Şimdi Ara

Psikoloji mi Sosyoloji mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
8.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar arasındaki farkları fazla göremedim ama üniversitelerde sosyoloji kontenjanları çok dolu değil hangisi iyidir ek tercih yapıcamda

Cevaplayan herkese
    Teşekkürler.

• Sosyoloji toplum bilimi yani toplumu değerlendiriyosun. Psikoloji biraz daha bireysel kalıyor bana göre, tabii iş olanaklarınıda hesaba katıp tercihini yap.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlamutHaremeyn

Sosyoloji toplum bilimi yani toplumu değerlendiriyosun. Psikoloji biraz daha bireysel kalıyor bana göre, tabii iş olanaklarınıda hesaba katıp tercihini yap.

siz olsaydınız mesela hangisini seçerdiniz toplum derken neyi kastediyorsunuz
  • TALLEX kullanıcısına yanıt
    Toplumdaki her şey işte ya tam anlatamıyorum kendimi ben olsam Psikolojiyi seçerdim en azından iş olanakları daha fazla tabii bu benim fikrim. İyice düşün.
  • Sosyoloji, toplumların, insanların yaşayış tarzını, yediklerini, içtiklerini kısacası her şeyini inceler. Psikoloji bir insanın kendine ait psikolojik sorunları ile ilgilenir, zaten biliyorsundur bunları.

Tamamen şahsi görüşüm sosyoloji çok daha iyi ama ülkemizde değeri bilinmeyen hala işe yaramayan bir meslek. Sanat tarihi, arkeoloji ve gazetecilik gibi

Edit: bu mesleklerin hepsi Avrupa'da doktorluktan avukatlıktan daha yaygın. Düşünün ülkenin halini, at gözlüğü ile yaşıyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A D M I R A L -- 16 Eylül 2014; 1:45:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JilberProduct

Sosyoloji, toplumların, insanların yaşayış tarzını, yediklerini, içtiklerini kısacası her şeyini inceler. Psikoloji bir insanın kendine ait psikolojik sorunları ile ilgilenir, zaten biliyorsundur bunları.

Tamamen şahsi görüşüm sosyoloji çok daha iyi ama ülkemizde değeri bilinmeyen hala işe yaramayan bir meslek. Sanat tarihi, arkeoloji ve gazetecilik gibi

Edit: bu mesleklerin hepsi Avrupa'da doktorluktan avukatlıktan daha yaygın. Düşünün ülkenin halini, at gözlüğü ile yaşıyoruz

yani özelde okumaya değmez? :)
  • TALLEX kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum. Açıkçası iyi bir okulda ben okurum o bölümü. Ben çok severim sosyolojiyi ve ilgiliyimde. O yüzden iyice araştırman gerekir bu bölümü okuyanlardan bilgi Alman gerekir :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boun Psikoloji Gelir Mi?
    8 yıl önce açıldı
    Öğretmenlik mi, Mühendislik mi?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • psikoloji iş olanakları açısından daha iyi zaten puanlara da bakıldıgında bu görülüyo sosyolojıye daha dusuk puanlı ögrenciler gidiyo ve kpss puanı falan baya yüksek
  • quote:

Orijinalden alıntı: metafizilkpdr

psikoloji iş olanakları açısından daha iyi zaten puanlara da bakıldıgında bu görülüyo sosyolojıye daha dusuk puanlı ögrenciler gidiyo ve kpss puanı falan baya yüksek

yani psikoloji iyi durumda
  • tabi ki psikolojinin puanları zaten hukukla kapışıyo oldukça tatmin edici bi bölüm atama sorunu da diğer bölümlere nazaran iyi
  • psikoloji!! puanları da daha yüksektir zaten.Çok sosyoloji mezunu olmaya başladı açıköğretimden bile okunabiliyor sanırım
  • bir psikolog olarak sana yardımcı olmak isterim. Tabi ki de psikoloji şuan ihtiyaç fazla ve çalışma alanı oldukça geniş.yüksek lisans düşündüğün zaman bile o kadar farklı alanları var ki kendini birinde bulabileceğini düşünüyorum.ve devlette düşünürsen kpss puanı olarak ta sosyologların psikologlardan cok daha yüksek puan almaları gerekir. @TALLEX
  • quote:

Orijinalden alıntı: TALLEX

Arkadaşlar arasındaki farkları fazla göremedim ama üniversitelerde sosyoloji kontenjanları çok dolu değil hangisi iyidir ek tercih yapıcamda

Cevaplayan herkese
    Teşekkürler.

devlete girmesi hangisinin kolaysa onu seç. Sanırım bu da psikoloji oluyor
  • Psikoloji okuyup ta yurtdışına açılma şansımız var mı? Master,Doktora,Orada Çalışma.... Bir de buradaki bir üniversiteden mezun olupta(Devlet Ünileri :Boun,Odtu,Hacettepe,İ.Ü,Ege,Ankara D.T.C.F gibi...)yurtdışında iş bulabilrmiyiz? Açıkçası Türkiye'de sosyal bilimlere değer verildiğini düşünmüyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5CBAC2479 -- 18 Eylül 2014; 13:31:47 >
  • Psikolojiye gir sosyoloji yandal veyahut çift anadal yap.yada psikoloji okuduktan master yap sosyolojide :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

quote:

Orijinalden alıntı: TALLEX

Arkadaşlar arasındaki farkları fazla göremedim ama üniversitelerde sosyoloji kontenjanları çok dolu değil hangisi iyidir ek tercih yapıcamda

Cevaplayan herkese
    Teşekkürler.

devlete girmesi hangisinin kolaysa onu seç. Sanırım bu da psikoloji oluyor

Y?te memur zihniyeti bu olsa gerek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.