Şimdi Ara

PTT Messenger tanıtıldı! PTT Messenger nedir? (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
360
Cevap
2
Favori
17.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Ambarad

quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

herkesin merak ettiği soru. NEDEN?

Sen yaşıyor musun la. Konu Dışı'na girmiyorum görüşemiyoruz knk.

konu dışında yıkılmayan tek kale olarak kaldım. herkesler gitmiş.

bekleriz arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 7 Şubat 2018; 19:34:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maykılsıfofiyıld

çin whatsapp kullanmayınca vizyonlu biz alternatif çıkarınca auvvv bu solun çomarı cidden sağınkilerden daha iğrenç

çine vizyonlu diyen kim var ya. nasıl bi çevrede yasıyorsun sen uzak dur bence
  • Arkadaşlar Kaynak kodları ortaya çıkınca PTT hemen geri adım attı bunlar herşeyi milli diye yedirmeye çalışıyor altay tankı gibi. Alman ortaklığı ile üretildi ama milli diye anırıyorlar

PTT Messenger tanıtıldı! PTT Messenger nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celest -- 7 Şubat 2018; 19:44:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Celest

Arkadaşlar Kaynak kodları ortaya çıkınca PTT hemen geri adım attı bunlar herşeyi milli diye yedirmeye çalışıyor altay tankı gibi. Alman ortaklığı ile üretildi ama milli diye anırıyorlar

Zebrachat aslında açık kaynak kodlu bir uygulama.

Ama "yerli ve milli" nasıl deniyor, ne şekil denilebiliyor ben de merak ediyorum.

PTTKurumsal twitter hesabı (https://twitter.com/pttkurumsal) zaten açıklamayı yapmış. Arzu eden girip bakabilir, ha bu konuda kör olma iştahı için aşağıya ekran görüntüsünü aldım.

Hele istediği permissionlar evlere şenlik eğer doğruysa. Şimdi de kıvırmaya başlamışlar. Yok kurumsal bıdı bıdı. Sanırım yüksek paralar ödendi bunun için. Ne acı...

Eh be partiyi savunanlar. Bari siz de eleştirin bu durumu. Yazık değil mi bu ülkeye? Sadece siz yaşamıyorsunuz bu gemide!

• Cami olayında cok önemlk bir ayrıntı var unuttugunuz adim adim anlatayim daha iyi anlarsiniz..
    1)Erdogan camide icki ictiler dedi.
    Muezzin: Oyle birsey yok dedi
    2)Erdogana muezzin "Icki-Bira yok dedi" dediler
    Erdogan: Muezzine baskı yaptılar dedi!!
    Bu esnada Muezzini yalan soylemeye ikna etmek veya surgune gitmekle tehtid ettiler..
    Muezzin; ilk soyledigim dogru,gormedim baski yok dedi.
    3)Erdogan cami bahcesinde teneke buldular dedi.(tuborg)
    muezzin tam 2 farkli yere surgune gitti.Durust olmanin yalan söylemedigi icin cezalandirildi.artik kameralara konusmak istemedigini söyledi.

Sonuc; Erdogan cami icinde icki icildigine dair goruntuler var dedi yayinlayacakti ?? Ortada goruntu yok..
    Yalanci olan tek kisi ERDOGAN oldu.
    Suclu ise yalan söylemeyen surgune giden muezzin oldu.
    ################################################

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: astegon

quote:

Orijinalden alıntı: Celest

Arkadaşlar Kaynak kodları ortaya çıkınca PTT hemen geri adım attı bunlar herşeyi milli diye yedirmeye çalışıyor altay tankı gibi. Alman ortaklığı ile üretildi ama milli diye anırıyorlar

Zebrachat aslında açık kaynak kodlu bir uygulama.

Ama "yerli ve milli" nasıl deniyor, ne şekil denilebiliyor ben de merak ediyorum.

PTTKurumsal twitter hesabı (https://twitter.com/pttkurumsal) zaten açıklamayı yapmış. Arzu eden girip bakabilir, ha bu konuda kör olma iştahı için aşağıya ekran görüntüsünü aldım.

Hele istediği permissionlar evlere şenlik eğer doğruysa. Şimdi de kıvırmaya başlamışlar. Yok kurumsal bıdı bıdı. Sanırım yüksek paralar ödendi bunun için. Ne acı...

