Selamun Aleyküm. Olayı en özet şekilde yazayım. Ben Ankarada yaşıyorum Samsunda birinden bi ürün aldım. Adama iş adresimi verdim malum günümüzün çoğu işte geçiyor. İş adresim adım soyadım. Verdiğim bilgiler bunlar. Kargo 1 gün sonra Ankara/Altındağ şubesine geliyor. O gün kargo gelmedi, dedim yarın gelir heralde ertesi sabah kargo takipden baktığımda kargom yanlış adres sebebi ile iade görünüyordu sistemde.. Altındağ şubesini 20 kez aradım açan yok. En yakın ptt ye gittim durumu anlattım adam dedi kargo samsun merkez şubeye geri gitmiş. Kargoyu yollayan kişiyi aradım dedim kardeşim adresi yanlış yazmış olabilir misin. Bana kargo paketinin üstünde yapıştırdıkları etiketin fotosunu attı. Adres doğru lakin verdiğim iş adresinin altında ev adresim de yazıyor. Soru şu ben sadece iş adresi verdiğim halde ev adresim neden etikette görünüyor ? Muhtemelen çift adres olduğu için adres hatası denildi. Samsun Merkez şubeyi aradım durumu anlattım, görevli kargo Samsun/Tekkeköy de dedi, yani kargonun ilk verildiği nokta. Satıcının gidip tekrar yönlendirme yapması lazım dedi. Satıcıyı aradım dedim durum bu. Tamam gidip yönlendiririm dedi. Gitmiş adama demişler kargo Samsun merkez ptt de burda değil. Adama dedim gözünü seveyim git al kargoyu yol paranı vs atacağım hesabına. İnsan evladı çıktı gitti Samsun merkez ptt ye. Orda da demişler ki kargo hala Ankarada.
|
PTT Kargo Pişmanlıktır
-
-
diger kargolar daha beter...
cunku ptt ye kac adres verdiysen daha once hepsi tc kimlik numarana yapisiyor degistiremiyor sildiremiyorsun da acaip bir adet ptt nin rutinlerini cozersen en uygun kargo o
.yoksa ptt nin elemanlariyla cok ugrasirsin ozellikle bayanlariyla
bu ne
kutu
ne kutusu
o kutudan
benim kutumdan mi
yok bu benim kutum
ne var icinde
oyun makinasi
nee nasil oyun makinasi
oyun makinasi iste
aha...acin icini
kirk saatte bantladim bunu ben
ac ac ac
alin actiim guzel mi
iyi acin yoksa gelmeyin bu subeye bir daha
sube senin mi teyze
guvenliiiik.
bu ne
kutu
ne var icinde
oyun makinasi
ne oyun makinasi mi yasal mi o
senin kadar yasal
tamam gordum kapat
nasil gordun ya cihazin icinde bir sey varsa tornavida getireyim mi
o kadarina bakmiyoruz biz
hay aklina o zaman niye yoruyorsun adami
biraz ugrasarak cozersin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 6 Ağustos 2022; 1:55:50 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam rutinleri onlara kalsın ya şu kargoyu sağ salim alayımda daha ptt kargonun önünden geçmem. Telefonlara baksalar bir şekilde çözülür de iletişim yok muhatap yok tıkanıyor orda mevzu
-
ptt %100 yalanci firma eve hic gelmedikleri halde geldik yoktunuz diolar bikac subesini aradim telefona bakan yok cagri merkezini arasanizda cikan kisinin hicbir yetkisi yok sizi subeye yönlendiriyor kisaca ptt korku filmi gibi e ucuz etin yahnisi bukadar olur ptt nin acilen ozellestirilmesi gerek o zaman 4/4 luk olur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şoray uzun yolda -- 6 Ağustos 2022; 3:19:58 > -
Alla halla ben trendyoldan ihtiyaç alırken bazen PTT kargo ilede gelen oluyordu pek sorun yaşamadım niyeyse
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Trendyol eskpress - teslim etmeden gitmess
Yurtiçi kargo - geldik evde bulamadık
Aras kargo - gelecektik adresi bulamadık
Mng kargo - gelecektik koliyi bulamadık
Ptt kargo - ne kolisi yav???
