Şimdi Ara

PSN Resmi turkce duyuru (kulaktan dolma haberlere inanmayin,gaza gelmeyin)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar diger sayfalardaki yorumlara bakiyorumda hepsinde kulaktan dolma haberler ile gaza gelmis kisilerin yazdigi yazilar var ama aralarinda bir tane duyurulan guncellemenin tam olarak turkce yayimlanmis olanini goremedim. Herkes bir tutturmus kredi kartim calindi da calindi diye oncelikle sizden ricam su yaziyi tamamen bir okuyun kredi karti kaydiniz varsa ona gore onleminizi alin cok buyutulecek bir olay degil ayrica kulak dolma herseye inanmayin yahu.Ayrica kredi karti bilgilerinin herhangi bir yerde gizli tutulacagini dusunen arkadaslar var ise sunu belirteyim bankaniz bile kredi kartinin sozlesmesinde belirtiyor sanal harcamalar ve internet uzerinden yapilan alisverislerde sorumluluk musteriye aittir. Bu firma sony olur microsoft olur apple olur yada herhangi bir firma olur adamlar zaten sizin bilgilerinizi korumak zorunda degiller en azindan bankaniz boyle dusunecek. Sen kredi kartinla sonyden alisveris yaparken internet uzerinden yanindaki kisi kart bilgilerini alip sen yokken alisveris yapsa bunun sebebi sony bilgileri caldirdi olabilir mi? sanal harcamalar yapacaksaniz sanal kart uretmeden islem yapmayin ayrica alisveris yaparken kart bilgilerini girip o an silin kayitli tutmayin. Umarim magdur olanlar yoktur ayrica alttaki duyuruyu tam olarak okuyun lutfen.Cok sacma sapan yorumlar okudum siz esseginizi saglam kaziga baglayin isi garantiye alin derim.herkese saygilar.

Kaynak gerekiyorsa ayni yazi tr.playstation.com da psn guncelleme sayfasinda mevcut.

PlayStation Network hizmet kesintisi ile ilgili en son bilgiler.

Biz PlayStation Network & Qriocity hizmetlerindeki mevcut kesintiyi çözüme kavuşturmak için çalışırken gösterdiğiniz sabır için teşekkür ederiz. PSN'e kayıtlı tüm kullanıcılara aşağıdaki e-posta gönderildi, daha fazla bilgi almak için lütfen yardım ve destek SSS bölümünü okuyun.

Değerli PlayStation Network/Qriocity Müşterisi:

17 Nisan ile 19 Nisan 2011 tarihleri arasında, bazı PlayStation Network ve Qriocity hizmeti kullanıcı hesabı bilgilerinin ağımıza yasadışı ve izinsiz yapılan bir girişle bağlantılı olarak tehlike altında olduğunu keşfettik. Bu izinsiz girişe yanıt olarak:

1) PlayStation Network ve Qriocity hizmetlerini geçici olarak kapattık;

2) Ne olduğuna dair eksiksiz ve kapsamlı bir araştırma yürütmesi için dışarıdan, tanınmış bir güvenlik firmasını görevlendirdik ve

3) Kişisel bilgilerinizin daha da iyi korunmasını sağlamak amacıyla sistemimizi yeniden inşa ederek ağımızın alt yapısını güçlendirmek ve güvenliğini artırmak için gereken adımları hızla attık.

Bu sorunları mümkün olduğunca çabuk ve etkili bir şekilde ortadan kaldırmak için elimizden geleni yaparken gösterdiğiniz sabır, anlayış ve iyi niyet için teşekkür ederiz.