Eh be partiyi savunanlar. Bari siz de eleştirin bu durumu. Yazık değil mi bu ülkeye? Sadece siz yaşamıyorsunuz bu gemide!

Forumun kalitesi kendini belli etti.
    Herkesten önce bu forumda 'Zebra Chat-Signal meaajlasma platformu kullaniyor dediler...

Sozde yerli yerli diyen AKP ve Ptt'ciler olay ortaya cikinca utanmadan geri vites yaptilar..

Sanki zebra chat ve Signal sistemi onlara aitmis gibi

• Hayırlısı olsun, bip vardı, şimdi ptt messenger mi çıktı.

Bipte yerli değil miydi? Umarım tutulur hayırlısı olsun. Zararı olmaz.

WhatsApp sanki yapımcısı ve gerekli kurumlar tarafından takip edilmiyor mu?

Cia tüm sisteme istediği anda hükmedebiliyor bilinen bir şey. Bir apple var ama sanmıyorum o da göz boyama meselesi. Kendinizi güvende hiissedin rahat olun da konuşun meselesi.

• Beyler buradaki trollcüklere niye laf anlatmaya çalışırsınız ki? Komik olmayın .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerli mail de geliyor beyler. Kamuda zorunlu olacak. Bu pttmessenger da kesin kamuda belediyede vs iyice yaygınlaşır. Artık anti fikir beyan eden direk iş baksın kendine:) saka maka iyice daralıyor makas. Şu okul bitsinde doğru to Europe:)

• Bir video var ama cami ici bos biri koymadigini nerden bilelim kameralar onunde 3 kere yalanci oldu padisah Erdogan..
    Peki neden Muezzin 2 farkli yere sürgün edildi?
    Yalan söylemeyip Erdogan yalanci gosterdigi icin olabilir mi?
    ##################################################
    Erdogan ile 15 temmuz roportaji yapiliyor.
    Ilk roportajda aksam saat 9 da enistemden ogrendim oteldeydim diyor.
    3 gun sonra konu aciliyor saat 16:00 da olacagi istihbaratini aldık ihtimal vermedik diyor..ihtimal yok ama 30 koruma ile otelde saklanip telefonla millete sokaga cikin diyen kendisi!!!
    Sonuc; 15 temmuz=Ohal= Padisahlik oldu.
    Kimin isine yaradi kim kazancli cikti bu 15 temmuzdan?
    #####################################################
    Gezi olaylarina gelince olay 5-10 agac kesilmesin diye degil.
    Tek kisi padisah gibi her istedigini yapmasin die;
    Chp+mhp+Carsi gurubu gosteriler yapti.
    Erdogan NTV haber dahil tum kanallari 1 hafta susturdu neden?
    Daha sonra Hdp+pkk araya karisip cevreye zarar verdiler.Tabiki bu olayin istenmeyen yanı oldu.
    Kisaca gezi eylemi bence basarili oldu ..
    ########################################################
    Buyrun sabundugunuz parti (AKP) veya Erdogan söyleyip nasıl inkar ettigini izleyin..
    https://m.youtube.com/watch?v=_vEebFDA-VY
    Ben en cok begendigim carklar;
    1)sehit ailelerinin yuzune bakamam bedelli askerlik yok deyip,1 ay sonra bedelli askerlik hazir dedi.
    2)Batida tek Dil+Tek Din dedi..Doguya gitti ben oyle demedim tek Din dedim,muslumaniz elhamdulillah dedi.
    3)Imrali Teroristle konusan pazarlik yapan serefsiz namert dedi...sonra benim bilgim dahilinde gorusuldu dedi!!! Yorumsuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 7 Şubat 2018; 22:55:01 >

• Ben chp yi sabunmadim.

