Şimdi Ara

PSU ve kasa tavsiyeleriniz? Sistem: 6700xt/6800 r5 5600

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ufak parçalarımı hallettim, anakart b450 tomahawk II, ramleri fury beast 3600 aldım, güzel bir ssd yolda kısaca iş görür bir sistem dizmeye çalışıyorum. Ekran kartı ve işlemciye karar verdim, yakaladığım en uygun fiyata alacağım. 5600x çok uyguna düşmedikçe niyetim 5600 almak (2500e düşmesini bekliyorum)

Ekran kartında da f/p durumuna göre güzel bir model alacağım bu ikili arasından. (6700xt/6800)

Kasa için XPG Defender Pro kararı verdim, araştırmalara devam ediyorum. Var ise burda da tavsiyelerinizi alabilirim. Görsellik ve kalite, ikisini de istiyorum.

Yukarda belirttiğim sistem için, hem kalite hem de fiyat olarak hiç anlamadığım bir konu olan PSU için sizlerden yardım istiyorum. Bütçesi fazla olmayan ve kaliteli parçalar almaya çalışan biriyim.

Öneride bulunan herkese teşekkürler

• Evladiyelik bi şey dersen bunu almaya çalış.

akakce.com
    NZXT PA-6B1BB-EU 650 W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-nzxt-pa-6b1bb-eu-nzxt-c650-bronze-semi-modular-atx-psu-fiyati,1812964277.html
  • Bir araştırayım hocam, evladiyelik olarak bronz almak doğru mu bilemedim ama

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • NZXT H7 Flow aldım, bugüne kadar bu segmentte kullandığım en iyi kasa. Bütçenize uygunsa öneririm. Kasa hava sirkülasyonu muazzam, kablolaması iyi, malzeme kalitesi çok iyi, görsel olarak da ben çok beğeniyorum ancak o biraz kişisel tercihe girer.

Cooler Master Gold sertifikalı full moduler bir PSU kullanıyorum ben ancak PSU önerisi vermeye karşıyım. En iyi indirimi yakaladığınız gold PSU'yu almanızı öneririm. Çok oynak fiyatları var. Corsair RGB modeller şu sıralar çok uyguna bulunabiliyor ancak çok sorunlu olduklarını okudum yabancı forumlarda, bunun dışında bilinen markalardan gidip, dediğim gibi Gold ve indirimli güç kaynağı kovalardım yerinizde olsam.

• EclipseIV E kullanıcısına yanıt

Bronz ,gold ,altın, elmas olmasından çok, powerin kalitesi önemli.

Yazdığım power ,psu tier listlerde üst sıralarda.Fiat olarak da bu fiat bandınki powerlerin çoğundan daha iyi.

Bütçeni zorlamayacak ama kaliteli bi power yazmayı düşünmüştüm Tabi sen yine de, kendinde araştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 11 Kasım 2022; 16:45:57 >
  • Çok teşekkür ederim, benim kastım zaten modele değildi. Sorumu şöyle güncelleyim size, bu sisteme 650 yetecek olsa dahi ileriye dönük 750 mi almak mantıklı? Golf ile bronz arasında gerçekten bir fatura farkı çıkar mı? Çünkü tüm bunları düşününce en az 750 gold almak gerekiyor ki bu da sizin önerdiğiniz psu üstüne en az 1k demek. Bir Ram değil ki ekleme yapalım o yüzden almışken ek az 5 6 yılı götürmesi gerek upgradeler dahil diye düşünüyorum

• Batu B kullanıcısına yanıt
    Nzxt görüntüsü benim çok hoşuma gidiyor. Çoğu ürünü düşük performanslı ancak bu modeli övüyorlar ben de gördüm çokca. Fiyatı 2500 civarı, kafamdaki bütçenin üstünde ve zaten türkiyede şuan stok sıkıntısı mevcut. Defender proyu kupon ile 1600e düşürme ihtimali var bakalım 🤷🏼‍♂️

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

RX 6800 gibi bi kart aldıktan sonra ,kimbilir kaç sene sonra e. kartını değiştirirsin. Tabi o zaman alacağın bi kart ne kadar watt çeker,hiç bilinmez. Ama bu RTX 4090 serisi gibi devam ederse,750 watta yetmez.

Bence şimdi ihtiyacın olduğu kadar al. Gold ,bronz elmas ,zümrüt,yakut,pırlanta ,bunlardan oluşacak fatura farkı tabiri caizse ,devede kulak bile olmaz.

Yani,uzun lafın kısası,bütçene göre hareket et,derim. 

• Valla bu konuda benim gibi düşünen biri çıktı, bronz gold arası %3/5 fark var. Benim gibi bilgisayarı çok fazla kullanan biri bile aylık maks 100 150 liralık elektrik yaksa bile ürünler arasındaki fiyatı çıkarması yıllar sürecek.
    Ancak, verimlilik=maksimum alabileceğin güç diyebiliyorsak eğer 650w psuyla sınırdaki bir sistem için gold önemli olabilir.

Bu gold,pırlanta,yakut,zümrüt hikayeleri, max.güçle de alakalı değil.

Senin pcnin,atıyorum 400 watt ihtiyacı var .Yani taktığın bileşenler ,oyun anında ,hepsinin toplamı 400 watt istiyor. Powerin sertifikasız olursa bu 400 watt için prizden 450 watt çeker. Sadece 80 plus olursa 440 watt çeker. bronz olursa 430, watt, gold olursa 420 , platin olursa 410, vs,vs. Tabi rakamlar hep atmasyon,yakıştırma.

Olay bu yani.Aradaki farklarda senin faturana intikal ediyor haliyle. Ama cüzi farklar olduğu içinde,dediğin gibi, amorti etmesi diye bi şey ,yok gibi neredeyse.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.