Şimdi Ara

Psu işlemcinin performansını düşürür mü ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

En baştan başlasam daha iyi olur sanırım. Bilgisayarımın işlemcisini yenilemiştim. önceki işlemci e2200 yeni aldığım e7500 idi.
    e7500' ü taktıktan sonra oyunlarda aldığım fpslerde ciddi artış oldu. cs go da 60 fps alıyodum lol de 80 falan. Neyse, bi süre sonra ekran kartımın fazla ısındığını hissettim.
    Ve sıcaklık ölçen bi program indirip kontrol ettiğimde ekran kartının yük altında 80 dereceye çıktığını gördüm. normal halde 65 derece falandı. Sonra bilgisayar kendi kendine resetlemeye başladı.
    Ve sonunda tahmin edeceğiniz gibi psu yandı ve ekran kartını da yanında götürdü. Bu arada psu 250 wattdı ekran kartı 9500 gt. Bende eski bilgisayarımın (2002 den kalma) psu'sunu çıkardım ve gördüm ki 350 watt yazıyor.(12v kanalı 15A)
    Gittim onu taktım bilgisayara. Onboard ekran kartından çalıştırdım bilgisayarı. Psu çalışıyordu. Bende gidip eski ekran kartımın aynısından aldım ikinci el 9500 gt. Onu da taktım ama cs go ya girdiğimde fps'nin 25-30 larda olduğunu gördüm.
    Afterburner programıyla işlemci ekran kartı rami falan kontrol ettiğimde oyunda işlemcinin darboğaz yaptığını gördüm.Ekran kartının %25 i %30 u kullanılıyodu ama işlemci %100 yük altından düşmüyodu. Önceden aynı ekran kartı aynı işlemciyle böyle bi sorunum yoktu ve 60 fps ile oynuyodum.
    Aklıma şu takıldı. Teknik olarak şuan tek değiştirdiğim şey psu.Acaba psu yeterli voltajı veremiyor ve işlemci tam gücüyle çalışamıyor mu? Bu taktığım psu'da oyunlarda falan hiç reset sorunu yaşamadım ve eski (yanan) psu'm 250 wattdı ve 12v kanalından 12 Amper geçiyodu.
    Yani yeni taktığım psu sözde daha verimli olması gerekiyor ama psu'ların zaman geçtikçe verimlerinin ve performanslarının düştüğünü öğrendim. Kafam iyice karıştı sorunun ne olduğunu çözemedim. Bu arada işlemci oyun oynarken sıcaklığı 50-60 derece - ekran kartı 50 derece.(sıcaklık sorunu yok sanırım.)

Özet olarak psu işlemcinin darboğaz yapmasına sebep olabilir mi ? Ya da işlemcinin performansını düşürebilir mi ?

Sistem Özelliklerim:

E7500 işlemci
    Nvidia 9500 gt 1gb ekran kartı
    4 gb ddr2 ram
    BIOSTAR p4m900-m7 fe anakart
    Windows 10 64 bit işletim sistemi
    Everest 350w psu (12v => 15A)

Bilgisayarın normal haldeki bilgileri:

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Anakart Performansı etkiler mi?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.