Şimdi Ara

PTT Messenger tanıtıldı! PTT Messenger nedir? (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
360
Cevap
2
Favori
17.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Devlet destekli PTT messenger ı kullanmamak lazım.Hatta Whatsapp ı bile kullanmayıp açık kaynak kodlu yani içinde ne olduğunu bildiğimiz ve güvenilir bir messenger kullanmalıyız.

• Madem yerli ve milli, simgesi neden Ukrayna bayrağını andırıyor?
  • HeroMan999 kullanıcısına yanıt
    bu açıklamayı yapmasının sebebide internete sızan apk nın içerisinde zebrachat kodlarının çıktığı iddiasından kaynaklı.dün twitter da ortalık yıkıldı bunun yüzünden.

pttkurumsal tarafından şöyle bir yazı geçildi ardından;zebrachat, pttmessenger ın geliştirme aşamasında kullanılan proje ve ürün adıdır.

yani demek oluyor ki kopyalamışlar!
  • quote:

Orijinalden alıntı: interwap

Madem yerli ve milli, simgesi neden Ukrayna bayrağını andırıyor?

Mantık dışı bir yorumda bulunmuşsun.

Whatsapp , instagram , twitter gibi uygulamaların uygulama ikonları sence kendi ülkelerini andırıyor mu :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuckulteli

quote:

Orijinalden alıntı: canermm

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xabc

quote:

PTT diyor ki;
    "A aaa, gizli saklı ne konuşuyorsunuz siz Whatsapp'ta, gelin şurada konuşun da bizde bilelim"

Eskiden SMS atardınız, istediğimizde biz her şeyi okurduk, şimdi Whatsapp falan kullanıyorsunuz olmuyor böyle.

zekaya bak çay demle. zehir gibi çay olur içemezsin sonra

sanki whatsapp'ı göremiyorlar, sanki epostalarınızı göremiyorlar, sanki telefonlarınızı dinleyemiyorlar.

türkler göreceğine amerikalılar görsün diyenler de ayrı bir zekanın ürünü

Söyle 2 çay da beraber içelim

Şifrelendiği için Whatsapp yazışmalarına ve epostalara erişemiyorlar. Operatör üzerinden üzerinden yapılan sesli aramaları ise evet dinleyebilirler. (Sesli aramaları Whatsapp vb uygulamalar üzerinden yaparsan onuda dinleyemezler.)
    Senin dediğin gibi olsaydı, yani devletimiz Whatsapp içeriğine ve maillere erişebiliyor olsaydı, yerli mesajlaşma uygulaması (PTT) oluşturmalarına gerek kalmazdı değil mi?
    (Yine senin dediğin gibi olsaydı o zaman da bizim PTT içeriğine ABD vd. devletler erişirdi, hani nerede kaldı bilgi güvenliğinin korunması)

Amerikalıları, Korelileri vd. senin benim yazışmalarım ilgilendirmiyor, ha eğer Başbakan, vekil falan olursun o zaman ilgilerini çekebilir.

Yerli yazılım, yerli mesajlaşma uygulamaları, server'ların ülke içinde olmasını istemek tamamen erişemedikleri veriye erişebilmek adına.

Senin cümlenle bitirmek istiyorum.. "zekaya bak çay demle"

Arkadaş mit'çi çıktı tüm devlet işleyişini biliyormuş.
    Bilgisayar oyunu sanıyorsun herhalde sen devleti.
    Devletin erişemeyeceği bilgi olduğunu mu sanıyorsun şimdi istese senin telefona giremeyeceklerini söylüyorsun ama çok yanılıyorsun.

Neyse çay'a devam.

Erişemeyeceği bilgi yoksa, niye kendi kontrol edebileceği yazılımlarla yerlileşme girişiminde.

Mahkemeler neden Twitter'dan, Facebook'dan, forum ve sözlüklerden kullanıcı bilgisi talep ediyorlar? Kendi niye erişemiyor?

İnsanlar,devletler yalnızca kontrol edebildikleri verilere erişebilir. Ondan herkes yazılımını yerlileştirmeye çalışıyor, ondan veri merkezleri ülke sınırları içinde kalsın istiyor.

Alıntı yaptığın mesajın içeriğini de tekrar oku, bizim devletimiz bir veriye erişebiliyorsa, diğer devletlerde erişebilir, e o zaman bilgi güvenliği hikaye.

