Şimdi Ara

Psikolojim kötüydü işten ayrıldım, çok pişmanım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba ben bilgisayar mühendisliği bölümünden mezun olmuş bir yazılımcıyım. İlk iş tecrübemi geçen aylarda çok iyi bir şirkette yaptım. Normalde uzaktan çalışırken şirket kararı ile hibrit modele geçiş yaptık.Bu süreçte psikolojim iyi değildi ve ofiste çalıştığımız sırada kaygı krizi geçirdi ve bir anlık karar ile işten çıktım. Şu an işsizim ve napacağımı hiç bilmiyorum. Acaba eski çalıştığım yere mesaj atsam beni işe alırlar mı? Gerçekten çok pişman oldum. Bana bu konuda tavsiye verebilirseniz çok mutlu olurum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Yeniden eleman bulma maliyetine girmektense eski bilindik olanı kabul etmeleri daha mantıklı. Görüşmede neden böyle fevri bir karar ile ayrıldığını mantıklı izah etmeye çalış ve bu konuda gerekirse yardım almak istediğini belirt. Ne kadar gerçekçi ve samimi olduğun bu rolü yeniden almanda fayda sağlayacak. En kötü kabul edilmezsin yoluna bakarsın. Başarılar.

• Seni bir daha niye alsın, ya yine kaygı krizi geçirirsen.

Türkiye gibi yerlerde, en kolay adam harcanır.

Öyle psikolojiydi, kaygıydı falan bahanedir.

Derdin tasan vardır, o ayrı. Ancak burası bahane mühendisliğinin zirve yaptığı topraklar.

• arkadaş herkes deli gibi yazılımcı arıyor. neden eski iş yerine girmek istiyorsun?

yeni nesil çok tuhaf. ben senelerce sabrettim her seferinde iş değiştirmeden önce. istediğim teklifi almadan öyle istifa mistifa etmedim. her zaman için bir yerde çalışan eleman daha değerlidir. işsiz elemana şüpheyle bakılır. boşuna "gözü başkasının tabağında" diye bir deyim yok.

• Şirketteki yöneticine telefon aç, burada yazdıklarını aynen söyle, buraya yazıp zaman kaybedeceğine.
    Bilmiyorum nasıl bir konumdaydın, ama bana göre bir yazılımcının yeri A101 elemanı gibi kolayca doldurulmaz, geri dönme isteğine sıcak bakacaklarını tahmin ediyorum, çok geç kalmadıysan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.