Senin savundugun kisi basbakan parti AKP Madem allah rizasi icin linki izle nir insan kac defa cark eder kendisini yalanlar.?
    Korü körüne veya 3-5 paket makarna 25 cuval kömüre oyunu satan menfaatci AKP ler biliyorum..
    ################################
    Gezi olaylari sebebi?
    Neden Mhp+chp+Carsı gurubu destek verdi onu idrak ettiniz (anladınız mı?)
    #Muezzin sucssuz yere neden 2 kez surgune gonderildi
    #Zarraftan 7000 milyarlik rusvet saat alan Akp li milletvekili saatin fiyati cikinca el yazisi ile acelece zarraftan 200 tl aldim diye niye evrak gosterdi?
    Siyaset karisik uzun konular ama AKP de masum degil
    Bunu kabul edelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 7 Şubat 2018; 23:15:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yunus.Emre

hükümete olan kininiz sizi devlet düşmanı yapmış.
    her yapılan şeyi sırf kininizden dolayı kendinizce boykot etmeye çalışıyorsunuz.
    keşke dısarıdan kendi acizliğinizi görebilseniz yazık...

https://forum.donanimhaber.com/pttmessenger-in-signal-acik-kaynak-tabanli-yazildigi-ortaya-cikti--131269264

Buyur şimdi kendi uygulamalarını inkar ediyorlar, eleştiren kötü oluyorsa sonuna kadar kötü olmakta haklıyız...

• Bizde zamanında linuz ortamı için %100 secure web chat app geliştirdik zamanında
    fetöcü kosgeb zahmet edip kaynak kodlarımızı bile inceleyip proje nin fizzble olup olmadığına bile bakmadan çöpe attı. daha sonra maddi imkansızlıklar sebebiyle projeyi rafa kaldırmak zorunda kaldık, amerikada olsaydık whatsapı yazmamız yada geçmemiz işten değildi. elimizden tutan olmadı ah ah... ama %5000 fetöcü olan ptt isteyince
    başkasının yazdığı kodu yerli ptt yapımı messenger diye yutturuyor , yersen tabi...
    bu memlekete yazık ,,,, sadece size gülüyorum ... zuahahahahha
    ve ördeğim de gülüyor,,, vaak vaak vvvaaaaaaakk diye...

• ABD benim sırlarımı bilipte ne yapacak ? Ha ama bu hükumet yapar ! Bir oy vermem dersin gelir şantaj yapar. Sevmiyorum dersin, gelir şantaj yapar. Muhalefet olursun, ceza evine atar.

Bkz. bu gün kanıtsız günahsız bir şekilde bile bunu yapabiliyorlar. Birde ellerine yazılı kanıt mı vereceğiz.
  • demek hala akpyi savunanlar var
  • Gönderilen mesajlarda "emniyet tarafından okundu", "mit tarafından okundu" şeklinde bildirim gelecekse indirmeyi dusunebilirim.

Not:Zaytung.

Ama gerçek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yunus.Emre

hükümete olan kininiz sizi devlet düşmanı yapmış.
    her yapılan şeyi sırf kininizden dolayı kendinizce boykot etmeye çalışıyorsunuz.
    keşke dısarıdan kendi acizliğinizi görebilseniz yazık...

PTT Messenger'ı kullanmak istiyorum ancak indirme bağlantısını hiçbir yerde bulamadım. Linki bana gönderir misiniz?
  • ibo83 kullanıcısına yanıt
    Sana tavsiyem su kisiye daha fazla laf anlatmaya calisma. Ataturk'e karsi olan dusmanligindan gerceklerden uzaklasmis. Bir konuda 10 kisi falan buna belgelerle, kanitlarla, orneklerle laf anlatmaya calistik hicbirini kabul etmeyip hala "ben soruyorum, kimse cevap bile veremiyor" demeye basladi. En son lozan icin "dusmanin isgal ettigi topraklari anlasmada vermeseydik onlar hukuksuz isgal etmis olurdu, heveslerini alirdi giderlerdi" falan dedi, "nasil, neden gitsinler" sorusuna cevap veremeyince ben ciddiye almayi biraktim. Ekonomi konusunda da almanyada ve turkiyede x para alan biri sunlari aliyor, o zaman alim gucu soyle farkli demeye karsi "japonyada daha cok sifir var, onunla karsilastirinca boyle boyle" diye lafi dolandirmaya calisti.

Kaynak olarak da Ataturk dusmanlarinin klasik, aksi ispatlanmis(yani iftira oldugu) yada dayanaksiz olan kaynaklari kullanir. Buradaki gibi devamli kanunu var konusamiyorum der cunku normal yolla konusacak bir seyi yok. Kendince hayali tarihi anlatacak, bol bol iftira atacak onu yapamiyor iste.

Yani ozet olarak, yazma bosuna. Hem senin zamaninin bosa gider hem de konu dagilir. Kadir misiroglu ile konustugunu dusun. Farki yok cunku.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 8 Şubat 2018; 12:3:18 >

• Konun ozeti..