Postundaki tek bir şeye katılıyorum. Bilgi güvenkliği tüm dünyada tamamen hikaye.

Bundan sonrada çok uzatmaya gerek yok zaten.

• Simdi benim Anlamadigim ZEBRACHAT diye birsey var mi yok mu ?

Eger boyle birsey yoksa sadece kotulemek icin kotuluyorsunuz Aksheepler nasilsa bu muhalefet eden kesinde Sheep oluyor ki 2 si arasinda hicbir fark yok herneyse.

Galaxy S8 gelistirilirken DreamLTE idi S9 gelistirme kod Adi Star yani ZebraChat gelistirme adi olabilir.Ustte belirtigim gibi var mi boyle birsey yok mu ?

• Kullanıcı sayısına bağlı tutunması, bir çok program var ama whatsapp ın yerini dolduramadı. Birde bu programları devletler yapmıyorki? özel girişimci şirketler yapıp sunuyor karşılığındad reklam vs para kazanıyor.

Devletin sadece kamuda güvenlik için böyle şeyler yapması çok iyi ancak vatandaş uzak durur çünkü çoğu insan çok özel şeylerini paylaşıyor, devlet kelimesi geçince tırsıyor dolayısıyla. Ama whatsappta da var diyorlar; olsun vatandaş için sıkıntı yok örnek : bknz Cem Yılmaz Muhittin Topalak.

Bu uygulama bu yüzden hikaye çünkü bu devlet daha iyilerini yaptı. Açık kaynak kodlu Linux kullanarak mili işletim sistemi Pardus yapıldı, önceleri herkes gibi bende sevindim, ikinci bilgisayarıma kurdum gayet de güzeldi ama sonrası gelmedi. Ne devlet kamu kuruluşlarında bu işletim sistemine geçebildi nede vatandaş için yeterli güncelleme verdi driver vs.

Bırakın mesajlaşjma programlarını vs , şu anda vatandaşı geçin devletin en mahrem yerlerinde kullanılan Microsoft Windows üzerinden Amerikanın ın devletin her attığı adımı takip edip bilgileri arşivlemediğini kim iddia edebilir.

Her şeyden önce milli işletim sisteminin yapılması gerekli, diğerleri hikaye. ha bu nasıl olur Pardusun tekrar gündeme getirilmesi ile mi olur, yoksa açık kaynak kodlu Linux la işletim sistemi yapmak güvenli değilse başka bir yolmu bulunur onun araştırılması lazım.

Çok fazla teknik bir bilgim yok ama Windowsun hangi dille yazıldığını bilmiyorum.

Becerebilirlerse yeni bir programlama dili bulsunlar ve bu taban üzerinden yapsınlar işletim sistemini. Eğer bunu yapsınlar az çok teknik bilgisi olan herkes siyasi görüşü ne olursa olsun ayakta alkışlarlar. Zor ama imkansız değil.

Biz böyle şeyler görmek istiyoruz Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerinin dönem ödevi olacak kapasitedeki işleri değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 7 Şubat 2018; 14:13:47 >

• Genccizer G kullanıcısına yanıt
    götünle mi okuyorsun

• Ben mi yanlış anladım. massenger ptt mi kurmuş
  • Milli deniyor ama onunda mı parasını verip adını değiştirmişiz Hani milliydi
  • 0MG90 kullanıcısına yanıt
    Kaç cigolayt acaba
  • ''40 yaşını aşmış biriyim. Emin olabilirsin ki 2002 yılından önceki karanlıktan, bağnazlıktan, ilkellikten, despotizmden, vurgunculuktan, mafyanın cirit attığı dönemden, rüşvetin, hırsızlığın normalleştiği, halkını aşağılayan yöneticilerden kurtulmuş bir ülkem var. Bunu görerek çok mutlu oluyorum. Bu ilerlemenin artarak devam etmesini umuyorum. ''

bende 95 yaşındayım osmanlı zamanı saydıkların vardı ,hatta dedemim dedesi ona da dedesinin dedesi hatta dedesinin dedesi de selçuklular zamanında da aynı şeylerin var olduğundan bahsedip geçmiş dönemleri kötülerlermiş ama tek sözleri varmış ''göz görür gönül katlanır''değirmenin suyu ile gönlünüzü ferah tutun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.martelo -- 7 Şubat 2018; 14:33:0 >
  • Jovi kullanıcısına yanıt
    Masallah ulkenin sizin gibi genc beyinlere ihtuyaci var.