Olayın ayrıntıları araştırılmaya devam ediliyor olsa da, sağladığınız şu bilgilerin yetkisiz bir kişi tarafından ele geçirildiğine inanıyoruz: ad, adres (şehir, eyalet, posta kodu), ülke, e-posta adresi, doğum tarihi, PlayStation Network/Qriocity şifreleri, oturum açma bilgileri ve kullanıcı adı/PSN online ID (çevrimiçi kimlik). Satın alma geçmişiniz ve fatura adresiniz (şehir, eyalet, posta kodu) dahil profil verileriniz ve PlayStation Network/Qriocity şifresi güvenlik yanıtlarınız da ele geçirilmiş olabilir. Sorumlu olduğunuz bir kişi için bir alt hesaba izin verdiyseniz, sorumlu olduğunuz kişilerin verileri de ele geçirilmiş olabilir. Şu an kredi kartı bilgilerinin alındığına dair herhangi bir kanıt bulunmasa da, bu olasılığı göz ardı edemeyiz. PlayStation Network veya Qriocity'ye kredi kartı bilgilerinizi girdiyseniz, ihtiyatlı olmak amacıyla kredi kartı numaranızın (güvenlik kodu hariç) ve son kullanma tarihinin de ele geçirilmiş olabileceğini bildiriyoruz.

Güvenliğiniz için kişisel bilgilerinizi veya önemli bilgilerinizi isteyen e-postalara, telefon çağrılarına ve mektupla yapılan sahtekarlıklara karşı dikkatli olmanızı öneriyoruz. Sony e-posta da dahil olmak üzere hiçbir şekilde sizinle irtibata geçerek kredi kartı numaranızı, vergi numaranızı veya benzer bir numarayı ya da diğer kişisel bilgilerinizi istemeyecektir. Sizden bu bilgiler istendiyse, karşınızdakinin Sony olmadığından emin olabilirsiniz. PlayStation Network ve Qriocity hizmetleri tamamen geri geldiğinde, oturum açarak şifrenizi değiştirmenizi önemle tavsiye ediyoruz. Ayrıca, PlayStation Network veya Qriocity kullanıcı adınızı veya şifrenizi başka hizmetler veya hesaplar için kullanıyorsanız, bunları da değiştirmenizi önemle tavsiye ediyoruz.

Kimlik hırsızlığına veya diğer mali kayıplara karşı korunmak için hesap hareketlerini incelemenizi ve kredi kartı veya benzeri raporlarınızı takip etmenizi tavsiye ediyoruz.

Bu olayla ilgili araştırmamızı tamamlarken gösterdiğiniz sabır için teşekkür ediyor ve herhangi bir rahatsızlık için üzüntülerimizi bildiriyoruz. Ekiplerimiz bu konu üzerinde 24 saat çalışıyor ve hizmetler mümkün olan en kısa sürede geri gelecek. Sony bilgilerin korunmasını çok ciddiye almaktadır ve kişisel bilgilerin korunması için ilave önlemler almak amacıyla çalışmaya devam edecektir. Müşterilerimize kaliteli ve güvenli eğlence hizmetleri sunmak en büyük önceliğimizdir. Sorularınız için lütfen tr.playstation.com/psnoutage adresinden bizimle irtibata geçin.

Saygılarımızla,
    Sony Network Entertainment ve Sony Computer Entertainment Ekipleri

(Önceden PlayStation Network Europe Limited adıyla bilinen) Sony Network Entertainment Europe Limited, PlayStation Network/Qriocity kişisel verilerinin veri denetleyicisi Sony Computer Entertainment Europe Limited'ın bağlı kuruluşudur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brc_okr -- 27 Nisan 2011; 21:34:23 >

• SONY'nin bazı şeyleri saklayıp saklamadığını nerden bileceğiz? PSN kullanıcıları olarak kredi kartı bilgilerimizin çalınmadığına dair oluşan huzursuzluğu yapılan bu basit açıklamalar ile mi düzeltilecek? Şahsen PSN'den herhangi bir alışveriş yapmasamda yapan insanlar için SONY ne gibi bir plan uygulayacak? Ayrıca burda sorumluluk tamamen SONY üzerindedir.
  • quote:

