ipod um vardı iphone 3g ile takas ettim ama ipod varken psp nin yüzüne bile bakmıyordum hareket sensörü süperdi ama belli başlı oyunlar var çok çabuk sıkılabiliyorsun sony oyunlarının kalitesi bir başka...
İkisininde kendine göre iyi olduğu alanlar var fakan genelde PSP
konu çok eski ama ginede cevap yazayım o yıllarda bende ipod touch ile psp arasında kalmıştım konu falan açıyordum
şuan 2 side var. psp: oyun cihazıdır - müzik - video v.s. için alınmaz (boyutu büyük tasımakta zorluk çekilir ipod: müzik - video ve internet içindir , oyun için alınmaz.
internet ve müzik dışında (geriye ne kaldı ) psp
1. PSP nin GPS özeliiğinden kimse bahsetmemiş Hele şu Türkiye haritası bir çıksın tadından yenmez!!!!!(3 boyutlu goruntulerıyle vışşşşşşşş) 2. Skype kullanımı(Mikrofonlu+cameralı konuşma) Tam olarak emin değilim ama PSP camera alıp skype tan yada msnden kameralı görüşme yapılabılır. Ama mıkrofonla konusulması süper birşey benim için.
ben 3 yıl psp kullandım ilk başlarda çok güzeldi fakat oyun üreticileri artık psp'leri konsoldan saymıyorlar oyun yapmıyorlar yapsa bile gerçek pc,ps oyunlardan çok daha kötü eskisi gibi değil ...satmadan önce son 4 ay hiç oyun oynamadım diyebilirim ki ben pspde yaklaşık 150-170 oyun oynamış biriyim ..
ben şu anda psp'mi sattım ipod touch alacağım filmlerde neredeyse aynı fakat psp cebine girmiyor boyutu büyük ayrıca psp'nin wi-fi'si berbat iphone'nun çok güzel ayrıca psp'de müzik dinleme çok kötü oyun oynarken dinleyemiyorsun ben oyun oynarken dinleyemeyeceksem normal bir mp3 alrım koca aleti taşımaktansa ve öylede yaptım ..
ayrıca ipod touch dokunmatik ve çok güzel oyunlarıda seni tatmin eder emin ol benim oyum touch'a ........
Psp boşver kesinlikle ipod touch al derim..Bende ikiside var..Psp aldım yesyeni duruyor satıyorum... Ama ipodtouchta milyon tane birbirinden ilginç oyun uygulama var.. İnterneti çok güzel..
quote:
Orijinalden alıntı: kutanay
quote:
Orjinalden alıntı: kuzey_16
arkadaşlar açıkca konuşmak gerekirse bende ipod touch aldım.iyimi yaptım kötümü yaptım bilemiyorum arkadaslarım keske o parayı psp almak için kullansaydın diyolar hep. herkez yanımda harıl harıl oyun oynarken film izlerken ben sadece müzik dinliyorum. ikisini cok karşılaştırdık arkadaşlarımla ve hep sürekli psp galip geldi ipod touch cok nazik bir alet ve kullanımı cok dikkat gerektiriyor. psp'yi cok cok hoyratca kullanan arkadaslarım var ama yinede taş gibi bir makine bilmiyorum sanki paramı cöpe atmışım gibi cok üzülüyorum...
kardeş hiç üzülme touch da güzel bi alet sende biraz para biriktirirsin dişini sıkarsın psp yi de daha sora alırsın benım 2 aletımde war süper ikili walla :D bu konuyu açan arkadaşa gelincede psp alsın bende yada iphone.iphone de afedersınız eşek ölüsü gibiymiş kuzenım almışda öyle diyor onun yalancısıyım :D
quote:
Orijinalden alıntı: GOD32
Bu konuda bende çok kafa yordum, Tecrübelerimi ve gözlemlediklerimi paylaşmak isterim.
