Dostlar selam Evde olan kitaplarımı alsatkitap üzerinden aynı il'deki yaşadığım farklı ilçelerdeki kişilere kargo yoluyla satmak istiyorum. Fakat sorun şu ki daha önce hiç bir kargoyla kitap yollamadım herhangi birine. Dolayısıyla PTT/MNG Kitap Kargo ücretlerini bilmiyorum. Ve sizlere sormak istediğim birkaç soru var; 1- Kitapların kilosuna göre mi kitap kargo ücreti belirleniyor? Bunu bilen bilgili biri açabilir mi biraz? 2- Kitap başına mı kargo ücreti alınıyor? Bunu sormamın nedeni ise eğer kitap başına kargo ücreti alınmayıp toplu kitap göndermek istiyorsam(yaklaşık 7-8 kitap) her biri için farklı kitap kargo ücreti ödemem mi gerekiyor? 3- Bir de bu kadar yazdım fakat Kargo seçeneğinin yanında ALICI ÖDER! veya Bedava Kargo diye bir seçenek var bunlar ne anlama geliyor? 4- Tam olarak kitabı kargoya vermek istersem ne yapmam gerekiyor? Gerçekten cevaplarsanız çok minnettar olurum. |
PTT/MNG Kitap Kargo Ücreti
Kitaplarınızı PTT veya MNG kargo ile göndermek istiyorsanız, kargo ücretlerini bilmeniz önemlidir.
PTT Kitap Kargo Ücreti
PTT, kitap gönderimleri için iki farklı kargo seçeneği sunar:
- Normal Kargo: Kitabınızın ağırlığına göre değişen ücretler uygulanır.
- Taahhütlü Kargo: Kitabınızın belirli bir süre içinde teslim edilmesini garantileyen bir hizmettir ve normal kargodan daha yüksek ücretlere tabidir.
PTT'nin kitap kargo ücretlerini PTT Kargo Ücretleri sayfasından öğrenebilirsiniz.
MNG Kitap Kargo Ücreti
MNG Kargo da kitap gönderimi için çeşitli seçenekler sunar:
- Standart Kargo: Kitabınızın ağırlığına ve teslimat süresine göre değişen ücretler uygulanır.
- Hızlı Kargo: Kitabınızın daha hızlı teslim edilmesini sağlayan bir hizmettir ve standart kargodan daha yüksek ücretlere tabidir.
- Özel Teslimat: Kitabınızın belirli bir saatte teslim edilmesini garantileyen bir hizmettir.
MNG Kargo'nun kitap kargo ücretlerini MNG Kargo Ücretleri sayfasından öğrenebilirsiniz.
Kitap gönderirken kargo ücretini etkileyen faktörler şunlardır:
- Kitabın ağırlığı
- Gönderim adresi
- Teslim adresi
- Teslimat süresi
En uygun kargo ücretini belirlemek için gönderim bilgilerinizi ilgili kargo şirketinin web sitesinde girmenizi öneririz.