Şimdi Ara

PSU'nun arkasındaki butonu 230 dan 115 e çektim !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben 2 hafta önce vatandan xilence 400w psu asus m5A78L-M LX anakart ve 4 gb ram aldım başka bi yerdende AMD athlon 2 x2 245 2.9 ghz işlemci aldım bunları birleştirdim ve çalıştırdım sonra merak edip psunun arkasındaki kırmızı tuşu 230dan 115e çektim power tuşuna bastıktan sonra

fosss diye ses gelip dumanlar yükselmeye başladı hemen fişi çektm bende sonra biraz bekledikten sonra onu 230a çekip tekrar calıstım :D fana bişey takılmıştı bende bilmemezlikten açtım psuyu ve baktım bi tane konsantatör müdür nedir onların birinin etrafındaki plastik maddenin yandığını gördüm fana

takılan şey oymuş bende cıkardım onu sonra normal bir şekilde psuyu ekran kartsız kullanmaya başladım sonra geçen gün MSİ hd6850 power edition aldım tek pinli olanlardan taktım onuda 5 saat ultra ayarlarda crysis 2 oynadım ve gece 1 sularında bilgisayar aniden kapandı ve psudan duman cıktı aldım psuyu

bilgisayarcıya götürdüm psuyu açmış olduğumu gördü ve açmasaydın garantiye giderdi bu değiştirirlerdi filan dedi bende bıraktım oraya tamiri 20 lira fln tutuyormuş bende de suanda 100 lira para kaldı öğrenciyim fazla harçlığımda yok :D psuyu yaptırsam eskisi gibi calısır mı ve o ekran kartıyla calısır mı ? eğer yine böyle bir sorun cıkarırsa ne öneriyorsunuz??? herşeyi anlattım umarım bi faydanız olur.Şimdiden teşekkürler:))
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: FukaraHan

Merhaba arkadaşlar ben 2 hafta önce vatandan xilence 400w psu asus m5A78L-M LX anakart ve 4 gb ram aldım başka bi yerdende AMD athlon 2 x2 245 2.9 ghz işlemci aldım bunları birleştirdim ve çalıştırdım sonra merak edip psunun arkasındaki kırmızı tuşu 230dan 115e çektim power tuşuna bastıktan sonra

fosss diye ses gelip dumanlar yükselmeye başladı hemen fişi çektm bende sonra biraz bekledikten sonra onu 230a çekip tekrar calıstım :D fana bişey takılmıştı bende bilmemezlikten açtım psuyu ve baktım bi tane konsantatör müdür nedir onların birinin etrafındaki plastik maddenin yandığını gördüm fana

takılan şey oymuş bende cıkardım onu sonra normal bir şekilde psuyu ekran kartsız kullanmaya başladım sonra geçen gün MSİ hd6850 power edition aldım tek pinli olanlardan taktım onuda 5 saat ultra ayarlarda crysis 2 oynadım ve gece 1 sularında bilgisayar aniden kapandı ve psudan duman cıktı aldım psuyu

bilgisayarcıya götürdüm psuyu açmış olduğumu gördü ve açmasaydın garantiye giderdi bu değiştirirlerdi filan dedi bende bıraktım oraya tamiri 20 lira fln tutuyormuş bende de suanda 100 lira para kaldı öğrenciyim fazla harçlığımda yok :D psuyu yaptırsam eskisi gibi calısır mı ve o ekran kartıyla calısır mı ? eğer yine böyle bir sorun cıkarırsa ne öneriyorsunuz??? herşeyi anlattım umarım bi faydanız olur.Şimdiden teşekkürler:))

hocam merak ettiğim bişey var psu nun arkadaki volt ayarıyla neden oynadın sıkıntın neydi acaba bunu merak ettim ayrıca o psu yu 20 tl ye yaptırsanda artık onlan hayır bekleme derim ben

• quote:

Orijinalden alıntı: sericatil18

quote:

