Merhaba yaklaşık 6 senedir Xigmatek Centauro 800W 80P Bronze Güç kaynağını kullanmaktayım.Bu aralar Kernel Power 41-63 hatası almaya başladım sorunun power olduğunu düşünüp HWMonitorden 12v+ çıkış gücüne baktım en yüksek 11.7 ortalama 11.3 en düşük 11.2 gösteriyor.Sizce powerın ömrü mi doldu acaba ?
Olcu aletiyle bi olc once. Dedigin gibi degerler dusuk cikarsa. Psu yu sok icindeki besleme ve cikis kondansatorlerini degistir. Arizani 3-5 tl ye cozmus olursun
fruko haklı.
Sorun genelde çıkış kondansatörlerinden kaynaklanır. Ancak çıkış hatları kalın olduğundan lehim tabancasını bile zorlayabilmektedir. Dışarıda 5 10 lira ücretini verip değiştirtmek daha makul olur.
Ancak 12V hattı için bu değerlerin sorun olacağını sanmıyorum. Anakarttaki 12V kullanan VRM'ler 10 voltlara kadar düşüşleri sorunsuzca tolere edebilir. Tek sıkıntı doğrudan 12V ile çalışan mekanik disklerde olur.
Hocam ben en iyisi yeni power bakayım zaten 6 sene oldu daha ne kadar kullaniyim,sistemime zarar vermesini istemem.
Psu açıp içindeki kondansatörleri kontrol edin şişen varsa değiştirin düzelir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme