Şimdi Ara

psu ların gerçekte verdiği watt

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • pc mi vatandan topladım.xilence xp700 700 wattlık modelini aldım.ama vatandaki çalışan bu psu nun gerçekte 700 w olmadığını,500 w verdiğini söyledi.ama benim psu'm la sli ve cf yapılabiliyor.sizce böyle bit durum var mı?eğer varsa kaç w verdiğini nasıl hesaplarız?

• Nasıl hesaplandığını tam bilmiyorum ama 700 watt demeyle 700 watt olmuyor %100 verimlilik diye birşey yok kardeşim ben şöyle yapıyorum verimliliğin kaç olduğuna bakıyorum mesela %86 verimlilik var 500 watt diyor 500 ün %86 sini buluyorum 430 çıkıyor ben böyle yapıyorum ama bilmiyorum doğru kardeşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasin57

Nasıl hesaplandığını tam bilmiyorum ama 700 watt demeyle 700 watt olmuyor %100 verimlilik diye birşey yok kardeşim ben şöyle yapıyorum verimliliğin kaç olduğuna bakıyorum mesela %86 verimlilik var 500 watt diyor 500 ün %86 sini buluyorum 430 çıkıyor ben böyle yapıyorum ama bilmiyorum doğru kardeşim

yok hocam tersten hesaplamışsınız

psu ların üzerindeki watt değerleri verimlilik hesabı sonrası değerdir

atıyorum %80 verimli 800 watltlık psu aslında 1000 watt güç çeker şebekeden pcye 800 verir
  • quote:

Nasıl hesaplandığını tam bilmiyorum ama 700 watt demeyle 700 watt olmuyor %100 verimlilik diye birşey yok kardeşim ben şöyle yapıyorum verimliliğin kaç olduğuna bakıyorum mesela %86 verimlilik var 500 watt diyor 500 ün %86 sini buluyorum 430 çıkıyor ben böyle yapıyorum ama bilmiyorum doğru kardeşim

verimlilk olayını bende başlarda öyle sanıyordum ama değilmişüstteki arkadaşın anlattığı gibi...

• quote:

Orijinalden alıntı: celalcaner2

quote:

atıyorum %80 verimli 800 watltlık psu aslında 1000 watt güç çeker şebekeden pcye 800 verir

tamam ama arkadaşım 500 wattlık bir psu 86 verimlilik kaç watt verir tam olarak anlamadım yha matematik zayıf biraz kusura bakma

• yakında bu masaüstü bilgisayarlar elektrikli soba gibi akım çekecek böyle giderse (: 250 watt dı 500 watt dı 750 ydi derken 1000-1200 de yetmiycek . Malumunuz Ufo denen alet 1600 watt akım çekiyor
  • quote:

tamam ama arkadaşım 500 wattlık bir psu 86 verimlilik kaç watt verir tam olarak anlamadım yha matematik zayıf biraz kusura bakma

500W lık bir güç kaynağı 500W verir.

Verim; cihazdan çektiğiniz gücü değil. Cihazın prizden çektiği gücü etkiler.

Yani 500W lık bir güç kaynağının verimi ne olursa olsun ondan 500W çekebilirsiniz.

Ama Misalen %85 verimli bir PSU dan 500W çekerseniz, PSU da prizden 588W çeker

Hesabı da şu şekilde. Sen 500W çekersin ve bu 500W %85 tir. %15 lik kısım kaybolur. Nedeni de basit: Güç kaynakları 220V u 12V a çeviren cihazlardır. Ve her enerji dönüşümünde bir kayıp vardır. ( Elektrik santrallerinde barajdaki suyun oluşturduğu statik enerji kinetik enerjiye çevrilirken kayıp olur. Kinetik enerji dinamolara aktarılıp elektriğe çevrilirken sürtünme sebebi ile kayıp olur. ) Sonuçta bu güç kaynağının içindeki dirençler kondansatörler de birer cihaz ve enerji harcarlar.

Kısaca 500/85 * 100 = 588

PSU nun verimi. %80 olsa. Sen gene 500W alırdın ama cihaz şebekeden 625W çekerdi.

Verim %75 olsa. Gene cihazdan alacağın güç 500W olur. Ama cihazın şebekeden çektiği güç 666W olur.

%70 verimde gene 500W alırsın ama PSU nun çektiği güç 714W olur.

Yani verim alacağın gücü değil harcadığın gücü etkiler. Kısaca faturaya yansır.

Ayrıca 80+ sertifikası olmayan ürünlerde harcama daha yüksektir. Yani yukarıda 714W dedim ama bu sabit değildir. Çünki verim değişkendir. PSU %80 civarı ve %30 civarı yüklerde Max verimde olur. Geri kalan kısımda verim düşer. Yani o %70, %50 leri görebilir ve sisteminiz 500W yakarken ( Ki öyle bir sistem te çok pahallıdır zaten. Sanmıyorum böyle bir sistemde ucuz PSu olacağını kaldı ki zaten %70 verimliler genelde 500W altı yani yetmez zaten. ) şebekeden 1000W çekilebilir.

Bunları daha önce defalarca yazdım. Hala da yazıyorum ama kimse okumuyor herhalde. En azından google a verim yazılabilir. %80 verim ile %85 verim arasında. 500W güç çekimi arasındaki harcanan güç farkı 2 odayı aydınlatmaya yetiyor. Yani %85+ bir şey alırsanız evinizdeki 2 odanın aydınlatması bedavaya gelir.

