Şimdi Ara

Psikoloji mi Okumak? Tıp okuyup psikiyatri mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
16.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun zamanda hangisi avantajlidir ilgimi psikoloji çektiği icin bu bolumleri yazdım arastirma yapmayida seven birisiyim psikolojiyi boğaziçi tıpta YBU sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Psikoloji mi Okumak? Tıp Okuyup Psikiyatri mi?

Psikoloji ve tıp, zihinsel sağlık alanında iki farklı kariyer yoludur. Psikoloji alanında lisans derecesi ile psikolog olabilirsin, ancak psikiyatrist olmak için tıp fakültesi mezunu olman ve psikiyatri alanında ihtisas yapman gerekir.

Her iki kariyer yolu da avantajlar ve dezavantajlar sunar. Psikologlar, psikoterapi yoluyla danışmanlık yapabilir ve çeşitli zihinsel sağlık koşullarını teşhis edebilirler. Psikiyatristler ise ilaç tedavisi yazabilir ve daha ciddi zihinsel sağlık sorunlarını tedavi edebilirler.

Psikologluktan psikiyatriye geçiş yapmak mümkündür, ancak bunun için ek eğitim ve sertifikasyon gerekir. Psikoloji mezunları, psikiyatri okumadan önce tıp fakültesine gitmeleri gerekebilir.

Psikiyatri okumak zorlu bir süreçtir ve tıp fakültesini tamamlamak ve psikiyatri alanında ihtisas yapmak yıllar alabilir. Ancak, psikiyatri, zihinsel sağlık alanında geniş bir yelpazede kariyer fırsatları sunar.

Psikoloji mi yoksa psikiyatri mi okuyacağınıza karar verirken, ilgilerinize, becerilerinize ve kariyer hedeflerinize dikkat etmelisiniz. Psikolojiden psikiyatriye geçiş var mı sorusunun cevabı evettir, ancak bunun için ek eğitim ve sertifikasyon gerekir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tıpın süresi ve uzmanlik egitimi felan sinavlari korkutuyor beni o surede psikolog olarak gelisemezmiyim acaba ?

• Up

• Çok rahat gelişirsin, psikiyatrist olana kadar zaten klinik psikolog olursun. Bir de tıp okumak çok daha uzun ve zorlu bir süreç üstüne bitmiyor tusa gireceksin falan çok zorlu bir yolculuk.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben olsam psikiyatri okurdum, ne yönde ilerlemek istediğine bağlı ama bu sorunun cevabı.
  • Bir Psikoloji öğrencisi olarak Psikiyatri derdim statü ve saygınlık açısından ama ilaç yazma dışında hiç bir fark yok iki bölüm arasında. Onların gördüğü biyoloji,fizyoloji,fizyolojik psikoloji ve psikofarmakoloji derslerini vs görüyoruz o yüzden Psikoloji yaz geç boşa senelerini heba etme illa bu ikisinden biri olacaksa. Tıp yıllarını alacak ve Psikiyatri Tusun en yüksek alanıydı sanırım. Tek seferde kazanır mısın oda muamma.

Psikolog olmak için 4 sene lisans+ 2 sene yl ile işi bitirirsin. Tabi okul bitince terapi ve test eğitimlerine vs gitmen gerekicek. Bunlarda oldukça maaliyetli (örnek Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimi 12 bin lira mı neydi sanırım) bunları göze al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manuel Neuer -- 25 Temmuz 2018; 6:13:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manuel Neuer

Bir Psikoloji öğrencisi olarak Psikiyatri derdim statü ve saygınlık açısından ama ilaç yazma dışında hiç bir fark yok iki bölüm arasında. Onların gördüğü biyoloji,fizyoloji,fizyolojik psikoloji ve psikofarmakoloji derslerini vs görüyoruz o yüzden Psikoloji yaz geç boşa senelerini heba etme illa bu ikisinden biri olacaksa. Tıp yıllarını alacak ve Psikiyatri Tusun en yüksek alanıydı sanırım. Tek seferde kazanır mısın oda muamma.

Psikolog olmak için 4 sene lisans+ 2 sene yl ile işi bitirirsin. Tabi okul bitince terapi ve test eğitimlerine vs gitmen gerekicek. Bunlarda oldukça maaliyetli (örnek Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimi 12 bin lira mı neydi sanırım) bunları göze al.
    ben daha çok akademik alanda ilerlemek isterim psikoloji okursam eğer doktora felan derken hem araştırmamı yapar hemde paramı kazanırım diye düşünüyorum ama pskiyatri de dediğin gibi saygınlık veriyor ve garanti iş ama en yüksek puan olması üzdü cidden tıp okusam ingilizce okumak isterim 7 yıl gider 4 yılda uzmanlık 11 yıl gerçekten çok büyük bi rakam düşünmem gerekior baya çok saol

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asosyal biri tıp okuyabilir mi?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Selamlar,
    Akedemik alanda ilerlemenin sınırlı kadro olması sebebiyle zor olduğunu akıldan çıkarmayın. Her akedemik ilerlemek istiyorum diyen ilerleyemiyor. Öğrencilik hayatınızda kasıp hocaların gözüne girmeniz ve ilk günden hocalara niyetinizin akedemik olduğunu belirtmeniz lazım. Hangi alanda ilerleyecekseniz o konunun hocasıyla gidip öğrencilik döneminde çeşitli görevler almanız lazım. Yine de günü geldiğinde torpilli bir kişinin aisstan kadrosunu doldurmasıyla boşta kalabilirsiniz.
    İki dal hakkında da detaylı bir bilgim yok. Ancak halk diliyle ben size doktor olmanın her zaman daha avantajlı olduğunu söyleyebilirim. Ha belli oranda zenginsinizdir, size gelecek yeterli çevreniz de vardır, açarım bir dükkan(!) saati 300'den danışmalık veririm derseniz o zaman pisikologluk daha rahat olacaktır elbette.
    Benim zamanımda Hacettepe tıp harici tüm tıp bölümlerine puanım yetiyordu. Gittim salak gibi mühendis oldum. Şimdi lisede seviyesi benden çok daha kötü durumda olup da ABC tıpı yazıp gitmiş arkadaşlarım benden çok kazanıyor. Toplum arasındaki saygınlığı da üst seviyede.