Arkadaslar diger sayfalardaki yorumlara bakiyorumda hepsinde kulaktan dolma haberler ile gaza gelmis kisilerin yazdigi yazilar var ama aralarinda bir tane duyurulan guncellemenin tam olarak turkce yayimlanmis olanini goremedim. Herkes bir tutturmus kredi kartim calindi da calindi diye oncelikle sizden ricam su yaziyi tamamen bir okuyun kredi karti kaydiniz varsa ona gore onleminizi alin cok buyutulecek bir olay degil ayrica kulak dolma herseye inanmayin yahu.Ayrica kredi karti bilgilerinin herhangi bir yerde gizli tutulacagini dusunen arkadaslar var ise sunu belirteyim bankaniz bile kredi kartinin sozlesmesinde belirtiyor sanal harcamalar ve internet uzerinden yapilan alisverislerde sorumluluk musteriye aittir. Bu firma sony olur microsoft olur apple olur yada herhangi bir firma olur adamlar zaten sizin bilgilerinizi korumak zorunda degiller. Sen kredi kartinla sonyden alisveris yaparken internet uzerinden yanindaki kisi kart bilgilerini alip sen yokken alisveris yapsa bunun sebebi sony bilgileri caldirdi olabilir mi? sanal harcamalar yapacaksaniz sanal kart uretmeden islem yapmayin ayrica alisveris yaparken kart bilgilerini girip o an silin kayitli tutmayin. Umarim magdur olanlar yoktur ayrica alttaki duyuruyu tam olarak okuyun lutfen.Cok sacma sapan yorumlar okudum herkese saygilar.

Kaynak gerekiyorsa ayni yazi tr.playstation.com da psn guncelleme sayfasinda mevcut.

SONY Ortadoğu Sorumlusu gelmiş!
    Bostan korkuluğu mu o zaman firmalar!

O an girip silin kayıtlı tutmayın da nedir.
    Firmalar hiçbir şeyi silmiyorlar.

• Tesekkurler su ana kadar gordugum en mantikli en duzgun konu yeterince aciklayici olmustur heralde uyeler acisindan. İnsanlar macera kitabi yazicak hale geldi bu durum yuzunden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SUAVI

quote:

Arkadaslar diger sayfalardaki yorumlara bakiyorumda hepsinde kulaktan dolma haberler ile gaza gelmis kisilerin yazdigi yazilar var ama aralarinda bir tane duyurulan guncellemenin tam olarak turkce yayimlanmis olanini goremedim. Herkes bir tutturmus kredi kartim calindi da calindi diye oncelikle sizden ricam su yaziyi tamamen bir okuyun kredi karti kaydiniz varsa ona gore onleminizi alin cok buyutulecek bir olay degil ayrica kulak dolma herseye inanmayin yahu.Ayrica kredi karti bilgilerinin herhangi bir yerde gizli tutulacagini dusunen arkadaslar var ise sunu belirteyim bankaniz bile kredi kartinin sozlesmesinde belirtiyor sanal harcamalar ve internet uzerinden yapilan alisverislerde sorumluluk musteriye aittir. Bu firma sony olur microsoft olur apple olur yada herhangi bir firma olur adamlar zaten sizin bilgilerinizi korumak zorunda degiller. Sen kredi kartinla sonyden alisveris yaparken internet uzerinden yanindaki kisi kart bilgilerini alip sen yokken alisveris yapsa bunun sebebi sony bilgileri caldirdi olabilir mi? sanal harcamalar yapacaksaniz sanal kart uretmeden islem yapmayin ayrica alisveris yaparken kart bilgilerini girip o an silin kayitli tutmayin. Umarim magdur olanlar yoktur ayrica alttaki duyuruyu tam olarak okuyun lutfen.Cok sacma sapan yorumlar okudum herkese saygilar.

arkadasim bende sizin tarafinizdayim ayni magduriyet bende de var sony babamin firmasi degil koruyacak birseyde yok zaten yapilan sey icinde hepimiz ayni dusunuyoruz , psn de kayitli kredi karti bilgileri tutmayin demek istedim zaten cvv kodu bilgisi gozukmeyecegi icin riski daha azaltmis oluyoruz ayrica sanal yapilan harcamalar ile ilgili hicbir yasal yaptirim soz konusu degil yani senin kartindan birisi bi para cekse bankana ispatlayamazsin sen mi cektin baskasi mi diye. Ornek verecek olursak kart bilgilerini senden baska biri biliyorsa ve senin haberin olmadan harcama yaparsa sen bankana donup dediginde kardesim ben bu harcamayi yapmadim iptal edin! o zaman diyecekler ee kardesim vermeseydin kimseye bilgileri oda senin sorumlulugun diyecekler. Bu nedenle sanal kart kullanirsak limiti zaten kendimiz aktardigimiz icin alisveris ypaacak kadar limit aktarip limiti harcamis oluyorsun asil kart bilgilerini paylasmiyorsun cok daha guvenli olur. Insallah kimsenin hesabina birsey olmaz. Psni beklemeye devam. Saygilar

