Şimdi Ara

PSU nun Önemi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
2.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herşey 1,5 ay kadar önce leadtek 6600gt ekran kartımı almamla başladı. Kart geldikten sonra bir türlü oyun oynayamaz oldum makina ya reset atıyodu yada acaip kasıyodu. Sonra bi tane cd-rw ve sata harddisk daha aldım. Bu arada makinamın her parçasını tek tek değiştirip sorunun nerde olduğunu bulmaya çalışıyodum. Bir hafta kadar suçu ekran kartına attım. Neyse daha sonra yeni ekran kartımı arkadaşın bilgisayarana taktım canavar gibi çalışıyodu. Demekki sorun ekran kartında değil dedim. Daha sonra suçu ramlere buldum onlarıda değiştirdim sorun onlarda değildi. Son olarak arkadaşın hardiskini ödünç aldıp taktığımda ondada sistem gayet güzel çalıştı. Bu sefer suçu anakartın disk denetleyicisine attım. Çünkü iki tane hardiskim vardı ikisininde arızalı olma ihtimali biraz düşük geldi bana. Ama bişeyi unutmuşutm arkadaşın hardiski takarken sistemden benim bütün sürücülerin fişini çekmiştim. Yani suç psudaydı. cd-RW 1 pata 1 sata 1 6600gt benim zavallı 300w aopen psuma ağır gelmişti. Hemen onu bu ağır yükten kurtarıp sadece bir tek pata hardiskim kalacak şekilde çektim fileri açtı makineyi sonuç mükemmel 1280*960 4*AA+ 8AF manyak hl2 oynuyodu.
    sonra kapatıp diğer sürücüleri taktım açtım biosu 5v yaklaşık 4,75v düşmüştü. demekki oyunlarda ekran kartı yüke binip akım çekmeye başladığında hatta cd ve hardiskler tam çalıştığında dahada düşüyodu. ilginçtir sadece 5V eksik geliyodu. deeğişik bir tecrübe yaşamştım. o okadar güvendiğim 300w aopen beni yarı yolda bıraktı. PSU nun önemini o zaman anladım.
    Biraz Hikaye gibi oldu ama kusura bakmayın + çok pahalı olmayacak şekilde bir psu tafsiye ederseniz iyi olur.

• Özellikle enermax öneriyorum bütçeni aşarsa eğr silverstone fspnin blue serisi psulara yönlenmeni öneririm...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenomenhaa

Özellikle enermax öneriyorum bütçeni aşarsa eğr silverstone fspnin blue serisi psulara yönlenmeni öneririm...
    Bu arada benim voltaj değerlerim şöyle
    12 v--- 11,968
    5 v --- 4,754
    3,3v --- 3,312
    sizin değerleriniz nasıl herkes yazarsa sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: akcay

Bu arada benim voltaj değerlerim şöyle
    12 v--- 11,968
    5 v --- 4,754
    3,3v --- 3,312
    sizin değerleriniz nasıl herkes yazarsa sevinirim

Alıntıları Göster
    fenomenhaa kardeş enermaxı bulabileceğim bi yer varmı internette bulamadım hiç
  • quote:

Orijinalden alıntı: akcay

fenomenhaa kardeş enermaxı bulabileceğim bi yer varmı internette bulamadım hiç

Alıntıları Göster
    www.firebal.net te bulabilirsin
    benim değerler

+12V 11.456
    +5v 5.026
    +3.3v 3.326
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daywalkerr

benim değerler

+12V 11.456
    +5v 5.026
    +3.3v 3.326

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Daywalkerr

benim değerler

+12V 11.456
    +5v 5.026
    +3.3v 3.326

Daywalkerr seninde 12v değerin tehlikeli sınıra çok yakın dikkatli olmanı öneririm prime 95 ile bi yüklenmeyi dene bak bakalım çok oynuyormu imzana yazık olmasın sonra

• quote:

Orijinalden alıntı: A Dying Wish

quote:

benim değerler

+12V 11.456
    +5v 5.026
    +3.3v 3.326

Daywalkerr seninde 12v değerin tehlikeli sınıra çok yakın dikkatli olmanı öneririm prime 95 ile bi yüklenmeyi dene bak bakalım çok oynuyormu imzana yazık olmasın sonra

Alıntıları Göster
    ben şuan 400watt fsp hullanıyorum ama elimde boşta duran bir asus kasadan çıkma 300watt fsp var. sonunda iki psuyu birleştirmek için röle buldum. güç kaynaklarından birini sadece ekran kartına takacam diğeri yine sürücüler ve boarda takacam. ama hangisini hangisine takayım acaba

• quote:

ben şuan 400watt fsp hullanıyorum ama elimde boşta duran bir asus kasadan çıkma 300watt fsp var. sonunda iki psuyu birleştirmek için röle buldum. güç kaynaklarından birini sadece ekran kartına takacam diğeri yine sürücüler ve boarda takacam. ama hangisini hangisine takayım acaba

Alıntıları Göster
    ya bu prime 95 le ne yapcam. indirdim internetten ama ne olduğunu anlayamadım
  • quote:

Alıntıları Göster
    Bende de Aopen 300W power suply var.
    AMD64 3200@2500
    MSI NEO4 SLI
    ATI X800 BRAVO @440/550
    2 HDD
    1CD WR
    1 FDD
    Audigy
    4 fan+ 3 usb cihazı

li bir sistemde daha hiç power sorunu yaşamadım.