OYUN; Oyun oynamaktan cidden bıktıysan PSP'yi sat. Apple'ın taşınabilir cihazlarını aldığın takdirde oyun hayatına güle güle dersin bunu unutma. Güzel oyunlar var. Özellikle online oyunlar cezbedici ancak PSP ile "ekranlı playstation joysticikine" sahipken bundan vazgeçip, dokunmatik bir aletle oynamaya çalıştığında zerre keyif vermeyecektir. Bu konuda şiddetle uyarıyorum seni, almadan önce aklında bulunsun. MÜZİK VIDEO FILM; Müzik keyfini PSP'de yaşayamıyorum. Apple cihazlarının ses ve menülerin kullanımı, parça geçişleri vs. hertürlü açıdan çok daha iyi ve kullanışlı. Film ve Video izlemek PSP'de keyifli, yolculuklarda beni çok oyaladı sağolsun. 900$lık apple cihazlarının tek avantajı internet arayüzünün kullanılmasıyla multimedya desteğinin taze tutulması, ekstra codec yüklemeden video indirebilmek. Cihazın kendi güncellemeleriyle günümüze uyarlanabilmesi bir adım öne geçiriyor diyebiliriz. İNTERNET; Psp ile internete girmek fantaziden başka birşey değil. Yazı yazmak bir işkence. Iphone ise internet konusunda değil PSP, piyasadaki tüm cihazlardan daha kullanışlı. parmak ile sayfa kaydırma, zoom, yazı seçenekleri ile bir devrim yarattı, gerçekten hayallerinizde bile daha iyisini kurgulayamazdık dersiniz.
Multimedya desteği, dahili hafızanın büyüklüğü, indirlebilecek sayısız dosya, İnteraktif bir kişiliği olan bu Apple cihazlar mp4 player yada telefondan ziyade, yeni nesil cep bilgisayarlarının adıdır diyebiliriz. Genelleme yaparsak fiyat performans olarak PSP. Ancak multimedya, esneklik, geniş içeriği ile Ipod touch ve Iphone'u öne çıkıyor.
Ancak şimdi söyleyeceğime dikkat edin. Türkiye piyasasını düşünürsek hem bu cihazları pahalıya alıyoruz. Birde internetede astronomik paralar veriyoruz. bir GSM şirketinin 0-10mb arası kullanım adıyla, yani ilk bağlanır bağlanmaz 2TL ile interneti ücretlendiriyor olması, Türk insanına bir küfürdür. Kampanya internet paketlerine bakıyorsun uzun vadeli tahütnameler ile avantajlı oluyor. Sözde avantajlı. 3G diye bağırıp duruyolar daha altyapı çalışmaları bitmedi. Yüksek ücretlerle piyasa gireceğine şaşırmamak gerek. şuana kadar nevardı? EDGE hızını görebiliyorduk. Dünyadan çok sonra geçtik ve daha yavaş yine daha pahalı. Ben EDGE'yi 1 senedir kullanıyorum istediğim verimi alamadım, dial-up günlerini yaşadığımı hissettim. 3G'nin Türkiye içinde bir fiyasko olacağını düşünüyorum. Bence tüm bunlar düşünülürse iPhone 3G almak için çok erken. Ben 3G heyecanı durulduğu zaman, sistemle ilgili sorunlar kalktığında, fiyatlar düştüğünde, ucuz kullanmak için uzun vadeli tahütnamelerin yaptırılmadığı bir dönemde bu cihazları alın derim. Hem belli mi olur? O zamana belkide sony hem dokunmatik hemde psp oyunlarını (ps2 oyunalarıda çalıştıran) oynayabileceğimiz bir taşınabilir cihaz çıkarır onu alırız. Türkiye'de yaşıyorsak her zamanki gibi biraz daha beklemek herkesin hayrına olur diye düşünüyorum.