• quote:

quote:

Adam bizden yani Türk, mantıkta Türk gibi işliyor. Amerika'da bu tip durumlarda insanlar dava açıp hakkını misli misli fazlasıyla tazminat alıyor. Bizde ise farklı adamlar büyük firma korumak zorunda değiller arzu ederlerse 3. şahıslarla kk bilgimi paylaşabilirler sorumluluk bendedir tabi tabi öyledir.

• quote:

Orijinalden alıntı: PracticeMan

quote:

quote:

Adam bizden yani Türk, mantıkta Türk gibi işliyor. Amerika'da bu tip durumlarda insanlar dava açıp hakkını misli misli fazlasıyla tazminat alıyor. Bizde ise farklı adamlar büyük firma korumak zorunda değiller arzu ederlerse 3. şahıslarla kk bilgimi paylaşabilirler sorumluluk bendedir tabi tabi öyledir.

arkadasim bankaciyim ve bu islemlerden gunde en az 50 tanesiyle ugrasiyoruz , bunun icin harcama itiraz talebi aliniyor faks ile yada subeden harcama bilgileri inceleniyor ve sifresiz yapildigindan sorumluluk musteriye ait oluyor tabi cok daha teknik konulari var ama tabi ki musterilerin hakli oldugu islemlerde oluyor yine de garantisi yok tedbir almak lazim onu belirtmek istedim ayrica hicbir firma kalkip musteri bilgilerini kimseye paylasmaz zaten onu tartismiyoruz burdaki sistemlerindeki acikta ortada ona da laf yok sen musteri olarak magdur olma essegini saglam kaziga bagla basin agirmasin benim icin zaten sorun yok yazilanlar yanlis anlasiliyorsa da duzeltiyim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sony bu tarz bir mail atmadan evvel 70 kere ince eleyip dokumustur. Muallakta kalan KK'larin durumudur....calinmis olabilirde olmayabilirde.....bosuna zaten mail sonuna dogru hilecilik ile alakali adresleri vermemisler. Bu is ciddi bence baglayin essegi saglam kaziga burasi Turkiye Gavur verir mahkemeye alir catir catir burda allaha emanetiz resmen.....Ben iptal caktim karta bankadan neme lazim burasi TR...
  • quote:

Orijinalden alıntı: brc_okr

quote:

Orijinalden alıntı: PracticeMan

quote:

quote:

arkadasim bankaciyim ve bu islemlerden gunde en az 50 tanesiyle ugrasiyoruz , bunun icin harcama itiraz talebi aliniyor faks ile yada subeden harcama bilgileri inceleniyor ve sifresiz yapildigindan sorumluluk musteriye ait oluyor tabi cok daha teknik konulari var ama tabi ki musterilerin hakli oldugu islemlerde oluyor yine de garantisi yok tedbir almak lazim onu belirtmek istedim ayrica hicbir firma kalkip musteri bilgilerini kimseye paylasmaz zaten onu tartismiyoruz burdaki sistemlerindeki acikta ortada ona da laf yok sen musteri olarak magdur olma essegini saglam kaziga bagla basin agirmasin benim icin zaten sorun yok yazilanlar yanlis anlasiliyorsa da duzeltiyim

kart bilgilerimi silmiş olmama ve sanal kart kullanmama rağmen yinede iptal talimatı verdim şubeme ivedi olarak iptali gerçekleştirmişler ama Sony böyle bir durumun altından nasıl kalkacak merakla takip edeceğim. Kaldı ki o kart bilgilerini kripto gibi şifreli bir şekilde server da tutması gerekmez mi _? Herşeye kabak gibi ulaşmış gibi bu hackerlar.