Yerli olmayan ama ismi ptt olarak degistirilen Zebra Messenger+Signal sifreleme sistemi .

Bu ortaya cıkınca cark edip bunu biz satin aldık bize ait biz yaptık diye kıvırmaya calisan PTT..

Dedigim gibi Turkcell t40 ilk cıktı reklamlarda Turkiyenin gururu,Turk muhendislerin eseri diye gosterdiler Tanıttılar.

Cok degil 1 hafta sonra Sozde yerli turk denilen telefon cinli ZTE nin ... Modeli

Millet cok agir hakaret etti kufur bile etti.

Turkiyenin gururu cinli telefona Turkcell yazmakmı?

Telefon çinliler yaptiysa sözde türk muhendisler ne yaptı? Caymı demledi onlara diye!!

*Yerli arac=Sagi solu bantli Saab-Cadillac iptal oldu.yenisi kimden esinlenme olacak merakla bekliyoruz..ayrica 30.000 tl arac vergiler ile 55.000 tl oldugu ulkede devlet boyle yagli kapiyi geliri birakmaz!!!

*Yerli tank= ilk 3-5 prototip guney kore'den.motor alman-avuaturya vermedi BMC yaparız dedi!!

*Yerli helikopter=italyanlar ile ortak

*Yerli ucak= Havadan inmedi bir sonraki secime

Sonuc; yerli birseyimiz yok.

Honda crv montaj turkiyede.ee türk malımı? Siz adini "yolcu" deseniz arac türk mü olacak?

• quote:

Orijinalden alıntı: Semih72

quote:

Orijinalden alıntı: 1Teknik

quote:

Orijinalden alıntı: captain_turkiye

Yazmayacaktim ama hala bir laf sokma hevesindesin ve laflari kendince CEVIRIP, insanlara ALGI yapmaya calistigin icin ve sacma bir sekilde aklinca kendime not diye yazip bana laf attigin icin yaziyorum.

Madem oyle senin tarzinda yazayim. Belki bu sefer anlarsin.

"Senin sorduklarına cevaplarım var ve cevaplar basit ve anlaşılır"

Cevap vermek yerine bunu diyorsun peki. O zaman aynisi senin icin de gecerli olur. Bunu anladin mi?

""Senin sorularına cevap vermek benim için kolay. Ama sizin kafa yapınızdaki insanlar (kendilerini herkesten üstün gördükleri için) kendilerine soru soran insanların sorularını görmezden gelip cevap vermedikleri için, SORU YAĞMURUNA TUTUP HİÇ CEVAP VERMEMELERİNDEN BIKTIM" dedim."

Bunu dedin. Tamam. Peki buradaki asil meselenin insanlarin sana cevap yazdigi, mesajlar attigini ama kendine uygun bulmayip yok saydigin icin CEVAP VEREMEDILER diye ISRAR ettigini anladin mi? (hep bu noktada takiliyorsun. gene bunda takilip gerisine gecemeyecegini dusunuyorum.)

"Sen gelmiş kim bilir kaç ay önce yaptığımız yazışmamızı YALAN/YANLIŞ buraya taşıyorsun."

Diyorsun. Yani yaklasik 10 kisinin sana belgelerle, kanitlarla cevap verdigine yalan diyorsun. Ustelik ben @cemsinani da bana sahit olarak gosterirken sen "hicbir cevap veremeyecek kadar aciz zihniyet" demekte herhangi bir sikinti gormuyorsun. Hadi bunu gectim. Yukarida "ornek goster, hangi soruya cevap verememisim" dediginde gosterdim ama bahanenin arkasina saklanip cevap vermedin. O bahanen "yani once cevap ver sonra soru sor" bahanene gore gecmisteki sorulara senin cevap vermen lazimki simdi soru sorabilesin. Bunun disinda o link verdigim soru icin yalan deyip, kanit gostermeyi hala israrla baskasinin fikirlerinin arkasina saklanmak olarak gordugunu soylemedin mi? Ben diyorum "benim fikrimi sordun, ben bunu yazdim" diyorum ama sen aksini iddia ediyorsun. Buraya kadar anlayabildin mi?

"samimi olarak ogrenmek istiyorum", "ne yapmam lazim" gibi sorulari yukarida sen sordun. Burada sikinti yok herhalde. Peki neden bunun icin yazdigin seyleri yok saydin?

