Şimdi Ara

PSU FANI ÇALIŞMIYOR TAVSİYE LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Antec smartpower 2.0 450 watt güç kaynağım var. Bu modelin internal ve exhaust olmak üzere iki tane fanı var, kasa içerisindeki sürekli çalışıyor egzoz fan ise psu çok ısındığında devreye girmek üzere tasarlanmış. Internal fan son zamanlarda aşırı gürültü yapmaya başlamıştı ben de belki faydası olur diye anakartaki pwr fan konnektörünü çıkardım. Aslında bu konnektör sadece fanın hızını kontrol etmek için yani fanın o olmadan da çalışması gerekirdi.

Herneyse şimdi fan tamamen durdu, ısınma durumunda devreye girmesi gereken arkadaki fan da hiçbir şekilde çalışmıyor. Bir süredir güç kaynağını fansız kullanıyorum yani.

Kasanın yan paneli açık bu yüzden elimle ara sıra kontrol ediyorum, güç kaynağında aşırı bir ısınma yok. Bir kaç programla voltaj değerlerine baktım onlar da normal gözüküyor. Bilgisayar da gayet stabil çalışıyor. Yine de endişeliyim. Acaba güç kaynağını bu şekilde fansız kullanmak herhangi bir şekilde işlemci ya da anakarta zarar verir mi? Güç kaynağını benim gibi fanını iptal ederek kullananlar var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monk -- 15 Ocak 2009; 21:01:41 >

• iyide kardeş kim psu fanını iptal etsinki kasa soğutmasında yardımcı oluyor çalışmıyorsa tak çalıştır
  • cıkardıgın konnektörü tekrar tak fansız psu kullanmak tehlikeli masaüstünde pek ısınmaz ama oyunlarda iyi bir ekran kartın varsa ısınacagı malum ama onbord bi ekran kartın var ve hep masaüstü işlemlerle ugrasıyo isen su kış aylarında bi sorun cıkarmaz
  • Gigabyte 7600 gs fansız bir ekran kartım var, fazla ısınmıyor. Zaten oyun oynamıyorum. Kasam, Newance Triplecon BTX yapıda (anakart ters takılıyor) ve gayet de büyük bir kasa olduğu için güç kaynağı, cpu, ram gibi bileşenlerin çok uzağında. Daha önce dediğim gibi psu'da fazla ısınma yok ve fanı durunca bilgisayar, süper sessiz bir hale geldi. PSU fanı acayip ses çıkartıyordu. Eğer büyük bir tehlikesi yoksa güç kaynağını böyle fansız kullanmak istiyorum.

Tek endişem olur da güç kaynağı çok ısınır da yanarsa, anakart ve işlemciye de zarar verir mi yoksa sadece kendisi mi zarar görür bunu öğrenmek istiyorum. Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim...
  • o fanın ne kadar işe yaradığını yakında anlarsın zaten psu oyuna girince ısınır
  • O vaziyette sistem boşta iken bile sorun çıkabilir. Yük altında zaten kesinlikle arıza yapacaktır. Fansız PSU çalıştırılmaz.
  • Elimle PSU'nun kasasını kontrol ediyorum hiç de öyle fazla ısınmıyor. Isınmadıktan sonra neden arıza yapsın ki, o fanın görevi PSU'yu soğutmak değil mi sadece? Zaten bu 450watt bir PSU, benim sistem çok yoğun çalışmadığından 150 watt güç ancak çekiyordur. PSU'yu o gürültüyle çalıştırmak istemiyorum. Arıza verse de anakarta, işlemciye zarar vermez sadece kendisi yanar derseniz, arıza yapana kadar böyle kullanacağım. Yok eğer fansız kesinlikle çalıştırılmaz işlemciyi de yanında götürür derseniz şimdiden yeni bir PSU almak zorunda kalacağım.

Psu'yu fansız çalıştıran benden başka deli yok mu acaba forumda? Başlarına birşey geldi mi merak ediyorum doğrusu...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.