• Psn den alışverişlerim oldu kartı hiç kayıtlı tutmadım hep sildim ama buna rağmen bilgilerim saklanıyorsa ve bilgim çalınmışsa yazıklar olsun, arkasına düşülmesi gereken bir konuya dönüşür.
  • Daha önce Sony arkanızdan neler çeviriyor?, Playstation 3′ünüzü internete bağlamayın!, Sony’den beklenen ban dalgası, kesin olarak başladı! ve daha pek çok yazımda, Sony‘nin size ait tüm bilgileri en ince ayrıntısına kadar sızdırdığından defalarca kez bahsetmiştim.

Ve son olarak da, hepinizin bildiği gibi tam bir muamma olmuş olan PSN sorununu ele almıştım.

1 haftadan bu yana Sony konuyla ilgili kaçamak cevaplar veriyor ve neredeyse konuya ilişkin hiç bir açıklamada bulunmuyordu.

Connecticut eyalet senatörü, Richard Blumenthal‘ın Sony‘e yazdığı bir mektupla, teknoloji devinden kamuoyu açıklaması istemesi, üzücü ve bir o kadar da bencilce saklanmış olan vahim durumu gözler önüne serdi.

PSN ve Qriocity servislerinin bir haftadan bu yana kapalı olması, aslında Sony‘nin; “1-2 gün sonra oyunlarınızı oynayabileceksiniz “ geçiştirmeleri kadar basit olmamakla birlikte, açıkça bir skandal ve teknoloji devi için kara bir lekeden başka bir şey değil.

Yapılan açıklamaya göre, 16 Nisan‘dan bu yana PSN servisine dışarıdan sızılmış ve neredeyse 80 milyon aboneye ait kişisel bilgilerin yanında, kredi kartı bilgileri de ele geçirilmişti!

Sony bu skandalın üzerini kapatabileceğini düşünmüş olacak ki, daha düne kadar her şeyi bir sır gibi saklamıştı. Hem de müşterilerini ilk dakikadan uyararak, olası dev bir dolandırıcılığın önününü kesebilecekken!

Buna rağmen, zaten yerle yeksan olmuş itibarlarını koruyabilmek adına, milyonlarca kişinin tüm özel bilgilerinin günlerce güvensiz ellerde dolaşmasına göz yummayı tercih ettiler.

Müşteri ve banka arasında kalması gereken kredi kartı bilgilerininse, güvenliği bile tam olarak sağlanamamış olan Sony sunucularında saklanması ise apayrı bir skandal konusu.

Açıklama dünya çapında büyük yankı uyandırırken, sadece açıklamanın yapıldığı gün bile Sony‘nin borsa değeri 1 milyon dolar düşüş yaşadı. Günlerdir süren düşüşüneyse kaldığı yerden devam edecek gibi görünüyor. Bu gerçekten Sony tarihinde yaşanmış olan en büyük kriz.

Tahmin edeceğiniz üzere şimdiden dünyanın her bir yanında, Sony‘e karşı davalar açılmaya başlandı. İlk dava California‘da açılırken, sebep olarak da “Müşterilere ait hassas ve önemli bilgilerin, şifrelenmemesi, özen ve dikkatle güvenli bir şekilde saklanmaması” gösterildi. Amerika‘nın ardından davalarda başı çeken Kanada ve İngiltere oldu.

Playstation 3‘ün var olan en güvenli konsol olduğunu iddia eden Sony, sanıyorum ki sistemi kıran herkesi dava ederek, dokunulmazlığa erişebileceğini düşünüyordu. Fakat asıl olması gereken sistemi kıran herkesin sırtına çok ağır davalar yükleyip, burnundan getirmek yerine, belki bu kişilerin de yardımını alarak, açıklarını kapatmaktı.

Çok yazık ki Sony, milyon dolarlık davalarla tüm geliştiricileri korkutup, sistemden uzak tutabileceğini düşünmüştü.

