Bir mallık yapıp hayatımda ilk defa instagramdan bir oduncu gömleği görüp çok beğendim. Tabiki instagramdan sipariş vermezdim. İnternet sitelerine girdim her şey güvenli görünüyordu. İyzico ile ödemeyi de görünce boş bulunup direkt alışveriş yaptım. Gentil Butik isimli şerefsizlerin dolandırıcı olduklarını öğrendim daha sonra. Bana bir sipariş numarası bile vermediler. İnstagramdan sürekli oyalıyorlar kargoyu bugün veririz yarın veririz diye vermiyorlar. İyzico ise bizim yapabileceğimiz bir şey yok diyor. Ama adamlara referans olmuşlar çünkü ödeme yaparken iyzico güvencesi altındasınız diyor. Parayı da benden iyzico çekti zaten. İyzico'ya güvenmeyin arkadaşlar büyük ihtimal daha kaç tane dolandırıcı firmayla iş birliği yapıyorlar. Kendilerini kınıyorum. Ben iyzico olmasa bu aptallar tarafından dolandırılmazdım. İyzicoyu görünce sazan gibi atladık. Aklı olan alışveriş yapmadan önce benim gibi boş bulunmayın mutlaka araştırma yapın. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skywaterr -- 27 Ocak 2021; 14:19:46 > |
İyzico Dolandırıcı Firmalara Referans Oluyor - Kime Güvenelim?
İyzico, Türkiye'nin önde gelen online ödeme sistemlerinden biridir. Ancak son zamanlarda, bazı dolandırıcı firmaların İyzico'yu referans olarak gösterdiği iddiaları gündeme gelmiştir. Bu durum, online alışveriş yapanların güvenini sarsmıştır.
İyzico dolandırıcılığı iddiaları, özellikle Amazon platformunda satış yapan bazı firmalarla ilgilidir. Bu firmaların, İyzico üzerinden ödeme aldıkları ancak ürünleri teslim etmedikleri veya sahte ürünler gönderdikleri öne sürülmektedir.
İyzico, dolandırıcı firmaların platformunu referans olarak göstermesine karşı olduğunu açıklamıştır. Şirket, bu firmaları tespit etmek ve kullanıcıları korumak için gerekli önlemleri aldığını belirtmektedir. Ancak kullanıcılar yine de temkinli olmalıdır.
Online alışveriş yaparken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar şunlardır:
- Güvenilir ve bilinen firmalardan alışveriş yapın.
- Firmanın yorumlarını ve şikayetlerini inceleyin.
- Ödeme yapmadan önce ürün ve firma hakkında detaylı araştırma yapın.
- Dolandırıcılık belirtilerine karşı dikkatli olun ve şüpheli durumlarda ilgili yetkililere başvurun.
İyzico şikayetleri ile ilgili olarak, İyzico'nun kendi müşteri hizmetleri kanallarıyla iletişime geçebilir veya Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurabilirsiniz. Ayrıca, 155 Polis İmdat Hattı üzerinden de şikayette bulunabilirsiniz.
Dolandırıcı firmaların tuzağına düşmemek için bilinçli ve dikkatli olmak çok önemlidir. Güvenilir ödeme sistemleri kullanın ve online alışveriş yaparken her zaman temkinli olun.