Şimdi Ara

PTT'de çalışıyorum soruları alayım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.294
Cevap
58
Favori
389.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    15 taneye yakın takipsiz kargom gelmedi. gittim sabah ptt kargo işleme yerine bulunduğum ilçede, adam acti bir yurtdışı paketini içinden telefon kılıfı çıktı. hangi markanın diye sordu. ulan madem ürün aldın ne aldığını bilmiyormusun? o an anladım ki bu ceplemis benim kargolari. sonra bimere şikayet ettim. ama ev adresim ile o ptt başka ilçelerde idi. Özellikle belirtmeme şikayet yerini gidip bulunduğum ilçedeki ptt ye müfettiş yollamışlar.

sonra bana baş dağıtıcıcın savunması geldi. birgun posta aldım baş dağıtıcı getirdi. kardeş beni neden şikayet ettin 2 saat ifade verdim dedi. türkiye de herşey bk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Havya Makinesi -- 26 Haziran 2016; 18:19:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oooooo,selamlar hocam hoşgeldin.Görünmüyorsun uzun zamandır

• quote:

Orijinalden alıntı: Meticulous

hocam sizin ptt deki pozisyonunuz nedir? ona göre soru sorayım.

Ptt Genel Merkez Koordinatörlüğünde çalışıyorum. PTT Bank Daire Başkanlığında.

• Neden ptt de çalışanların suratı muşmula gibi? O kadar asık ve hayattan bezmiş suratlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Entelektüel Ayı

yere düşen postaları ne yapıyorsunuz ?

Bunu yazmak için gelmiştim, gidiyorum.

• Hocam biliyorsan ciddi ciddi cevap bekliyorum yani Yurtdışından 94 dolara drone sipariş ettim 60 dolar gösterttim kutu ağırlığı 1 kg ama drone 200 gram şimdi bu herifler komple kutu ağırlığı dikkate alıp beni ukime çağırabilirler kutuyu birlikte açmamız için lakin ben şehir dışına çıkacağım ve çağrıldığımda büyük ihtimal gidemeyeceğim benim yerime babam (yada 1.derecede başka yakınım) gözetiminde kutu açılıp kontrol edildiğinde sorun çıkmazsa babam teslim alabiliyor mu kutuyu?
  • Çinde gelen kargolari neden haculuyorsunuz?

• von Goethe kullanıcısına yanıt
    Ufak bir yüzdelik ile velin olabilirim liseli kardeşim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam ben yarın birisine kargo göndereceğim. Yarın kargoya teslim etsem ürünü, araya haftasonu girdğini varsayarak ne zaman teslim edilir ?

• Hocam takipli postayi yukariya kadar cikip teslim etmesi gerekmiyormu? Çıkmamak için kapıya evde yoktunuz diye kağıt birakip gidiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: PieCeSs

Hocam biliyorsan ciddi ciddi cevap bekliyorum yani Yurtdışından 94 dolara drone sipariş ettim 60 dolar gösterttim kutu ağırlığı 1 kg ama drone 200 gram şimdi bu herifler komple kutu ağırlığı dikkate alıp beni ukime çağırabilirler kutuyu birlikte açmamız için lakin ben şehir dışına çıkacağım ve çağrıldığımda büyük ihtimal gidemeyeceğim benim yerime babam (yada 1.derecede başka yakınım) gözetiminde kutu açılıp kontrol edildiğinde sorun çıkmazsa babam teslim alabiliyor mu kutuyu?

Hocam zaten ukime çağırırlarsa tarafına Telgraf ile bilgilendirme yapılır. Şimdi zaten sen de biliyorsundur 75 Euro sınırını.
    75 Euro altında olup da UKİM Gümrük yetkililer ürünü kontrol amaçlı seni çağırırlarsa mecburen noter onaylı vekaletnama gerekir. Yani babanız vs. alamayacaktır bu belgeler olmadıkça.

Ama eğer herhangi bir sıkıntı çıkmadan tarafına gelirse ve kayıtlı bir gönderiyse 20 gün bekleyecektir dağıtım merkezimizde. Tabi sen ne zaman dönersin şehir dışından orası da sana kalmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Rainmaker

Hocam ben yarın birisine kargo göndereceğim. Yarın kargoya teslim etsem ürünü, araya haftasonu girdğini varsayarak ne zaman teslim edilir ?

PTT Kargo'nun Cumartesi günü hem dağıtım hizmeti bulunur hem de PTT Merkezleri saat 10:00 16:00 açıktır.
    Eğer kargoyu yarın gönderirsen ve göndereceğin il yakında Cumartesi günü de teslim edilebilir ancak eğer uzak bir ile gönderiyorsan Cumartesi ve Pazar günü de sevk işlemleri ivedi şekilde devam eder.