Müthiş ötesi bir karşılaştrıma şahsen İpod touch ı 1 ay kadar test etme deneyimi yaşadım.ve psp yi 4.5 senedir kullanıyorum.Denilecek herşey var.
quote:
Orijinalden alıntı: worch
bence ipodtouch deilde biraz daha bekle ve psp ni sat üstüne biraz para koy ve iphone al kesinlikle daha çok özelliği var ve üstüne yeni oyunlar programlar vs yükletebiliosun
konu 2008 de acılmış ama yeni ipod alacaklar için sesleniyorum. psp nizi makul bi fiyata satın ve hemen iPod Touch 3. Nesil i alın koooşş :D çok araştırma yaptım ve ben de bi tane alıcam... iPhone 3Gs ile aynı özellikleri var.... konuşma + kamera haricinde herşeyi var.. wifi 3Gs ten daha iyi. işlemcileri aynı. appstore da 140.000 uygulamayı geçti artık.... çoğu ücretsiz. ücretliler de 1 dolar 10 dolar... çok iyileri 90 dolar oluyo pek bişey yok. bence psp mi iPod touch mu derseniz. kesinlikle iPod Touch. (3. nesil ama )
bana sorarsan ipod touch al oyun konusunda psp kadar geniş çeşidi yok ama genede çok iyi oyunları var internet film ve müzik konusunda zaten tartışma götürmez... birde bazı arkadaşlar ipod touch alma iphone al demişler umarım o arkadaşlar ikisi arasındaki farkı biliyorlardır sadece ipod touchda kamera ve telefon özelliği yok onun haricinde uygulama ve oyunlar tamamiyle aynı.
arkadaş alacağını almıştır artık
quote:
Orijinalden alıntı: Üsooo
ben 3 yıl psp kullandım ilk başlarda çok güzeldi fakat oyun üreticileri artık psp'leri konsoldan saymıyorlar oyun yapmıyorlar yapsa bile gerçek pc,ps oyunlardan çok daha kötü eskisi gibi değil ...satmadan önce son 4 ay hiç oyun oynamadım diyebilirim ki ben pspde yaklaşık 150-170 oyun oynamış biriyim ..
ben şu anda psp'mi sattım ipod touch alacağım filmlerde neredeyse aynı fakat psp cebine girmiyor boyutu büyük ayrıca psp'nin wi-fi'si berbat iphone'nun çok güzel ayrıca psp'de müzik dinleme çok kötü oyun oynarken dinleyemiyorsun ben oyun oynarken dinleyemeyeceksem normal bir mp3 alrım koca aleti taşımaktansa ve öylede yaptım ..
ayrıca ipod touch dokunmatik ve çok güzel oyunlarıda seni tatmin eder emin ol benim oyum touch'a ........
konu antika olmuş ama...
ipod touch iphone'u filan boşver PSP en iyisi emin olabilirsin
Oyun oynama konusunda İPod Touch PSP'ye rakip bile olamaz. Geri kalan özellikler daha bir önem arz ediyorsa, o zaman İpod düşünülmeli.
psp ve iphone 3gs'im var. psp'nin suratına bile bakmıyorum açıkçası. ipod touch mükemmel bir alet, psp aldığına pişman olabilirsin ama apple seni asla pişman etmez.
quote:
Orijinalden alıntı: GOD32
Bu konuda bende çok kafa yordum, Tecrübelerimi ve gözlemlediklerimi paylaşmak isterim.