Sonuc olarak ayni sorulari tekrar tekrar sormadan once yapman gerekenler var. Hani devamli diyorsun ya "artik istediklerimi almadan cevap vermem" diye. Iste TAMAMEN AYNI mantikta insanlarin sana cevap vermesi icin ONCE senden bekledikleri seyler var.

Yoksa senin gibi israr edip kendince "her soruna cevap verdim" dedigimi de uydurup, oyleymis ALGISI yapip uste cikmak kolay is. Insanlara yalan yanlis, mantiksiz mesajlardan sonra butun yazilanlari ISRARLA YOK SAYIP, "sorularim var, bunlara cevap vermedin" deyip durmak kolay. Mesajlar yukarida dururken, yazan kisiler "o kadar yazdim, anlamiyorsun" derken uste cikmaya calismak kolay. Son sordugu sorulari devamli one cikarip daha oncelerini yok saymak, yukarida insanlar senin bir suru sorun icin bir suru mesaj yazdi demeyi kabul etmeyip "ama bu sorularima cevap vermediler" demek, yukaridaki gibi kendimden ornek gosterip cevabi kabul etmedigini soyledigim de "bana cevap veremiyorlar sonra kabul etmedin diyorlar" demek (sonucta haklisin yok saydigin seyleri icin "yok sayiyorum" diyecek halin yok. sen yok saydikca da benim yada baskasinin bir sey soylemesi bir sey degistirmiyor gene yok sayinca basa donuyor is), "hicbir soruma cevap veremeyecek kadar acizler" demek falan kolay is. Sen de bunlari yapmayi sectin.

Tabi bunlari yaparken "dusmaniniz degilim, anlasalim" tarzi konusup son derece dusmanca tavirlar ve laflar iceren mesajlar yazmak(bunu inkar bile etmedin, henuz tabi), baskalarina laf ettigi seyler icin samimi olup kisilere degil de herkese yap denildiginde gormezden gelmek yani konu hakkinda son derece tarafli oldugun, samimi olmadigin, isine geldigi davrandigini belli etmen ama israrla bunlar icin bile baskalarina laf atman, kendini devamli tek dogru diye gormen, baskalarini asagilayip durman ama ayni zamanda insanlara bunu yapiyorlar diye laf atman falan ekstra seyler. Bunlari anlamak icin mesajlarin oncesi, sonrasi falan gerekli degil. Senin 2-3 mesajini okuyan bunu yapiyor ki yukarida da yapmislar zaten.

Su mesajlari okuyan herkes benzer seyler yazarken senin israrla aksini iddian etmenin bir onemi yok. Sonucta senin gibi insanlar var. Tek dogru cumlende o. Dunyada gercekten garip insanlar var. Mesela senin zihniyetinin en meshurlarinda kadir misiroglu var. Iddialari, dogru dedikleri seyler pek cok uzman tarafindan yalanladigi halde, iddialari hakkinda belge gosteremedigi halde(uyduruk, ne oldugu belli olmayan seyler tarih icin belge sayilmaz) hic fikri degisti mi? Hayir. Yada Ataturk'un ruhuyla falan konustugunu iddia ettiginde herkes "dediyse kesin yapmistir, biz bunun oldugunu dusunup yorum yapalim" falan mi dediler? Hayir. Ayni sekilde hala israrla devam etmiyor mu? Ediyor. Senin gibi zihniyet olarak yakin olanlar disinda pek cok akpli kesim bile ciddiye almiyor. Peki insanlar onun icin ugrasiyor mu? Hayir. O da senin gibi kisir dongude kalmis. Yapacak bir sey yok deyip geciyorlar.

Sonucta o butun hayatini bu seyleri soylemekle, tekrarlamakla gecti. Sonucta gecmis falan degisti mi yada senin israr ettigin gibi "yalanlar" da bir degisiklik oldu mu? Olmadi. Senin dediklerin de gercek olmayacak, soylediginle kalacaksin. Burada sunu anlarsan senin faydana olurdu, anlamadin. Bana ne.