• Selamlar
    psikoloji hakkında konuya pek hakim değilim, sadece ingilizce psikoloji okuyan birkaç arkadaşım vardı. Gözlemlediğim kadarıyla zorlanıyorlardı ve daha önceki yorumlarda bahsedildiği gibi aldıkları ek kurslarla, stajlarla çok uğraşıyorlardı. Asıl bahsedebileceğim kısım tıp:
    şimdi pratisyen hekimi bilirsin değil mi, artık aile hekimleri oldular veya acilde çalışıyorlar. Aldığın 6 yıl tıp eğitiminden sonra o kadar donanımlı olarak mezun olacaksın. Yani sana 6 yılda doktor olmasını öğretecekler. 6 yıl psikoloji alanından çok daha farklı şeyler öğreneceksin, bunlara çalışmak zorunda kalacaksın. Bunlarla da ilgilenirim, çalışır ve o kadar sene dayanabilirim diyorsan, şuan girebiliyorsan tıp okuyup sonra istediğin uzmanlığa gitmek daha mantıklı ama diyorsan ki ben sadece psikoloji alanıyla ilgilenmek istiyorum, başka bir şeyle mutlu olamam ve çalışamam o zaman psikoloji oku.
    YBU, yıldırım beyazıt heralde, son dakikada vaz geçtiğim bir yerdir. orada okuyan arkadaşım da vardı merak ettiklerini sorabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epsilonT -- 26 Temmuz 2018; 18:14:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: epsilonT

Selamlar
    psikoloji hakkında konuya pek hakim değilim, sadece ingilizce psikoloji okuyan birkaç arkadaşım vardı. Gözlemlediğim kadarıyla zorlanıyorlardı ve daha önceki yorumlarda bahsedildiği gibi aldıkları ek kurslarla, stajlarla çok uğraşıyorlardı. Asıl bahsedebileceğim kısım tıp:
    şimdi pratisyen hekimi bilirsin değil mi, artık aile hekimleri oldular veya acilde çalışıyorlar. Aldığın 6 yıl tıp eğitiminden sonra o kadar donanımlı olarak mezun olacaksın. Yani sana 6 yılda doktor olmasını öğretecekler. 6 yıl psikoloji alanından çok daha farklı şeyler öğreneceksin, bunlara çalışmak zorunda kalacaksın. Bunlarla da ilgilenirim, çalışır ve o kadar sene dayanabilirim diyorsan, şuan girebiliyorsan tıp okuyup sonra istediğin uzmanlığa gitmek daha mantıklı ama diyorsan ki ben sadece psikoloji alanıyla ilgilenmek istiyorum, başka bir şeyle mutlu olamam ve çalışamam o zaman psikoloji oku.
    YBU, yıldırım beyazıt heralde, son dakikada vaz geçtiğim bir yerdir. orada okuyan arkadaşım da vardı merak ettiklerini sorabilirsin.
    Tıp mantikli gibi duruyor ama + fazladan emek ve ilgi isteyen bi meslek cidden hayirlisi saolasin

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-B623539EC

Tıp mantikli gibi duruyor ama + fazladan emek ve ilgi isteyen bi meslek cidden hayirlisi saolasin

Alıntıları Göster
    rica ederim
    hayatta başarılar
  • Hocam aynı şekilde 10 yıl benim de gözümü korkuttu ama edebiyat çözmediğim için mecbur tıptan gidicem gibi görünüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Ariana Grande

Hocam aynı şekilde 10 yıl benim de gözümü korkuttu ama edebiyat çözmediğim için mecbur tıptan gidicem gibi görünüyor
    Bende fenden bi haberim psikolojide cazip geliyor ortalama kasabilirsem felan yurtdışı yuksek lisansla hallederim gibi

• Arkadaşım psikoloji bölümü mezunu ve klinik psikoloji Alanında yüksek lisans yapmış biri olarak kesinlikle psikoloji bölümünü tavsiye etmiyorum özelde para kazanman mucize 2bin tl bile Alman zor danışan görürüm klinik açarım vs gibi düşüncen Olmasın o iş çok zor imkansız gibi artık psikoloji bölümü bitti askerdeyim askerliğim bitsin başka sektörde çalışacağım umarım yardımcı olmuşumdur

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam şunu belirtmek için geldim. Tıpta psikiyatriyi 6yıl artı 4 yıl olarak görmeyin. Uzmanlığı yaparken zaten maaşınız olacak. Uzmanlığın ortalarında poliklinik de yapacaksınız. Yani siz de bir psikiyatristsiniz asistan da olsanız.

Ben sizin sorunuzu çok düşünmüştüm. Psikoloji bilimine büyük bir ilgim ve sevgim var. Ama ben dr olmak isterdim. Psikiyatrist olduğunuzda da terapiye yoğunlaşıp psikolog gibi çalışabilirsiniz. Akademik kariyer yapan, psikoloji bölümlerine ders anlatan psikiyatristler de var.

Şahsen tıpa gidebilseydim psikoloji yazmazdım. Ben gidemediğim için büyük ihtimalle yazacağım tabi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.