Ptt kargoya bir şey vereiğinizde artık o kargo tamamen ptt kargonundur. Canları isterse bazen 1 gün sonra bazen de 1 yıl sonra kargoyu teslim edecekleri tutar. Daha doğrusu eve hiç gelmeden geldik notu yapıştırıp gidip kendi kargonuzu şubeden almanızı sağlarlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratbanK -- 6 Ağustos 2022; 10:34:47 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kanser durum devam etmekte. Şuan bu satırları yazarken hala birilerine ulaşmaya çalışıyorum :D Samsun merkezdeki çalışan bana şöyle diyor. Ben ürünü yine Ankaraya yönlendiririm ama adres kısmına bişey yapamam ve yine Samsuna geri döner. Önerisi de şu, sen kargo Ankaraya gelince dağıtıma çıkmadan önce hemen duruma el at kargoyu al ellerinden. Yani sabah ptt kargo önüne dikil ve aracın gelmesini bekle. Şaka gibiler abi
-
seninki iyiymiş bana çaglayan şubede dediler kargonuz googleden bakıp gittim meyersem şube taşınmış googledan silmemişler yollayanında haberi yok dünyadan yani boşa gidip geri döndüm
müşteri hizmetlerini arayıp tek birşey istiyorum yolladıgım kargoyu iade istiyorum satmaktan vazgeçtim dedim yardımcı olamayıyoruz şubeye gidin dediler
ve bu insanlar heray maaş alıyor korku filmi gibi gerçekten
-
Valla hocam anlam veremiyorum bu kadar sorumsuzluk milyon şikayet ama aynı tas aynı hamam
-
mecbur kalmadıkça yurtdışı harici kullanmam. sürat de iyidir.
aras mng ptt bulaşılmaz.
-
Mecburen PTT Kargo aracılığıyla tarafıma gönderilen bir resmi evrak bulunduğum ilçenin dağıtım şubesinde 2 gündür dağıtıma çıkarılmayı bekliyor. Çağrı merkezini aradım, görevli kız "buradan mevzuat gereği şube hakkında kayıt veya bildirim açamıyoruz" deyip şubenin telefonunu verdi sadece. Yani bir halta yaramayan müşteri hizmetleri. Önceden yine kayıt açıyorlardı şubenin kulağını çekmek amacıyla. Bu sefer yapmadılar. Bu PTT Kargo kepazeliği ve işleyiş hakkında bilgi sahibi olan var mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benzer durumu ben de yaşadım. PTT çağrı merkezini arayıp şikayet kaydı bırakmak istediğinizi söyleyin. Öyle derdinizi anlatın. İçinde resmi belge olduğunu dağıtıma çıkmaması durumunda oluşacak tüm mağduriyet için maddi manevi yasal haklarını konunun tüm muhataplarına yansıtacağınızı ve bu konuyla ilgili cimer üzerinden de şikayet kaydında bulunacağınızı bildirin. Yarın kargonuzun aniden dağıtıma çıkarıldığını görürsünüz.
-
Aynen dediğiniz gibi yaptım hocam mesaj yazmadan önce, resmi evrak bekliyorum ve süreli dedim. Şubenin sorumsuzluğunu ve mağduriyetimi vurguladım ama görevli kız Nuh dedi Peygamber demedi. Bana web sitesindeki istek/öneri/şikayet formunu doldurmam gerektiğini söyledi. Yarın belki formu doldururum ama onu da geç okuyorlar.
Ya resmen rezalet hocam, 183 yıllık kurum sanırım özelleştirme nedeniyle içler acısı durumda. Keyfi olarak kargo paketini şubede bekletmelerini geçtim, başka rezaletler de var. Örneğin bankalar tarafından ev adresine gönderilen ve bizim komşular için gelen kredi kartı hesap ekstrelerini bile bırak son ödeme süresini geçmesini, biriktirip 4-5 aylık şekilde deste ile getirip bırakıyorlar adamlar, ve bildiğin şehir içinde konumunda oluyor bunlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 22 Mayıs 2024; 20:34:32 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
tuketici.btk.gov.tr üzerinden giriş yapıp "posta hizmetleri" başlığı altından PTT seçip şikayet edebilirsiniz hocam size dönüş yapacaklardır konuyla alakalı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X