Şimdi Ara

Psikolojik tedavide ilaç mı terapi mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Psikolojik tedavi görmek istiyorum.Ama merak ettiğim bir şey var,terapi görmenin faydası var mı yoksa sadece ilaç kullanmak mı etkili

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bende yeni ilaca başladım. doktora gittim. Malesef devlet süresi 15 dk. Anlatmaya da çok ihtiyacım varmış amatabi dinleyemedi pek. İlaç yazdı yolladı. İMajör depresyonmuşum. 1 haftadır ilaç kullanıyorum. Etkisi 2 haftaya başlar.

• İlaçsız bazı şeyler çözülmez ama doğru tedavi istiyorsan özel doktora git. Devlet hastanesine gidersen herkese antidepresan yazıp yolluyorlar. Doğru tedavi için para harcaman gerek

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Erenköy' e ilk gittiğimde şizofreni teşhisi ile mayıştıran ilaçlar reçere ettiler.

2 yıl sonra "Sana ilaç yaramıyor, yatıracağız" dediler hastaneden kaçtım, ilaçları bıraktım.

Ardından şehri terk ettim.

Yaşam tarzı değişikliği ilaçmış...

• Bende sosyal fobi ve dehb var doktor hangi ilaçları yazar

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

doğru cevap budur. tebrikler.

• romedon kullanıcısına yanıt
    Uzun süreli tedavi ve kontrol gerekir bir süre sonra anlatacak dert olmayacak hayat düzene girecek

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sustanon nasıl bir ilaç
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt
    Öyle birşey olamaz uydurma. Şizofreni teşhisi için önce yatırırlar sonra aşı hap anti psikotik verirler. 6 aya normale dönersin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İlaçlar uyuşturuyor diye biliyorum. Kaçabilindiği kadar kaçmak lazım. Çünkü bir sorunu baskılıyorsun. Sorunu çözmüyorsun..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben beraber devam ettirmistim en hizli çözum bu bence.

• Bir insanı en iyi kendisi tanır elbette ama bu kendinize koyduğunuza inandığım teşhislerden ne kadar eminsiniz? Doktor uzmanlığı uyarınca bir teşhis koyar; ilaç içerikli tedavi gerekli görür veya görmez. Randevu alıp muayene olmadan bunu bilemezsiniz; belirtilerden belki erken tanı veya o an varsayım teşhis koyacak bir uzman hariç kimse muayeneden önce tam bilemez.

• Cevaplardaki meşhur trollü kaale alma. Aynı şekilde cahillerin yazdıklarını da görmezden gel.

İşin içinden birisi olarak tavsiyelerim şu şekilde olacak :

İlk olarak, istersen Freud, Jung kadar iyi terapistlerle karşılaş, eğer terapide kendine ve terapiste karşı tamamen dürüst olmadığın sürece ilerleme kaydetmen çok zor.

İkinci tavsiyem ise; terapist/doktorunu seçerken çok ama çok iyi araştırma yapman gerekiyor. Aldığı eğitimleri, uzmanlık alanını sor. Psikoloğun ise klinik psikolog olmasına ve eğitiminin iyi olmasına çok ama çok dikkat et. Eğer devlet hastanesine gideceksen işin epey zor, eğer maddi imkanın varsa mutlaka ama mutlaka iyi bir doktor bulman gerekiyor.

İlaç konusunda ise, cahil insanların klavye arkasından cahilliklerini kusmalarını kaale alma. İlaçlar öcü değildir. Her doktor ise ilaç yazma meraklısı değildir. Unutma, yanlış kullanılan ağrı kesici dahi yarardan çok zarar verir kullanan kişiye. İlaçlar konusunda cahilce konuşanlar umarım borderline kişilik bozukluğuna sahip olurlar da lityum ilacını almayıp 'ilaçlar hikaye yaaaa,ilaç kullanmayın zombi olursunuz' der mi demez mi görürüz :)

Yukarda yazdıklarıma ek olarak, kesinlikle ama kesinlikle internetteki cahil insanlardan uzak dur. Bu senin psikolojik durumuna pozitif değil kesinlikle negatif olarak yansıyacaktır.

• Eğitimini aldığım şeyleri bana anlatmanı, tebessümle karşıladım.

Rockefeller tıbbı tabirinden sonra ise engelledim geçtim.

Forum yönetiminin ise bu arkadaşı banlamasını rica ediyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.