Bir diğer nokta. Güç kaynağı 500W diye 500W harcamaz onu da yazayım. Öyle sananlar var. Sanki soba alıyoruz. Güç kaynağı adı üstünde. Ne talep edersen limiti sınırında onu verir.

Bir diğer nokta ise.

Güç kaynakları 400-500-600-700....W diye satılır ama hepsi bu değerleri veremez. Daha önce konu açtım ama bazı firmalara gaz yaptı konu o yüzden kapatıldı. 500W diye satılıp 12V tan sadece 300W verebilen çok PSU var. Diğer çıkışlar o kadar çok enerji istemez. 200W ı gidip 3V kanallarına falan yazıyor firmalar ama biliyoruz ki o çıkışlar için bu rakamlar absürd kalıyor.

625W PSU kullanıyorum. Ve bu gücün %95 ini 12V kanalından verebiliyor. PSU alırken 12V kanalına dikkat edin.

Xilence markasına güvenmiyorum artık, çünki etiket değerleri yanıltıcı.

XP700 e bakıyoruz. 4 tane 12V kanalı var ama sadece kanal başı çekilebilecek güç yazılmış.

Eğer böyle baksanız 1000W veriyor olması lazım PSU nun ama böyle bir şey yok tabi. PSU üzerinde 12V birleşik güç değerlerine yer verilmemiş.

Aslında davalık bir konu. Eksik bilgi verdiği için suç işliyor bu firma. En dandik markalarda bile kombine güç yazar.

Misal Xp 700 e bakarsak. Bu PSU aslında 12V tan 45-46A verebiliyor. Yani 550W.

Karşılaştırma açısından.

FSP Everest 700W( Marka Everest ile karıştırmayın. Everest çin malıdır. Buradaki FSP markasının nin Everest modeli. Yani model adı Everest ) 12V tan 660W verebiliyor.

Aerocool 700W lar 648W verebiliyor.

Aopen 700W (AO700-12ALN) 600W verebiliyor.

Cooler Master M700 625W verebiliyor.

Yani Vatan çalışanı gerçekten bilerek mi söyledi 500W veriyor diye. Yoksa %80 verimi yanlış bildiğinden salladı da mı tuttu. Veya daha önce iade geldi de oradan mı biliyor bilmiyorum. Ama yani tutmuş. Elinizdeki ürün 12V tan 540-550W verebilen bir PSU.

Yani genel klasmana bakarsak aslında 600-625W olarak falan etiketlenmeliydi bana göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 15 Şubat 2012; 14:10:03 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Psu kaç Watt?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • xilence xp700 ü powercolor 2 gb 6950 de kullanıyorum.herhangi bir reset atma veya mavi ekran hatası gibi problemler yaşamıyorum.win 7 yi yüksek performansta kullanıyorum ama acaba ekran kartımın istediği güçü veremiyor muyum?
  • tamam anladım kardeşim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: celalcaner2

quote:

gine 500 watt verir :S sadece şebeke den çektiği akım değişir senin pc ne veridği akım aynıdır :)

• biz çok yanlış biliyormuşuz o zaman :D herkese teşekkür ederim
  • Birgün vatan çalışanlarından biri elimde kalacak ama hadi hayırlısı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: knnkpln

Birgün vatan çalışanlarından biri elimde kalacak ama hadi hayırlısı.

neden arkadaşım ne oldu
  • neolursa olsun kaliteli cihazlardan şaşmayın. enermax seasonic coolermaster favorilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

neolursa olsun kaliteli cihazlardan şaşmayın. enermax seasonic coolermaster favorilerim.

ben bunu düşünüyorum çok güzel ve çok güzel bir performansı var kardeşim sence nasıl
    AeroCool Strike-X 500W 80Plus Bronze Sertifikalı Single Rail
    http://www.hepsiburada.com/Liste/aerocool-strike-x-500w-80plus-bronze-sertifikali-single-rail-guc-kaynagiae-strikex-psu-500/productDetails.aspx?productId=bd101345&categoryId=1012

• sakın hepsiburada'dan bir şey alma paranla rezil olabilirsin (tabi kampanya yoksa) sana benden abi tavsiyesi.

sanalmarketim, teknobiyotik, inventus ! bunlar iyidir.

aerocool boşver. şu zamanda versiyonu 2.3 olacak modüler olacak 500W~650W arası en azından 80+ silver olacak.

Seasonic M12II 80+ Plus Bronze 620W Modüler Güç Kaynağı 196 TL.
  • quote:

sakın hepsiburada'dan bir şey alma paranla rezil olabilirsin (tabi kampanya yoksa) sana benden abi tavsiyesi.

sanalmarketim, teknobiyotik, inventus ! bunlar iyidir.

aerocool boşver. şu zamanda versiyonu 2.3 olacak modüler olacak 500W~650W arası en azından 80+ silver olacak.

Seasonic M12II 80+ Plus Bronze 620W Modüler Güç Kaynağı 196 TL.

tavsiyen için çok teşekkür ederim ama benim sisteme 500 watt bile fazla kardeşim 500 wattlık bir psu önerir misin bana
  • quote:

bu segmentte en azından + bronze ve kaliteli bir üreticiden.

seasonic
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/seasonic-s12ii-80-plus-bronze-520w-guc-kaynagi.html

gerçekten çok mükemmel bir psu bunu alacağım teşekkür ederim kardeşim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.