Not: Uzayli teorisyenlerinin, dunya duzdur iddiacilarin ellinde sizin zihniyetin iddialarina gore daha somut deliller var. En azindan kendi iclerinde mantiklari var. Simdi dunya duz mu oldu? Yalniz arada bir fark daha var. Mesela sen bu insanlara dunya yuvarlaktir cunku su var, bu var dersen yada dunya yuvarlak olsa soyle olmaz miydi diye sorduklarinda ne yazarsan yaz dikkate alirlar ve onu kendi mantiklarinda curutmeye calisirlar. Senin yaptigin gibi "hic kimse bu soruluramiza cevap veremiyorlar" demezler. Ayrica bu kendilerinin de cevap verilecek insanlar olduklarini da onceden kanitlarlar.

Not: Seni bastan ciddiye alsam zaten ugrasip @ibo83 e "camide icki ictiler" diye koydugun videonun iftira oldugunun yani bira kutusun falan sonradan eklendiginin kanitlarini falan koyardim ama zaten "arastirip okursun, bana sorma" falan da diyorsun. Tum mesajlari dikkatlice okumadim ama deri elbiseli adamlar olayina da kendince bir kanit, bahane falan bulmussundur sen. Yukarida yazdigimdan dolayi bunlarla falan hic ugrasma geregi duymuyorum.

Benim Kamalist'lerle konuşmalarım nedense şöyle oluyor.

(Örneği yemekten veriyorum, yemek isimlerini sallıyorum)
    Kamalist : Sen baklava, sütlaç, imam bayıldıyı biliyormusun?
    Ben : Evet biliyorum. Cevabım şu, şu, şu. Peki sen yoğurt yapmayı biliyormusun ?

Kamalist : Yoğurt kolay, sen söyle bakalım tarhanayı biliyormusun ?
    Ben : Tarhanayı biliyorum tabi, şöyle yapılır. Sen de yayla çorbasını söyler misin ?

Kamalist : Tarhana öyle mi yapılır. Bilmiyorsun işte.
    Ben : Ben yaptım ve biliyorum. Sen nasıl yapıyorsun. Yoğurt ne oldu ? Cevap vermedin.

Kamalist : Lafı değiştirmeye çalışma. Söyle bakalım, Hamsi kızartma nasıl yapılır.
    Ben : Dur hele daha yoğurda cevap vermedin, yayla çorbasını da, tarhananın nasıl yaptığını da söylemedin.

Kamalist : Ben sana cevap verdim. Cevabım işine gelmiyor. Söyle bakayım ezo gelin nasıl yapılır.
    Diğer Kamalist : Bırak kardeşim bunlar hep böyle.
    Ben : Bir durun yahu, ben hala yoğurdun, yayla çorbasının ve tarhananın tarifini alamadım.

Diğer Kamalist : Ben fi tarihinde sana cevap vermiştim de sen yok saymıştın.
    Ben : Madem araya girdin, sen söyle Yoğurdu, tarhanayı ve yayla çorbasını. Ayrıca o tarihlerde de sen cevap vermedin, link attın.

Diğer Kamalist : Link atmakta cevaptır. İşine gelmediği için görmezden geliyorsun.
    Ben : Ben senin yemeği nasıl yaptığını sordum sen link attın. Ben link'de yazılanları zaten biliyorum. Ayrıca bu konu ile ilgisi yok.

Diğer Kamalist : Sen cevapları yok sayıyorsun. İstediğin şeyleri duymak istiyorsun.
    Ben : Ben sadece öğrenmek istiyorum, hala yoğurdu, yayla çorbasını ve tarhanayı anlatmadın.

Diğer Kamalist : Tüm forum sana cevap veriyor ama sen duymak istemiyorsun.
    Ben : Yoğurdu, tarhanayı ve yayla çorbasını ne zaman anlattın ?

Diğer Kamalist : Lafı döndürüp durma. Ezo gelin ve hamsi kızartmasına cevap veremedin. Hep böyle yapıyorsun.
    Ben : Hiç bir yemek tarifime cevap alamadım ki, hangisine cevap vereyim. Hep soru soruyorsunuz.

Diğer Kamalist : Hep böyle yapıyor, hiç sorumuza cevap vermiyor, sonra bizden cevap bekliyorsunuz.
    Ben : (Kısır döngüden dolayı) ERROR - ERROR - ERROR

(captain) Seni blok'lamış ve sana "ergen" demiştim. Bloğunu kaldırmakla ve yaş konusunda yanlış yapmışım. Bu tartışma tavrınız 5-7 yaş grubunun yapacağı bir tartışma şekli. Maalesef ben o yaşları geçeli çok oldu. İleride kendini geliştirdiğinde ve büyüklerle tartışmayı öğrendiğinde bloğunu kaldırırım. Tekrar Blok.