Yani kargonu yarın teslim edersen Pazartesi günü teslim edilecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ressi1

Hocam takipli postayi yukariya kadar cikip teslim etmesi gerekmiyormu? Çıkmamak için kapıya evde yoktunuz diye kağıt birakip gidiyor

PTT Kargo'nun dağıtıcı elemanlarınnı Şehiriçi Posta/Kargo Dağıtım Yönetmeliğine göre 2.kata kadar çıkma zorunlulukları bulunur.
    2.kat yukarısı için haber kağıdı bırakabilir. Ancak çoğu dağıtım elemanımız 2.kat yukarısıda olsa kargoyu çıkarak teslim ederler. Ancak bazı işgüzar dağıtım personellerimiz aracına zimmetlemeyi unuttuğu kargo dağıtım merkezinde kalınca ve o günün dağıtım listesinde isminiz bulunursa PTT Şefiyle uğraşmamak için haber kağıdı bırakır. Bu şekilde bir durum söz konusu olursa PTT.gov.tr Bize Ulaşın'dan bize bildirebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Salvodor_07

Çinde gelen kargolari neden haculuyorsunuz?

Hayır. Bir gönderi kayıtsız da gelse Dağıtım Müdürlükleri tarafından Evrak Kayıt Sistemine girilmek zorundadır. Bu nedenle Personellerin bunları alması haklarında soruşturma açılmasına neden olacaktır.

Ancak gönderi kayıtsız olursa kaybolması olası mıdır ? TABİ Kİ EVET.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ohol Oula

Postayla şarbon hastalığına yakalandınız mı?

Postaların içinden ahlaksız şeyler çıktı mı hiç?

Gelen mektuplarla size ahlaksız teklifte bulunan oldu mu?

Posta kutusuna kondom bırakan postacı olsa sizde mi çalışır?

İkinci soruya binayen MuratabiGF kanalına ait ve bizim kargomuz tarafından taşınan çok güzel bir madde çıkmıştı. Videoya buyrun

• quote:

Orijinalden alıntı: Alisinasyon

quote:

Hocam biliyorsan ciddi ciddi cevap bekliyorum yani Yurtdışından 94 dolara drone sipariş ettim 60 dolar gösterttim kutu ağırlığı 1 kg ama drone 200 gram şimdi bu herifler komple kutu ağırlığı dikkate alıp beni ukime çağırabilirler kutuyu birlikte açmamız için lakin ben şehir dışına çıkacağım ve çağrıldığımda büyük ihtimal gidemeyeceğim benim yerime babam (yada 1.derecede başka yakınım) gözetiminde kutu açılıp kontrol edildiğinde sorun çıkmazsa babam teslim alabiliyor mu kutuyu?

Hocam zaten ukime çağırırlarsa tarafına Telgraf ile bilgilendirme yapılır. Şimdi zaten sen de biliyorsundur 75 Euro sınırını.
    75 Euro altında olup da UKİM Gümrük yetkililer ürünü kontrol amaçlı seni çağırırlarsa mecburen noter onaylı vekaletnama gerekir. Yani babanız vs. alamayacaktır bu belgeler olmadıkça.

Ama eğer herhangi bir sıkıntı çıkmadan tarafına gelirse ve kayıtlı bir gönderiyse 20 gün bekleyecektir dağıtım merkezimizde. Tabi sen ne zaman dönersin şehir dışından orası da sana kalmış.

Hiç noterle işim olmadı bi vekaletname ücretlerine baktım da one yahu öyle :D Birde hocam şimdi bu ecnebiler yurtdışından getiriyorlar ürünü bizim bayramımız onlarda işlemiyor tatil gününe de denk gelse sonuçta bizim gümrüğe gelecek, lakin bizim ülke sınırlarına girdikten sonra gümrükte işlenecek vs. ama araya bayram giriyor bayram tatilinde gümrük ve ptt işleri nasıl oluyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: EneRGy.

Neden ptt de çalışanların suratı muşmula gibi? O kadar asık ve hayattan bezmiş suratlar

Bu eleştirine katılıyorum. Herhangi bir şube elemanı her daim bu şekilde davranıyorsa PTT.GOV.TR Bize Ulaşın bölümünden bildirebilirsiniz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Alisinasyon

quote:

Hiç noterle işim olmadı bi vekaletname ücretlerine baktım da one yahu öyle :D Birde hocam şimdi bu ecnebiler yurtdışından getiriyorlar ürünü bizim bayramımız onlarda işlemiyor tatil gününe de denk gelse sonuçta bizim gümrüğe gelecek, lakin bizim ülke sınırlarına girdikten sonra gümrükte işlenecek vs. ama araya bayram giriyor bayram tatilinde gümrük ve ptt işleri nasıl oluyor?

Dostum İstanbul ULUSLARARASI PİM ve İstanbul ULUSLARASI UKİM her daim açıktır. Gece Gündüz. Bayram da asgari personellere çalışmaya devam ederler.
    Ek olarak Bayram Tatilinde PTT Şubeleri tamamen kapalıdır. Bayramın 1. ve 2. günü sadece bazı PTT Merkezleri açık olacak ki o henüz tebliğ edilmedi. Ancak UPİM VE UKİM tam gaz devam
    m

• Günde kaç posta atiyosunuz hocam ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi şube

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.