Şimdi Ara

PSUnun yeterli olup olmadığını nasıl anlarım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar, yaklasık bi bucuk hafta once bi pc topladım ilk 5-6 gün hiç bir sorunum yoktu fakat son günlerde bilgisayarım fişi çekilmiş gibi kapanıyor. bu oyun oynarken oluyor özellikle fakat 1-2 kere internette dolaşırken de oldu, tozlanma veya sıcaklık gibi bi problem yok gerekli programlardan filan baktım. ve bi yerde sanırım soyle bi sey okudugumu hatırlıyorum cpu hızı gereginden fazla olursa pc kendini kapatır diye benim cpu hızım 3.8 overclockla 4.2'ye (veya 4.1 tam emin değilim) çıkabiliyor. bunun bilgisayarı kapatabileceği olasılığını okudugumu hatırlıyorum yanılıyor da olabilirim. neyse fazla uzatmadan şöyle bi sistemim var ve 500 w + 80 w psu'm var acaba diyorum psudan dolayı kapanıyor olabilir mi? yardımcı olursanız sevinirim

Anakart : Asus m5a97 r2.0
    Işlemci : AMD FX 6300 6-core 3.8 GHz
    Ekran kartı : MSI FrozrTwin Nvidia gforce gtx 760 2gb ddr5
    Ram : 8 gb (4.2)
    Psu dediğim gibi 500w + 80 w
    yetip yetmeyeceğini, yanı sorunun bu olup olabileceğini nasıl anlarım? sisteme bakınca anlasılıyor da ben mi geri kafalıyım? yukarıda belirttiğim sorunla uzaktan yakından alakası yoksa o sorunumun sebebi ve çözümü nedir? daha fazla yüzsüzlük etmeden sorularımı burda bitiriyorum teşekkür ederim simdiden

EDIT : Internette dolaşırken bir kez daha oldu. kafayı sıyırmak üzereyim sanırım. sırf oyun için aldıgım sistemde oyun oynayamıyorum cunku kapanıyor -.- lütfen bi yardım :((

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafavky -- 8 Ekim 2014; 21:22:49 >

• 500w + 80w derken %80 verimli demek istedin galiba. O sistemin çekeceği güç 300 wattı geçmez yani psunun yetmemesi gibi bir surum söz konusu değil. Psu bozuksa onu bilemem. Ayrıca sorunun nedeni başka şeyler de olabilir. Priz veya prize bağlı güç kablosu gibi
  • Turuncu Sakal kullanıcısına yanıt
    vallahi bilmiyorum kutuda yazan oydu. msi'ın sitesinden psu hesaplamayı yaptım aslında yetiyor demekki sorunum orda değil. zannetmiyorum psu bozuk olsun 1 haftalık filan çünkü makine. teşekkür ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.