Şimdi Ara

PSU FATURA İLİŞKİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sistemimin harcadığı aylık elektrik 42 tl olarak yansıyormuş. şimdi ben 350 wat eski bi psudan 500 wat bi psu ya geçmeyi düşünüyorum. Benim 42TL yi arttırmadan hatta azaltabileceğim bi psu bulma şansım varmı.Verimlilik falan burdamı işe yarıyor.Tecrübe ve Bilgilerinize ihtiyacım var

SİTE BU
    http://www.cizgi-rma.com/calculator

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpellario -- 30 Mart 2015; 0:12:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alpellario

Sistemimin harcadığı aylık elektrik 42 tl olarak yansıyormuş. şimdi ben 350 wat eski bi psudan 500 wat bi psu ya geçmeyi düşünüyorum. Benim 42TL yi arttırmadan hatta azaltabileceğim bi psu bulma şansım varmı.Verimlilik falan burdamı işe yarıyor.Tecrübe ve Bilgilerinize ihtiyacım var

verimlilik biraz düşürür fakat 350W bir psu ile ayda 42tl elektrik harcayamazsın.
    toplam faturamı 42 tl geliyor bunu bir belirtirsen iyi olur
  • Hayir hocam bilesenlerim icin gerekn psu degerini hesaplarken altta bir ibare cikti . Iste gunde 1.5 tl aylik 40 yillik bilmem ne gibi . Dogru degilmidir yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam yükte aralıksız 1 ay çalıştığı varsayılmıştır.

• Evet verimli bir psu almanız bu noktada işe yarar.

80+ verimlilikte olmayan bir psu, donanımların çektiği enerjiden ayrı şekilde etiket üstünde yazan çıkış gücünün yüzde 75-80 i kadar şebekeden enerji çeker. Sizin sisteminiz normalde boşta 90 watt güç çekiyorsa bile 400 wattlık verimsiz bir psu sürekli 250-300 watt çekebilir.

80+ verimlilikte bir psu aldığınızda psunuz donanımların çektiği enerjiye en yakın olacak şekilde enerji çekecektir, verimlilik seviyesine göre (silver,bronz,gold,platinum) bu tutarlılık çekilen enerjinin miktarına göre yüzde 100 e doğru yaklaşacaktır.

Ama tabiki güçlü bir işlemci + yüksek seviyede oc, sli-cf gibi yapı ile sistem günün büyük kısmında tam yükte kullanılıyorsa faturanızda ona uygun şekilde şişkin gelecektir, bu noktada psu nun size tasarruf sağlamasını beklemeyin, donanımlarınız ne kadar enerji istiyorsa psu o kadarını şebekeden çekecektir.

Bunun dışında yeni nesil psuların diğer avantajı ise etiket değerlerinde yazan çıkışları tam tamına verebilmesidir, eski tip psularda 500 watt yazar ama o psunun vereceği güç maksimum 400 watt olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 29 Mart 2015; 0:52:01 >

• pc nin faturaya fazla bir etkisi olabilecegini dusunmuyorum 1000w lik bir psu bile kullansan tam yukte calismadigi icin o degeri yakalayamazsin ki biz burada 500w degerinden bahsediyoruz normal kullanim da en fazla 200w ceker onuda gunde lac saat kullanacaksin 24 saat calistirmayacaksan hissetmezsin verimlilik faktoru de var ama sonucta isyeri isletmiyorsun hesabini ona gore yap bunu kagit kalemle kendin hesaplayabilirsin zaten internettende 1kwh kac kurus ona bak hesapla iste bana kalirsa acilmis en sacma konu

• donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam cevabımı aldım .aylık fatura 80 tl geliyo burdada 42 tlsini pcden aldığını düşününce konuyu açmak farz oldu.bukadar anlamıyoruz sonuçta sağolun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Psu sigorta patlaması
    4 yıl önce açıldı
    Bu Psu kaç Watt?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yigitba kullanıcısına yanıt
    ilk başta verdiğiniz bilgiden dolayı teşekkür ederim lakin en saçma kısmı cevaplayana göre değişir bilmediğimden açtım zaten konuyu teşekkürler
  • Bunu nasıl hesapladın peki?
  • bu siteden hocam bileşenlerimi yazdıktan sonra altta kullandığınız süre çıktı orda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpellario -- 30 Mart 2015; 0:13:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpellario

bu siteden hocam bileşenlerimi yazdıktan sonra altta kullandığınız süre çıktı orda

watt hesaplamasını yapıyor fakat elektrik tutarını göstermiyor.
  • yapıyodu hocam . dün siteye giremiyodum 404 forbiden falan yazıyodu bi sorun olmuştur heralde . ordan görüp açtım konuyu zaten . günlük kullandığınız saat falan filan vardı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.