AHZAP 50: Ey Peygamber! Biz sana mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunan kadınları; seninle beraber hicret eden, amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını ve teyzelerinin kızlarını sana helal kıldık. Ayrıca, diğer mü'minlere değil de, sana has olmak üzere, mehirsiz olarak kendini Peygamber'e bağışlayan, Peygamber'in de kendisini nikahlamak istediği herhangi bir mü'min kadını da (sana helal kıldık.) Mü'minlere eşleri ve sahip oldukları cariyeleri hakkında farz kıldığımız şeyleri elbette bilmekteyiz. Bütün bunlar, sana herhangi bir zorluk olmaması içindir. Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

NİSA 34: Erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar. Çünkü Allah insanların kimini kiminden üstün kılmıştır. Bir de erkekler kendi mallarından harcamaktadırlar. İyi kadınlar, itaatkârdırlar. Allah'ın koruması sayesinde onlar da "gayb"ı korurlar. başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. (Bunlar fayda vermez de mecbur kalırsanız) onları DÖVÜN. Eğer itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Şüphesiz Allah çok yücedir, çok büyüktür.

MAIDE 33: Allah'a ve Resûlüne savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışanların cezası; ancak öldürülmeleri, yahut asılmaları veya ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut o yerden sürülmeleridir. Bu cezalar onlar için dünyadaki bir rezilliktir. Ahirette de onlara büyük bir azap vardır.

TEVBE 5: Haram aylar çıkınca bu Allah'a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

SAHİH BUHARİ HADİS NO:1553
    KONU: Peygamberin Aişe ile evlenmesi
    RAVİ:AİŞE
    Ben ALTI yaşında bir kız iken Nebî salla`llahu aleyhi ve sellem beni akd ve nikâh eylemişti.
    (Üç sene sonra) biz Medîne`ye hicret ettik. Hâris İbn-i Hazrec oğullarının menziline indik.
    Müteâkıben ben, sıtmaya tutuldum. Bu cihetle saçım döküldü. (Hastalıktan kurtulduktan sonra) saçım gürleşti, uzayıp omuzlarıma döküldü.
    Bir kere ben, arkadaşlarımla berâber SALINCAKTA OYNARKEN annem Ümmü Rumân bana doğru geldi ve beni çağırdı.
    Ben de annemin yanına geldim. Beni ne edeceğini bilmiyordum. Annem elimi tuttu.
    Tâ evin kapısı önün (e geldiğimizde ora) da beni durdurdu. Ben de yorgunluktan kaba kaba soluyordum.
    Nihâyet soluğum biraz yatıştı. Sonra annem biraz su aldı. Onunla yüzümü, başımı sıvazladı.
    Sonra beni eve koydu. Evde Ensâr`dan birtakım kadınlar hazır bulunyordu.
    Bunlar bana: - Hayır ve bereket üzere geldin, hayırlı kısmet getirdin! di(ye alkışla) dılar.
    Annem beni bu kadınlara teslîm etti. Bunlar da benim kılığımı, kıyâfetimi düzlediler ve Resûlullah`a teslîm ettiler. Beni hiçbir şey sıkmadı. Ancak Resûlullah salla`llahu aleyhi ve sellem`i habersiz görünce sıkıldım. (Resûlullah bir sedir üzerine oturmuştu. Yanında Ensâr erkeklerinden, kadınlarından oturanlar vardı.
    Beni Resûlullah yanına oturttu). Ensâr kadınları beni Resûlullah`a takdîm ettiklerinde ben DOKUZ yaşında bir kızdım.

Selametle...

1- Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.
    2- Hamd o âlemlerin Rabbi,
    3- O Rahmân ve Rahim,
    4- O, din gününün maliki Allah'ın.
    5- Ancak sana ederiz kulluğu, ibadeti ve ancak senden dileriz yardımı, inayeti.
    6- Hidayet eyle bizi doğru yola,
    7- O kendilerine nimet verdiğin mutlu kimselerin yoluna; o gazaba uğramışların ve o sapmışların yoluna değil.

Selametle...

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.