Şimdi Ara

psu + kasa değişimine yardım lütfen...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şu anda 2-3 senedir kullanmakta olduğum aopen h600-b28 kasa + silverstone 500W bulunmakta elimde...

bu sitedeki arkadaşların yardımları sayesinde yeni sistem topladım. elimde şu anda.

yeniler:
    amd x3 720 (am3)
    asus m4a79t deluxe
    2*2 gb ocz platinum 1333
    2 * sapphire HD4770 ekran kartı
    eskiler:
    4 * sata 2 disk
    1 * dvd-rw
    1* cd-rw

h600b-28' de bilirsiniz ki tek fan var arkada... disklerin soğutulması kasa içindeki hava dolanımıyla sağlandığından yetmiyor. yumurta pişirilebilecek sıcaklıklara çıkıyor diskler... aynı zamanda, kasa da açıkçası çift ekran kartı ile 4 diski kullanmak için küçük kalıyor.... sata kabloları ciddi anlamda sorun şu anda özellikle altta kalan ekran kartı için....

akasa infiniti full tower 600W high power almayı planlıyorum:

http://www.sanalmarketim.com/urun/91a0dfdebc773c387ad9cdaed99c2d04/AKASA-Infiniti-600W-Full-Tower-Kasa

eğer elimdeki silverstone 500w yeter derseniz direk nzxt tempest' e koşacam da, 6 fanı da ekleyince açılmaz gibi geliyor makina...

yorumlarınızı, yardımlarınızı bekliyorum....

teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solitude_within -- 30 Mayıs 2009; 2:24:30 >

• çok riskli bir iş görüyosun arkadaşım çift ekran kartına 500 watlık pusu belki bu güne kadar sorunsuzca çalıştıra biliyosundur ama riski çoktur ekran kartlarını yakabilirsin en az 650 watt lık bir pusu kesinlikle öneririm.
  • teşekkürler tulamistad....

700W' lık birşey alacağım sanırım ancak bütçeyi çok zorlayamam... kasa mecburi konumda zaten... güç kaynağı önerilerinizi bekliyorum....

ayrıca nzxt tempest verdiğim paraya değer mi? yoksa thermaltake v9 ya da benzeri daha ucuz bir kasaya mı yöneleyim?....

ayrıca up....
  • Kasayı değiştirmek istemezsen
    Hdd için bunu al;İşini görür
    http://www.evrenshop.com/asp/show_stock.asp?product=x41
    500W 4770CF ye yeter.
    Daha ucuz istersen CoolerMaster RC 690 Powersız al.Geniş ve kaliteli bir kasa .Vidasız kurulum imkanı sağlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 575m -- 30 Mayıs 2009; 11:59:51 >
  • nzxt tempest alındı... teşekkürler...

yükte disk sıcaklıkları abartısız 20 derece düştü....
  • güle güle kullan arkadaşım, güzel bir kasa
    ancak benim favorilerim tt armor ve kandalf. Şu an zaten 4-5 yıllık tt XaserIII fulltower kasamı seve seve kullanıyorum. içini ne kadar doldurursan doldur bomboş duruyor modladım da zaten.. Atx standartları değişmediği sürece sanırım başka kasaya ihtiyacım olmayacak. Evladiyelik.. Gelen giden misafir şaşıp kalıyor uzay gemisi gibi bir şey diye ancak şu an alacak olsam dediğim gibi favorim armor ve kandalftır. Kasanın iyisi alınır 1 kere alınır diye düşünüyorum
    Bu arada psu 700watt falan düşünüyorum demişsin, ne aldın bahsetmemişsin. çift 4770 kullanacaksan zaten min. 650-700 watt bir psu kullanman gerekli bence. Zaten 4770 gibi ekran kartlarının kullanma klavuzlarında tek karta bile 600-650 watt psu tavsiye edilmekte. Forumdaki arkadaşlara danışacak olursan zaten millet yüksek wattlı pahalı psuları tavsiye etmeye çok meraklı.. Ancak senin durumun biraz farklı. Sisteme baya bi para harcamışsın. sırf 2 tane 4770 bile zaten 800TL falan.. Kaldı ki ben bu kadar masraf yapmış olsam kasayı ve psuyu da en iyisinden alırdım. 700 watt falan hiç uğraşmazdım. Direk 1000 watt alır koyardım. güzel de bi su soğutma sistemi olmadan o sistemin tadına varamazsın. Sonra da yüklen yüklenebildiğin kadar.. Ama diyorsan ki psuya çok para vermem 650-700 watt da işini rahatlıkla görür. Bak benim imzamdaki sisteme, bi ekran kartım biraz dandik kalıyor, onu da idareten kullanıyorum değiştiricem yakında. 430 watt tagan taş gibi maşallah o/c falan da yapıyorum.. Şimdi bu imzamdaki sisteme psu tavsiyesi istesem 600 wattan başlar teklifler forumda

