Şimdi Ara

Psu fan sesi ve yavaş dönmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar elimde Xigmatek Talon kasa var, bununla birlikte gelen Xigmatek Vector S 750W 80+ Silver PSU var bu son bir kaç gündür fandan tık tık tık sesi çıkıyor sürekli ve fanına baktığımda ise aşırı derece yavaş döndüğünü gördüm bu konuda ne yapabilirim. Psu'ya bir zararı var mıdır? fanını değiştirme gibi bir durum söz konusu mu? yardımcı olursanız sevinirim.

• PSU'nun fanı aşağıya bakar halde kullanıyorsanız muhtemelen pervane aşağı doğru sarkmıştır (fan mili ideal yerinden oynamıştır)

Yüksek kaliteli fanlar dışında bu durum normaldir, herkesin başına gelebilir yani...

Alıntı

metni:
    Psu'ya bir zararı var mıdır?

Evet, zararı olur. Yavaş döndüğü için yeterince soğutma yapamaz. Ayrıca çıkardığı tıkırtı sesi de sizin kafanızı ütüler.

Durum tahmin ettiğim gibi ise, PSU'yu ters çevirerek (fanı yukarı bakacak şekilde) kullandığınızda muhtemelen sorun çözülür. Çözülmezse fanın değiştirilmesi gerekir.

• ehhalil kullanıcısına yanıt

peki bunların fanını ben değiştirebilir miyim? yani herhangi 120mmlik fan alsam takabilir miyim yoksa bir bilgisayarcı elektrikciye mi yaptırmalıyım? çünkü internette bazı lehimleme işlemleri yapıldığını gördüm.

• Kendiniz yapabilirsiniz. Lehimli de yapılabilir, lehimsiz olarak sorunu çözmek de mümkündür. Lehim konusundan önce fanın boyutuna dikkat edin. PSU'nun fanı 135mm   Piyasada 135mm fan bulmanız çok zor. 140mm'lik bir fan uydurabilirsiniz. Ancak fan değiştirme işine kafa yormadan önce, yukarıda bahsettiğim PSU'yu ters çevirme yöntemini deneyin. O şekilde sorun çözülmezse fan değiştirme işine bakarız.

yardımlarınız için teşekkür ederim yarın bir denerim şuan geç oldu :D sanırım sorun sadece fanında herhangi bir kapanma vb olay yaşamadım bana yeni bir psu masrafı çıkarmasın o bana yeterli.

• bavyerus B kullanıcısına yanıt

Rica ederim. PSU'yu ters çevirmeyi denediniz mi? Sorun çözüldü mü?

psu yu ters çevirmedim az önce fanı çıkardım yağladım ses baya bir azaldı. ama psuyu sökmek için alyan anahtarı lazımmış 3 tane vidasını söktüm 4. yü sökemedim yalama oldu, zorlayarak yamultarak açabildim fanı yağladım şuan hiç bir ses gelmiyor dönüp dönmediğinede çalıştırırken baktım güzel bir şekilde dönüyor acaba zorlarken bir şeye zarar verdim mi onun korkusu var içimde :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Vidayı zorlarken PSU içindeki bir şeye zarar vermeniz çok zor  

Yağlama ile sorunun çözülmesi güzel  ama yağlama çok uzun ömürlü bir çözüm olmuyor genelde. Sık sık yağlama işini tekrar etmeniz gerekebilir. Bir süre sonra yağlama da fayda etmez hale gelebilir.

şöyle söyliyeyim 1 hafta içinde rtx 3070 ve ryzen 5 5600x almayı planlıyorum. şu anki psu 1-2 ay tutsa beni yeterli psu mu değiştirebilirim daha sonra yardımlarınız için teşekkürler yeniden

PSU değiştirmeye gerek olacağını sanmıyorum. Fan sık sık sorun çıkarmaya devam ederse fanı değiştirirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.