Şimdi Ara

Puanlar belli oldu ve yardıma ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dil bölümü mezunuyum lisede ve puanım 381 ve sıralamam 10777.Aklımda son bir kaç gündür hep mütercim tercümanlık var ve bu alanda başarılı olacağıma inanıyorum açıkçası puanımın yettiği yerler Trakya Üniversitesi ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi siz bu konuda neler dersiniz hem mütercim tercümanlık iyi midir hemde bu okullarda nasıldır ?

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackMamba97

Arkadaşlar dil bölümü mezunuyum lisede ve puanım 381 ve sıralamam 10777.Aklımda son bir kaç gündür hep mütercim tercümanlık var ve bu alanda başarılı olacağıma inanıyorum açıkçası puanımın yettiği yerler Trakya Üniversitesi ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi siz bu konuda neler dersiniz hem mütercim tercümanlık iyi midir hemde bu okullarda nasıldır ?

Mütercim tercümanlığın çok kaliteli ve kesin bir meslek olduğunu düşünüyorum. Eğer yabancı dillere yatkınsan ve çalışmayı seviyorsan senin için uygun bir meslek olacaktır. Maaşları değişkenlik gösterse de, içinde bulundukları sektör iyi para kazandırıyor ve iş kaynakları hiç tükenmiyor. Birkaç yıllık tecrübe sonrası her yerde kolayca iş bulabileceğine eminim. Bunun yanında freelance tercümanlık yaparak da hatrı sayılır miktarlarda para kazanabilirsin. Üniversiteler ve eğitim kaliteleri hakkında bilgim yok ama bir mühendislik bölümü olmadığı için diplomanda adı geçecek üniversitenin pek de fark arz etmeyeceğini düşünüyorum.

Bol şanslar kardeşim.

• Öncelikle teşekkürler ama bu aralar herkes Rusça veya Çince diyor Çince imkansiz ama Rusça okuyabilirim bu konudaki fikirleriniz nelerdir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackMamba97

Öncelikle teşekkürler ama bu aralar herkes Rusça veya Çince diyor Çince imkansiz ama Rusça okuyabilirim bu konudaki fikirleriniz nelerdir?

Pazar payının yarısından fazlasının İngilizce olduğunu göz önünde bulundur derim. Evet, Rusça da çok önemli bir dil ve Türkiyenin aktif olarak ticaret ilişkileri içinde olduğu bir ülkenin dili. Ancak, İngilizce kadar büyük bir payı yok senin istediğin meslekte. İleride meslek hayatında İngilizce ile ilgili bir bölüm diploması istenirse sıkıntı yaşayabilirsin.

Bu verilmesi gerçekten çok güç bir karar. Konuyla ilgili uzman kişilerden yardım almanı tavsiye ederim. Eğer mümkünse bir tercüme şirketine danış, oradaki tercümanlara sor bence. Onlar daha bilgili ve tecrübelidir bu hususta. Ben ne söylesem kendi fikrimden öteye gitmez.

Rusça okuyup İngilizceyi kendin de geliştirebilirsin ancak diplomanın önemi büyük. Umarım hayırlısı olur.

Bol şanslar, iyi çalışmalar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.