• teşekkürler...

500W' lık silverstone var elimde şu anda... o/c yapmıyorum şu anda ve psu almadım.... kasayı, içindekileri zaten yeni hallettim ve ekonomik olarak göçmüş durumdayım...

psu stres teste sokacağım bu gece ya da yarın gece aleti, eğer geçerse almam bir kaç ay idare ederim... şimdiye kadar 1 saat süreli occt testlerini sorunsuz atlattı alet ama işkillenmiyor da değilim... psu' yu ve kasayı aldığım yere danıştım (inventus)... sağolsunlar çok yardımcı oldular... onlar silverstone' un 500w' lığı yükte bile olsa o/c yapmadığın sürece yeter diyorlar... bakalım biraz... resetlere falan başlarsa alet mecbur alacağım 750W' lık silverstone ( başka marka almam ben... çok memnunum... )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solitude_within -- 3 Haziran 2009; 1:28:25 >

• quote:

Orjinalden alıntı: solitude_within

teşekkürler...

500W' lık silverstone var elimde şu anda... o/c yapmıyorum şu anda ve psu almadım.... kasayı, içindekileri zaten yeni hallettim ve ekonomik olarak göçmüş durumdayım...

psu stres teste sokacağım bu gece ya da yarın gece aleti, eğer geçerse almam bir kaç ay idare ederim... şimdiye kadar 1 saat süreli occt testlerini sorunsuz atlattı alet ama işkillenmiyor da değilim... psu' yu ve kasayı aldığım yere danıştım (inventus)... sağolsunlar çok yardımcı oldular... onlar silverstone' un 500w' lığı yükte bile olsa o/c yapmadığın sürece yeter diyorlar... bakalım biraz... resetlere falan başlarsa alet mecbur alacağım 750W' lık silverstone ( başka marka almam ben... çok memnunum... )

Silverstone iyi bir tercih.
    3-4 yıldır şu psu olayıyla haşır neşir olmamdan dolayı uzman olmasam da psular konusunda az çok bilgi sahibiyim. Ben kendim de kasama başka psu markası koymadım ve herkese tavsiyem de Tagan' dır..

• quote:

Orjinalden alıntı: solitude_within

nzxt tempest alındı... teşekkürler...

yükte disk sıcaklıkları abartısız 20 derece düştü....

Muhteşem kasadır
  • Nzxt tempest 'de çok fan var gürültü durumu nedir ? bende yakınlarda kasa değişimi yapacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 3 Haziran 2009; 1:56:18 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: LEON-X

Nzxt tempest 'de çok fan var gürültü durumu nedir ? bende yakınlarda kasa değişimi yapacağım

senin kasa güzeldi aslında resimlerine bakmıştık bi ara

• Eski totem kasaydı o şuan dandik Feel var, ama çok fan da çok ses demek işte
  • quote:

Orjinalden alıntı: LEON-X

Nzxt tempest 'de çok fan var gürültü durumu nedir ? bende yakınlarda kasa değişimi yapacağım

kaç dB vs. ölçebilecek bir aletim olmadığı için, şöyle söyleyeyim; ben başımın dibinde bilgisayar kasası olmasına, alet çalışırken uyumaya alışkın bir insanım... ev klimasız, dün gece bil çalışırken uyuyamadım... rahatsız ediyor yani sessizlikte...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.