Laplasyen hocamın yazısını gördüm içimi dökmek istedim. 12.SINIF 2020 yılında Anadolu lisesinden mezun oldum.Beklentilerim çok düşüktü 100k yeterliydi yaşadığım ilde makine müh yeterliydi.Ben de her halükarda yaparım diye çalışmadım sonuç 303k şok geçirdim.Ve psikolojik sorunlarımda böylelikle başlamış oldu. MEZUN SENESİ Her ne kadar istemesem de dershaneye yazıldım aile zoruyla.Hiçbir şey katamadım kendime.Sadece Türkçe için yararlı oldu.Kendime güvenim tamamen gitti.Ağır derece depresyona girmeye başladım.En ufak işler bile bana çok büyük bir işmiş gibi geliyordu.Sonuç 250k oldu üstüne hiçbir şey katamadım.Çevremdeki sesleri çok dinlemem yüzünden taşrada makine müh yazdım.Sadece ilk hafta gidebildim üniye.Sağlık problemlerim (tiroid,psikolojik) devam etmeme izin vermedi okulu dondurdum aile evine döndüm. DONDURDUKTAN SONRAKİ SÜREÇ Eve geldim ve sadece 1 hafta üniye gidip geldiğim için ne yaşadığımı anlamlandıramadım.Tüm arkadaşlarım okurken aile evinde boş boş oturuyordum.Çalışmak istedim ama sağlık problemleri ona da izin vermedi.Tamamen iyileşmeye kendimi adadım.Ameliyat oldum psikolojik ilaçlara başladım ama yalnızlık beni inanılmaz bir boşluğa düşürdü.Hayattan zevkim 0’a indi.Hiç ders çalışmadım ama yine de sınava bir kez daha girmek istedim.Sonuç 450k.Artık ölmek istiyordum.En azından kesinlikle 50-100k arası bi potansiyelim varken geldiğim durum içler acısıydı.Makine müh okuyamadığımdan ve isteyerek yazmadığımdan o kadar soğudum ki bu sonucun üstüne son kez sınava hazırlanma sürecine girdim.Ailem şok oldu çünkü dondurduğum okula geri dönüp okuyacağımı düşünüyordu.Son kez hazırlanıcam diyince evde kıyamet koptu aramız açıldı.Ama kararlıydım. SON HAZIRLANMA Dershaneye kesinlikle gitmek istemedim.YouTube+Kütüphane ile işi halledeceğime eminim.İnsanlar 2.-3. Sınıfa geçerken benim hala hazırlanıyor olmam psikolojik olarak çok zordu ama başka çarem yoktu.Çevremden destek veren de oldu dalga geçende.Hiç kimseyi takmamaya çalışsam da OKB buna izin vermedi.Aşırı zorlansam da 450k’dan en azından 165’kya çekebildim.Hayalimdeki meslek Veterinerlikti.Taşradaki tüm veterinerlikleri yazdım.Sonuçlar açıklanınca mutlu oldum çünkü artık Vet öğrencisiydim ama hayatın bana karşı son sürprizi vardı. VETİ BIRAKIP AİLE EVİNDE OKUMA SÜRECİ Okuduğum il bana çok uzaktı.Bambaşka kültür,bambaşka yaşam.Alışmaya çalışsam da her gün hayatımı sorguluyordum.Bambaşka yerde 5 sene mutsuz gençliğimi heba edecektim.Bir yanım Vet için mutlu olsa da geçtiğim il gerçekten bana her anlamda çok uzaktı.Yapabilecek tek bir şeyim kalmıştı.Aile evindeki üniye başka bölüme yatay geçiş.Her ne kadar Veti bırakmak istemesem de bu psikoloji ile başka ilde yapamayacağımı intihara kadar sürükleneceğimi anladığımdan aile evine geçip yatay geçişi bekledim.Zaman geldi yatay geçişim kabul oldu ve artık Aile evinde biyoloji bölümü okumaya hak kazandım.İnsanlar üniyi bitirirken benim yeni başlayacak olmam çok üzse de hayırlısı böyleymiş yolum buymuş demekten başka da bir çarem yoktu. SONUÇ Böylelikle 3 senelik gelgitli intihara teşebbüse dayanan sürecim de bitmiş oldu.Çok şey öğretti bana bu süreç.Kendim olmanın kendi kararlarıma inanmanın ne kadar önemli olduğunu görmüş oldum.3 senenin bende bıraktığı kötü sonuçlar ise OKB majör depresyon Bunalım Anksiyete gibi hastalıklar oldu.Hala bu hastalıklarla savaşmaya devam ediyorum.Evet zor ama sonuçta artık mutlu olduğum yerdeydim.Bu kadar uğraşmaya değdi mi sorusu ise hayatım boyunca kafamdan hiç çıkmayacak. TAVSİYE Her ne olursa olsun kalbinizin sesini dinleyin.3-4 yıllık kayıp gibi görmek yerine 50 yılımı kurtardığımı düşünüyorum.Akıl sağlığı her şeyden önemli.Çevrenizi dinlemeyin demiyorum ancak size pozitif etki veren kişileri dinleyin.Sizi aşağı çekmeye çalışan insanları hayatınızdan çıkarın.Sonuçta bu hayatı yaşayacak olan sizsiniz başka kimse değil.Sınavı ise sakın gözünüzde büyütmeyin.Sonuçtan ziyade bu süreci nasıl yönettiğiniz çok daha önemli bence. Biraz uzun oldu ama yaşadıklarımı kısa şekilde anlatmam mümkün değildi.Okuduğunuz için teşekkürler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dertlibirisi -- 18 Şubat 2024; 15:45:50 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim