Şimdi Ara

psp hafıza kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1)Arkadaşıma yurtdışından psp slim siparişi verdim ama hafıza kartı dahil değilmiş. Gittigidiyordan hafıza kartı almaya karar verdim ama galiba adaptör gerekyiormuş hafıza kartını yuvasına takmak için. Bu adaptör psp ile beraber gelir mi yoksa bir tane almam mı gerekir?
    2) Psp için belli bir hafıza kartı mı var yoksa fotoğrak makineleri için kullandıklarımız falan da oluyor mu? bu konu hakkında bilgilendirisenz sevinirm
    3) 169 euro verdim pahalı mı sizce?

• 1) PSP için uyumlu hafıza kartı türü Memory Stick Pro Duo dur. Bu kart direk PSP içine takılabilir, herhangi bir adaptör gerektirmez. Ancak çoğu kart okuyucu daha çok Memory Stick Duo desteklediği için yanında verilen adaptöre kartı takarak bu tür kart okuyucularda okunmasını sağlayabilirsin. PSPyi direk USB kabloyla bağlayacaksan hiçbir adaptöre ihtiyaç yok. Ancak şu an piyasadaki (Gittigidiyor dahil) kartların çoğu sahte veya çakma diye tabir edilen kartlar. Yani orijinal Sony değiller. Bunların en büyük avantajı orijinallere göre daha yavaş olmaları ve zamanla kısım kısım bozulmaları. Bu konuyla ilgili forumda ve internette çok detaylı bilgiler var, aratırsan rahatlıkla bulabilirsin. Orijinal almak istiyorsan, büyük teknoloji mağazalarından veya bunların internet sitelerinden alman gerek, fiyat farkı da yarı yarıya.
    2) bu sorunun cevabı yukarda var ama yazayım yine: Memory Stick Pro Duo. Sony makinelerin bazıları bunu kullanıyor.
    3) İstanbul'da garantisiz şekilde Base Pack olarak yani sadece psp slim ve adaptör olarak kutusunda 280 YTL civarına bulunabiliyor. Yurtdışından getirdiğine hafıza kartından oyun oynayabilmen için versiyon yükletmen gerekir. Bunla ilgili detaylı bilgiyi de forumdaki PSP başlıklarında bulabilirsin.

• Aldığın fiyat normal Türkiye dede aynı fiyata satılıyor.

Diğer bir soruda hafıza kartı olarak "memory stcik" alman lazım aparata gerek yok.
  • yani hafıza kartınıda ordan alsam sorun olmaz mıydı? yeni versiyon yüklemem neden gerekli yani? bu versiyon yükleme işleri falan kafamı krucalyıor aldığıma pişman edicek kdr sorun teşkil etmez di mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dracox -- 18 Aralık 2007; 23:02:47 >
  • hatta bence ordan alsaydın hafıza kartını daha iyi olurdu. versiyon şunun için gerekli: PSP normalde sadece UMD diskleriyle çalışır yani hafıza kartından kendi orijinal yazılımıyla oyun oynayamazsın. UMD disklerim fiyatları da 30 YTLden 130 YTLye kadar değişir. en ekonomik versiyon yükletmek. ama o kadar büyütülecek şeyler değil, istersen araştırır kendin uğraşırsın, ya da risk almazsın hiç, götürürsün bi dükkana, senin için 5 dakikada versiyon yüklerler, o da yerine göre 10-30 lira arası değişir. istediğin oyunları da yükletirsin, oynayıp sıkıldıkça yenilerini yükletirsin.
  • hmmm ben hiç bişi bilmiyormuşum. ben sadece umdlerle oynanıyor sanıyrodum. yani bildiimz bu yeni oyunları da umd diskini almadan da oynayabiliyor muyuz? ya çok şey sordum sana kusura bakma. disksiz oyun oynama hakkında bilgi verirsen biraz çok sevinirim
  • rica ederim ne demek, ilgilenmeye başladıkça insan daha fazla şey olduğunu görüyor. kopya oyunlar şöyle oynanıyor: öncelikle PSPne custom firmware denilen ve genelde versiyon olarak geçen yazılımı yükletmen lazım. bunu yüklettikten sonra hafıza kartına oyunları istersen kendin atarsın, istersen biyerde yükletirsin (genelde 3-5 YTLye yüklüyorlar) ve istediğin gibi oynarsın. Böylece UMD kullanmana gerek kalmaz. Oyunların boyutu 300 MB-1 GB arası değişiyor yani bu da demek oluyor ki 2GB kapasiteli bir hafıza kartına 2-5 oyun atabilirsin. Oyunları hafıza kartından oynadığın için kartın hızı önem kazanıyor işte bu yüzden orijinal kart pahalı olmasına rağmen ilerde sorun yaşamak istemiyorsan daha iyi bir seçim olur. Çakma kartlar da fena sayılmazlar, en azından ilk başlarda işini görürler. Şu an ben de dahil çoğu kişi çakma kart kullanıyor ve gayet memnun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.