ağırlık yapıp hzuur bozması değil mi bipolar bozukluk
-
Ben de aynen sizin gibi düşünüyorum hocam.Araştırdığımda bipolar bozukluğu hastalığında bizim karşılaştığımız vakadaki gibi çevreye karşı herhangi bir saldırganlık zarar verme vs yok.Bipolar bozukluğuğu yaşanan duygu karmaşası sonucu depresyon hali ile ilgili.Bu adama bipolar bozukluk teşhisi konmuş nasıl olmuşsa.Ama bence böyle basit bir teşhis olmamalı Başka sıkıntıları var bu şahsın.Onun icin sizin verdiginiz bilgi benim için önemli.Tesekkür ederim anlayışınız için
-
Çok geçmiş olsun ehliyet dr onayı ile birlikte sorun olmayacaktır.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X