OYUN; Oyun oynamaktan cidden bıktıysan PSP'yi sat. Apple'ın taşınabilir cihazlarını aldığın takdirde oyun hayatına güle güle dersin bunu unutma. Güzel oyunlar var. Özellikle online oyunlar cezbedici ancak PSP ile "ekranlı playstation joysticikine" sahipken bundan vazgeçip, dokunmatik bir aletle oynamaya çalıştığında zerre keyif vermeyecektir. Bu konuda şiddetle uyarıyorum seni, almadan önce aklında bulunsun. MÜZİK VIDEO FILM; Müzik keyfini PSP'de yaşayamıyorum. Apple cihazlarının ses ve menülerin kullanımı, parça geçişleri vs. hertürlü açıdan çok daha iyi ve kullanışlı. Film ve Video izlemek PSP'de keyifli, yolculuklarda beni çok oyaladı sağolsun. 900$lık apple cihazlarının tek avantajı internet arayüzünün kullanılmasıyla multimedya desteğinin taze tutulması, ekstra codec yüklemeden video indirebilmek. Cihazın kendi güncellemeleriyle günümüze uyarlanabilmesi bir adım öne geçiriyor diyebiliriz. İNTERNET; Psp ile internete girmek fantaziden başka birşey değil. Yazı yazmak bir işkence. Iphone ise internet konusunda değil PSP, piyasadaki tüm cihazlardan daha kullanışlı. parmak ile sayfa kaydırma, zoom, yazı seçenekleri ile bir devrim yarattı, gerçekten hayallerinizde bile daha iyisini kurgulayamazdık dersiniz.
Multimedya desteği, dahili hafızanın büyüklüğü, indirlebilecek sayısız dosya, İnteraktif bir kişiliği olan bu Apple cihazlar mp4 player yada telefondan ziyade, yeni nesil cep bilgisayarlarının adıdır diyebiliriz. Genelleme yaparsak fiyat performans olarak PSP. Ancak multimedya, esneklik, geniş içeriği ile Ipod touch ve Iphone'u öne çıkıyor.
Ancak şimdi söyleyeceğime dikkat edin. Türkiye piyasasını düşünürsek hem bu cihazları pahalıya alıyoruz. Birde internetede astronomik paralar veriyoruz. bir GSM şirketinin 0-10mb arası kullanım adıyla, yani ilk bağlanır bağlanmaz 2TL ile interneti ücretlendiriyor olması, Türk insanına bir küfürdür. Kampanya internet paketlerine bakıyorsun uzun vadeli tahütnameler ile avantajlı oluyor. Sözde avantajlı. 3G diye bağırıp duruyolar daha altyapı çalışmaları bitmedi. Yüksek ücretlerle piyasa gireceğine şaşırmamak gerek. şuana kadar nevardı? EDGE hızını görebiliyorduk. Dünyadan çok sonra geçtik ve daha yavaş yine daha pahalı. Ben EDGE'yi 1 senedir kullanıyorum istediğim verimi alamadım, dial-up günlerini yaşadığımı hissettim. 3G'nin Türkiye içinde bir fiyasko olacağını düşünüyorum. Bence tüm bunlar düşünülürse iPhone 3G almak için çok erken. Ben 3G heyecanı durulduğu zaman, sistemle ilgili sorunlar kalktığında, fiyatlar düştüğünde, ucuz kullanmak için uzun vadeli tahütnamelerin yaptırılmadığı bir dönemde bu cihazları alın derim. Hem belli mi olur? O zamana belkide sony hem dokunmatik hemde psp oyunlarını (ps2 oyunalarıda çalıştıran) oynayabileceğimiz bir taşınabilir cihaz çıkarır onu alırız. Türkiye'de yaşıyorsak her zamanki gibi biraz daha beklemek herkesin hayrına olur diye düşünüyorum.
çok iyi özetlenmiş +1
arkadaşlar psp fat ile başladım bu sevdaya sonra sıkıldım ve ıpod touch almaya karar verdim uygulamalar ve internet ve müzik için en ideali ne yazıkki itouch ama oyun ve grafik olarak kesinlikle ve kesinlikle psp diyorum. şimdi ıpod touch 2g.yi sattım ve su an psp 3004 konsolum var ve daha mutluyum nedense grafikler müthiş ve internetide ıpod kadar olmasada işini görüyo fazlasıyla.. ben iki aleitde kullanmış biri olarak diyorumki:
film internet ve müzik için yani eglence için ıpod touch ...... oyun grafik film ve internet için psp biçilmiş kaftan...