• düşünmeye programlanmiş beyinler..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AppStore a girdim sonra milli güvenlikli detayı geldi aklıma vazgeçtim. Zaten küfür etmişsiniz diye ceza bile gönderirler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun bile çakma olmasına şaşırmadım.Nede olsa yerli,milli dedikleri her şey çakma yalan dolan...

Asıl detay programın istediği izinlerde saklı.Maşallah direkt telefonu bize verin biz kullanalım deseler daha iyi.Valla bunu kuran dikkatli olsun derim.

permissions
    android.permission.download_wıthout_notıfıcatıon
    android.permission.org.zebrachat.securesms.access_secrets
    android.permission.read_profıle
    android.permission.wrıte_profıle
    android.permission.broadcast_wap_push
    android.permission.read_contacts
    android.permission.wrıte_contacts
    android.permission.receıve_sms
    android.permission.receıve_mms
    android.permission.read_sms
    android.permission.send_sms
    android.permission.wrıte_sms
    android.permission.read_phone_state
    android.permission.wrıte_external_storage
    android.permission.read_call_log
    android.permission.camera
    android.permission.access_coarse_locatıon
    android.permission.access_fıne_locatıon
    android.permission.record_audıo
    android.permission.modıfy_audıo_settıngs
    android.permission.process_outgoıng_calls
    android.permission.read_call_state
    android.permission.wrıte_calendar
    android.permission.read_calendar
    android.permission.receıve_boot_completed
    android.permission.vıbrate
    android.permission.access_network_state
    android.permission.change_network_state
    android.permission.wake_lock
    android.permission.ınternet
    android.permission.get_accounts
    android.permission.com.google.android.c2dm.permission.receıve
    android.permission.read_sync_settıngs
    android.permission.wrıte_sync_settıngs
    android.permission.authentıcate_accounts
    android.permission.use_credentıals
    android.permission.ınstall_shortcut
    android.permission.access_wıfı_state
    android.permission.change_wıfı_state
    android.permission.set_wallpaper
    android.permission.bluetooth
    android.permission.broadcast_stıcky
    android.permission.call_phone
    android.permission.dısable_keyguard
    android.permission.raısed_thread_prıorıty
    android.permission.request_ıgnore_battery_optımızatıons
    android.permission.org.zebrachat.securesms.permission.c2d_message
    android.permission.read_external_storage
    android.permission.com.sec.android.provider.badge.permission.read
    android.permission.com.sec.android.provider.badge.permission.wrıte
    android.permission.com.htc.launcher.permission.read_settıngs
    android.permission.com.htc.launcher.permission.update_shortcut
    android.permission.com.sonyericsson.home.permission.broadcast_badge
    android.permission.com.sonymobile.home.permission.provıder_ınsert_badge
    android.permission.com.anddoes.launcher.permission.update_count
    android.permission.com.majeur.launcher.permission.update_badge
    android.permission.com.huawei.android.launcher.permission.change_badge
    android.permission.com.huawei.android.launcher.permission.read_settıngs
    android.permission.com.huawei.android.launcher.permission.wrıte_settıngs
    android.permission.read_app_badge
    android.permission.com.oppo.launcher.permission.read_settıngs
    android.permission.com.oppo.launcher.permission.wrıte_settıngs
    android.permission.me.everything.badger.permission.badge_count_read
    android.permission.me.everything.badger.permission.badge_count_wrıte
    android.permission.send_respond_vıa_message
    android.permission.bınd_chooser_target_servıce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kernel Panic -- 7 Şubat 2018; 17:54:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: flowerhorn

quote:

Whatsapp , instagram , twitter gibi uygulamaların uygulama ikonları sence kendi ülkelerini andırıyor mu :)

O uygulamaların yerliyiz, milliyiz çıkışlarını görmedim.

• Sitede sadece kurumlar kullanabilir demesi ilgi çekici. Buradan daha çok kurumsal personeli denetleme isteğinin olduğu varsayımına vardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemecem21 -- 7 Şubat 2018; 18:50:46 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: flowerhorn

quote:

O uygulamaların yerliyiz, milliyiz çıkışlarını görmedim.

Yerli tüm yazılımlar kırmızı beyaz olsun o zaman . 😂

Adamlar ptt nin kanadını koymuş işte daha ne bekliyordunuz ?

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.