Sony‘nin, müşteri politikasını değiştirmedikçe, kaybetmeye devam edeceği ise aşikar.

Hiç kimsenin, Sony‘nin müzik CD‘leriyle gelen ve sisteme yerleşen casus yazılımları, Aibo‘nun milyonlar satmasını sağlamış olan geliştiricileri dava etmesini, ücretini peşin olarak aldığı fakat daha sonra zorla ortadan kaldırdığı Linux desteğini, kendi müşterilerini hiçe sayarak söylediği onlarca yalanı unuttuğunu sanmıyorum.

Ayrıca bu yazım, son gelişmelerden haberi olmayan ve PSN üzerinden kredi kartıyla alışveriş yapmış olan Playstation 3 sahiplerine açık bir uyarıdır, lütfen bankanızla iletişime geçerek eski kartınızın iptal edilmesini ve yerine yeni bir kart talep edin.

Kaynak:http://www.ps3project.com/sony-den-utanc-verici-skandal

güzel bir yazı olmuş her şeyi özetliyor bu açıklamalar

• quote:

Orijinalden alıntı: brc_okr

Arkadaşım kan bankası olmasın senin çalıştığın banka? Kredi kartın çalınmış da olsa, senin verdiğin bilgiler başkaları tarafından kullanılmış da olsa, bu hem suçtur hem de yaptırım bankaya ve kullanana aittir. İnternetten aldığın ürün hatalı veya yanlış çıktığında, paran yanmış mı oluyor yani? Güvenlik sözleşmeleri gereksiz ve geçersiz mi oluyor yani? Ben şahsen kaç kişi biliyorum bankadan ödemelere itiraz ederek iptal ettiren, bankayı ödemeden sorumlu halde tutan ve mahkeme kararıyla ücreti geri alan. Sony kurmuş olduğu sistemde bu bilgilerin güvenliğinden sorumludur, nasıl banka kasasına yatırdığım paradan sorumluysa Sony'de sorumludur. Eğer benden birşeylere erişim için kredi kartı isteniyorsa(oyun alımı, plus üyelik, tema, vs.) sağlamış olduğum bilginin korunmasından sorumludur. Yoksa herkes bir site açar, "her kredi kartı bilgisi girenin bilgileri çalındı ama sorumluluk sizdeydi, tüh" der. Kurduğun mantığın hatasını şöyle düşün, bir yerde yemek yedin ve hesabı ödemek için kredi kartını verdin. O sırada eleman kart bilgilerini ve ccv kodunu aldı. Sonra o kart ile internetten birşeyler satın aldı. Burada suçlu ben miyim kart bilgilerimi alınabilir bir şekilde bıraktığım için? Yoksa kart bilgilerimi benim izin verdiğim işlem dışında kullanan kişi mi?

Kredi kartı bilgileri çalınan arkadaşlar için en büyük sorun hırsız %99 başka bir ülkede olacağı için davayı sadece Sony'e ve o ülke mahkemeleri üzerinden o kişiye açabilecek olmaları. Bu da yıllarca sürecek davalar, mahkeme masrafları, avukat masrafları, vs. vs. demek. Çoğu kişi uğraşmaz bile, haram olsun der, uğraşanların büyük kısmı lanet olsun der yarıda bırakır, olan hukuk sistemi yavaş ve yoğun olan ülkelerdekilere olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: sakalak

Daha önce Sony arkanızdan neler çeviriyor?, Playstation 3′ünüzü internete bağlamayın!, Sony’den beklenen ban dalgası, kesin olarak başladı! ve daha pek çok yazımda, Sony‘nin size ait tüm bilgileri en ince ayrıntısına kadar sızdırdığından defalarca kez bahsetmiştim.

Ve son olarak da, hepinizin bildiği gibi tam bir muamma olmuş olan PSN sorununu ele almıştım.

1 haftadan bu yana Sony konuyla ilgili kaçamak cevaplar veriyor ve neredeyse konuya ilişkin hiç bir açıklamada bulunmuyordu.

