Şimdi Ara

Psu yanmış mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bi arkadaş küçük bir cihazı psunun atx kablosuna taktı ve ekranda yazan voltaj değerlerini bana gösterdi. Bak şu şu kadar olması lazım ama bu kadar. bu az geliyo bu cok geliyo diye gösterdi. Psu yanmış dedi. Yeni psu aldık. Bilgisayar gene calismadi. Anakart yanmış dedi anakart da aldım. Simdi çalışıyor.

Sonradan evde biraz araştırdım ve psu çıkışlarını multimetreyle ölçtüm. 3.3v 5v +12v -12v hepsi doğru çıkıyordu. 12v fan bağladım normal çalışıyordu. Fan çalışırken akımına da baktım fan üzerinde yazan değerden biraz farklı çıkıyordu. (Psunun verdigi akim boyle mi ölçülüyor emin değilim ama)

Psunun fanı dönmüyor ama corsairlerde zaten düşük güçte fan çalışmıyormuş.

Bunu sisteme bağlayıp denemek istiyorum ama bu anakarta da zarar verir diye korkuyorum. (Anakartı zorla buldum 1155 anakart pek bulunmuyor)

Bu psu yu atmali miyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• PSU sağlam, atmayın.

"Psunun fanı dönmüyor ama corsairlerde zaten düşük güçte fan çalışmıyormuş." cümlesi yanlış bir genelleme içeriyor. Corsair PSU'ların hepsinde böyle bir özellik yoktur. Sadece Corsair'in değil, birçok markanın üst seviye PSU'larında böyle bir özellik vardır. Sizdeki modelin özelliklerine Corsair'in web sitesinden bakın; düşük yükte fan çalışmaması gibi bir özellik yoksa, fan bozulmuştur. Bu durumda fanını değiştirip kullanabilirsiniz.
  • Evet bu psuda o özellik varmış. "the thermally controlled fan only spins when it’s needed." diyor.
    www.corsair.com
    HX Series HX850 Power Supply — 850 Watt 80 PLUS® Gold Certified Modular PSU
    https://www.corsair.com/us/en/Categories/Products/Power-Supply-Units/hx-series-config/p/CP-9020032-NA

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Psu kaç Watt?
    2 ay önce açıldı
    PSU yandı neden
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.