9800se@pro 450/750 + amd 64 3000@2350 vardı onda da hiç sorun yaşamadım ki 9800 rekor düzeyde güç çeker.

Şu anki güç değerlerim:
    3.30
    4.92
    11.90

ve hiç oynamoyor.

Bence senin PSU da bir problem var yetersizlikten ziyade.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaptan666 -- 10 Nisan 2005, 18:50:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kaptan666

Bende de Aopen 300W power suply var.
    AMD64 3200@2500
    MSI NEO4 SLI
    ATI X800 BRAVO @440/550
    2 HDD
    1CD WR
    1 FDD
    Audigy
    4 fan+ 3 usb cihazı

li bir sistemde daha hiç power sorunu yaşamadım.

9800se@pro 450/750 + amd 64 3000@2350 vardı onda da hiç sorun yaşamadım ki 9800 rekor düzeyde güç çeker.

Şu anki güç değerlerim:
    3.30
    4.92
    11.90

ve hiç oynamoyor.

Bence senin PSU da bir problem var yetersizlikten ziyade.

Alıntıları Göster
    Benim sistem imzadaki gibi

+3.3V : 3.33V
    +5V : 5V
    +12V : 11.65V

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

prime 95'te ''torture test'' diye bir bölüm olması gerek onun içindede ''In-plase large FTT s'' diye bir seçenek var onu seçip çalıştır ve voltajları gözlemle...bu benim bildiğim en iyi yollardan biri.

• quote:

quote:

prime 95'te ''torture test'' diye bir bölüm olması gerek onun içindede ''In-plase large FTT s'' diye bir seçenek var onu seçip çalıştır ve voltajları gözlemle...bu benim bildiğim en iyi yollardan biri.

Alıntıları Göster
    11,358 ile 11,550 arasında gidip geldi. 300wattlığı takıp denedim 11.398da standart durdu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daywalkerr -- 10 Nisan 2005, 19:59:59 >

• quote:

11,358 ile 11,550 arasında gidip geldi. 300wattlığı takıp denedim 11.398da standart durdu

Alıntıları Göster
    Daywalker eğer bir yanlış ölçüm yoksa bu değerle çok düşük 11.6 v ve altı tehlikeli dir.Bnece konuyuı başkalarınada danışarak bir çözüm ara.Bneim başım psu'lar yüzünden çok ağrıdı seninde ağrımasın
  • quote:

Daywalker eğer bir yanlış ölçüm yoksa bu değerle çok düşük 11.6 v ve altı tehlikeli dir.Bnece konuyuı başkalarınada danışarak bir çözüm ara.Bneim başım psu'lar yüzünden çok ağrıdı seninde ağrımasın

Alıntıları Göster
    buda benim değerler. 12v canımı sıkıyor
    sistem aynen imzadaki gibi o/c lu halde
    siz siz olun TT in ne psu sunu nede fanını alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LINEBACKER -- 10 Nisan 2005, 20:12:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LINEBACKER

Alıntıları Göster
    slm arkadaşlar,

yeni olduğum için bazı şeyleri tam bilemiyorum ama değerler şu şekilde

+12v 11,67
    3.3v 3,17
    5v 4,93 sorun var mı sizce?

• quote:

Alıntıları Göster
    Cooler Master 450 watt

12v = 12,16
    5v = 4.811
    3.3 = 3.216

Sistem amd 2000+(2083mhz)
    Bilmiyom benimki normal geldi bana ama sistem eski oldugu için belki normal goruyordur

• quote:

Orijinalden alıntı: Emurac

slm arkadaşlar,

+12v 11,67
    3.3v 3,17

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Emurac

slm arkadaşlar,

+12v 11,67
    3.3v 3,17

güç kaynağın ne sistemin ne bir de onları yazsan. bu 12v beni baya bi kıllandırdı donanımgenel da bi başlık açtım yardım için oray da bakın

• quote:

Orijinalden alıntı: LINEBACKER

Alıntıları Göster
    12v de sorun yokki senin neden canını sıkıyor sen bir de benimkine bak 11.392. sen bana o güç kaynağını ver ben sana fsp400 ve 300 watlık ikisini de vereyim. bir de senin thermaltakein modeli ne
    quote:

Orjinalden alıntı: TEKnaKILLAH

• quote:

12v de sorun yokki senin neden canını sıkıyor sen bir de benimkine bak 11.392. sen bana o güç kaynağını ver ben sana fsp400 ve 300 watlık ikisini de vereyim. bir de senin thermaltakein modeli ne
    quote:

Alıntıları Göster
    daywalker

sistem p4 2.0 160 gb hd, 512 ram, 256 ekran... güç kaynağının ne olduğunu nereden bakacağımı söylersen hemen yazabilirim. birde benim pc'nin ısı çok fazla geldi bana temp2 ve 3 50 dereceye yakın, fazla değil mi sence???

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    @daywalkerr
    bendeki TT TWV 480W
    bakınca iyi gorunuyor ama ben bunu ne umutlarla almıştım 480W diye. bide bendeki işlemci yeni nesillere nazaran daha az v çekiyor. benim bir zamanlardaki amacım p4 3.0 prescott alıp 4.0ghz e o/c lamaktı ama 12v canımı sıktı ondan almadım o cpuyu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LINEBACKER -- 10 Nisan 2005, 20:30:45 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.