Şimdi Ara

Psu ve parca degisimi yardim.!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İ5 2400 3.10 ghz
    8 gb ram
    Zotac amp 770gtx
    Psu 600 w

Alacagim parca fx6100 veya 6350 ve buna uyumlu anakart
    Sorum psu kaca yukseltmem gerekir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yükseltmene gerek yok o işlemciyi almana da gerek yok bence eğer arzalı değilse eskisi.
  • Oyunlardaki performans icin degisimi uygun gordum.

• 600 Watt psu o sistem için gayet yeterli. En fazla alacağınız psu ise 700 - 850 watt arası bişey olur. Bu da size çok bir yarar sağlamaz. Eğer ki elinizdeki psu 80+ sertifikalı ise değişimi düşünmenize bile gerek yok. Bence normal bir psu bile olsa elinizdeki gayet yeterli boşuna değişmeyin derim. Onun yerine psu ya harcayacağınız parayla anakarta uygun almayı düşündüğünüz işlemcilerden daha iyisini alabilirsiniz. Psu yerine üst model işlemciye yönelin derim. Yok illa değişicem derseniz de en az 750 - 850 watt 80+ bir psu ya geçiş yapın. Bu arada donanımların alacağı en yüksek enerji miktarı bellidir. Size 1250 watt bile alsanız ekran kartınız max 350 watt enerji çekiyorsa 360 olmaz o ve faydası da olmaz. Oyun performansı için değil donanımı besleyecek yeterli enerji için psu yükseltilir oyun performansı için değil. Çünkü o enerji yetersiz olursa kart verimli olmaz ancak watt yüksek olunca kart performansı artmaz. Bunları karıştırmayın. Sizin psu da gayet yeterli enerji sağlayacağı için yenisini almak masraf olur sadece. Tabi ileri dönük düşünüyorum farklı donanımlara geçiş yaparsam sıkıntı yaşamak istemiyorum derseniz dediğim gibi 80+ daha yüksek güce sahip psu alabilirsiniz. Onun dışında da ekstra para harcamış olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MexeSs -- 31 Mayıs 2017; 22:26:26 >

• MexeSs kullanıcısına yanıt
    Yorum için saol.
    asus m5a99fx pro r2.0 • Bu anakartı Aldım arkadaşdan VE işlemci fx 8350 Oyun kasası Bİrde 700 wat psu Aldım. 770 de Gtx Var Yeterli Olur heralde Psu ?
  • xone1 X kullanıcısına yanıt
    Gtx 770 için zaten tavsiye edilen 600 watt en azından olsun diyor. Yani 700 watt gayet yeterli şekilde işinizi görür. O konuda sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum. Sisteminiz şu hali ile bence güzel bir sistem güle güle kullanın.
  • MexeSs kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Umarım Oyunlarda Kasma sorununu çzebilirim Çünkü Fps nin sadece 3-5 Artması Pek mantıklı gelmiyor. Değişimden sonra.
    Şüpelendiğim Nokta Şunlar : Anakart İŞlemci değişti Format atmadan Kuullanıyorum.
    Yada Ramlere baktıgımda 14 gb 4-4-4-2 Hepsinin Frekansı 667 mhz
    Anakarın destekledigi 2133. Kasma olayı Bunlardan Olabilir bence ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xone1 -- 1 Haziran 2017; 5:39:18 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kapi degisimi ya da boya?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • xone1 X kullanıcısına yanıt
    İşte sıkıntı burda zaten. Hiç kimse size direk şundandır diyemez. Çünkü bu iş topyekün bir bütünün sonucudur. Yani ekran kartından da olabilir, ramden de, anakarttan da , işletim sisteminden de, virüsten de , uyumsuz parça veya donanımsal arızadan da , internet bağlantı + modemden de veya hdd den ya da uyumsuz bir yazılımdan yani herşeyden olabilir. O yüzden sürekli nette yaptığınız araştırmalarda hep farklı farklı çözümler görürsünüz. Siz elinizdeki imkanlar ile en iyi sistemi hazırlarsınız. Daha sonra bu sistemi en uygun işletim sistemi ile kurarsınız. Daha sonra tüm bileşenlerin sürücülerini eksiksiz en güncel sürümleriyle kurarsınız. Yapmanız gereken herşeyi yaparsınız bunları da test edersiniz. Sorun devam ederse başka başlıklar altında yaptıklarınızı karşılaştığınız ek sorunları veya düzelmeleri konuya eklersiniz. Bilgili arkadaşlarda bu doğrultuda diğer yapmanız gerekenleri size söyler. En başta dediğim gibi bir bütünün tüm parçalarını tek tek denemek gerekir en sağlıklı çözüme ulaşabilmek için. Zaten 10 fpslik bir artış bile size pek birşey kazandırmaz. Bunları bir kaç basit sistem ayarıyla da elde edebilirsiniz. Önemli olan sistemin vereceği en üst değeri sabit şekilde kullanabilmek. Yoksa aman aman bir fark istiyorsanız sıfırdan üst model bir sistem kurmanız gerekir. Tabi bu da bütçe meselesi. Video sitelerinde gördüğünüz üst düzey fps alan oyuncuların bilgisayarlarını mevcut elimizdeki sistemlerle karşılaştırmak pek doğru değil.

Kendimden örnek vereyim;

Sistemim:

işlemci: amd athlon ıı x4 630 processor 2.80 ghz
    anakart: asus m4n78 se
    ram: 8 gb dd2
    ssd: toshiba 120 gb
    hdd : 2 tb samsung
    ekran kartı: r9 380 4 gb 256 bit
    güç kaynağı: termaltake 700 watt 80+

Bu sistem çok eski bir sistemdi. En son bu hale getirebildim. Şimdi de anakart ve işlemciyi değiştirmek için birikim yapıyorum. Elimde de 8 gb ddr4 ram var. Sadece anakart ve intel işlemci alınca yeni nesil ddr4 sisteme geçiş yapabilicem. Şu hali ile emin olun fps yi geçtim zar zor düşük ayarlarda oyun oynuyorum. Çünkü ne anakart ne de işlemci ekran kartının hızını karşılamıyor. Ekran kartı yükü biraz işlemciye bıraktığı an tıkanıyor. Neyse bu uzar gider böyle.

Yani elinizdeki imkanı biraz zorlayıp sistemi bi elden geçirin. En azından ramleri değiştin donanım yönünden. Onu şu an yapamıyorsanız dediğim şeyleri yapın sonucu da yazarsınız daha detaylı yardımcı olmaya çalışırız.

• Dormat atip ramleri degistirecegim sonucu burayabyazarim. Tesekkurler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.