Merhaba arkadaşlar ben 2 hafta önce vatandan xilence 400w psu asus m5A78L-M LX anakart ve 4 gb ram aldım başka bi yerdende AMD athlon 2 x2 245 2.9 ghz işlemci aldım bunları birleştirdim ve çalıştırdım sonra merak edip psunun arkasındaki kırmızı tuşu 230dan 115e çektim power tuşuna bastıktan sonra

hocam merak ettiğim bişey var psu nun arkadaki volt ayarıyla neden oynadın sıkıntın neydi acaba bunu merak ettim ayrıca o psu yu 20 tl ye yaptırsanda artık onlan hayır bekleme derim ben

önceki power supply'da böyle bir tuş yoktu bende bi işe yarıyo mu diye merak ettim

• yeni psu al bence yaptırsanda sorun çıkartabilir ilerde
  • sistemi saydım ne önerirsinz ?
  • yav arkadaş, voltajı değiştiriyorsun psu gidiyor eyvallah.sonra tekrar değiştirip oyun oynuyorsun.nasıl iş bu yahu..

bütçene biraz daha ekleyip aşağıdakilerden birini al derim.almışken sağlam, sertifikalı al, ilerde sıkıntı yaşama derim:

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/xilence-gaming-edition-sps-xp600-135-r3-600w-12-cm-fan-guc-kaynagi.aspx

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/high-power-element-plus--hpc-500-g12s--500w-12-cm-fan-guc-kaynagi.aspx

• Yapacak olan yer sokak arasi tamircisi degilse herhangi bir sikinti olmaz. Sadece patlayan kapasitor ve delinen transistorler varsa onlar degisecek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: axiadam

Yapacak olan yer sokak arasi tamircisi degilse herhangi bir sikinti olmaz. Sadece patlayan kapasitor ve delinen transistorler varsa onlar degisecek.

zaten 2 kapasitör patlamıştı onlar değişecek en fazla 100 lira bütçem var MSI cyclone hd6750 tek pin girişlisini kullanıyorum bu 400watt olursa yeter mi ilerde sorun cıkarır mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bz9ai

yav arkadaş, voltajı değiştiriyorsun psu gidiyor eyvallah.sonra tekrar değiştirip oyun oynuyorsun.nasıl iş bu yahu..

bütçene biraz daha ekleyip aşağıdakilerden birini al derim.almışken sağlam, sertifikalı al, ilerde sıkıntı yaşama derim:

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/xilence-gaming-edition-sps-xp600-135-r3-600w-12-cm-fan-guc-kaynagi.aspx

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/high-power-element-plus--hpc-500-g12s--500w-12-cm-fan-guc-kaynagi.aspx

100 lira param kaldı ben sistemi komple yeniledim 400 watın yeteceğini düşünmüştüm yeni anakart ram işlemci ve psu almıştım ekran kartını 1 2 hafta sonra aldım ilk günden patlatmıştım zaten ve o tuşun voltaj tuşu olduğunu bilmiyordm öyle ekran kartsız bidaha calıstırdım psu'yu calıstı ama ekran kartı takıp crysis 2 ultra ayarlarda oynayınca 5 saat hepten göçtü alet

• tamirden sonra idare eder yine arkadaşım, sıkıntı yok. Ayrıca 20 liralık bile işi yoktur onun.
  • 2 kapasitörüde değiştirmişler şimdi taktım bi sorun yok gibi görünüyo inşallah ilerde sıkıntı cıkarmaz yine ilginiz için teşekkür ederim
  • quote:

Belliki pc konusunda biraz acemisin bundan 10 15 yıl önce bizde yaptık benzer bi hatayı şarteli indirdik power supply puf oldu deneyerek neye yaradığını öğrenme ilk önce araştır ondan sonra el at sende bu sayede sağlam parçayı yakmaya yaradığını öğrenmiş oldun tecrübe işte :)

• benm eski supplyda bu buton yoktu :D bide az meraklıymdır .D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

benm eski supplyda bu buton yoktu :D bide az meraklıymdır .D

aynen zaten insanın başına ne geliyorsa meraktan geliyo hep geçmiş olsun bazı hataları tekrarlamamak için tecrübe etmek gerekir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.