Connecticut eyalet senatörü, Richard Blumenthal‘ın Sony‘e yazdığı bir mektupla, teknoloji devinden kamuoyu açıklaması istemesi, üzücü ve bir o kadar da bencilce saklanmış olan vahim durumu gözler önüne serdi.

PSN ve Qriocity servislerinin bir haftadan bu yana kapalı olması, aslında Sony‘nin; “1-2 gün sonra oyunlarınızı oynayabileceksiniz “ geçiştirmeleri kadar basit olmamakla birlikte, açıkça bir skandal ve teknoloji devi için kara bir lekeden başka bir şey değil.

Yapılan açıklamaya göre, 16 Nisan‘dan bu yana PSN servisine dışarıdan sızılmış ve neredeyse 80 milyon aboneye ait kişisel bilgilerin yanında, kredi kartı bilgileri de ele geçirilmişti!

Sony bu skandalın üzerini kapatabileceğini düşünmüş olacak ki, daha düne kadar her şeyi bir sır gibi saklamıştı. Hem de müşterilerini ilk dakikadan uyararak, olası dev bir dolandırıcılığın önününü kesebilecekken!

Buna rağmen, zaten yerle yeksan olmuş itibarlarını koruyabilmek adına, milyonlarca kişinin tüm özel bilgilerinin günlerce güvensiz ellerde dolaşmasına göz yummayı tercih ettiler.

Müşteri ve banka arasında kalması gereken kredi kartı bilgilerininse, güvenliği bile tam olarak sağlanamamış olan Sony sunucularında saklanması ise apayrı bir skandal konusu.

Açıklama dünya çapında büyük yankı uyandırırken, sadece açıklamanın yapıldığı gün bile Sony‘nin borsa değeri 1 milyon dolar düşüş yaşadı. Günlerdir süren düşüşüneyse kaldığı yerden devam edecek gibi görünüyor. Bu gerçekten Sony tarihinde yaşanmış olan en büyük kriz.

Tahmin edeceğiniz üzere şimdiden dünyanın her bir yanında, Sony‘e karşı davalar açılmaya başlandı. İlk dava California‘da açılırken, sebep olarak da “Müşterilere ait hassas ve önemli bilgilerin, şifrelenmemesi, özen ve dikkatle güvenli bir şekilde saklanmaması” gösterildi. Amerika‘nın ardından davalarda başı çeken Kanada ve İngiltere oldu.

Playstation 3‘ün var olan en güvenli konsol olduğunu iddia eden Sony, sanıyorum ki sistemi kıran herkesi dava ederek, dokunulmazlığa erişebileceğini düşünüyordu. Fakat asıl olması gereken sistemi kıran herkesin sırtına çok ağır davalar yükleyip, burnundan getirmek yerine, belki bu kişilerin de yardımını alarak, açıklarını kapatmaktı.

Çok yazık ki Sony, milyon dolarlık davalarla tüm geliştiricileri korkutup, sistemden uzak tutabileceğini düşünmüştü.

Sony‘nin, müşteri politikasını değiştirmedikçe, kaybetmeye devam edeceği ise aşikar.

Hiç kimsenin, Sony‘nin müzik CD‘leriyle gelen ve sisteme yerleşen casus yazılımları, Aibo‘nun milyonlar satmasını sağlamış olan geliştiricileri dava etmesini, ücretini peşin olarak aldığı fakat daha sonra zorla ortadan kaldırdığı Linux desteğini, kendi müşterilerini hiçe sayarak söylediği onlarca yalanı unuttuğunu sanmıyorum.

Ayrıca bu yazım, son gelişmelerden haberi olmayan ve PSN üzerinden kredi kartıyla alışveriş yapmış olan Playstation 3 sahiplerine açık bir uyarıdır, lütfen bankanızla iletişime geçerek eski kartınızın iptal edilmesini ve yerine yeni bir kart talep edin.

Kaynak:http://www.ps3project.com/sony-den-utanc-verici-skandal

güzel bir yazı olmuş her şeyi özetliyor bu açıklamalar

Senmi yaptın la yoksa......

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.